Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 15:19)
as apie tuos bitus tai nieko neismanau

Kam tau išmanyt, kai tokį vyrą pašonėj turi? nail.gif Jei kas neaišku, gi visada jo gali paklaust..
Va ką daryti toms, katrų diedai džipuose paskendę ir visa forografijos veikla absoliučiai neįdomu? Yra tik gražu arba negražu na... ir džipų detalės smile.gif
Atsakyti
Na, keliu dar kartą ir laikau kumščius, kad šįkart būtų gerai ax.gif

1 ND

user posted image

user posted image

user posted image

--------------------------------

2 ND. Kaip ir buvo patarta, prizoominau iki 50 mm ir paršelį pastačiau toliau nuo kitų žaislų smile.gif Keičiau tik diafragmą (F5 - F9 - F32), o ISO neliečiau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 16:29)

man tinka
Atsakyti
Saulėta., mano akimis ziurint ir gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Saulėta. man netinka, 1ND visose trijose kiskis vienodai atrodo.

o 2Nd tai irgi pirma nuo antros nelabai skirias
Atsakyti
Man kiskis antroje atrodo daug ryskesnis nei pirmoje ir trecioje. Gerai isiziurejau ir tikrai jis skiriasi nei pirmoje ir trecioje fotkese.
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 15:29)
Na, keliu dar kartą ir laikau kumščius, kad šįkart būtų gerai ax.gif

Nu negerai unsure.gif
Atsakyti
4u.gif LABUTIS
Mergaitės ir berniukai help.gif šventė mažosios mokyklėleje, jaučiu ,kad vėl susimausiu...fotikas canon 450 , objektyvas Tamron 2,8 + išorinė blykstė( kol kas tik auto nustatymai, rankinų net nebandžiau dar)...
kokius nustatymus rinktis, kelt ISO?, ant kokio rėžimo bandyt...gal galit kas aiškiai ūkiškai brūkštelt kaip ir kas...nes šiai dienai nesusitvarkau su blykste, jaučiu, kad tai tik paildomas svoris, o naudos jokios.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 12 29, 15:51)
4u.gif LABUTIS
Mergaitės ir berniukai help.gif  šventė mažosios mokyklėleje, jaučiu ,kad vėl susimausiu...fotikas canon 450 , objektyvas Tamron 2,8 + išorinė blykstė( kol kas tik auto nustatymai, rankinų net nebandžiau dar)...
kokius nustatymus rinktis, kelt ISO?, ant kokio rėžimo bandyt...gal galit kas aiškiai ūkiškai brūkštelt kaip ir kas...nes šiai dienai nesusitvarkau su blykste, jaučiu, kad tai tik paildomas svoris, o naudos jokios.

reikia kad blykste nustatytum ant antru uzuolaideliu rezimo. (ant blykstes turi atsirasti dvieju trikampiuku zenkliukas, bent jau ant mano taip). principas tas kad su pirmom uzuolaidelem tavo fotikas surinks visa ekspozicija, o su antrom uzuolaidelem suveiks blykste ir tada apsvies ta ka reikia. Taigi tam kad surinktu su pirmom viska, reikia nustatyti didesni iso (200 ar 400), kuo ilgesni islaikyma 1/80 ar 1/100. Vaikai judes tai gali but truputi paplauke. Pasibandyk su keliais nustatymais ir stebek kaip keiciasi toliau esantis vaizdas - ar normalus sviesumas, ar dar tamsu. jei tamsu tai didink iso ir ilgink islaikyma. Nezinau ar suprantamai surasiau.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 16:33)
Saulėta. man netinka, 1ND visose trijose kiskis vienodai atrodo.

o 2Nd tai irgi pirma nuo antros nelabai skirias

na kiskis tikrai ne vienodas schmoll.gif pirmoje foto ryskiai matosi kur fokusas, antroje ant zuikio, trecioje fokusas ant meskutes.

Sauleta, manau gali daryt 3 ND, as uzskaitau tiek 1 tiek 2 ND,nes cia buvo daugiau tokiu, kuriu nelabai skirtumas matesi, bet visgi matesi rolleyes.gif ir praleido mirksiukas.gif

na jei laabai dar kabinesis, dar atitrauk ta zaisla antrame ND, matysis ryskiau skirtumas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 29 gruodžio 2010 - 16:03
Su blykste senai befotografavau. Bet sakyčiau ISO 200-400. Išlaikymas tarp 1/60 ir 1/200s, jei pasirenki diafragmą, tai 2,8-4. O geriausia kaip patarė porą variantų išsibandyk prieš prasidedant šventei
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 29, 16:03)
Su blykste senai befotografavau. Bet sakyčiau ISO 200-400. Išlaikymas tarp 1/60 ir 1/200s, jei pasirenki diafragmą, tai 2,8-4. O geriausia kaip patarė porą variantų išsibandyk prieš prasidedant šventei

na 1/200 tai tikrai nereikia, nes blykste uzsaldo vaizda. max 1/125 manau. Bet ir tai reikia kuo maziau kad tas backgroundas butu graziai apsviestas. Po paskutinio mano fotkinimo darzelyje padariau isvada (cia kaip ir Alexo), kad geriau fotkinti su didesniu iso ir gauti per sviesias fotkes tada jas patamsinus triuksmu praktiskai nebelieka. Negu fotkinti su mazesniu iso ir sviesinti, tada triuksmu margumynas.

Del ND tai kiekvieno asmeninis reikalas, ar tu nori padaryti bele, ar tu nori padaryti gerai, nori visai nedaryk. niekas i galva neduoda. Tiesiog koki poziuri i save susidarai toki ir turi.
Atsakyti