Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Na, rezultatas - taršykit. Galit čia, galit flickre. Labai trumpai modeliuką turėjau, tai skubėjau.

1. Softboksas dešiniau viršuje, nukreiptas maždaug 45 laipsnių kampu į modelį. Pirma foto be reflektoriaus, antroji su reflektoriumi kairėje.

user posted image

2. Softboksas tiesiai priešais modelį viršuje, nukreiptas žemyn į modelį. Pirmoji foto be reflektoriaus, antroji su reflektoriumi apačioje.

user posted image

3. Softboksas kairėje nukreiptas į šoną (tiesiai į modelį). Be ir su reflektoriumi.

user posted image
Atsakyti

QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 21:33)

2. Softboksas tiesiai priešais modelį viršuje, nukreiptas žemyn į modelį. Pirmoji foto be reflektoriaus, antroji su reflektoriumi apačioje.

user posted image

O kur čia reflektorius? Iš kairio šono? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 22:33)
Na, rezultatas - taršykit. Galit čia, galit flickre. Labai trumpai modeliuką turėjau, tai skubėjau.

gera vaizdinė medžiaga su paaiškinimais. Šaunuolė.

Atsakyti
Labai man patinka va tokie pavyzdžiai ir komentarai thumbup.gif Tik man pasakykit, jei neturiu lempų, softboxų ar verta kažką bandyti daryti su elementaria staline lempa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 29, 21:50)
O kur čia reflektorius? Iš kairio šono? g.gif

Apačioje, ant kelių modeliukui. Nes lempa beveik iš viršaus žemyn šviečia.

QUOTE(Yvette @ 2010 12 29, 21:50)
gera vaizdinė medžiaga su paaiškinimais. Šaunuolė.

Ačiū smile.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 12 29, 21:51)
Labai man patinka va tokie pavyzdžiai ir komentarai  thumbup.gif  Tik man pasakykit, jei neturiu lempų, softboxų ar verta kažką bandyti daryti su elementaria staline lempa? g.gif

Manau, kad tikrai verta. Tik gal sunkiau bus su žmogumi - gali kokį daiktą, turintį reljefą rinktis - statulėlę ar pan. Mes kažkada darėm tokį ND - su lempom ir daiktais.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 21:54)

Manau, kad tikrai verta. Tik gal sunkiau bus su žmogumi - gali kokį daiktą, turintį reljefą rinktis - statulėlę ar pan. Mes kažkada darėm tokį ND - su lempom ir daiktais.

Ačiū, na, bandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 29, 19:51)
Labai man patinka va tokie pavyzdžiai ir komentarai  thumbup.gif  Tik man pasakykit, jei neturiu lempų, softboxų ar verta kažką bandyti daryti su elementaria staline lempa? g.gif

taigis, liuks va tokie pavyzdžiai aiškūs thumbup.gif
paprasta, aš irgi neturiu jokių softboxu, ani hardboxu biggrin.gif
Tenkinsiuos stalinėm lempom g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 29 gruodžio 2010 - 22:01
QUOTE(dosa @ 2010 12 29, 22:00)

Tenkinsiuos stalinėm lempom  g.gif

o kokią tu lemputę suksi? nes pas mane tik 40 vatų lyg... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 21:54)
Apačioje, ant kelių modeliukui. Nes lempa beveik iš viršaus žemyn šviečia.

O kodėl kairys tada šonas šviesesnis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 29, 20:04)
o kokią tu lemputę suksi? nes pas mane tik 40 vatų lyg...  g.gif

žinok dar nežiūrėjau net kokio galingumo yra įsukta pas pas mane...
ei, tai tik su lempom, ar tinka ir natūrali šviesa, gal prie lango sakau pažaisčiau dar mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 20:54)

Labai informatyvu ir aišku, dėkui tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Aš prieš kelias dienas, kai dar nebuvom visko aptarę, prie dienos šviesos bandžiau mandarinus fotkint. Šviesa iš kairio šono, be reflektoriaus smile.gif Nekėliau į grupę, nes truputį kitaip sutarėm, tad rodau čia. Kokia jūsų nuomonė? ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexso: 29 gruodžio 2010 - 22:09
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 29, 22:05)
O kodėl kairys tada šonas šviesesnis? g.gif

Gal truputį pakreiptas buvo smile.gif Bet esmė, kad jis buvo iš apačios, o laikė pagalbininkė rankoje, tai nenuostabu, kad galėjo ir pakreipti smile.gif

QUOTE(dosa @ 2010 12 29, 22:07)
žinok dar nežiūrėjau net kokio galingumo yra įsukta pas pas mane...
ei, tai tik su lempom, ar tinka ir natūrali šviesa, gal prie lango sakau pažaisčiau dar  mastau.gif

Tikrai tinka ir natūrali. Galima bandyti arti lango be reflektoriaus, su reflektoriumi, dar uždengus langą kuo nors plonu (dienine užuolaida) - bus išsklaidyta šviesa. Patraukus toliaus nuo lango - vėl su ir be reflektoriaus
Papildyta:
QUOTE(Alexso @ 2010 12 29, 22:09)
Labai informatyvu ir aišku, dėkui tau 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aš prieš kelias dienas, kai dar nebuvom visko aptarę, prie dienos šviesos bandžiau mandarinus fotkint. Šviesa iš kairio šono, be reflektoriaus smile.gif Nekėliau į grupę, nes truputį kitaip sutarėm, tad rodau čia. Kokia jūsų nuomonė? ax.gif

Truputį nesugalvoju, ką parašyti smile.gif Graži foto - patinka man. Tik šiam reikalui nelabai tinkama - nesimato šešėlių. reikėtų kitokį daiktą pasiimti bandymams - didesnį, su kažkokiu reljefu, kad būtų kur atsirasti šešėliams, kuriuos būtų galima sušvelninti reflektoriumi
Atsakyti