Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Super, Irma, aciu. smile.gif

O mano tie bandymai su sviesom, kur anksciau dariau irgi turbut uzsiskaito?Kur daiktai ir portretai?As darysiu ir dabar, aisku.

Pagaliau galiu vaikus fotografuot.Nesulyginamas geris:D
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 12 29, 23:09)
Aš prieš kelias dienas, kai dar nebuvom visko aptarę, prie dienos šviesos bandžiau mandarinus fotkint. Šviesa iš kairio šono, be reflektoriaus smile.gif Nekėliau į grupę, nes truputį kitaip sutarėm, tad rodau čia. Kokia jūsų nuomonė? ax.gif

Na man tai grazu. Tik vienas klausimas. Cia su foto nieko nedaryta daugiau? Tiesiog isimta is fotiko? Nes as manau, kad sviesinta. Ar gerai, ar nelabai nezinau. Galvoju, jog darant si darba reiketu atisakyt po to bet kokio koregavimo sviesinimo, nes paskui neis suprast kiek ten ta sviesa nuo lango suzaidzia, ar tai lempos. Jei esu labai neteisi, ismanancios tegul pataiso. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 12 29, 15:17)
gal gali patarti del statyvo? smile.gif

Labas,
as turiu Manfrotto su ilga rankenele, tik numeriuko nepameno. O ir kudra uzluzo neleidzia i savo zinutes pasiziuret g.gif
Patebkinta esu kol kas. Lengvas, greitai susilanksto.
|Veliau galesiu parasyt koks tiksliai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 29, 22:24)
Labas,
as turiu Manfrotto su ilga rankenele, tik numeriuko nepameno. O ir kudra uzluzo neleidzia i savo zinutes pasiziuret  g.gif
Patebkinta esu kol kas. Lengvas, greitai susilanksto.
|Veliau galesiu parasyt koks tiksliai  mirksiukas.gif

Butu labai gerai:)
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 20:21)
Tikrai tinka ir natūrali. Galima bandyti arti lango be reflektoriaus, su reflektoriumi, dar uždengus langą kuo nors plonu (dienine užuolaida) - bus išsklaidyta šviesa. Patraukus toliaus nuo lango - vėl su ir be reflektoriaus

jasninka, nu neatrodo taip baisiai, kaip maniau, aišku, kai pabandysiu tai ir kitaip užgiedosiu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 29, 22:27)

Mano va toks smile.gif Patenkinta

http://www.fotofabri...rotto-728B.html
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 21:21)

Truputį nesugalvoju, ką parašyti smile.gif Graži foto - patinka man. Tik šiam reikalui nelabai tinkama - nesimato šešėlių. reikėtų kitokį daiktą pasiimti bandymams - didesnį, su kažkokiu reljefu, kad būtų kur atsirasti šešėliams, kuriuos būtų galima sušvelninti reflektoriumi

Kaip jau rašiau, tai nebuvo šiai užduočiai skirta, bet kažką į tą pusę bandžiau. Ačiū už patarimus, padarysiu, kaip sakai mirksiukas.gif

QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 21:24)
Na man tai grazu. Tik vienas klausimas. Cia su foto nieko nedaryta daugiau? Tiesiog isimta is fotiko? Nes as manau, kad sviesinta. Ar gerai, ar nelabai nezinau. Galvoju, jog darant si darba reiketu atisakyt po to bet kokio koregavimo sviesinimo, nes paskui neis suprast kiek ten ta sviesa nuo lango suzaidzia, ar tai lempos. Jei esu labai neteisi, ismanancios tegul pataiso.  blush2.gif

Taip šviesinta blush2.gif Bet aš čia šiaip bandžiau, kai dar nebuvom viską aptarę. Šešėliai buvo tikrai neryškūs, taigi mažai kontrasto. Norėjau parodyti, kad žinočiau, kokia linkme reiktų daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 29, 23:27)

Manfrotto-718Bmanikis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalyja: 29 gruodžio 2010 - 22:39
QUOTE(Alexso @ 2010 12 29, 23:32)
Taip šviesinta blush2.gif Bet aš čia šiaip bandžiau, kai dar nebuvom viską aptarę. Šešėliai buvo tikrai neryškūs, taigi mažai kontrasto. Norėjau parodyti, kad žinočiau, kokia linkme reiktų daryti mirksiukas.gif

aisku. 4u.gif

As zadu ryt su lango sviesa pazaisti. bigsmile.gif Nes lempu tinkamu neturiu.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 22:24)
Na man tai grazu. Tik vienas klausimas. Cia su foto nieko nedaryta daugiau? Tiesiog isimta is fotiko? Nes as manau, kad sviesinta. Ar gerai, ar nelabai nezinau. Galvoju, jog darant si darba reiketu atisakyt po to bet kokio koregavimo sviesinimo, nes paskui neis suprast kiek ten ta sviesa nuo lango suzaidzia, ar tai lempos. Jei esu labai neteisi, ismanancios tegul pataiso.  blush2.gif

Nemanau, kad negalima apdirbinėti foto. Svarbu tik nepakeisti esmės. Mano foto šiek tiek koreguotos - nedaug, bet vis tiek... Jei fotografuoji jpg režimu, tai jau fotikas pats atlieka tam tikras korekcijas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 22:30)

QUOTE(Dalyja @ 2010 12 29, 22:39)

Aciu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 23:41)
Nemanau, kad negalima apdirbinėti foto. Svarbu tik nepakeisti esmės. Mano foto šiek tiek koreguotos - nedaug, bet vis tiek... Jei fotografuoji jpg režimu, tai jau fotikas pats atlieka tam tikras korekcijas  mirksiukas.gif

Jau kelis kartus rasiau keli puslapiai atgal, kad fotografuoju raw. blush2.gif
Atsakyti