QUOTE(Mįsliukė @ 2010 12 29, 17:58)
Aš vakar buvau vizito pas gydytoją, nes įdėjo Mireną spalio 30 d., iš pradžių , kokias 6 dienas patepliojo ir po to švaru, nei teplioja, nei kraujuoja. Gydytoja patikrino vaginaliniu echoskopu, spiralė vietoje, aplink išplonėjusi gleivinė, todėl ir nėra menstruacijų. Klausiau dėl karščio pylimo, tai sakė, kad čia yra šalutinis poveikis, tačiau jis po 4-5 mėn. turi praeiti. Dar kartą išaiškino, kad dabartinė mano būsena nėra klimaksinė, dėl ko aš labai bijojau. Patarė kokį nusipirkti makšties kremuką, nes truputį išsausėjo.
Man prieš dedant gydytoja atliko visus reikiamus tyrimus. Laumupe, jeigu ne paslaptis, kokių problemų tu turėjai išsiėmusi Mireną? jeigu nenori rašyti čia, gal gali man parašyti į asmeninę. Man Mirena įdėta gydomaisiais tikslais, kad išvengti endometriozės atsinaujinimo (jau turėjau operaciją) ir gimdos sienelės gleivinės storėjimo.
Papildyta:
Atsiprašau, gal aš klystu, bet
man atrodo, kad leukocitai makštyje nebūna, tai kraujo sudėtinė dalis ir labai mažas kiekis šlapale. Bet makštyje?kur jie būna? kaip jei nustatomi?
Makšties švarumas nustatomas paėmus laboratorijoje tepinėlį. Švarumo lygmuo priklauso nuo to, kokios ląstelės ir bakterijos randamos tepinėlyje:
pirmasis lygmuo makšties terpė rūgšti, joje yra daug epitelinių ląstelių ir Dederleino bakterijų, nėra leukocitų ir patogeninių mikrobų. Dederleino bakterijos gamina pieno rūgštį, kuri sąlygoja rūgščią makšties pH, netinkamą patogeniniams mikroorganizmams;
antrasis lygmuo makšties tepinėlyje yra
šiek tiek leukocitų, truputį sumažėja pieno bakterijų, aptinkama nedaug patogeninių mikrobų, makšties terpė rūgšti;
trečiasis lygmuo
gana nemažai leukocitų, yra streptokokų, stafilokokų, žarnyno lazdelių, kartais trichomonų; makšties terpė šarminė;
ketvirtasis lygmuo pieno bakterijų nėra,
yra daug leukocitų ir patogeninių mikroorganizmų; makšties pH šarminis.
Paprastai makšties švarumas yra III lygmens. Makšties išskyros panašios į baltą spalvos, specifinio kvapo. III ir IV švarumo lygmuo rodo, kad makštyje yra uždegiminių procesų. Sveika moteris savo makšties išskyrų paprastai nejaučia