Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 13:05)
Vienintele, aciu uz tavaji varianta. Nzn. man patinka ryskumas. Patinka ir tos pastelines spalvos, bet cia ta nugesinta raudona  schmoll.gif  blush2.gif

na pazaidziau ir as - siek tiek pasviesinau ir paryskinau akis

tavieji
user posted image user posted image

vieninteles ir mano
user posted image user posted image

Atsakyti
Forgete, ir tavasis variantas grazus. Ieskojau skirtumu tarp manosios pataisytos ir tavosios, tai matau, jog akis per daug nubrihtinus as. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 29 gruodžio 2010 - 13:27
QUOTE(kristukass @ 2010 12 29, 14:26)
Forgete, ir tavasis variantas grazus. Ieskojau skirtumu tarp manosios pataisytos ir tavosios, tai matau, jog akis per daug nubrihtinus as.  blush2.gif

ir skruostuką padeginai. Savo monitorium nelabai pasitikiu, bet pas Forgete skruostas neišdegintas. Tiesa, Forgete lig ir wb sutvarkė. Kepurytės kraštas nemėlynuoja.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 29, 13:35)
ir skruostuką padeginai. Savo monitorium nelabai pasitikiu, bet pas Forgete skruostas neišdegintas. Tiesa, Forgete lig ir wb sutvarkė. Kepurytės kraštas nemėlynuoja.

gal truputi wb pasitvarke, o skruostas tai jau ant degimo ribos dar siek tiek pasviesinus ir jau dega. Siaip visai neblogas kadras, man patinka, tik tas kazkas uz vaiko labai erzina (durys ar baldai). O siaip i asmenini albuma - liuks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 14:38)
gal truputi wb pasitvarke, o skruostas tai jau ant degimo ribos dar siek tiek pasviesinus ir jau dega. Siaip visai neblogas kadras, man patinka, tik tas kazkas uz vaiko labai erzina (durys ar baldai). O siaip i asmenini albuma - liuks 4u.gif

drinks_cheers.gif Siuo metu man to ir tereikia. Nesiverziu i profesionalu vandenis. rolleyes.gif
Atsakyti
as atsiprasysiu del praleistu postu ir nepakomentavimo, tik norejau grizt prie fotoshopo 8bit vs 16bit.
ar nereiketu daryti jpg per export image? Nes apdirbinejant visgi geriau palikti 16bit spalvu erdve, tada maziau spalvos kraiposi taisant. Aisku jei po camera raw daugiau niekas nebetvarkoma tai tada jokio skirtumo neturetu buti.
ar yra export ant fotoshopo? Nenaudoju tai nezinau, nes ant lightroom nera tokio kaipo "save as", visas taisymas vyksta raw spalvu erdvej, aisku jeigu ir originala imame raw fotke.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 29, 15:13)
as atsiprasysiu del praleistu postu ir nepakomentavimo,

gal gali patarti del statyvo? smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi,
pamačiau rarity žibuokles, tai net silpna pasidarė wub.gif Einu, atsigersiu vandens...
Atsakyti
Labai miela dovana brumbrumui thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 29, 14:13)
as atsiprasysiu del praleistu postu ir nepakomentavimo, tik norejau grizt prie fotoshopo 8bit vs 16bit.
ar nereiketu daryti jpg per export image? Nes apdirbinejant visgi geriau palikti 16bit spalvu erdve, tada maziau spalvos kraiposi taisant. Aisku jei po camera raw daugiau niekas nebetvarkoma tai tada jokio skirtumo neturetu buti.
ar yra export ant fotoshopo? Nenaudoju tai nezinau, nes ant lightroom nera tokio kaipo "save as", visas taisymas vyksta raw spalvu erdvej, aisku jeigu ir originala imame raw fotke.

na, as manau, kad cia buvo ne apie raw tvarkymus. o tiesiog atsidarius jpg foto, paskui patvarkius jos neleidzia saugot vel jpg, jei yra 16 bit

Papildyta:
QUOTE(mamagute @ 2010 12 29, 14:17)
Sveiki visi,
pamačiau rarity žibuokles, tai net silpna pasidarė wub.gif Einu, atsigersiu vandens...

nuuuu.. as tikrai suprantu, kad verta man pavydet biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 12 29, 14:13)

ai, nu gerai. .. reik suprast man biggrin.gif atsidarau jpg foto. photoshope default yra 8bit, kiek suprantu. ar yra prasme nusistatyt 16 bit, sutvarkyt foto (jpg'ine), kai viskas gerai, pasirinkt 8 bit ir issaugot vel kaip jpg? ar bitai tik spalvu tvarkymui svarbus? ar visgi pakeitus bitus is 16 i 8 pries issaugan man kazkas nusimus? nes nu tarkim jei dirbu tik su 16, tai issaugot jpg negaliu. tarkim, jei yra koks exportavimas, tai visgi manau, kad eksportuojant i jpg kazkas turetu nusimust biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, fotografės bigsmile.gif

Nežinau, nuo ko čia reikia pradėti, norint įsilieti į jūsų gretas? ax.gif Va, papasakosiu, kad Kalėdoms gavau tikriausiai geriausią pasaulyje dovaną - Nikon D90 + AF-S Nikkor 18 - 105 mm 1:3,5-50,6 G g.gif Nu aš čia ne viską suprantu, bet jaučiu, kad jūs tai suprantat laugh.gif
Vaaa... problema ta, kad tokį fotiką rankose turiu pirmą kartą, bet laaabai noriu išmokti su juo dirbti. Gerai dirbti. Kad galėčiau pasigirti ne tik fotiką turinti, bet ir nuotraukas su juo mokantis gražias daryti ax.gif

Žodžiu, ar priimsite? bigsmile.gif

Tiesa, instrukcijos perskaičiau pusę, bet kadangi nelabai kas man ten aišku, tai nusprendžiau, kad čia, su jumis ir per praktiką man gal lengviau eisis blush2.gif

O kadangi jau pirmam puslapy radau užduotis, tai pabandžiau blush2.gif Vertinkit ax.gif

ND 1

user posted image

user posted image

user posted image

-------------------------------------------------------------

ND 2

F4 ISO800

user posted image

F10 (čia taip gali būti? g.gif) ISO400

user posted image

F22 ISO200

user posted image

Laukiu pastabų mirksiukas.gif

Atsakyti
As pavyzdziui fotkinu raw formatu. Po to idejus kortele is fotiko i kompa nuotraukas perziurineju per Digital Photo Professional programa, ten dar galima koregavimus raw formate daryt visokius. Jeigu man kazko truksta darau transfer to PS . Tai kai transportuoju tas raw formatas islieka kaip suprantu taip? g.gif Dabar va kaip tik bandziau su viena foto. Radau ps export, bet Data Sets as Files... neduoda, duoda tik
Illustrator...
Render Video...
Send Video Preview...
Zoomify... taip pat neduoda.
Na teoriskai atseit leidzia kazka daryt uzejus ant siu nustatymu, bet praktiskai issaugot/ eksportuot neina.

Labai as cia vaikiskai viska supasakojau, kad tiesiog viskas aisku butu. smile.gif
Atsakyti