Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 16:07)
na 1/200 tai tikrai nereikia, nes blykste uzsaldo vaizda. max 1/125 manau. Bet ir tai reikia kuo maziau kad tas backgroundas butu graziai apsviestas. Po paskutinio mano fotkinimo darzelyje padariau isvada (cia kaip ir Alexo), kad geriau fotkinti su didesniu iso ir gauti per sviesias fotkes tada jas patamsinus triuksmu praktiskai nebelieka. Negu fotkinti su mazesniu iso ir sviesinti, tada triuksmu margumynas.
Del ND tai kiekvieno asmeninis reikalas, ar tu nori padaryti bele, ar tu nori padaryti gerai, nori visai nedaryk. niekas i galva neduoda. Tiesiog koki poziuri i save susidarai toki ir turi.

Forgete teisi, rekomenduojamas optimalus išlaikymas yra 125 (ne trumpesnis).
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 16:56)
reikia kad blykste nustatytum ant antru uzuolaideliu rezimo. (ant blykstes turi atsirasti dvieju trikampiuku zenkliukas, bent jau ant mano taip). principas tas kad su pirmom uzuolaidelem tavo fotikas surinks visa ekspozicija, o su antrom uzuolaidelem suveiks blykste ir tada apsvies ta ka reikia. Taigi tam kad surinktu su pirmom viska, reikia nustatyti didesni iso (200 ar 400), kuo ilgesni islaikyma 1/80 ar 1/100. Vaikai judes tai gali but truputi paplauke. Pasibandyk su keliais nustatymais ir stebek kaip keiciasi toliau esantis vaizdas - ar normalus sviesumas, ar dar tamsu. jei tamsu tai didink iso ir ilgink islaikyma. Nezinau ar suprantamai surasiau.

Ačiūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū clap.gif notworthy.gif friends.gif jetus tik paklaust reikėjo assa.gif
Nu vištos protas, galėjau tą anksčiau padaryt, būč darželio eglutės foto turėjus unsure.gif
Dėkui dar kart, labai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 29 gruodžio 2010 - 16:22
Sauleta., tu naudok 50mm ar daugiau ir pirmam nd, matysis kaip fokusas keliauja. Dabar bent jau tokio dydzio fotkese antra nuo trecios praktiskai nesiskiria.

Frederica, ar viskas aisku ar dar ka nors reikia paaiskint? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 29 gruodžio 2010 - 16:16
Supratau, kad nieko nesupratau, bet kad reikia ND perdaryt, tai aišku. O kurį reikia? Ar abu? smile.gif

Mano akis, matyt, visai neišlavinta, nes dėl 1 ND dabar jau pati savimi džiaugiaus, kad aiškiai fokusai visuose trijuose išsiskiria blush2.gif Gal ta kiškio spalva - pilka - fokusui nedėkinga ar ką, kad daug kam jis vienodas atrodo? g.gif

robobebras, ok, bet jau rytoj smile.gif Aš kažkodėl galvojau, kad zoom'ą apskritai reik kuo mažiau visur naudoti.. nežinau, kodėl taip galvojau. Bet dabar nebegalvosiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėta.: 29 gruodžio 2010 - 16:17
Forgete, aš tik teoriškai bandžiau pamąstyti. Su blykste labai labai senai fotografavau, nors per paskutinę vakaronę darželyje žvakių šviesoje, keikiausi, kad neturėjau. Tai ir foto neturiu. Matyt reikės ir tą gėrį traukti iš komodos ir atsiprašinėti
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 16:29)

dar cia indus plaudama biggrin.gif pagalvojau
del 1Nd, koki F naudojai? reiktu pasirinkti pati maziausia, kad butu maza ryskumo zona
o del 2 nd, velgi, F naudok pati maziausia, vidurini ir pati didziausia,gal tada skirtumas labiau pasimatys,. As kai dariau su naujuoju fotiku namu darbus sau, (F maziausias 4, didziausias 40) tai skirtumo tarp kokio 10 ir 22 beveik jokio nebuvo, o kai su senu(f- 2.8 iki 8) tai ten dviem pakelus skirtumas matesi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 17:16)

Mano akis, matyt, visai neišlavinta, nes dėl 1 ND dabar jau pati savimi džiaugiaus, kad aiškiai fokusai visuose trijuose išsiskiria blush2.gif Gal ta kiškio spalva - pilka - fokusui nedėkinga ar ką, kad daug kam jis vienodas atrodo? g.gif

aš nosį sukišusi prie monitoriaus skirtumus matau, tai man kaip ir gerai tas nd. O kiškis išties nelabai dėkingas. Jei sekantiem nd tuos pat žaislus naudosi, keisk kiškį į ką nors kitą.
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 16:16)
Supratau, kad nieko nesupratau, bet kad reikia ND perdaryt, tai aišku. O kurį reikia? Ar abu? smile.gif

robobebras, ok, bet jau rytoj smile.gif Aš kažkodėl galvojau, kad zoom'ą apskritai reik kuo mažiau visur naudoti.. nežinau, kodėl taip galvojau. Bet dabar nebegalvosiu biggrin.gif

dek didesnius tarpus tarp tu gyvuliu, ir kuo didesni zooma. Kam tokie dideli tusti plotai aplink nuotraukos esme, jei apkirptum arba realiai tvarkingiau sukomponuotum iskarto aiskiau butu
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 29, 17:15)
Sauleta., tu naudok 50mm ar daugiau ir pirmam nd, matysis kaip fokusas keliauja. Dabar bent jau tokio dydzio fotkese antra nuo trecios praktiskai nesiskiria.

Frederica, ar viskas aisku ar dar ka nors reikia paaiskint? smile.gif

Aga lyg ir aišku, bent jau šviesu dabar, o rezultatas bus aiškus po šventės, bet tikuos, kad viskas bus puikiai. Jei ne teks jums pas mani atlėkt.

Dar vienas klausimas, kodėl dabar ne visad suveikia man blykstė?
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 29, 18:17)
dar cia indus plaudama  biggrin.gif pagalvojau
del 1Nd, koki F naudojai? reiktu pasirinkti pati maziausia, kad butu maza ryskumo zona
o del  2 nd, velgi, F naudok pati maziausia, vidurini ir pati didziausia,gal tada skirtumas labiau pasimatys,. As kai dariau su naujuoju fotiku namu darbus sau, (F maziausias 4, didziausias 40) tai skirtumo tarp kokio 10 ir 22 beveik jokio nebuvo, o kai su senu(f- 2.8 iki 8) tai ten dviem pakelus skirtumas matesi  rolleyes.gif

Geros mintys indus plaunant, va kaip fotikai gyvenimą užvaldo laugh.gif

Kad aš dabar tiksliai pasakyt galėčiau, kokį F naudojau mastau.gif Nuotraukos ištrintos, pažiūrėt negaliu, o pati bijau suklyst, nu bet man atrodo, kad mažiausią ir naudojau. Nu rytoj perdarysiu gryn pagal šitas rekomendacijas ir tikiuosi, bus ok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 12 29, 16:22)
Aga lyg ir aišku, bent jau šviesu dabar, o rezultatas bus aiškus po šventės, bet tikuos, kad viskas bus puikiai. Jei ne teks jums pas mani atlėkt.

gal reikia batareiku kitu ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 12 29, 16:22)

Gal nepakrauta? g.gif
Atsakyti