Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

QUOTE(bauziukas @ 2011 01 10, 13:26)
Na as kolkas negalvojau apie ja, uzsimirsta man, yra ir taip apie ka galvoti  smile.gif, o ir mazai laiko, kad sukciau sau galva, ji pas mane .Tik va ilindau i skyreli, ar yra pastojusiu su spirale, tai kai paskaiciau, kad su Mirena nemazai pastoja tai kaip baisu pasidare  g.gif Ir kokio velnio as ten lindau  doh.gif , buciau neskaiciusi buciau toliau ramiai gyvenusi  doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif sito ir as bijau,nes jei dings man visai mm tai kaip reiks susigaudyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Morgan @ 2011 01 10, 14:54)
Man paciai keista,tol kol galvojau apie ja,tol man tepliojo,gal menesi koki,o paskui po pirmu menesiniu viskas dingo,dar buvo po aktyvesnio sex kelias dienas pateliojimas bet paskui viskas dingo.
Aha idomu pasitvirtin ar ne biggrin.gif
doh.gif tai ir reiktu kazkaip paleist ta mirena is galvos,aisku sunku jei laaabai stipriai tepa,bet kazkaip reiktu nusiteikt,gal kuom labiau uzsiimt,pasportuot ar ka kad is galvos iskristu. g.gif

susidaro toks vaizdas, kad as viena tokia cia, reikia gal kuriam laikui apleisti sita tema g.gif nestipriai man tepa, bet toks diskomfortas, negaliu gyvent pilnaverti gyvenima ir tas mane zudo, tos mintys jau mane uzvalde, nebegaliu net darbe susikaupti..
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2011 01 10, 12:35)
susidaro toks vaizdas, kad as viena tokia cia, reikia gal kuriam laikui apleisti sita tema  g.gif nestipriai man tepa, bet toks diskomfortas, negaliu gyvent pilnaverti gyvenima ir tas mane zudo, tos mintys jau mane uzvalde, nebegaliu net darbe susikaupti..

Nemanau, kad tu viena tokia, kiek skaiciau daug kam taip yra ir man dabar yra, bet as skaitau , kad normalu, nes tik savaite kai ja turiu smile.gif
Tik nezinau, kiek laiko po idejimo teplioja, gal jau turejo baigtis ir man, gal va irgi vargsiu ???? smile.gif
O tau tikrai pasiulyciau negalvoti apie tai.Pamegink isivaziduoti kad neturi jos.Na kazka turi padaryti su savimi...Kitu atveju, as vietoje taves, jeigu ir tai nepraeitu, imciau lauk, sveikata brangiau uz bet kokius pinigus, kad ir brangi ta Mirena ax.gif
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2011 01 06, 12:07)

bet kodel tada mano gydytojas nieko neparekomenduoja ir sako, kad gydymas joks nereikalingas, vaistu nera atseit? g.gif

O tu pati užklausk apie Cyklo pas ginę. Būna, kad ir jos pamišta. Beje informaciniame lapelyje radau parašyta, kad CykloęForte skiria ir spiralių sukeltam kraujavimui mažinti. Tiksliai nerašau, bet jei bus aktualu parašysiu.
Atsakyti
Sveikos,

nuo šiandien jau ir aš su Mirena. Bandysim susidraugaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivitopa @ 2011 01 10, 21:54)
Sveikos,

Sėkmės Rivitopa, viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivitopa @ 2011 01 10, 19:54)
Sveikos,

Sekmes 4u.gif
Mes panasiu laiku beveik su ja pradejom draugauti mirksiukas.gif
Nejauciate jokiu salutiniu pojuciu?
Atsakyti
Labas smile.gif

Turiu Mireną jau trys metai... kai įsidėjau tepliojo gal kokį porą mėnesių.. iš pradžių sirgdavau dar, bet po kokių metų ir tai dingo. Nugara kažkada irgi buvo pradėję skaudėt - nors gal teisingiau sakyti - mausdavo.. Praeitą žiemą buvo atsiradus alergija šalčiui - šiemet nebėra... Vienu tarpu labai tirpdavo rankos... Svoris padidėjo 13kg sad.gif Vakare vis apie šaldytuvą sukuos... Bandžiau nevalgyt po 6 - bet tada išvis nebeįmanoma, atrodo stogas nuvažiuos... aišku niekas neįrodys, kad tai būtent nuo Mirenos, bet paneigt irgi niekas negali smile.gif Bent šiuo momentu galvoju, kad kai pasibaigs šitos terminas, antros Mirenos nesidesiu... Bent jau man - daug klaustukų kyla....

Atsakyti
Kaip negerai, nerez, matyt Jūsų organizmas taip ir neprisitaikė.. O sakykit prieš Mirena kontraceptines tabletes vartojot? Ar buvo kokie šalutiniai reiškiniai.

Nes aš manau taip, kadangi Mirena yra hormoninė, kaip ir KT, KŽ,KP tai jei buvo pasirodęs kažkoks šalutinis poveikis su kitomis hormoninėmis kontraceptinėmis priemonėmis, tai ir dabar turėtų pasireikšti, tik gal mažesnis, nes Mirena veikia vietiškai, dėl ko mažesnėmis dozėmis skleidžia hormoną į organizmą.
Aš taip pergyvenu dėl svorio, kad mane Jūsų 13kg į neviltį nuvarytų...

Oi panos, užkabinot čia kažkuri mane vakar, ir įlindau pasiskaityt ir aš apie moteris pastojusias su spiralėmis. Tai pirmiausia užkliuvo tai, jog dauguma pastojo su varinėmis ( ten pasirodo jų ne vienas pavadinimas yra) , o ne su hormonine ( Mirena), yra ir su ja, tik kelios. O juk niekas ir nesakė, kad 100 proc. apsauga. Taip kad viskas ok su ta mūsų Mirena wink.gif

Na ir aš prisiduodu, kad matyt sulaukiau savo mmm, nes gausumas toks, kad jau sakau organizmui duosiu pailsėti ir nevartosiu jokių medikamentų tik vit.C. Tai va taip ir darau jau trečia diena. Ryt pas ginę, nors kai skambinausi , tai ji man tik tepasakė, kad aš darau tai , ką ji man būtų patarusi ( Vit.C, askorutinas, Cyklo...), bet pasirodyti ateiti, nors ir teku teku... Man svarbu, kad patikrintų , ar ji vietoj ir su ja viskas ok, tada bus galima nerimauti dėl kitų dalykų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Askita @ 2011 01 11, 14:38)
Oi panos, užkabinot čia kažkuri mane vakar, ir įlindau pasiskaityt ir aš apie moteris pastojusias su spiralėmis. Tai pirmiausia užkliuvo tai, jog dauguma pastojo su varinėmis ( ten pasirodo jų ne vienas pavadinimas yra) , o ne su hormonine ( Mirena), yra ir su ja, tik kelios. O juk niekas ir nesakė, kad 100 proc. apsauga. Taip kad viskas ok su ta mūsų Mirena wink.gif

As cia vakar parasiau, sorry 4u.gif Po to dar skaitinejau tai ir pastebejau, kad tikrai dauguma su Nova pastoja ax.gif Man asmeniskai gyd. pas mus sake kad 99 % Mirenos apsauga smile.gif Tai jau ir nebesuku galvos...
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2011 01 10, 13:35)
susidaro toks vaizdas, kad as viena tokia cia, reikia gal kuriam laikui apleisti sita tema  g.gif nestipriai man tepa, bet toks diskomfortas, negaliu gyvent pilnaverti gyvenima ir tas mane zudo, tos mintys jau mane uzvalde, nebegaliu net darbe susikaupti..

Man rodos kad tikrai palik sia tema nors menesiukui,neskaitinet cia ir gal pavyks pamirst viska mirksiukas.gif
Atsakyti
Akire, aš norėčiau tave paguosti, o tiksliau pasiūlyti apsikeisti su manimi vietomis. Aš Mireną turiu nuo lapkričio mėnesio ir man neteplioja visiškai, net mėnesinių nėra.Tačiau nuolat išgyvenu karščio-prakaito priepuolius. Patikėk, jie tikrai blogiau nei tepimas. Tą žinau, nes prieš endometriozės operaciją turėjau tepliojimo problemą kone metus. Aišku diskomfortas yra, bet gyventi galima. Na, o tos karčio - prakaito bangos varo iš proto, atima labai daug fizinių jėgų. Įsivaizduok - tu ryte nusiprausi po dušu, apsirengi švariais rūbais, užsimeti paltuką ir staiga toks jausmas, tarsi tave kas nors perlieja karštu kibiru vandens. Tiesiog staiga palieki visa šlapia. Kiekvienas tarpupirščiukas, sąnariukas, kūno raukšliukas būna pilnas vandens, ant veido, blakstienų, kaktos, krūtinės - prakaito lašeliai. Jauti, kad rūbai visi šlapi. Plaukų šaknys taip pat. Supranti, kad už lango žiema ir tu negali tokia šlapia eiti į darbą, puoli nusirengti, persirengti, vėdintis. O kur dar makiažas!Tada palaipsniui pradedi atšalti ir pajauti tokį šaltą nemalonų rūbų drėgnumą ant kūno, br...ir po kelių minučių tau iš tiesų pasidaro šalta. Ir taip į dieną kokį 10-15 tokių priepuolių.Beje, karščio bangos metu, tas 5-7 minutes esi visiškas bejėgis, kažkaip atjungia jėgas visiškai, net rankas sunku pakelti. O aš dirbu su jaunais žmonėmis, tai nuolat išgyvenu diskomfortą: ar jie nepastebi prakaito ant nosies, ant kaktos ir kaip nusivalyti? Kaip atsisegti megztuką ar palaidinę, kai pasidaro nežmoniškai karšta ir ką daryti, kai staiga su šlapiais rūbais pasidaro šalta?Kaip išgyventi tą bejėgiškumo jausmą, kai jauti, kad tas priepuolis "pareina"? O dar durniau, kai eini kur nors į teatrą, koncertą ar tiesiog baliušką kokią.Tas pats ir naktį. Eidama miegoti šalia pasidedu kitus naktinius marškinius, naktį persivelku. Užkniso dažnai keisti patalynę.Tikriausiai daugelis sirgo gripu ir žino, koks jausmas būna, kai turi 39 temperatūros ir išgeri vaistų, kad išprakaituotum.Taigi, visa žliaugi nuo prakaito. Tai va, taip aš miegu kiekvieną naktį, stabiliai prabundu du kartus, kad pasikeisti baltinius, apversti anklodę. Beje, susinervinau, nuo to prakaito atsirado dėmių ant pagalvės. Anklodė pas mane avies vilnos, tai aš jau užvalkalu nebevelku, o tik pasitiesiu po apačią ir nuolat keičiu...plaunu... verysad.gif Gydytoja sako, kad turiu palaukti dar porą mėnesių, kad taip mano organizmas reaguoja į hormoninius pasikeitimus. Palauksiu dar porą, bet kažin ar ilgiau...nafik, trauksiu lauk, jeigu nesiliaus, nes atsibodo nuolat prausiamai karščio vaikščioti, aš apskritai prakaitavimo problemos niekad neturėjau. Ir šiaip pradėjau galvoti, kad matyt ne vien vietiškai, t.y. tiesiai į gimdą veikia ta Mirena, vis dėlto gauna tas mūsų organizmas tų hormonų pakankamai, kitaip nebūtų tokių šalutinių požymių. Aš pvz. su Mirena pradėjau blogai miegoti, neužmigti, niekada to nėra buvę, padedu galvą būdavo ir miegu, o dabar kažkaip blaškausi ir blaškausi. Iš tikrųjų atsirado spuogelių ant kaklo, kaktos prie plaukų srities, krūtinės, bet čia gal nuo to prakaito, nes gi nėra sąlygų bėgti kiekvieną kartą praustis. Tikrai plaukai prad4jo labiau riebaluotis. Ir , ko gero, pritarsiu kai kurioms, jaučiu padidėjusį apetitą ypač vakarais, tokie irgi priepuoliai prasideda, kad mirt - gyvent turi kažką, bet ką suvalgyti. Jaučiu padidėjusį svorį g.gif na bet aš sportuojanti esu, o va nuo gruodžio iki dabar nesportavau,o plius šventės, tai gal sakau čia dėl to pasunkėjau. Na pradžioje, kai įsidėjau Mireną, tai tokio nervingumo savyje pastebėjau, tokio greito "užsiplieskimo", bet dabar šito nebėra. Ai, ir vis dėlto, žinokit mane nervina, kad visai nėra jokių mėnesinių, kažkoks toks durnas jausmas , kai "be nieko" esi.
Akire, pakentėk dar truputėlį, bent jau aš tai tikrai apsikeisčiau su tavimi vietomis. 4u.gif Kantrybės visoms ir man 4u.gif
Atsakyti