Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 23:50)
as turiu labai daug bandos jausmo, jeigu jus cia visos pradesit ff pirkt, tai man irgi labai prireiks  rolleyes.gif

lotuliukas.gif
Kažkoks linksmas vakaras.
Jei man reikėtų rinktis, tai pirkčiau apšvietimą, objektyvus, būtinai tinkančius ir ff.... Planavau ff pirkti tada, kai jam užsidirbsiu iš fotografavimo (bent pusei), bet yra taip kaip yra rolleyes.gif
Dabar man dar trūksta trijų objektyvų biggrin.gif O realiai, tai labai noriu 85 mm. Paskui dar 10-24 (ar kažko panašaus) ir 70-200. Nekukliai noriu, bet kadangi norai pildosi, tai leidžiu sau norėti ir tikėti, kad juos turėsiu.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 23:54)
http://www.familyimage.com.au/

Ziurejau foto, o sirdis gal tris kartus greiciau plakt pradejo.  wub.gif  Dar ta muzika daug jausmo priduoda.  wub.gif  O siaip tai tokios studijos ir as noreciau  wub.gif  wub.gif  wub.gif

studija tai jau tikrai super... tik man sepia nepatinka ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 23:56)

Nekukliai noriu, bet kadangi norai pildosi, tai leidžiu sau norėti ir tikėti, kad juos turėsiu.

thumbup.gif thumbup.gif taip ir bus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 30, 00:54)
http://www.familyimage.com.au/

Ziurejau foto, o sirdis gal tris kartus greiciau plakt pradejo.  wub.gif  Dar ta muzika daug jausmo priduoda.  wub.gif  O siaip tai tokios studijos ir as noreciau  wub.gif  wub.gif  wub.gif

aš greitai perlėkiau kažkurią galeriją, kažkaip labai nesužavėjo. Ir šiaip, tyliai prisipažinsiu, truputį nervina tokie lėti psl, kur reikia n kartų kažką spausti. Laiko visada stoka, todėl myliu paprasto valdymo int. puslapius. Ir be muzikos. Dažnai klausau savo kokios muzikos, tai paskui reikia ieškoti kur ką paspausti, kad nustotų groti.
Ai ebt tik čia mano nuomonė, prieš miegą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 30, 00:13)
aš greitai perlėkiau kažkurią galeriją, kažkaip labai nesužavėjo. Ir šiaip, tyliai prisipažinsiu, truputį nervina tokie lėti psl, kur reikia n kartų kažką spausti. Laiko visada stoka, todėl myliu paprasto valdymo int. puslapius. Ir be muzikos. Dažnai klausau savo kokios muzikos, tai paskui reikia ieškoti kur ką paspausti, kad nustotų groti.
Ai ebt tik čia mano nuomonė, prieš miegą  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 23:25)
lotuliukas.gif  as laukiau tavo atsakymo  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Gerai cia hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 12 30, 00:21)
lotuliukas.gif Gerai cia hihihi.gif

Juokinga tau, ane? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 00:56)
lotuliukas.gif
Kažkoks linksmas vakaras.
Jei man reikėtų rinktis, tai pirkčiau apšvietimą, objektyvus, būtinai tinkančius ir ff.... Planavau ff pirkti tada, kai jam užsidirbsiu iš fotografavimo (bent pusei), bet yra taip kaip yra  rolleyes.gif
Dabar man dar trūksta trijų objektyvų biggrin.gif O realiai, tai labai noriu 85 mm. Paskui dar 10-24 (ar kažko panašaus) ir 70-200. Nekukliai noriu, bet kadangi norai pildosi, tai leidžiu sau norėti ir tikėti, kad juos turėsiu.

As dabar pradesiu kaup info apie objektyvus ir su jais susijusia medziaga. Kuo sis geras? Paparstai ir aiskiai. blush2.gif As noreciau, kad diafragma bent iki 1,4 atsivertu. Kaip suprantu portretams tai labai aktualu. Pati va toki turiu. efs 18- 135mm f3,5
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 30, 00:46)
As dabar pradesiu kaup info apie objektyvus ir su jais susijusia medziaga. Kuo sis geras? Paparstai ir aiskiai.  blush2.gif  As noreciau, kad diafragma bent iki 1,4 atsivertu. Kaip suprantu portretams tai labai aktualu. Pati va toki turiu. efs 18- 135mm f3,5

85 mm f 1.8 - noriu šito, nes su 1.4 nerealiai brangus. Geras jis tuo, kad labai gražus bokeh. Bet su crop'u reikia daug vietos. Geriau jau 50'tukas. Turiu 1.8 ir džiaugiuosi juo, bet su ff jau ir 85 mm tiktų smile.gif Tau siūlyčiau pirkti 50'tuką f 1,8. ir kaina normali ir stikliukas neblogas. Aišku, jei finansai leidžia, gali ir 1,4 imti smile.gif
Tavo turimas yra normalus universalus objektyvas fotografavimui lauke. Bet kambaryje jis per tamsus.
Beje, kuo plačiau atverta diafragma, tuo sunkiau tiksliai sufokusuoti. Ypač vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 30 gruodžio 2010 - 01:00
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 01:57)
85 mm f 1.8 -  noriu šito, nes su 1.4 nerealiai brangus. Geras jis tuo, kad labai gražus bokeh. Bet su crop'u reikia daug vietos. Geriau jau 50'tukas. Turiu 1.8 ir džiaugiuosi juo, bet su ff jau ir 85 mm tiktų smile.gif Tau siūlyčiau pirkti 50'tuką f 1,8. ir kaina normali ir stikliukas neblogas. Aišku, jei finansai leidžia, gali ir 1,4 imti smile.gif
Tavo turimas yra normalus universalus objektyvas fotografavimui lauke. Bet kambaryje jis per tamsus.

kas tai yra? blush2.gif Bet su 50uku negalesiu prizoominti labai taip? Nelabai suprantu ka reiskia tie skaiciai 50, 85, 135 ir t.t. Zidinio nuotolis, bet smulkiau, ukiskiau gal galit paaiskint man. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 30, 01:02)
kas tai yra?  blush2.gif Bet su 50uku negalesiu prizoominti labai taip? Nelabai suprantu ka reiskia tie skaiciai 50, 85, 135 ir t.t. Zidinio nuotolis, bet smulkiau, ukiskiau gal galit paaiskint man.  unsure.gif

o tu namu darbus darei?
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 30, 01:02)
kas tai yra?  blush2.gif Bet su 50uku negalesiu prizoominti labai taip? Nelabai suprantu ka reiskia tie skaiciai 50, 85, 135 ir t.t. Zidinio nuotolis, bet smulkiau, ukiskiau gal galit paaiskint man.  unsure.gif

Labai paprastai gali tai išsiaiškinti - pasiimi savo objektyvą, nusistatai 50 mm ir žiūri, kiek matai. Paskui nusistatai 85 mm ir vėl žiūri. smile.gif Su fiksuoto židinio nuotolio objektyvais negali zoominti - zoominimas kojytėmis mirksiukas.gif

Apie bokeh

http://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 29, 23:45)
Alabama, nagi liuks  smile.gif  faini pirmi bandymai su naujuoju. Įkvėpimo tau, nes manau būsi tas atvejis, kai geresnis fotoaparatas atneš geresnes foto, o ne tik puoš

As labai to noreciau.Labai.

QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 00:36)
Juokinga tau, ane? tongue.gif

Joa biggrin.gif
Atsakyti