Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

Sveiki, turiu ir aš klausimėlį 4u.gif
Vaizdo kamera, ar fotoaparatas su filmavimo galimybe? Filmuoti norėsiu trumpus kažkokius epizodus, vaiko pasirodymus darželyje ir t.t. Nesu jokia profesonalė, ar mėgėja - tiesiog fotografuoju su muiline, dabar norėtųsi kažko geresnio, kad foto ryškesnės būtų. Nalabai suprantu, kas tas veidrodinis fotoaparatas, na gal man ir tokio nereikia blush2.gif
Gal ką rekomenduotumėte iki 2000lt 4u.gif
Atsakyti
O aš tiesiog papildomos nuomonės noriu biggrin.gif Reikia papildomo mažiuko fotiko prie pagrindinio veidrodinio. Pagal apžvalgas ir šiaip nuojautą išsirinkau Canon powershot 230 Hs. Kokios būtų nuomonės apie šitą aparatą?
Iš tos pačios serijos fotikų, nei sony, nei fujifilm nelimpa... Bet gal be reikalo?
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Turiu ir aš klausimą, gal jau atleisit visai žaliai blush2.gif po daug laiko praleisto gūglėj, pagaliau kažkaip ramiau apsistojau ties Pentax K-r, čia ieškau sau pirmo veidroduko. Pagal kainos ir kokybės santykį, man jis labai priimtinas atrodo, dar kaip pradedančiai. ir šiaip pentaxai prie rankų limpa labiau ax.gif Gal galit papasakot kas, kaip ten su tom dėmėm K-r'e? Aš taip ir nesuprantu, ar čia skaitos gamyklinis brokas (vienur sako taip, bet paskui atseit sutvarkė ir jau gerus leido to paties modelio), kitur teko skaityt, kad nors ieškikly matosi dėmės, bet foto defektų nėr, sukėlus į kompą viskas gerai, dar kitiem jokių dėmių nebuvo. Kadangi žadu pirkt naudotą, tai garantijos aišku nebus. Gal kas pakomentuotų šia tema trumpai 4u.gif
Atsakyti
Reklamas televizijoje jau daro su filmuojančiais fotoaparatais tai kodėl negalima būtų pirkti filmuojančio fotoaparato smile.gif

Visų pirma aš pasiūlysiu užmesti akį į canon 550d arba jeigu reikia lankstomo ekrenėlio ir bevielio blyksčių paleidimo (manau jum ši funkcija nėra auktuali) rinkitės 600d. Šitų variantų bus perakis. Jeigu reikia kompaktinio rekomenduočiau Olimpus E-MP serijos (būna su vienu, būna su dviem objektyvais) neblogas, man patiko - filmuoja FULL HD, greitai fokusuoja..
Panašų variantą turi ir Nikonas, neteko bandyt.

Apie Pentaxus - jeigu žiūrėt šia diena tada tinkamas - visai nieko. Jeigu planuojate vėliau gerinti optiką be naujų objektyvų nieko nerasit. Labai retai kada išlenda naudotas padorus variantas - atitinkamai ir kaina.

Canon ir Nikon turi kurkas platesnį pasirinkimą naudotų objektyvų ratą.
Jūsų teisė rinktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PirmasKunigas @ 2012 03 28, 08:32)

Apie Pentaxus - jeigu žiūrėt šia diena tada tinkamas - visai nieko. Jeigu planuojate vėliau gerinti optiką be naujų objektyvų nieko nerasit. Labai retai kada išlenda naudotas padorus variantas - atitinkamai ir kaina.

Canon ir Nikon turi kurkas platesnį pasirinkimą naudotų objektyvų ratą.
Jūsų teisė rinktis smile.gif

Kas ieško, tas randa. smile.gif Neseniai pažįstamas pažįstamas pentaxininkas nusipirko 50-135mm puikios būsenos objektyvą už maždaug 2/3 naujo kainos. Paieškų trukmė ~1mėn.
Jei fotomėgėjas netaiko į profesionalų rinką, jam svarbiau yra patogumas, o ne antrinė objektyvų rinka. Iš gamtos stebėjimų galiu pasakyti, kad mėgėjas dažniausiai nusiperka vieną gerą objektyvą (nebūtinai tinkantį fotografo poreikiams) ir all-in-one tipo. Dažnai neišlipama ir iš kitinių objektyvų lopšio. Pripažinkit, Pentax kitiniai objektyvai tikrai padaryti padoriau nei Nikon ar Canon. Kai atsiranda poreikis pirkti objektyvą, kartais keičiama visa sistema. Esu matęs migracijų iš visų stovyklų, nes tik gerokai pafotografavęs žmogus supranta ko jam reikia. Nusipirkus naudotą k-r su kitiniu objektyvu perėjimas net nebūtų skaudus. Gal žmogui net pereiti nereikėtų, jei fotoaparatas atitiktų poreikius.
Nė kiek neabejoju, kad jūsų gamtos stebėjimai gali kardinaliai skirtis nuo mano, paprasčiausiai privalėjau išsakyti savo nuomonę, nes itin nemėgstu pareiškimų tas ir rulz, o štai tas tai tik trumparegiškas pirkinys, nes ant jo vienu mygtuku daugiau.
Atsakyti
Tai ką aš ir sakau: jeigu norėsi kažko padoresnio teks pirkti brangiai NAUJĄ arba ieškosi ilgai.

Kad Pentax'o kitiniai objektyvai geriausiai niekas ir nesiginčija:) bet jeigu susirgsi ta liga tai pentax'as piniginę lengvins greičiausiai biggrin.gif

Kaip ir minėjau - jeigu netaikysit į geresnę optiką Pentax'as tinkamas variantas.

Pats turėjau 400d, tada 450d, tada 500d (nė vieno naujo nepirkau), o objektyvų gal 15 ar dar daugiau turėjęs ir liko tik 17-55IS ir 85 1,8 (šie juk skaitomi vieni geriausiųjų, o netaikau į profus). Geriau geras objektyvas ir prastesnis body negu atvirkščiai. Aš į profesionalus netaikau, bet kiek toks komplektas naujas kainuotų net nedrįstu pasvajot. Kam dėti tokią didelę sumą ten kur tai tik malonumas. Kitas atvejis kai tai yra darbo įrankis.
Atsakyti
Vat dėl optikos pasirinkimų gausos ir kainos iš pradžių aš ir buvau ties canon apsistojus, nu bet velniai žino, gal taip man jos ir neprireiks. Manau pasiliksiu ties pentaxu. Ačiū už nuomones 4u.gif
Atsakyti
Na, turiu Tamron 28-75mm, ir Pentax 50mm, pirkdamas nebankrutavau.smile.gif Fotografavau su kitiniais kol išsiaiškinau kokių objektyvų man labiausiai reikia, o tuomet nusipirkau. Žodžiu ėjau kiekvieno mėgėjo keliu.
Beje, mano atveju Pentax privalumas - itin paprastas adapteris m42 sriegio objektyvams.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2012 03 30, 11:23)
Na, turiu Tamron 28-75mm, ir Pentax 50mm, pirkdamas nebankrutavau.smile.gif Fotografavau su kitiniais kol išsiaiškinau kokių objektyvų man labiausiai reikia, o tuomet nusipirkau. Žodžiu ėjau kiekvieno mėgėjo keliu.
Beje, mano atveju Pentax privalumas - itin paprastas adapteris m42 sriegio objektyvams.smile.gif

Per adapterį neturi autofokuso biggrin.gif tas adapteris yra pas visus.
su 28-75 neturit plataus kampo. Tamronas yra tamronas - pakeisti kitiniui.
50'tukas visiem kaip ir privalomas kas bent kiek nori padaryt gražų portretą. http://www.fotofabri...1.2-Pentax.html matom 50'tuko kainą - neprasta smile.gif
ir t.t.

Visi atlieka tą pačią funkciją. Visi kainuoja, su visais fotografuot "gražiai" reik daug praktikos. Pradžiai tinkamos visos priemonės - ir kokie nors senoliai.

Atsakyti
QUOTE(PirmasKunigas @ 2012 03 30, 10:47)
Per adapterį neturi autofokuso biggrin.gif tas adapteris yra pas visus.
su 28-75 neturit plataus kampo. Tamronas yra tamronas - pakeisti kitiniui.
50'tukas visiem kaip ir privalomas kas bent kiek nori padaryt gražų portretą. http://www.fotofabri...1.2-Pentax.html matom 50'tuko kainą - neprasta smile.gif
ir t.t.

Visi atlieka tą pačią funkciją. Visi kainuoja, su visais fotografuot "gražiai" reik daug praktikos. Pradžiai tinkamos visos priemonės - ir kokie nors senoliai.

Mano pirmas fotoaparatas buvo Lomo 135m, vėliau Zenitas, todėl autofokuso nebuvimas nekelia problemų.smile.gif Adapteris yra pas visus, bet kiek pamenu Nikon ir Canon yra lęšiai, o tai papildoma kaina.smile.gif
Tamron mėgėjui yra tikrai pakankamas. Pagal kainą ir kokybę tai geras pasirinkimas. Iš tų, kas užsiima makrofotografija girdėjau gerų atsliepimų apie Tamron makroobjektyvus, pats bandžiau per mažai, kad galėčiau sakyti tvirtą nuomonę.
Dėl plataus kampo, tai jį retokai naudoju. Žinoma, būtų smagu turėti, bet man tikrai nebūtinas. Labiau norėtųsi gero teleobjektyvo.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2012 03 30, 14:11)
Mano pirmas fotoaparatas buvo Lomo 135m, vėliau Zenitas, todėl autofokuso nebuvimas nekelia problemų.smile.gif Adapteris yra pas visus, bet kiek pamenu Nikon ir Canon yra lęšiai, o tai papildoma kaina.smile.gif
Tamron mėgėjui yra tikrai pakankamas. Pagal kainą ir kokybę tai geras pasirinkimas. Iš tų, kas užsiima makrofotografija girdėjau gerų atsliepimų apie Tamron makroobjektyvus, pats bandžiau per mažai, kad galėčiau sakyti tvirtą nuomonę.
Dėl plataus kampo, tai jį retokai naudoju. Žinoma, būtų smagu turėti, bet man tikrai nebūtinas. Labiau norėtųsi gero teleobjektyvo.smile.gif

O aš su rankiniu fokusavimu nebet studijoj kur nors...
Oh tie Zenitai, Helios ...
Pagal kainą ir kokybę Šis tamronas ir 18-50 turbūt vieni populiariausių ir geriausių. Turėjau tokią sigmą - visai nieko buvo, bet kai pajauti ką reiškia kokybišką optika prie jų jau nebesinori grįžt smile.gif

Mano mėgstamiausias 85'tukas, bet patalpoje jis perilgas, todėl dadu 17-50 smile.gif
Atsakyti
Labai reikia lietuviskos instrukcijos canon SX20 IS verysad.gif , gal zinot kur galeciau gauti ax.gif
Atsakyti