Sveikos merginos
as su mirena jau 5 dienos jau tris dienos kaip neteplioja, tai gal ir viskas baigesi. Tik nuotaika sokineja ir apetitas padidejo, kaip per menesines buna taip svoris krito, o dabar + 1kg. bet gal cia sutapimas paziuresim kaip bus toliau. Laukiu kol praeis 10 dienu ir vel galesim normaliai su vyru gyventi
QUOTE(DovilėL @ 2011 01 31, 14:40)
Sveikos merginos
as su mirena jau 5 dienos jau tris dienos kaip neteplioja, tai gal ir viskas baigesi. Tik nuotaika sokineja ir apetitas padidejo, kaip per menesines buna taip svoris krito, o dabar + 1kg. bet gal cia sutapimas paziuresim kaip bus toliau. Laukiu kol praeis 10 dienu ir vel galesim normaliai su vyru gyventi
As kai isidejau Mirena, man irgi kazkur 3 dienas buvo apetitas padidejes , bet dabar vel viskas stojo i savas vezias. Svorio kolkas nepriaugau O patepliot dar teplioja po trupututi...Bet su kiekviena diena vis maziau , manau taip ir dings...
Sveikutės
Vis pasiskaitau ir nieko nerašau....bet nusprendžiau ir aš pasidalinti su jumis kaip sekasi draugauti su Mirena. Man įdėjo sausio 19d.(paskutinę mėnesinių diena) Pirmą dieną jaučiau nemalonumą,po to viskas atrodė čiki.Pradžioj labai mažai tepliojo...o dabar daug daugiau....per diena prireikia net 5 įklotus keisti....ir tas tepliojimas jau nebe toks rudas o atrodo kaip su tikru kraujuku...Kai prausiaus nusprendžiau pasitikrinti kaip pas mane tie siūlai na jie tikrai labai arti,gal per piršto stori nuo makšties...o be to vyras sako kad kažkas jaučiasi pas mane viduj kai mylimės....kaip pergyvenu dabar...galvoju kad gali būti pajudėjus ar iškritus iš tam tikros vietos....manau reikėtų eiti pas gine pasitikrinti,nors man sakė kai įdėjo kad pirma kartą po įdėjimo ateiti pasitikrinti po 2 mėnesiu...
Vis pasiskaitau ir nieko nerašau....bet nusprendžiau ir aš pasidalinti su jumis kaip sekasi draugauti su Mirena. Man įdėjo sausio 19d.(paskutinę mėnesinių diena) Pirmą dieną jaučiau nemalonumą,po to viskas atrodė čiki.Pradžioj labai mažai tepliojo...o dabar daug daugiau....per diena prireikia net 5 įklotus keisti....ir tas tepliojimas jau nebe toks rudas o atrodo kaip su tikru kraujuku...Kai prausiaus nusprendžiau pasitikrinti kaip pas mane tie siūlai na jie tikrai labai arti,gal per piršto stori nuo makšties...o be to vyras sako kad kažkas jaučiasi pas mane viduj kai mylimės....kaip pergyvenu dabar...galvoju kad gali būti pajudėjus ar iškritus iš tam tikros vietos....manau reikėtų eiti pas gine pasitikrinti,nors man sakė kai įdėjo kad pirma kartą po įdėjimo ateiti pasitikrinti po 2 mėnesiu...
QUOTE(jurgute222 @ 2011 01 31, 15:03)
Sveikutės
Butinai eik pas gyd. pasitikrtinti.
Ir kodel taip velai pirma patikra Bent jau pas mus po trieju savaiciu turime pasirodyti
QUOTE(jurgute222 @ 2011 01 31, 16:34)
Susiskambinau jau su gydytoja,tai šį vakarą keliausiu jau kad apžiūrėtų...bijau siaubingai...žiūrėsiu kaip ten kas man yra...
Sekmes Lauksim sugryztancios
QUOTE(laumupė @ 2010 12 29, 08:46)
Aš irgi daugiau nesidėsiu... tikrai tikrai
Atsistatymui po Mirenos išdaigų reikėjo gerų metų... kaip toliau bus nežinau, tikiuosi neišlįs ateityje kokie nors liekamieji reiškiniai su liūdnomis pasekmėmis
Atsistatymui po Mirenos išdaigų reikėjo gerų metų... kaip toliau bus nežinau, tikiuosi neišlįs ateityje kokie nors liekamieji reiškiniai su liūdnomis pasekmėmis
As jau soti tos mirenos per akis, ideta pries 3.5 metu, eisiu, kad isimtu lauk. Tik dabar supratau, kad visi tie salutiniai poveikiai ir buvo nuo mirenos............
O ka reikejo atstatinet?
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 02 01, 01:49)
As jau soti tos mirenos per akis, ideta pries 3.5 metu, eisiu, kad isimtu lauk. Tik dabar supratau, kad visi tie salutiniai poveikiai ir buvo nuo mirenos............
O ka reikejo atstatinet?
O ka reikejo atstatinet?
Siaubingai gausios mėnesinės po Mirenos pašalinimo, nes hormonai esantys spiralėje labai išplonina gimdos gleivinę, o gimdos raumuo kaip ginekologė sakė po vaginalinės echoskopijos, pasidarė kaip ji išsireiškė toks lyg korėtas.... nu žodžiu, gimda šiek tiek tampa išplerus, todėl ir pilvukas toks pasidaro lyg papūstas. Bet dabar va jau metai kaip esu be Mirenos ir viskas baigia grįžti į vėžes, tuom ir džiaugiuosi
O prieš pat pašalinant spiralę dar ir uždegimukas įsimetęs buvo....
O AS VAKAR BUVAU PAS SAVO GINEKOLOGE, PADARE TYRIMUKUS, KITA PIRMADIENI SKAMBINSIU DEL ATSAKYMU IR JEIGU VISKAS TVARKOJ, TAI TRAUKSIU SENA IR DESIU NAUJA MIRENA. NORS PER APZIURA GYDYTOJA SAKE, KAD VISKAS LABAI GRAZU, KAD TYRIMAI NET IR NEREIKALINGI BUTU, BET DEL VISO PIKTO REIK ATLIKTI. MAN MIRENA .
GALIMI SALUTINIAI POVEIKIAI:
(bet manau senose temose jau diskutavot apie tai)
Lytinės sistemos ir krūties sutrikimai
· Gimdos ar makšties kraujavimas, įskaitant negausų kraujavimą, nedažnas mėnesines (oligomenorėją), ir mėnesinių nebuvimą (amenorėją)
· Nepiktybinė kiaušidžių cista
Psichikos sutrikimai
· Prislėgta nuotaika
· Nervingumas
· Sumažėjęs lytinis potraukis
Nervų sistemos sutrikimai
· Galvos skausmas
Virškinimo trakto sutrikimai
· Pilvo skausmas
· Šleikštulys (pykinimas)
Odos ir poodinio audinio sutrikimai
· Spuogai
Raumenų, kaulų ir jungiamojo audinio sutrikimai
· Nugaros skausmas
· Dubens skausmas
· Dismenorėja (skausmingos menstruacijos)
· Išskyros iš makšties
· Vulvovaginitas (išorinių lytinių organų ar makšties uždegimas)
· Krūtų jautrumas
· Krūtų skausmas
· Vartojimo į gimdą kontraceptinės sistemos iškritimas
Padidėjęs svoris
Psichikos sutrikimai
Nuotaikų kaita
Pilvo ištempimas
Hirsutizmas (pernelyg didelis kūno plaukuotumas)
· Plikimas
· Niežėjimas
· Egzema (odos uždegimas)
· Dubens uždegimas (viršutinių moters lytinių organų, virš gimdos kaklelio infekcija)
· Endometritas
· Cervicitas/normalus Papanicolaou tepinėlis, II klasė (gimdos kaklelio uždegimas)
Edema (patinimas)
Išbėrimas
· Urtikarija (dilgėlinė)
Gimdos perforacija
Be to, buvo nustatyti krūties vėžio atvejai (dažnis nežinomas).
(bet manau senose temose jau diskutavot apie tai)
· Gimdos ar makšties kraujavimas, įskaitant negausų kraujavimą, nedažnas mėnesines (oligomenorėją), ir mėnesinių nebuvimą (amenorėją)
· Nepiktybinė kiaušidžių cista
Psichikos sutrikimai
· Prislėgta nuotaika
· Nervingumas
· Sumažėjęs lytinis potraukis
· Galvos skausmas
· Pilvo skausmas
· Šleikštulys (pykinimas)
· Spuogai
Raumenų, kaulų ir jungiamojo audinio sutrikimai
· Nugaros skausmas
· Dubens skausmas
· Dismenorėja (skausmingos menstruacijos)
· Išskyros iš makšties
· Vulvovaginitas (išorinių lytinių organų ar makšties uždegimas)
· Krūtų jautrumas
· Krūtų skausmas
· Vartojimo į gimdą kontraceptinės sistemos iškritimas
Padidėjęs svoris
Psichikos sutrikimai
Nuotaikų kaita
Pilvo ištempimas
Hirsutizmas (pernelyg didelis kūno plaukuotumas)
· Plikimas
· Niežėjimas
· Egzema (odos uždegimas)
· Dubens uždegimas (viršutinių moters lytinių organų, virš gimdos kaklelio infekcija)
· Endometritas
· Cervicitas/normalus Papanicolaou tepinėlis, II klasė (gimdos kaklelio uždegimas)
Edema (patinimas)
Išbėrimas
· Urtikarija (dilgėlinė)
Gimdos perforacija
Be to, buvo nustatyti krūties vėžio atvejai (dažnis nežinomas).