QUOTE(Cheles @ 2010 12 29, 15:17)
gal gali patarti del statyvo?
nea, nemoku as ju, neturiu. Tik jei pirkciau tai jauciu galva pirkciau su ta ilga rankena, teko panaudot be ir su - skirtumas ziaurus. O toliau nezinau, pagal kisene :/
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 29, 15:29)
na, as manau, kad cia buvo ne apie raw tvarkymus. o tiesiog atsidarius jpg foto, paskui patvarkius jos neleidzia saugot vel jpg, jei yra 16 bit
Papildyta:
nuuuu.. as tikrai suprantu, kad verta man pavydet
Papildyta:
ai, nu gerai. .. reik suprast man
atsidarau jpg foto. photoshope default yra 8bit, kiek suprantu. ar yra prasme nusistatyt 16 bit, sutvarkyt foto (jpg'ine), kai viskas gerai, pasirinkt 8 bit ir issaugot vel kaip jpg? ar bitai tik spalvu tvarkymui svarbus? ar visgi pakeitus bitus is 16 i 8 pries issaugan man kazkas nusimus? nes nu tarkim jei dirbu tik su 16, tai issaugot jpg negaliu. tarkim, jei yra koks exportavimas, tai visgi manau, kad eksportuojant i jpg kazkas turetu nusimust
na jei atsidarai jpg, tai jpg savaime jau yra 8bit, tai gali ir but tie 8 bitai. Bet jei is camera raw ateina paveikslas, o raw kaip zinia buna 12 arba 14 bit, tai photoshope visi tie bitai ir islieka jei nustatyta 16bit erdve, o ne sumazinami iki 8bit. Nu kazkaip taip as viska isivaizduoju, reiks skaityt.
Sauleta., naudok didesni zidinio nuotoli, susiaures ryskumo zona ir matysis kur sufokusavai. siulyciau naudot 50mm ir daugiau. Dabar kiek matau fotkinai ant 18mm.