Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(mamagute @ 2010 12 29, 14:17)
Sveiki visi,
pamačiau rarity žibuokles, tai net silpna pasidarė wub.gif Einu, atsigersiu vandens...

4u.gif blush2.gif bigsmile.gif

QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 14:32)
Sveikos, fotografės bigsmile.gif

Žodžiu, ar priimsite? bigsmile.gif

Laukiu pastabų mirksiukas.gif

Žinoma, kad priimsim smile.gif
Apie ND. 1 ND trečia foto man nepatinka - nematau fokuso.
O dėl antro ND, tai neužskaitau. Ar supranti, ką ten reikia padaryti ir kas turi keistis?
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 16:41)
Žinoma, kad priimsim smile.gif
Apie ND. 1 ND trečia foto man nepatinka - nematau fokuso.
O dėl antro ND, tai neužskaitau. Ar supranti, ką ten reikia padaryti ir kas turi keistis?

Galėčiau pasiteisinti, kad didesnėse foto viskas matosi tikrai aiškiau nei sumažinus per flickr, bet geriau nesiginčysiu, nes faktas, kad aš nusimanau mažiau biggrin.gif

O antram ND turi keistis fono ryškumas, kiek aš suprantu? Ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 15:32)

sveika prisijungusi 4u.gif
1 nd uzskaitau (fukusa visur matau)

2nd ne, fonas prie F maziausio turi buti sulietas, ties F didziausiu - ryskus.
Papildyta:
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 15:45)

mano akimis ziurint, visose nuotraukose fonas vienodas
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 14:45)
Galėčiau pasiteisinti, kad didesnėse foto viskas matosi tikrai aiškiau nei sumažinus per flickr, bet geriau nesiginčysiu, nes faktas, kad aš nusimanau mažiau biggrin.gif

Dėl pirmo, tai gali būti, kad didesnėje aiškiau, bet gal nebus sunku perfotografuoti, kad tokios pusžlibės kaip aš irgi įžiūrėtų mirksiukas.gif

Dėl antro - taip, teisingai. Siųlyčiau žaisliukus padėti toliau nuo fono, tada geriau matysis.
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 29, 16:46)
sveika prisijungusi 4u.gif
1 nd uzskaitau (fukusa visur matau)

2nd ne, fonas prie F maziausio turi buti sulietas, ties F didziausiu - ryskus.
Papildyta:
mano akimis ziurint, visose nuotraukose fonas vienodas

Ką aš galiu pasakyti - kai žiūriu į SM įkeltas nuotraukas, tai ir man tas fonas visur vienodas doh.gif Perdarysiu smile.gif

Tiesa, aš skaitydama temą truputį susimaišiau - ar tikrai antrame ND didinant diafragmą, reikia mažinti ISO, ir atvirkščiai? ax.gif Žo, aš ir esmės mano ten tie skaičiukai parinkti logiškai? smile.gif Nors, kita vertus, jei rezultatas blogas, tai tikriausiai nelogiškai? mastau.gif Ir ar gali būti, kad pas mane F 3,5 - 22, nes kažko man čia nelogiškai skamba?

Atleiskit už neišmanymą blush2.gif
Atsakyti
na ka..prasizaidziau as su tuo 5 namu darbu...kolkas padariau tik dienos sviesoje...kai sutems tada ir prie apsvietimo bandysiu... nuuu sitas jau sudetingas mano akimis namu darbas palyginus su ankstesniais.. rolleyes.gif

5ND
auto
user posted image
su debeseliu
user posted image
custom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 29, 16:47)
Dėl pirmo, tai gali būti, kad didesnėje aiškiau, bet gal nebus sunku perfotografuoti, kad tokios pusžlibės kaip aš irgi įžiūrėtų  mirksiukas.gif

Dėl antro - taip, teisingai. Siųlyčiau žaisliukus padėti toliau nuo fono, tada geriau matysis.

Žinoma, kad perfotografuosiu mirksiukas.gif

Apie žaisliukus tą patį pamaniau, reikės didesnės spintelės ieškotis biggrin.gif Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 15:50)
Ką aš galiu pasakyti - kai žiūriu į SM įkeltas nuotraukas, tai ir man tas fonas visur vienodas doh.gif Perdarysiu smile.gif

Tiesa, aš skaitydama temą truputį susimaišiau - ar tikrai antrame ND didinant diafragmą, reikia mažinti ISO, ir atvirkščiai?  ax.gif Žo, aš ir esmės mano ten tie skaičiukai parinkti logiškai? smile.gif Nors, kita vertus, jei rezultatas blogas, tai tikriausiai nelogiškai? mastau.gif Ir ar gali būti, kad pas mane F 3,5 - 22, nes kažko man čia nelogiškai skamba?

pas mane didziausias F 40, tai viskas pas tave gerai rolleyes.gif kaip sake Rarity, atsitrauk zaisliuka toliau nuo fono, per koki pusmetri ar daugiau smile.gif o del Iso, as tai kai dariau, jo nelieciau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 12 29, 15:17)
gal gali patarti del statyvo? smile.gif

nea, nemoku as ju, neturiu. Tik jei pirkciau tai jauciu galva pirkciau su ta ilga rankena, teko panaudot be ir su - skirtumas ziaurus. O toliau nezinau, pagal kisene :/

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 29, 15:29)
na, as manau, kad cia buvo ne apie raw tvarkymus. o tiesiog atsidarius jpg foto, paskui patvarkius jos neleidzia saugot vel jpg, jei yra 16 bit

Papildyta:

nuuuu.. as tikrai suprantu, kad verta man pavydet biggrin.gif
Papildyta:

ai, nu gerai. .. reik suprast man biggrin.gif atsidarau jpg foto. photoshope default yra 8bit, kiek suprantu. ar yra prasme nusistatyt 16 bit, sutvarkyt foto (jpg'ine), kai viskas gerai, pasirinkt 8 bit ir issaugot vel kaip jpg? ar bitai tik spalvu tvarkymui svarbus? ar visgi pakeitus bitus is 16 i 8 pries issaugan man kazkas nusimus? nes nu tarkim jei dirbu tik su 16, tai issaugot jpg negaliu. tarkim, jei yra koks exportavimas, tai visgi manau, kad eksportuojant i jpg kazkas turetu nusimust biggrin.gif

na jei atsidarai jpg, tai jpg savaime jau yra 8bit, tai gali ir but tie 8 bitai. Bet jei is camera raw ateina paveikslas, o raw kaip zinia buna 12 arba 14 bit, tai photoshope visi tie bitai ir islieka jei nustatyta 16bit erdve, o ne sumazinami iki 8bit. Nu kazkaip taip as viska isivaizduoju, reiks skaityt.

Sauleta., naudok didesni zidinio nuotoli, susiaures ryskumo zona ir matysis kur sufokusavai. siulyciau naudot 50mm ir daugiau. Dabar kiek matau fotkinai ant 18mm.
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 15:50)
Ir ar gali būti, kad pas mane F 3,5 - 22, nes kažko man čia nelogiškai skamba?

Manau, kad gali, nes ir pas mane daugiausiai atsiveria diafragma tik prie 3,5. smile.gif

Neatsiprasinek, juk mokintis atejai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 29, 14:50)

Tiesa, aš skaitydama temą truputį susimaišiau - ar tikrai antrame ND didinant diafragmą, reikia mažinti ISO, ir atvirkščiai?  ax.gif Žo, aš ir esmės mano ten tie skaičiukai parinkti logiškai? smile.gif Nors, kita vertus, jei rezultatas blogas, tai tikriausiai nelogiškai? mastau.gif Ir ar gali būti, kad pas mane F 3,5 - 22, nes kažko man čia nelogiškai skamba?

"Mažindami diafragmą didinkite ISO" Šitas kliūva? Diafragmos mažinimas (skylės mažinimas) yra skaičiuko didinimas - kuo didesnis f, tuo mažesnė skylė. Tokiu atveju, kad užtektų šviesos, galima didinti ISO arba išlaikymą. Nežinau, ar aš čia aiškiai g.gif

Ir pritariu robobebrui - prizoomink, geriau susilies fonas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 29 gruodžio 2010 - 14:59
Daisiuke patikrinau ant ps tai viskas ok su tavo custom balta 4u.gif
Atsakyti