QUOTE(***akire*** @ 2010 12 28, 11:29)
nezinau, man tai gimda-tai tas pats, kas koja ar ranka, tai kuno dalis, nesvarbu, kad ji skirta kudikiui isnesioti, bet tai yra kuno, moterisko kuno dalis. Turiu pavyzdziu, kas nelabai kaip jauciasi po gimdos pasalinimo-tai ir psichologines problemos, kaulu retejimas ir t.t. Apie tai raso ir literaturoje. Cia tas pats, kaip ir su Mirena: vienoms fantastiskai, kitos vargsta
bet jei ta moteriška kūno dalis ima virsti tiksinčia bomba, tai nežinau ar verta jos ten taip įsikibus laikytis, tručytis sintetiniais hormonais ir nežinia ko tikėtis Čia aš taip svarstau, jau pakankamai prisiragavus Mirenos hormonų
Aš tai labai atsargiai dabar žiūriu į tas fantastiškas būsenas su Mirena. Norisi tikėti, kad tokia fantastika išliks ir pašalinus Mirenas. Nu nenoriu prikarskėsti, bet juk visą gyvenimą su ja nevaikščios... o be to, juk visos žinom, jog neverta girti dienos be vakaro
O kaulai su amžiumi retėja visoms ir su gimdom, ir neturinčioms gimdų... rūkymas, nesaikingas kavos gėrimas, lėtėjanti medžiagų apykaita, hormonų balanso pokyčiai menopauzėje bei kitokie faktoriai irgi skatina tą retėjimą, o šiaip tai net ir sveikuoliškai gyvenant su visa gimda, kaulų retėjimas vis vien yra neišvengiamas