Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

QUOTE(***akire*** @ 2010 12 28, 11:29)
nezinau, man tai gimda-tai tas pats, kas koja ar ranka, tai kuno dalis, nesvarbu, kad ji skirta kudikiui isnesioti, bet tai yra kuno, moterisko kuno dalis. Turiu pavyzdziu, kas nelabai kaip jauciasi po gimdos pasalinimo-tai ir psichologines problemos, kaulu retejimas ir t.t. Apie tai raso ir literaturoje. Cia tas pats, kaip ir su Mirena: vienoms fantastiskai, kitos vargsta  smile.gif

bet jei ta moteriška kūno dalis ima virsti tiksinčia bomba, tai nežinau ar verta jos ten taip įsikibus laikytis, tručytis sintetiniais hormonais ir nežinia ko tikėtis g.gif Čia aš taip svarstau, jau pakankamai prisiragavus Mirenos hormonų ax.gif

Aš tai labai atsargiai dabar žiūriu į tas fantastiškas būsenas su Mirena. Norisi tikėti, kad tokia fantastika išliks ir pašalinus Mirenas. Nu nenoriu prikarskėsti, bet juk visą gyvenimą su ja nevaikščios... o be to, juk visos žinom, jog neverta girti dienos be vakaro smile.gif
O kaulai su amžiumi retėja visoms ir su gimdom, ir neturinčioms gimdų... rūkymas, nesaikingas kavos gėrimas, lėtėjanti medžiagų apykaita, hormonų balanso pokyčiai menopauzėje bei kitokie faktoriai irgi skatina tą retėjimą, o šiaip tai net ir sveikuoliškai gyvenant su visa gimda, kaulų retėjimas vis vien yra neišvengiamas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 28 gruodžio 2010 - 10:58
Bet kaip keista ištikrųjų,pačios pirmosiose pirmose temose apie Mireną,tai buvo vien tik praktiškai geri atsiliepimai,o dabar tiek daug moterų kankinasi su ta adaptacija.
Atsakyti
Beje, pries dedant Mirena, reikia atlikti visa kruva tyrimu, pradedant tepeneliu , kraujo tyr. ir t.t. kam visa tai dare g.gif mene nervas ima, kad neistiria nuodugniai bash.gif juk kiekvieno organizmas individualus ir ne visom ji tinka unsure.gif
Mano minetai draugei jau esant miomai idejo mirena doh.gif po to reikejo traukti ir visa gimda isimineti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(laumupė @ 2010 12 28, 11:57)
bet jei ta moteriška kūno dalis ima virsti tiksinčia bomba, tai nežinau ar verta jos ten taip įsikibus laikytis, tručytis sintetiniais  hormonais ir nežinia ko tikėtis  g.gif  Čia aš taip svarstau, jau pakankamai prisiragavus Mirenos hormonų  ax.gif

Aš tai labai atsargiai dabar žiūriu į tas fantastiškas būsenas su Mirena. Norisi tikėti, kad tokia fantastika išliks ir pašalinus Mirenas. Nu nenoriu prikarskėsti, bet juk visą gyvenimą su ja nevaikščios... o be to, juk visos žinom, jog neverta girti dienos be vakaro  smile.gif
O kaulai su amžiumi retėja visoms ir su gimdom, ir neturinčioms gimdų... rūkymas, nesaikingas kavos gėrimas, lėtėjanti medžiagų apykaita, hormonų balanso pokyčiai menopauzėje bei kitokie faktoriai irgi skatina tą retėjimą, o šiaip tai net ir sveikuoliškai gyvenant su visa gimda, kaulų retėjimas vis vien yra neišvengiamas  smile.gif

Pritariu Jums 100 proc. drinks_cheers.gif Gimdos salinimas man nesukelia absoliuciai jokiu neigiamu emociju schmoll.gif tik opercojos, narkozes nesinori, nes jau 5 kartus turejau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mupi: 28 gruodžio 2010 - 11:58
QUOTE(Mupi @ 2010 12 28, 13:04)
tik opercojos, narkozes nesinori, nes jau 5 kartus turejau  doh.gif

Tas tai tiesa.... operacija ne iš paprastųjų, juk ne šiaip kokį ten apendicitą pašalina. Bet įdomiai čia Jus minėjot, jog Jūsų draugei per apačią gimdą pašalino ir kitą dieną namučio išleido. Mano kolegėms tai buvo atliktos rimtos operacijos, pjauta per viršų, pooperacinis laikotarpis buvo skausmingas, kol ten sugijo viskas. Na bet matau medicina vietoj nestovi biggrin.gif
Oj... rodos nusiplepėjom truputį nuo temos.... bet juk sąsajos vis tiek kažkokios yra ir su Mirena, kurią labai dažnai ginekologai mėgsta prezentuoti ne tik kaip kontracepciją, bet ir kaip gydomąją priemonę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kucheriashka @ 2010 12 28, 13:43)
Bet kaip keista ištikrųjų,pačios pirmosiose pirmose temose apie Mireną,tai buvo vien tik praktiškai geri atsiliepimai,o dabar tiek daug moterų kankinasi su ta adaptacija.

as uzsiregistravau i sita foruma pries dedantis Mirena, kad kazka daugiau suzinoti. Tuo metu cia bendravo visai kitos forumietes, ju dabar nesimato, matyt, joms viskas gerai. Sesuo skaite uzsienietiskus forumus ir sake, kad ten daugiau blogai, negu gerai atsiliepianciu, daugiau bendravau dar su dviem gydytojais be savo, is triju vienas sake- nesideti. Nenorejau vartoti KT, todel ryzausi. Kazin, ar ir as cia skaityciau kiekviena diena, jei buciau patenkinta, dabar tiesiog ieskau savo likimo draugiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Na ka ir as atejau pasibedavot del mirenos, jau 8 menesius ja turiu ir gal tik kelis menesius is ju nebuvo tepliojimo, o dabar nuejus pas ginekologe profilaktikai, visai subludo, pajudino ji ten gimdos kakleli, tai dabar ne tik, kad teplioju, bet dar ir kraujuoju doh.gif liudnuma.... Ant veido atsirado inkstiru, ko seniau nebuvo, padidejo plaukuotumas, svoris irgi kapsi I pliusa... Zodziu neigiamu pozymiu daugiau nei teigiamu, jei nebuciau tiek sumokejus, jau seniai mesciau ja lauk....dar ir kazkoks keistas nuovargis kankina sad.gif
Eisiu po nauju metu pas ta pati daktara kur man ja idejo, tegu ka nors daro....nors siaip nelabai as juo pasitikiu, nes jokiu trim pries idedant nedare schmoll.gif taciau isgirtas daktaras, atceit geras schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Kucheriashka @ 2010 12 28, 11:43)

Gal sudetis mirenos pasikeite g.gif

QUOTE(Mupi @ 2010 12 28, 12:04)
Beje, pries dedant Mirena, reikia atlikti visa kruva tyrimu, pradedant tepeneliu , kraujo tyr. ir t.t. kam visa tai dare  g.gif mene nervas ima, kad neistiria nuodugniai  bash.gif juk kiekvieno organizmas individualus ir ne visom ji tinka  unsure.gif

drinks_cheers.gif nebeliko tikrai geru daktaru unsure.gif jei kur toki rasit, pasidalinkit kontaktais ax.gif

QUOTE(laumupė @ 2010 12 28, 12:50)
labai dažnai ginekologai mėgsta prezentuoti  ne tik kaip kontracepciją, bet ir kaip gydomąją priemonę  biggrin.gif

Mane tai baigia nugydyt ta gydomoji priemone doh.gif

QUOTE(***akire*** @ 2010 12 28, 18:47)
Kazin, ar ir as cia skaityciau kiekviena diena, jei buciau patenkinta, dabar tiesiog ieskau savo likimo draugiu smile.gif

As taip pat unsure.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rulete: 28 gruodžio 2010 - 20:33
[quote=Rulete,2010 12 28, 22:38]
Sveikos,

Na ka ir as atejau pasibedavot del mirenos, jau 8 menesius ja turiu ir gal tik kelis menesius is ju nebuvo tepliojimo, o dabar nuejus pas ginekologe profilaktikai, visai subludo, pajudino ji ten gimdos kakleli, tai dabar ne tik, kad teplioju, bet dar ir kraujuoju doh.gif liudnuma.... Ant veido atsirado inkstiru, ko seniau nebuvo, padidejo plaukuotumas, svoris irgi kapsi I pliusa... Zodziu neigiamu pozymiu daugiau nei teigiamu, jei nebuciau tiek sumokejus, jau seniai mesciau ja lauk....dar ir kazkoks keistas nuovargis kankina sad.gif
Eisiu po nauju metu pas ta pati daktara kur man ja idejo, tegu ka nors daro....nors siaip nelabai as juo pasitikiu, nes jokiu trim pries idedant nedare schmoll.gif taciau isgirtas daktaras, atceit geras schmoll.gif

tai tu kaip ir as vienoda laika turi Mirena, as jau izengiau i 9ta menesi, dziaugtis neturiu kuo, nes labai mazai švarių tarpų, pastovus tepliojimas verysad.gif as irgi tuoj po Nauju zadu eiti pasitikrint ir viską išsakysiu. Man tai 2 tepinelius paeme pries dedant, vartojau zvakuciu, kad idealiai isvalyti, nes ne pigi investicija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2010 12 28, 21:00)
tai tu kaip Ir. as vienoda laika turi Mirena, as jau izengiau i 9ta menesi, dziaugtis neturiu kuo, nes labai mazai švarių tarpų, pastovus tepliojimas verysad.gif as irgi tuoj po Nauju zadu eiti pasitikrint ir viską išsakysiu. Man tai 2 tepinelius paeme pries dedant, vartojau zvakuciu, kad idealiai isvalyti, nes ne pigi investicija smile.gif

Tiesa, po paskutinio vizito pas ginekologe man pasake, kad spirales siulu nematyti, bet padarius echoskopa mate, kad ji yra, taigi matyt pasislinkus gilyn... Na net nezinau ka cia ir daryt su ja... Blogiausia, kad isemus nelabai kokiu apsaugos priemoniu yra... Tableciu tikrai negersiu, pleistras nesamone, ziedas jau praeitas etapas... Prezervatyvus jaunimui paliksim... Kas lieka? Implantai ir sterilizacija, kur nei tas nei tas lietuvoje nedaromas... Kazkur viena ausim girdejau, kad implanta vienam vaikinukui buvo idejes daktaras, butu tubula apsauga, jei tai daroma, iskart vyra nusiusciau, vos tik pagranduka pasigimdysim ax.gif
Papildyta:
QUOTE(laumupė @ 2010 12 28, 10:57)
Aš tai labai atsargiai dabar žiūriu į tas fantastiškas būsenas su Mirena. Norisi tikėti, kad tokia fantastika išliks ir pašalinus Mirenas. Nu nenoriu prikarskėsti, bet juk visą gyvenimą su ja nevaikščios... o be to, juk visos žinom, jog neverta girti dienos be vakaro  smile.gif
O kaulai su amžiumi retėja visoms ir su gimdom, ir neturinčioms gimdų... rūkymas, nesaikingas kavos gėrimas, lėtėjanti medžiagų apykaita, hormonų balanso pokyčiai menopauzėje bei kitokie faktoriai irgi skatina tą retėjimą, o šiaip tai net ir sveikuoliškai gyvenant su visa gimda, kaulų retėjimas vis vien yra neišvengiamas  smile.gif

Na buna, kam istiesu tinka, bet Deja Deja, tikrai ne visoms... Antra karta tikrai ne uz ka nedeciau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rulete: 28 gruodžio 2010 - 21:20
sveikos,

na, va sulaukiau dar vienų mm
jau septintas mėnuo su mirena, tai tik db mm trumpesnės...va trečia diena ir jau nieko
kaip prisimenu pirmąsias po savaitę kankynių doh.gif tfu tfu tfu, gal tikrai trumpės ir lengvės.....
Atsakyti
QUOTE(Rulete @ 2010 12 28, 22:19)
Antra karta tikrai ne uz ka nedeciau  schmoll.gif

Aš irgi daugiau nesidėsiu... tikrai tikrai smile.gif nors man prieš dedant buvo padaryti visi tepinėliai ir paprastas, ir citologinis, ir apžiūrėta nuodugniai buvau, ir vaginalinė echoskopija padaryta, ir išmaigyta visaip, viskas idealu buvo, ėjau į privatų kabinetą, tad suplojau už tai nemažai, bet vat gavosi kaip gavosi.... ech, kad žinotum kur krisi, ten ir pagalvių prisidėliotum biggrin.gif
Prieš tai buvau naudojus pleistrą, tas po kelių mėnesių pradėjo netikti.... nu pykindavo klaikiai, iš pradžių maniau, jog nuo maisto, bet kai ėmė pykinti bet ką suvalgius, net ir patį nekalčiausią, tada ėmiau įtarti pleistrą.... mečiau jį, viskas susitvarkė. Prieš dedantis Mireną papasakojau apie tai gydytojai. Ji taip pusę lūpų prasitarė, jog pleistro sudėtis labai artima Mirenos sudėčiai, bet kažkaip manęs neatkalbinėjo nuo Mirenos, o man kažkaip tuo metu neužstrigo tas jos prasitarimas, nes jau ir Mireną buvau nusipirkus, ir visa degiau nekantrumu ją turėti, nes juk tai pati patikimiausia, geriausia, naujausia doh.gif ... dabar kažkaip imu manyti, jog grynai dėl materialinių sumetimų nesulaukiau rimtesnio gydytojos komentaro ar perspėjimo, nes vien už Mirenos įvedimą teko sumokėti 100 lt., nu gaila būtų tokius pinigus nepaimti, jei patys eina į rankas ... turbūt g.gif ...
Atsistatymui po Mirenos išdaigų reikėjo gerų metų... kaip toliau bus nežinau, tikiuosi neišlįs ateityje kokie nors liekamieji reiškiniai su liūdnomis pasekmėmis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Rulete @ 2010 12 28, 21:38)
Eisiu po nauju metu pas ta pati daktara kur man ja idejo, tegu ka nors daro....nors siaip nelabai as juo pasitikiu, nes jokiu trim pries idedant nedare  schmoll.gif taciau isgirtas daktaras, atceit geras  schmoll.gif

NU nieko sau atseit gerulis daktariukas.... net prieš varinę paprastą spiralę dedant, būtina padaryti tyrimus, paimti tepinėlį, pažiūrėti ar nėra kokio uždegimuko ir pan.
Labai jau pasitikintis savimi tas Jūsų gydytojas. Turbūt vien tik užmetęs akį nustato leukocitų kiekį makštyje dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 29 gruodžio 2010 - 07:39
QUOTE(laumupė @ 2010 12 29, 07:46)
Atsistatymui po Mirenos išdaigų reikėjo gerų metų... kaip toliau bus nežinau, tikiuosi neišlįs ateityje kokie nors liekamieji reiškiniai su liūdnomis pasekmėmis  biggrin.gif
Papildyta:
NU nieko sau atseit gerulis daktariukas.... net prieš varinę paprastą spiralę dedant, būtina padaryti tyrimus, paimti tepinėlį, pažiūrėti ar nėra kokio uždegimuko ir pan.
Labai jau pasitikintis savimi tas Jūsų gydytojas. Turbūt vien tik užmetęs akį nustato leukocitų kiekį makštyje   dry.gif

Vakar pasiskundziau, o siandien jau lyg ir geriau, tik teplioja, bet nebekraujuoja, tai dabar galvoju, gal man tiesiog mmm anksciau buvo ateje g.gif na ziuresiu, kaip cia bus toliau...
Daktaras tai istiesu nuvyle, vienintele apziura buvo echoskopu ir viskas... Idejo ir tepasake - viskas, dabar uzmirsk ja, jei bus kokiu tepliojimu ateisi, paguosim, bet zinok, kad tai normalu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rulete: 29 gruodžio 2010 - 10:14
Aš vakar buvau vizito pas gydytoją, nes įdėjo Mireną spalio 30 d., iš pradžių , kokias 6 dienas patepliojo ir po to švaru, nei teplioja, nei kraujuoja. Gydytoja patikrino vaginaliniu echoskopu, spiralė vietoje, aplink išplonėjusi gleivinė, todėl ir nėra menstruacijų. Klausiau dėl karščio pylimo, tai sakė, kad čia yra šalutinis poveikis, tačiau jis po 4-5 mėn. turi praeiti. Dar kartą išaiškino, kad dabartinė mano būsena nėra klimaksinė, dėl ko aš labai bijojau. Patarė kokį nusipirkti makšties kremuką, nes truputį išsausėjo.
Man prieš dedant gydytoja atliko visus reikiamus tyrimus. Laumupe, jeigu ne paslaptis, kokių problemų tu turėjai išsiėmusi Mireną? jeigu nenori rašyti čia, gal gali man parašyti į asmeninę. Man Mirena įdėta gydomaisiais tikslais, kad išvengti endometriozės atsinaujinimo (jau turėjau operaciją) ir gimdos sienelės gleivinės storėjimo.
Papildyta:
QUOTE(laumupė @ 2010 12 29, 07:46)
Turbūt vien tik užmetęs akį nustato leukocitų kiekį makštyje  dry.gif

Atsiprašau, gal aš klystu, bet man atrodo, kad leukocitai makštyje nebūna, tai kraujo sudėtinė dalis ir labai mažas kiekis šlapale. Bet makštyje?kur jie būna? kaip jei nustatomi?
Atsakyti