Super, Irma, aciu.
O mano tie bandymai su sviesom, kur anksciau dariau irgi turbut uzsiskaito?Kur daiktai ir portretai?As darysiu ir dabar, aisku.
Pagaliau galiu vaikus fotografuot.Nesulyginamas geris:D
QUOTE(Alexso @ 2010 12 29, 23:09)
Aš prieš kelias dienas, kai dar nebuvom visko aptarę, prie dienos šviesos bandžiau mandarinus fotkint. Šviesa iš kairio šono, be reflektoriaus Nekėliau į grupę, nes truputį kitaip sutarėm, tad rodau čia. Kokia jūsų nuomonė?
Na man tai grazu. Tik vienas klausimas. Cia su foto nieko nedaryta daugiau? Tiesiog isimta is fotiko? Nes as manau, kad sviesinta. Ar gerai, ar nelabai nezinau. Galvoju, jog darant si darba reiketu atisakyt po to bet kokio koregavimo sviesinimo, nes paskui neis suprast kiek ten ta sviesa nuo lango suzaidzia, ar tai lempos. Jei esu labai neteisi, ismanancios tegul pataiso.
QUOTE(Cheles @ 2010 12 29, 15:17)
gal gali patarti del statyvo?
Labas,
as turiu Manfrotto su ilga rankenele, tik numeriuko nepameno. O ir kudra uzluzo neleidzia i savo zinutes pasiziuret
Patebkinta esu kol kas. Lengvas, greitai susilanksto.
|Veliau galesiu parasyt koks tiksliai
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 29, 22:24)
Labas,
as turiu Manfrotto su ilga rankenele, tik numeriuko nepameno. O ir kudra uzluzo neleidzia i savo zinutes pasiziuret
Butu labai gerai:)
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 20:21)
Tikrai tinka ir natūrali. Galima bandyti arti lango be reflektoriaus, su reflektoriumi, dar uždengus langą kuo nors plonu (dienine užuolaida) - bus išsklaidyta šviesa. Patraukus toliaus nuo lango - vėl su ir be reflektoriaus
jasninka, nu neatrodo taip baisiai, kaip maniau, aišku, kai pabandysiu tai ir kitaip užgiedosiu
QUOTE(Alabama @ 2010 12 29, 22:27)
Butu labai gerai:)
Mano va toks Patenkinta
http://www.fotofabri...rotto-728B.html
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 21:21)
Truputį nesugalvoju, ką parašyti Graži foto - patinka man. Tik šiam reikalui nelabai tinkama - nesimato šešėlių. reikėtų kitokį daiktą pasiimti bandymams - didesnį, su kažkokiu reljefu, kad būtų kur atsirasti šešėliams, kuriuos būtų galima sušvelninti reflektoriumi
Kaip jau rašiau, tai nebuvo šiai užduočiai skirta, bet kažką į tą pusę bandžiau. Ačiū už patarimus, padarysiu, kaip sakai
QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 21:24)
Na man tai grazu. Tik vienas klausimas. Cia su foto nieko nedaryta daugiau? Tiesiog isimta is fotiko? Nes as manau, kad sviesinta. Ar gerai, ar nelabai nezinau. Galvoju, jog darant si darba reiketu atisakyt po to bet kokio koregavimo sviesinimo, nes paskui neis suprast kiek ten ta sviesa nuo lango suzaidzia, ar tai lempos. Jei esu labai neteisi, ismanancios tegul pataiso.
Taip šviesinta Bet aš čia šiaip bandžiau, kai dar nebuvom viską aptarę. Šešėliai buvo tikrai neryškūs, taigi mažai kontrasto. Norėjau parodyti, kad žinočiau, kokia linkme reiktų daryti
QUOTE(Alexso @ 2010 12 29, 23:32)
Taip šviesinta Bet aš čia šiaip bandžiau, kai dar nebuvom viską aptarę. Šešėliai buvo tikrai neryškūs, taigi mažai kontrasto. Norėjau parodyti, kad žinočiau, kokia linkme reiktų daryti
aisku.
As zadu ryt su lango sviesa pazaisti. Nes lempu tinkamu neturiu.
QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 22:24)
Nemanau, kad negalima apdirbinėti foto. Svarbu tik nepakeisti esmės. Mano foto šiek tiek koreguotos - nedaug, bet vis tiek... Jei fotografuoji jpg režimu, tai jau fotikas pats atlieka tam tikras korekcijas
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 22:30)
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 29, 22:39)
Aciu.
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 23:41)
Nemanau, kad negalima apdirbinėti foto. Svarbu tik nepakeisti esmės. Mano foto šiek tiek koreguotos - nedaug, bet vis tiek... Jei fotografuoji jpg režimu, tai jau fotikas pats atlieka tam tikras korekcijas
Jau kelis kartus rasiau keli puslapiai atgal, kad fotografuoju raw.