na o as jau savaite kaip be spirales, bet jau kokie galvos skausmai kankina sakes sakiau reikes eiti apie migrena pasisakityti kas tas yr,nes niekad nebuve tai nezinau,bet dabar tai uzeina skausmas,pvz kokias 5 min kala kala i kakta, ir praeina,juokauju,kad nespeju ne vaistu isgerti... arba isismaudzia zymiai ilgiau ir net tvinksi pakausi...
ir isvis lb idomybiu daug prasideje po isemimo - pvz barzda otks jausmas kad aptirpus trinu,kasau,ir idomus jausmas,poto praeina, arba pvz paakiai,toks vaidas kad uzkrite - patine
merginos gal taip buve kam nors?
QUOTE(Vyšninė @ 2011 04 01, 11:03)
gydytoja tau tiksliai pasakys, vakar kalbėjau su sava, tai sakė kaip kada, pagal aplinkybes žiūrint, galima ir ilgiau panešiot taip , kad konsultuokis
o kam ja pas save nesioti,jeigu po 5 metu veikimo buna ji neveiksminga
5 metus pranešiojau Mireną, man ji tiko ir patiko . Jokių šalutinių poveikių, mėnesinių praktiškai nebūdavo, porą dienų tik lengvas patepliojimas. Dabar kurį laiką leisiu organizmui "pailsėti" ir vėl būtinai grįšiu prie Mirenos
QUOTE(Olaiva @ 2011 04 03, 23:44)
na jeigu tas pernesiojimas keli menesiai tai gal ir nieko..vis gi nauja mirena kainuoja nemazai...gal reik pataupyti ar kitos aplinkybes
QUOTE(Olaiva @ 2011 04 04, 00:44)
ji veiksminga po 5 metų kaip paprasta spiralė
QUOTE(Olaiva @ 2011 04 03, 23:44)
Nusimato tolima kelione geguzes men. o si menesi sueina 5 metais kaip turiiu mirena . Tai iki keliones nenoriu ja issiimti, nes nezinau kaip sureaguos organizmas . Bijau kad nepradeciau labai kraujuoti ar dar kas , nes iki mirenos labai gausios mm buvo.
Sveikutės, skaitau skaitau ir bijau.... spiralę Mirena jau nusipirkus pasidėjus laikau laukiu mmm eisiu įsidėt, bet vis suabejoju, o gal netiks nors kol nepabandysi nežinosi, nes skendimas mmmm metu jau žudo, dvi savaites su pakeltais vaikščiot jau už....... tai labai tikiuosi, kad viskas tiks ir bus
QUOTE(Vaima @ 2011 04 05, 11:00)
Sveikutės, skaitau skaitau ir bijau.... spiralę Mirena jau nusipirkus pasidėjus laikau laukiu mmm eisiu įsidėt, bet vis suabejoju, o gal netiks nors kol nepabandysi nežinosi, nes skendimas mmmm metu jau žudo, dvi savaites su pakeltais vaikščiot jau už....... tai labai tikiuosi, kad viskas tiks ir bus
Na as viena is tu, manau ju irgi nemazai, ne visos cia gi renkasi , kur Mirena tiko Pateplioju gera men. ir viskas, negaliu dabar atsidziaugti Menesiniu net nejauciu, zinoma tuo metu teplioja, bet pakanka kasdieninio ikloto. Svoris neuga, valgau tiek kiek ir valgiau, turiu tik keleta pulinuku mazuciu ant veido pries menesines, bet ir tie patys mazeja su kiekvienu men.Manau verta pameginti, tiek, kad zinoma, jeigu jau netiks, bus gaila pinigeliu.As kadangi nemokejau uz ja tai man net galvoti nereikejo deti ja ar ne.Pas mus Olandijoje kontracepcija moterims nemoka , kuo labai dziaugiuosi
Sekmes visoms, turinciosm ir planuojancioms detis Mirena .Gi visu organizmai skirtingi ir ne tik Mirena gali netikti, bet ir dauguma kitu svetimkuniu Kartais net ir maistas sukelia diskonforta arba tiesiog negalime kazko valgyti ir t.t., tad nenuostabu, kad kazkam ir Mirena netiks
QUOTE(wia @ 2011 04 01, 09:11)
Uz pora savaiciu bus 5 metai kaip turiu mirena . Neturiu jokiu nusiskundimu ... man tiko ir patiko .
Ar galima spirale pernesioti ? Noreciau issiimti ja uz kokiu 2 - 3 menesiu .... gal kas zinote ?
Ar galima spirale pernesioti ? Noreciau issiimti ja uz kokiu 2 - 3 menesiu .... gal kas zinote ?
Na, ar jau suzinojote, ar galima pernesioti, ir ar ji dar bus veiksminga?
As irgi mielai iki rudens panesiociau, nors 5 metai jau suejo, nes jeigu laukia dideli nepatogumai isemus (pasiskaiciau cia, kaip merginos kraujavo), tai vasara tikrai ne tas metas, kad tuos nepatogumus kentet.
Taip pat mano gyd.laikosi keistos nuomones (kurios argumentu as dar neissiaiskinau), kad po Mirenos reikia organizmui pailseti, ir tik po pertraukos ja vel deti. Bet as galvoju, kad cia bereikalingas organizmo isderinimas, jei taip ar taip ja planuoji vel deti.
QUOTE(Alambra @ 2011 04 10, 13:04)
As irgi mielai iki rudens panesiociau, nors 5 metai jau suejo, nes jeigu laukia dideli nepatogumai isemus (pasiskaiciau cia, kaip merginos kraujavo), tai vasara tikrai ne tas metas, kad tuos nepatogumus kentet.
Taip pat mano gyd.laikosi keistos nuomones (kurios argumentu as dar neissiaiskinau), kad po Mirenos reikia organizmui pailseti, ir tik po pertraukos ja vel deti. Bet as galvoju, kad cia bereikalingas organizmo isderinimas, jei taip ar taip ja planuoji vel deti.
Ar esu pernesiojusi 2 menesius, nes reikejo isimti liepos pradzioje, o kadangi mano tuo metu buvusi gine sake kad negalima iskarto detis naujos, reikia pailseti, tai ir nenorejau vasara tureti mmm, uztempiau iki rugsejo, viskas buvo gerai- mmm nebuvo, tik del sventos ramybes papildomai saugojausi gumitemis. Rugsejo pradzioje nuejau pas gine, beja uzsirasiau pas kita gydytoja, ji jau sako kad galima iskarto detis kita Mirena, tik gerai butu padaryti tyrimus, tai ir rekomendavo dar 1-2 men. pabuti su Mirena kol gausim tyrimu atsakymus. Kai as paklausiau ar neiaugs ji ten nuo per ilgo buvimo, sake kad tikrai ne ir jeigu dar nera mmm reiskia hormonas dar veikia. Bet buvau jau ankstesnes gines nuteikta kad isimsiu ir duosiu organizmui pailseti tai ir iseme, beje labai lengvai ir neskausmingai visai, bijojau nes kai dejo Mirena labai skaudejo. Padariau visus tyrimus- viskas gerai. Dar idomu- anksciau mano mmm buvo labai nereguliarus, ciklas uzsitesdavo iki 40dienu, tai dabar kai Mirena iseme ketvirtadieni, tai lygiai po 4 savaiciu ketvirtadieni ateina mmm.
QUOTE(Alambra @ 2011 04 10, 12:04)
Nea, dar nieko nesuzinojau , nes dar nebuvau pas gyd,. Eisiu tik uz menesio tai jau busiu menesi pernesiuojus.
Mano gyd. sake kad geriau yra isemus iskart detis kita mirena , nes nereikes organizmui is naujo " priprasti " prie mirenos .
man isemus spirale kraujavo,na tiksliau buvo normalios menesines ir viskas, daugiau jokiu skausmu, apart galvos ziauraus per tas menesines, laukiu kitu,ziuresiu ar tikrai tai susije
bet db kai as 2sav.be spirales,tai vel uzsimaniau, nes nugara kaip skaudejo taip ir skauda, galvojau kad nuo spirales, o jau koks patogumas buvo tai sakes su spirale siaip niekada nebandziusiomstai patariu 100%
bet db kai as 2sav.be spirales,tai vel uzsimaniau, nes nugara kaip skaudejo taip ir skauda, galvojau kad nuo spirales, o jau koks patogumas buvo tai sakes su spirale siaip niekada nebandziusiomstai patariu 100%