Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

QUOTE(Mįsliukė @ 2010 12 29, 16:58)

Atsiprašau, gal aš klystu, bet man atrodo, kad leukocitai makštyje nebūna, tai kraujo sudėtinė dalis ir labai mažas kiekis šlapale. Bet makštyje?kur jie būna? kaip jei nustatomi?

Nu va, man ir taip atrodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2010 12 29, 07:04)
sveikos,

na, va sulaukiau dar vienų mm
jau septintas mėnuo su mirena, tai tik db mm trumpesnės...va trečia diena ir jau nieko
kaip prisimenu pirmąsias po savaitę kankynių doh.gif tfu tfu tfu, gal tikrai trumpės ir lengvės.....

Viskas bus gerai drinks_cheers.gif
Na del geru atsiliepimu, pati kazkada rasiau, na ir kiek juk nerasysi kas kart ta pati smile.gif Mirena pati isidejau jau antra karta, esu labai patenkinta ir tik uz ja.Po pirmo idejimo 6men nereguliariai kraujuodavau, tepliodavau, bet gyd. patikrinusi kad ji teisingai ir vietoje, pasake - kantrybes, na ir po 6 men viskas pradejo tvarkytis, po metu nuo idejimo, menesines budavo kas du menesius ir 3 dienas tepliojimo, jauciausi super, jokio diskomforto ir salutiniu paveikiu.Po antro idejimo irsvis jokiu pakitimu, nereguliariu kraujavimu ar tepliojimu, menesines kaip buvo taip ir yra tik po truputi mazeja( turiu jau 4 men)
del daugumos cia komplikaciju g.gif na sakyciau gydytoju klaidu yra tik kaip supratau jusu gyd. to nepripazysta ir kalte vercia mirenai - jums netinka ir t.t.Dar jai sveikatos problemos tai ir prasideda visi nesklandumai.Nu zodziu aiskus vuiem tikti negali, bet as manau kad tai puikiausia apsisaugojimo priemone.Beje , kai buvau issiemusi spirale( apie 1 metus, planavom vaikuti) jokiu pakitimu, blogybiu nebuvo, menesines gryzo kaip ir buvusios iki spirales tik tiek
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2010 12 29, 17:58)

Atsiprašau, gal aš klystu, bet man atrodo, kad leukocitai makštyje nebūna, tai kraujo sudėtinė dalis ir labai mažas kiekis šlapale. Bet makštyje?kur jie būna? kaip jei nustatomi?

Mano tepinėlio atsakyme po Mirenos išėmimo buvo rasta daug leukocitų, o tai rodė uždegimą, bent taip man paaiškino gydytoja. Nebuvo jokių bakterijų, grybelių, bet būtent daug leukocitų unsure.gif
Aš nežinau iš kur jie ten atsiranda, bet pas mane jų rado.
Atsakyti
bet tai ir toli grazu nereiskia kad atsirado nuo mirenos, seip mirena kaiptik kaip ir kitos hormonines priemones veikia pries uzdegimiskai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2010 12 29, 17:58)
Aš vakar buvau vizito pas gydytoją, nes įdėjo Mireną spalio 30 d., iš pradžių , kokias 6 dienas patepliojo ir po to švaru, nei teplioja, nei kraujuoja. Gydytoja patikrino vaginaliniu echoskopu, spiralė vietoje, aplink išplonėjusi gleivinė, todėl ir nėra menstruacijų. Klausiau dėl karščio pylimo, tai sakė, kad čia yra šalutinis poveikis, tačiau jis po 4-5 mėn. turi praeiti. Dar kartą išaiškino, kad dabartinė mano būsena nėra klimaksinė, dėl ko aš labai bijojau. Patarė kokį nusipirkti makšties kremuką, nes truputį išsausėjo.
Man prieš dedant gydytoja atliko visus reikiamus tyrimus. Laumupe, jeigu ne paslaptis, kokių problemų tu turėjai išsiėmusi Mireną? jeigu nenori rašyti čia, gal gali man parašyti į asmeninę. Man Mirena įdėta gydomaisiais tikslais, kad išvengti endometriozės atsinaujinimo (jau turėjau operaciją) ir gimdos sienelės gleivinės storėjimo.
Papildyta:

Makšties švarumas nustatomas paėmus laboratorijoje tepinėlį. Švarumo lygmuo priklauso nuo to, kokios ląstelės ir bakterijos randamos tepinėlyje:

pirmasis lygmuo – makšties terpė rūgšti, joje yra daug epitelinių ląstelių ir Dederleino bakterijų, nėra leukocitų ir patogeninių mikrobų. Dederleino bakterijos gamina pieno rūgštį, kuri sąlygoja rūgščią makšties pH, netinkamą patogeniniams mikroorganizmams;
antrasis lygmuo – makšties tepinėlyje yra šiek tiek leukocitų, truputį sumažėja pieno bakterijų, aptinkama nedaug patogeninių mikrobų, makšties terpė rūgšti;
trečiasis lygmuo – gana nemažai leukocitų, yra streptokokų, stafilokokų, žarnyno lazdelių, kartais – trichomonų; makšties terpė šarminė;
ketvirtasis lygmuo – pieno bakterijų nėra, yra daug leukocitų ir patogeninių mikroorganizmų; makšties pH šarminis.
Paprastai makšties švarumas yra I–II lygmens. Makšties išskyros – panašios į baltą spalvos, specifinio kvapo. III ir IV švarumo lygmuo rodo, kad makštyje yra uždegiminių procesų. Sveika moteris savo makšties išskyrų paprastai nejaučia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mupi: 29 gruodžio 2010 - 21:27
Turejau ir aš ta stebuklą, tepliojo kiekviena menesi ketverius metus, ir ne tik kad patepliodavo kelias dienas, kartais ir visa menesi taip istepliodavo, labai buvau pavargus , veike estetiskai mane tai, ginekologe sakydavo, kadangi nera normaliu menesiniu tai taip teplioti gali, reikia kazkaip issikraujuoti, buciau gal ir nerovus jos lauk, bet paskutinius metus prisimete uzdegimai kas menesi, ko pasekoje net issiemus dar gydausi letinius uzdegimus, nuo spirales nuolat buna bloga mikroflora, nuolat rasdavo leukocitu, zodziu nera ji joks stebuklas, ir tikrai ne visoms ji atnesa laime ir nerupestingumą del apsaugos, man ji atnese tik problemu
Atsakyti
Na va aš kai pradėjau vėl gerti tuos hormonus ,kad sustabdyti kraujavimą,po kelių dienos pertaukos,tai nebeveikia jie man kaip prieš tai. Iš pražių dingo visas kraujavias ir tepliojimas,o dabar,kad ir geriu Estrofem vistiek teplioja. Na aš manau,jei man užsites tie nepatogumai ilgiau nei šešis mėnesiu,tai tikrai trauksiu ją lauk. Metus tikrai nesiruošiu kankinti. Bet ir tablečių gerti nenoriu. Nežinau ką daryti. Kiaušides perriščiau,bet baisu,nes dar jauna. Šiaip vaikų nenoriu daugiau,bet kadangi amžius jaunas,ką aš žinau,kas man šaus į galvą po kokių penkių ar septynių metų.
Atsakyti
QUOTE(Kucheriashka @ 2010 12 30, 03:18)
Na va aš kai pradėjau vėl gerti tuos hormonus ,kad sustabdyti kraujavimą,po kelių dienos pertaukos,tai nebeveikia jie man kaip prieš tai. Iš pražių dingo visas kraujavias ir tepliojimas,o dabar,kad ir geriu Estrofem vistiek teplioja. Na aš manau,jei man užsites tie nepatogumai ilgiau nei šešis mėnesiu,tai tikrai trauksiu ją lauk. Metus tikrai nesiruošiu kankinti. Bet ir tablečių gerti nenoriu. Nežinau ką daryti. Kiaušides perriščiau,bet baisu,nes dar jauna. Šiaip vaikų nenoriu daugiau,bet kadangi amžius jaunas,ką aš žinau,kas man šaus į galvą po kokių penkių ar septynių metų.

as zadu iki 1 metu kenteti, jei nesikeis, nes kelios forumietes guode, kad iki metu, kitai 7-8 men. buvo adaptacija, bet jau kai paskaitai, kad kitos po 4 metus teplioja, tai jau ir plaukai siausiasi
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2010 12 30, 10:13)
as zadu iki 1 metu kenteti, jei nesikeis, nes kelios forumietes guode, kad iki metu, kitai 7-8 men. buvo adaptacija, bet jau kai paskaitai, kad kitos po 4 metus teplioja, tai jau ir plaukai siausiasi

Nu ne,keturis metus tikrai nesamonė kentėti schmoll.gif kai išviso ją galima nešioti penkis metus.
Nemanau,kad jau labai sveika,kad gimda vis pakraujuoja ištisai keturis metus. Kokios gi pasekmės gali būti po kažkiek metų g.gif Gi niekas nežino. Mes čia gaunamės dabar,kaip banduomieji triušiukai su ta mireną. Gydytojai siūlo ir iš pacienčių nusiskundimų imasi informacijos kaip kas vyksta moters organizme. Kažada mano gydytoja buvo prieš mireną,o vat įdomu kodėl jos nuomonė dabar pasikeitė. Nes prieš daaugiau nei tris metus,mano draugės po gimdymo klausė ką ji gali pasiūlyti dėl apsisaugjimo,tai ji pasiūlė paprastą spiralę,o kai ji užklausė,kad norėtų mirenos,gydytoja paklausė "o kam tau to reikia?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kucheriashka: 30 gruodžio 2010 - 09:57
Labai labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys, nes gi taip butu patogu nesukt sau galvos dar toki Ilga laiko tarpa.... As jauciu iki 2 m. Dar pakentesiu tuos tepliojimus, bet ilgiau jau tikrai nebeverta, nes jei per pora metu neprisitaiko, tai jau tikrai ir neprisitaikys... Be to ir finansikai per pora metu spirale atsiperka, taip, kad nebebutu jokios prasmes toliau jos nesiot... Bet labai tikiuos, kad per tiek laiko susinormalizuos viskas ir ramiai pranesiosiu visus likusius 4 metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rulete: 30 gruodžio 2010 - 10:02
QUOTE(Kucheriashka @ 2010 12 30, 11:52)
Nu ne,keturis metus tikrai nesamonė kentėti schmoll.gif kai išviso ją galima nešioti penkis metus.
Nemanau,kad jau labai sveika,kad gimda vis pakraujuoja ištisai keturis metus. Kokios gi pasekmės gali būti po kažkiek metų g.gif Gi niekas nežino. Mes čia gaunamės dabar,kaip banduomieji triušiukai su ta mireną. Gydytojai siūlo ir iš pacienčių nusiskundimų imasi informacijos kaip kas vyksta moters organizme. Kažada mano gydytoja buvo prieš mireną,o vat įdomu kodėl jos nuomonė dabar pasikeitė. Nes prieš daaugiau nei tris metus,mano draugės po gimdymo klausė ką ji gali pasiūlyti dėl apsisaugjimo,tai ji pasiūlė paprastą spiralę,o kai ji užklausė,kad norėtų mirenos,gydytoja paklausė "o kam tau to reikia?"

man tai isvis idomiai buvo-is pradziu gydytojas sako -dedam Mirena, pasiieskokit pigiau nusipirkti, gal is uzsienio kas parveztu...ir kai as nusipirkau ir nuejau sekanti karta vizito tartis del idejimo, tai sako-nebedekim, sakau-nusipirkau jau, tai sako-parduokit, gerkit toliau KT, nes buvom atitaike hormonus, kuriu dozes tiko. Labai tada sugedo nuotaika del tokio gydytojo svyravimo ir po svarstymu pasilikom prie Mirenos. Laukiu Naujuju vien del to, kad tuoj sekancia savaite eisiu vizito, lai apziuri kaip ten kas ir kiek kenteti dar tuos tepliojimus.
Papildyta:
QUOTE(Rulete @ 2010 12 30, 12:01)
Labai labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys, nes gi taip butu patogu nesukt sau galvos dar toki Ilga laiko tarpa....  As jauciu iki 2 m. Dar pakentesiu tuos tepliojimus, bet ilgiau jau tikrai nebeverta, nes jei per pora metu neprisitaiko, tai jau tikrai ir neprisitaikys... Be to ir finansikai per pora metu spirale atsiperka, taip, kad nebebutu jokios prasmes toliau jos nesiot... Bet labai tikiuos, kad per tiek laiko susinormalizuos viskas ir ramiai pranesiosiu visus likusius 4 metus.

as tai paskaiciavau, kad atsipirktu man per 1 metus, nes mokejau 500 lituku, o tiek man butu KT kainave. Bet ne piniguose esme, o toks diskomfortas del elementarios higienos, kad ir saugotis nelabai yra del ko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2010 12 30, 12:15)
man tai isvis idomiai buvo-is pradziu gydytojas sako -dedam Mirena, pasiieskokit pigiau nusipirkti, gal is uzsienio kas parveztu...ir kai as nusipirkau ir nuejau sekanti karta vizito tartis del idejimo, tai sako-nebedekim, sakau-nusipirkau jau, tai sako-parduokit, gerkit toliau KT, nes buvom atitaike hormonus, kuriu dozes tiko. Labai tada sugedo nuotaika del tokio gydytojo svyravimo ir po svarstymu pasilikom prie Mirenos. Laukiu Naujuju vien del to, kad tuoj sekancia savaite eisiu vizito, lai apziuri kaip ten kas ir kiek kenteti dar tuos tepliojimus.

Reiškias gydytojai žino kažką,tik slepia nuo pacienčių. Taip ir gaunasi jog mes kaip triušiukai kažkokie ant kurių viskas bandoma.
Atsakyti