Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

Sveikos,
Mirena nesioju jau natra kadencija:-t.y. viena atnesiojau 5 metus, dabar antra is eiles jau 4-i metai::smile.gif))
kiek pasiskaiciau:- tai matyt, mazai dar tokiu siame forume pasisakanciu:-

Galiu pavardint siek tiek + ir-.

+:
Mm praktiskai nera:-O buvo ziauriai gausios ir ilgos:)
susitaupo pinigeliai uz iklotus.
per tuos visus metus kazkokio "netyciuko" ir gi neatsitiko:- manau tai labai gerai:-didziulis +.

-:
nezinau, ar galiu priskirti tai prie mirenos -: bet svoris tikrai padidejo per tuos metus< zymiai , virs 10 kg: bet velgi:-gal netik mirena kalta: genai, paveldimumas?
atsirado daugiau plaukeliu :-"tipo useliai":-bet gal tai ir amzius savo daro:)))

isvada:- nezinau, ar gerai padariau, isidejusi Mirena, bet , kaip tuo metu gydytojas sake, neturejau kitos iseities: geriamu hormonu visiskai netoleravau, teko bandyti detis Mirena:-o si kaip ir prigijo.
Po metu baigsis antrasis 5-etis: tai jau abejoju, ar dar tesiu si dalyka< bet jei nebus kitos iseities, tai tikrai teks< bet dabar darysiu pertrauka ir ziuresiu.
Nezinau, kaip tai itakos tolesne mano sveikatele:)))bet... as galiu pasakyti, kad tikrai geras dalykas: thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2011 04 28, 10:44)
taip kainuoja nemazai, bet nerizikuosi tai ir nezinosi...niekas is anksto negali numatyti ar tiks ar netiks..o per 7 ar 14d. tikrai nesuprasi ar ji tau tinka ar ne smile.gif turi praeiti keli menesiai...
iskritimo galimybe yra, bet ji nera didele. dazniau iskrenta paprastos spirales, nes karujavimas buna gausus o cia juk kaip tik sumazeja wink.gif
bet jau mano gine, sake jos praktikoje nebuvo atvejo kad mirena iskristu.

buvo buvo: tikrai iskrenta ir mirenos:) pazistamai iskrito< ne neajuto: tik kai normalios mm prasidejo, nuleke pas gydytoja, o ta klausia: kur mirena?va kaip buna: gerai, kad nepsstojo per ta laika:)
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,

Norėčiau kreiptis į tas, kurioms Mirena netiko ir kurios jos atsisakė dėl sveikatos sutrikimo, priaugto svorio ar kitų nepatogumų.
Klausimas: bėdos baigėsi iškart ją pašalinus ar dar teko ilgai laukt, kol viskas "atsistos į savo vietas" g.gif

Jau 3m., kai turiu Mireną ir jaučiu, kad su kiekviena diena mano sveikata senka. Gydytojai teigia, esą tai negali būti jos kaltė, pati nežinau, ką galvot, bet kitų sveikatos sutrikimą sąlygojančių priežasčių t.p. nenurodo... verysad.gif
Dėl itin gausių mmm vis delsiu ją šalinti, bet turbūt teks rizikuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selga: 03 birželio 2011 - 20:37
QUOTE(Selga @ 2011 06 03, 21:32)
Sveikos 4u.gif ,

Norėčiau kreiptis į tas, kurioms Mirena netiko ir kurios jos atsisakė dėl sveikatos sutrikimo, priaugto svorio ar kitų nepatogumų.
Klausimas: bėdos baigėsi iškart ją pašalinus ar dar teko ilgai laukt, kol viskas "atsistos į savo vietas"  g.gif

Jau 3m., kai turiu Mireną ir jaučiu, kad su kiekviena diena mano sveikata senka. Gydytojai teigia, esą tai negali būti jos kaltė, pati nežinau, ką galvot, bet kitų sveikatos sutrikimą sąlygojančių priežasčių t.p. nenurodo...  verysad.gif
Dėl itin gausių mmm vis delsiu ją šalinti, bet turbūt teks rizikuoti...

man reikejo 2 metu kad atgauciau prarasta sveikata su ja, netiko ji man, o nesiojau ja 4 metus, nuolat tepliojo, kartojos uzdegimai, isivariau letinius uzdegimus, svorio priaugau apie 10 kg, dabar pamazu jau svoris grizta i savo vezes, man tai buvo kosmariskas laikotarpis kai turejau mirena
Atsakyti
QUOTE(sindi @ 2011 06 03, 23:12)
man reikejo 2 metu kad atgauciau prarasta sveikata su ja, netiko ji man, o nesiojau ja 4 metus, nuolat tepliojo, kartojos uzdegimai, isivariau letinius uzdegimus, svorio priaugau apie 10 kg, dabar pamazu jau svoris grizta i savo vezes, man tai buvo kosmariskas laikotarpis kai turejau mirena

Ačiū 4u.gif
Norėtųsi dar paklaust,ar Mirena buvo pirmoji Jūsų kontracepsinė priemonė ar ir ankčiau, prieš Mireną, kažką bandėte?

Man tai pirmas susidūrimas su kontracepsija ir kol kas tikrai to gėriu nepavadinčiau verysad.gif
Atsakyti
Na, va, iškastravo ir mane vakar... 4u.gif

Bet sakykit, o turi būti tokis vis pamaudimas, vis diegimas? blink.gif
Kiek stipresnis už mėnesinių skausmus, susitraukinėja gimda pakankamai neblogai, kaip 4.5-6 cm atsivėrimui esant blush2.gif

Tai normalu ar man jau susirūpinti? g.gif

Gydytoja po procedūros sako: "Hm, tikėjausi blogesnės tavo reakcijos, tu gi bailė." tongue.gif Pz, nieko neatkirtau, nes taip susitraukiau ir šlaunis sutraukė, kad o dievuli tongue.gif Nubėgom net ultragarso padaryt, neduok die perdūrė biggrin.gif Juokingiausia - kai dėjo, tai atseit užkalbinėjo dantį, klausia, ką vyras leis studijuoti. Sakau: "Nieko, nieko, nieko, oi, jūs matuojat! Jūs matuojat! Gimdą! Matuojat! Matuojaaaaat! Oi, dedat, aš jaučiu, jaučiu, dedat, jaučiu, eina į gimdą, eina - siūlus patrumpinsit?, sako, būna ilgi - eina, eina, aa, aaa, whew, whew, aaa, whew - viskas? Nea, sesute, aš tikrai nelipsiu nuo šito stalo. Ne, tikrai, ačiū, nenoriu - prigulsiu, jei nieko (procedūriniame). Jūs tai eikit eikit, o aš pagulėsiu čia trumpam... o gal ir ilgam." lotuliukas.gif

Gyvenu kol kas ant nospos ir ibuprofeno... tikiuosi, mažiukui labai nepakenks - skausmas tikrai yra ir tikrai "neduodąs mąstyti" schmoll.gif

Be to, kaip gerbiamosios minėjo, kaip apsisaugoti nuo uždegimų, kurie slenka siūlu, ir t.t.?
Valyti kuo, tepti geliais, plauti makštį? Kaip prižiūrėti save?
Ką daryti, ko nedaryti - kelti vaiką, daiktus, lenktis, susilenkti, susiriesti, kokie leidžiami mylėjimosi greičiai ir tt?

Man pirmoji kontracepcijos priemonė, tad gali pasirodyti juokingi tie mano klausimai, kadangi esu visiškai žalia - padėkit 4u.gif Labai bijau bet kaip pasilenkti ir pan., kad neperdurtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mike Pukuotukas: 04 birželio 2011 - 01:41
QUOTE(Mike Pukuotukas @ 2011 06 04, 02:36)

Man pirmoji kontracepcijos priemonė, tad gali pasirodyti juokingi tie mano klausimai, kadangi esu visiškai žalia - padėkit  4u.gif Labai bijau bet kaip pasilenkti ir pan., kad neperdurtų biggrin.gif

nedaryk nieko - uzmirsk , kad ja turi ir tiek 4u.gif man kai idejo, spirale - iskarto leipe uzmirst, kad ja turiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mike Pukuotukas @ 2011 06 04, 03:36)
Na, va, iškastravo ir mane vakar...  4u.gif

Bet sakykit, o turi būti tokis vis pamaudimas, vis diegimas? blink.gif
Kiek stipresnis už mėnesinių skausmus, susitraukinėja gimda pakankamai neblogai, kaip 4.5-6 cm atsivėrimui esant  blush2.gif

Tai normalu ar man jau susirūpinti?  g.gif

Gydytoja po procedūros sako: "Hm, tikėjausi blogesnės tavo reakcijos, tu gi bailė." tongue.gif Pz, nieko neatkirtau, nes taip susitraukiau ir šlaunis sutraukė, kad o dievuli  tongue.gif  Nubėgom net ultragarso padaryt, neduok die perdūrė biggrin.gif Juokingiausia - kai dėjo, tai atseit užkalbinėjo dantį, klausia, ką vyras leis studijuoti. Sakau: "Nieko, nieko, nieko, oi, jūs matuojat! Jūs matuojat! Gimdą! Matuojat! Matuojaaaaat! Oi, dedat, aš jaučiu, jaučiu, dedat, jaučiu, eina į gimdą, eina - siūlus patrumpinsit?, sako, būna ilgi - eina, eina, aa, aaa, whew, whew, aaa, whew - viskas? Nea, sesute, aš tikrai nelipsiu nuo šito stalo. Ne, tikrai, ačiū, nenoriu - prigulsiu, jei nieko (procedūriniame). Jūs tai eikit eikit, o aš pagulėsiu čia trumpam... o gal ir ilgam."  lotuliukas.gif

Gyvenu kol kas ant nospos ir ibuprofeno... tikiuosi, mažiukui labai nepakenks - skausmas tikrai yra ir tikrai "neduodąs mąstyti"  schmoll.gif

Be to, kaip gerbiamosios minėjo, kaip apsisaugoti nuo uždegimų, kurie slenka siūlu, ir t.t.?
Valyti kuo, tepti geliais, plauti makštį? Kaip prižiūrėti save?
Ką daryti, ko nedaryti - kelti vaiką, daiktus, lenktis, susilenkti, susiriesti, kokie leidžiami mylėjimosi greičiai ir tt?

Man pirmoji kontracepcijos priemonė, tad gali pasirodyti juokingi tie mano klausimai, kadangi esu visiškai žalia - padėkit  4u.gif Labai bijau bet kaip pasilenkti ir pan., kad neperdurtų biggrin.gif

pamaudimas turi buti: tik aisku: proto ribose:-
geriausiai:-bandyt negalvot:)
valyti ir teptis nieko nereikia: as dazniausiai pasidarau profilaktisku voneliu su antiseptiniais aliejukais:- thumbup.gif ir esu nusipirkusi intymiu prausikliu su PVZ azuolo zieve:))medetkom:smile.gif)
del mylejimosi greicio: nemanau, kad jis gali buti "ribojamas", bent jau man per tuos 9 metus nieko neiprasta nebuvo: niekas netrukde.
Geriausias paatrimas :-psichologiskas nusiteikimas ir tiesiog nebegalvot, kad kazkas yra viduje:smile.gif)

o siaip su ta mirena kelis kartus net aerosuoste " cypiau", net biggrin.gif juokinga: bet siaip viskas gerai:_

del sveikatos: po meteliu issiimsiu, jei neiskris:)- tai paziuresime, ar ta sveikatele sugriz:::

vis delto: manau, kad turbut nera labai normalu, kad dingsta tos menesines:- g.gif g.gif
Atsakyti
moters hormoninei pusiausvyrai ir vaisingumui menesines dideles itakos tipo neturi (kazkur skaiciau) svarbiausiai kad kiausides veiktu normaliai, kas su mirena ir buna rolleyes.gif as net ovuliacijas jauciu ax.gif nors buna pasitaiko kai kuriom sutrinka kaiusidziu veikla...
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 06 05, 19:03)
moters hormoninei pusiausvyrai ir vaisingumui menesines dideles itakos tipo neturi (kazkur skaiciau) svarbiausiai kad kiausides veiktu normaliai, kas su mirena ir buna  rolleyes.gif as net ovuliacijas jauciu  ax.gif nors buna pasitaiko kai kuriom sutrinka kaiusidziu veikla...

gerai, jei taip: blink.gif
Atsakyti
Haa, skausmas nuslopo, bet pučia, gurguliuoja pilvą, baisu susilenkti, skauda galvą, ir tt.
Dar tenka tąsyt drūtą metinuką - tai baisu, kad susismeigsiu tą plastiką sau į vidurius biggrin.gif

Oi, kai per daug prisiskaitai, tai kaip siaubo filme gyveni; ne atsipalaiduoji, nesimėgauji, o tik lauki ir bijai to galutinio verdikto, kaip dviejų ryškių juostelių: "perdūrė/iškrito" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mike Pukuotukas: 07 birželio 2011 - 21:28
Tai vat ir as paskaicius ir apsvarscius visus uz ir pries tiesa sakant jau beveik ir apsigalvojau del tos Mirenos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mike Pukuotukas @ 2011 06 07, 22:26)
Haa, skausmas nuslopo, bet pučia, gurguliuoja pilvą, baisu susilenkti, skauda galvą, ir tt.
Dar tenka tąsyt drūtą metinuką - tai baisu, kad susismeigsiu tą plastiką sau į vidurius  biggrin.gif

Oi, kai per daug prisiskaitai, tai kaip siaubo filme gyveni; ne atsipalaiduoji, nesimėgauji, o tik lauki ir bijai to galutinio verdikto, kaip dviejų ryškių juostelių: "perdūrė/iškrito"  ax.gif

Stengiuosi as negalvoti, ir kaip mergaites rase, kad ja reikia pamirsti biggrin.gif , bet nevisada taip gaunasi doh.gif . Vis prisimenu ir zinau, kad ja turiu biggrin.gif Na, svarbiausia netrukdo gyventi, niekas neskauda, o ir teplioja neistisai 4u.gif
Atsakyti