Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2010 12 29, 15:54)
nea, nemoku as ju, neturiu. Tik jei pirkciau tai jauciu galva pirkciau su ta ilga rankena, teko panaudot be ir su - skirtumas ziaurus. O toliau nezinau, pagal kisene :/
na jei atsidarai jpg, tai jpg savaime jau yra 8bit, tai gali ir but tie 8 bitai. Bet jei is camera raw ateina paveikslas, o raw kaip zinia buna 12 arba 14 bit, tai photoshope visi tie bitai ir islieka jei nustatyta 16bit erdve, o ne sumazinami iki 8bit. Nu kazkaip taip as viska isivaizduoju, reiks skaityt.

Tai ka gi daryti fotkinancioms raw, kad ta kokybe nedingtu ir nereiktu tu bitu mazint, kurie kiek jau supratau suprastina kokybe foto? doh.gif Uzpraeitam puslapy prirasiau as ten vaikisku litaniju tai jeigu nesunku apsvieskit si tamsu prota. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 29 gruodžio 2010 - 15:00
QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 14:58)
Daisiuke patikrinau ant ps tai viskas ok su tavo custom balta  4u.gif

oho cia dar galima patikrint kazkaip bigsmile.gif

nu tada aciu! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2010 12 29, 15:00)
oho cia dar galima patikrint kazkaip bigsmile.gif

nu tada aciu! smile.gif

su pipete - balta spalva kai visi trys RGB skaiciai daug maz vienodi.
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2010 12 29, 14:53)
na ka..prasizaidziau as su tuo 5 namu darbu...kolkas padariau tik dienos sviesoje...kai sutems tada ir prie apsvietimo bandysiu... nuuu sitas jau sudetingas mano akimis namu darbas palyginus su ankstesniais.. rolleyes.gif

Gerai.

Sauleta, man abu nea.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 16:02)
su pipete - balta spalva kai visi trys RGB skaiciai daug maz vienodi.

O kur tu skaiciu reikia ieskoti? As wb bandau tvarkyti per Digital Photo Professional programa. Kur RGB nueinu, bet ten matau tik tokia kreive, o skaiciu jokiu nerandu.
Atsakyti

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 29, 12:00)
Aš gyvenime nieko nedarau pagal taisykles, jei jau prakalbom apie mane smile.gif Viską darau kaip jaučiu.
O šiuo atveju, Tavo tikslas. kaip suprantu, yra kuo daugiau pajausti PS ir išmokt su juo elgtis. Tad, mano nuomone, su kitokia foto Tu info gautum daugiau kaip apdirbt, kaip koreguot nei su tokia.  Uch.. Norėjau kaip geriau, bet gavosi kaip visada  biggrin.gif Oki, praskrolinkim mano postus. Tikrai nieko asmeniško, norėjau patart ar padėt. Nors nesu čia tas, kuris pajėgus tą daryt, nu bet bent jau pabandžiau smile.gif

Tiesiog manau kad kiekvienai nuotraikai rekia skirtingo koregavimo, tai kam testuotis ant kitos foto, jei norima foto reikalauja visai kitokio apdarojimo, na papliurpėm ir taškas

QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 13:05)
Vienintele, aciu uz tavaji varianta. Nzn. man patinka ryskumas. Patinka ir tos pastelines spalvos, bet cia ta nugesinta raudona  schmoll.gif  blush2.gif

Viskas ok skonis subjektyvus dalykas, tik kad jau pradėjau vakar komentuot norėjau ir pabaigti, na žinai kaip būna atrodo prašo pagalbos, nuomones o niekas neatsako tai norėjau kad būtu aišku.

QUOTE(robobebras @ 2010 12 29, 14:13)
as atsiprasysiu del praleistu postu ir nepakomentavimo, tik norejau grizt prie fotoshopo 8bit vs 16bit.
ar nereiketu daryti jpg per export image? Nes apdirbinejant visgi geriau palikti 16bit spalvu erdve, tada maziau spalvos kraiposi taisant. Aisku jei po camera raw daugiau niekas nebetvarkoma tai tada jokio skirtumo neturetu buti.
ar yra export ant fotoshopo? Nenaudoju tai nezinau, nes ant lightroom nera tokio kaipo "save as", visas taisymas vyksta raw spalvu erdvej, aisku jeigu ir originala imame raw fotke.

Kad jau pradėjom tokiom temom man labai norisi sužinoti kaip saugot nuotraukas spausdinimui, kokie nustatymai, kokie formatai, kokia raiška ir visa kita. Iš anksto labai ačiū

QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 14:32)

1 Nd užskaitau antra teks perdaryti

Nemažai naujokų, visoms sėkmės
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 14:59)
Tai ka gi daryti fotkinancioms raw, kad ta kokybe nedingtu ir nereiktu tu bitu mazint, kurie kiek jau supratau suprastina kokybe foto?  doh.gif Uzpraeitam puslapy prirasiau as ten vaikisku litaniju tai jeigu nesunku apsvieskit si tamsu prota.  cool.gif

bet tai raw ne su paciu photoshopu atsidarai, o su kita programa. tai ten manau yra automatiskai kiti bitai. o photoshope kai jpg atsidarai, tada 8 bita. cia as taip manau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 15:09)
O kur tu skaiciu reikia ieskoti? As wb bandau tvarkyti per Digital Photo Professional programa. Kur RGB nueinu, bet ten matau tik tokia kreive, o skaiciu jokiu nerandu.

nezinau as su sita programa nedirbu, bet turetu but imanoma patikrinti.
Atsakyti
aciu uz ivertinima! smile.gif belieka dar dirbtine sviesa iveikt.;..ir zinosiu dabar kaip patikrint.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2010 12 29, 16:10)
Viskas ok skonis subjektyvus dalykas, tik kad jau pradėjau vakar komentuot norėjau ir pabaigti, na žinai kaip būna atrodo prašo pagalbos, nuomones o niekas neatsako tai norėjau kad būtu aišku.
Kad jau pradėjom tokiom temom man labai norisi sužinoti kaip saugot nuotraukas spausdinimui, kokie nustatymai, kokie formatai, kokia raiška ir visa kita. Iš anksto labai ačiū

As ir esu labai patenkinta, kad nepatingejai ir pasizaidei su mano ta foto. 4u.gif
drinks_cheers.gif Ir man si info butu labai labai naudinga.
Atsakyti
as apie tuos bitus tai nieko neismanau tik zinau kad visur turi buti ta pati spalvu sistema sRGB (fotike, camera raw ir photoshope). o ka tie bitai daro tai mistika man.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 29, 16:12)
bet tai raw ne su paciu photoshopu atsidarai, o su kita programa. tai ten manau yra automatiskai kiti bitai. o photoshope kai jpg atsidarai, tada 8 bita. cia as taip manau biggrin.gif

Tai as ikeliu ne jpg, o raw formatu juk. Ir rodo man 16 bit. Ai per daug cia medziu. Kai nesupranti, nezinai tiksliai, ka zmogus gali daugiau ir besigilint. doh.gif
Atsakyti