QUOTE(robobebras @ 2010 12 29, 14:13)
as atsiprasysiu del praleistu postu ir nepakomentavimo, tik norejau grizt prie fotoshopo 8bit vs 16bit.
ar nereiketu daryti jpg per export image? Nes apdirbinejant visgi geriau palikti 16bit spalvu erdve, tada maziau spalvos kraiposi taisant. Aisku jei po camera raw daugiau niekas nebetvarkoma tai tada jokio skirtumo neturetu buti.
ar yra export ant fotoshopo? Nenaudoju tai nezinau, nes ant lightroom nera tokio kaipo "save as", visas taisymas vyksta raw spalvu erdvej, aisku jeigu ir originala imame raw fotke.
na, as manau, kad cia buvo ne apie raw tvarkymus. o tiesiog atsidarius jpg foto, paskui patvarkius jos neleidzia saugot vel jpg, jei yra 16 bit
Papildyta:
QUOTE(mamagute @ 2010 12 29, 14:17)
Sveiki visi,
pamačiau
rarity žibuokles, tai net silpna pasidarė
Einu, atsigersiu vandens...
nuuuu.. as tikrai suprantu, kad verta man pavydet
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 12 29, 14:13)
as atsiprasysiu del praleistu postu ir nepakomentavimo, tik norejau grizt prie fotoshopo 8bit vs 16bit.
ar nereiketu daryti jpg per export image? Nes apdirbinejant visgi geriau palikti 16bit spalvu erdve, tada maziau spalvos kraiposi taisant. Aisku jei po camera raw daugiau niekas nebetvarkoma tai tada jokio skirtumo neturetu buti.
ar yra export ant fotoshopo? Nenaudoju tai nezinau, nes ant lightroom nera tokio kaipo "save as", visas taisymas vyksta raw spalvu erdvej, aisku jeigu ir originala imame raw fotke.
ai, nu gerai. .. reik suprast man
atsidarau jpg foto. photoshope default yra 8bit, kiek suprantu. ar yra prasme nusistatyt 16 bit, sutvarkyt foto (jpg'ine), kai viskas gerai, pasirinkt 8 bit ir issaugot vel kaip jpg? ar bitai tik spalvu tvarkymui svarbus? ar visgi pakeitus bitus is 16 i 8 pries issaugan man kazkas nusimus? nes nu tarkim jei dirbu tik su 16, tai issaugot jpg negaliu. tarkim, jei yra koks exportavimas, tai visgi manau, kad eksportuojant i jpg kazkas turetu nusimust