Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

QUOTE(Thea! @ 2011 01 05, 21:22)
kokia kaina? kur radote? mane irgi domina sis aparatas blush2.gif

kainas esu surasiusi, cia butu Airija, Anglija.
Atsakyti
QUOTE(kapseika @ 2011 01 07, 10:33)
Regis nepadauginau, o ka per daug? bigsmile.gif o kuris is tu skaiciuku nusako objektyva?  kuom jis prastas, visai nepritraukia, idomu kokie parametrai nusako objektyvo geruma, i ka kreipti demesi? 4u.gif

Pentax K-7 + DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL WR Zoom LensIncluding Charger, Lithium battery
akcija 7999euru

K7 Lietuvoje kainuoja apie 3000Lt, objektyvas gal dar kokie 600Lt, taigi, gaunasi maždaug 1000eu. smile.gif Taigi, man pasidarė įdomu kur dingsta likę ~6000eu. smile.gif
Tame aprašyme objektyvas yra DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL WR
DA reiškia, kad objektyvas skirtas skaitmeniniam veidrodiniams fotoaparatams su matrica mažesne nei pilno kadro.
18-55mm yra židinio kitimo nuotolis. Labai supaprastintai ir liaudiškai kalbant - zoomas, pritraukimas.
f3.5-5.6 nurodo maksimaliai atvertos diafragmos reikšmes esant kraštinėms židinio nuotolio reikšmėms.
AL nurodo, kad objektyve naudojami asveriniai elementai, skirti pagerinti vaizdo kokybei kadro kraštuose.
WR reiškia, kad objektyvas turi padidintą atsparumą aplinkai.
Objektyvo gerumą nusako daug dalykų. Tarkime kuo didesnė diafragmos skylė, tuo geriau, objektyvas su f1.4 teoriškai yra geriau už objektyvą su f5.6. Jei objektyvas kintamo židinio nuotolio, o diafragma išlieka pastovios reikšmės, tai irgi gali būti geriau už tą, kurio diafragma kintama. Tarkime objektyvas 16-50mm f2.8 yra geriau už 18-55mm f3.5-5.6. Kuo mažesnis židinio kitimo nuotolis, tuo didesnė tikimybė, kad objektyvas bus geras. Tarkime 18-55mm yra geriau nei 18-180mm. Nepaisant šių pamąstymų, yra dar daugybė veiksnių. Tarkime objektyvo skiriamoji geba - kiek detalų vaizdą jis gali nupiešti. Objektyvo kuriamas bokeh yra visiškai subjektyvus dalykas. Taip pat skirtingo gamintojo objektyvai su vienodais skaičiukais gali skirtis kaip diena ir naktis.
Norint išsirinkti tinkamą objektyvą pirmiausiai reikia ilgai sėdėti gūglėje, po to kaip nors pačiam išbandyti tą objektyvą ir galiausiai nusipirkti. smile.gif Kitas kelias - pasitikėti kitų konsultacijomis, tačiau nereikia pamiršti, kad poreikiai gali skirtis. Šiuo metu rekomenduoju objektyvo aklai nepirkti ir su kuo nors konsultuotis.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 01 07, 10:59)
K7 Lietuvoje kainuoja apie 3000Lt, objektyvas gal dar kokie 600Lt, taigi, gaunasi maždaug 1000eu. smile.gif

Ui, tikrai, kad padauginau lotuliukas.gif del objektyvu aciu, dabar uztruks kol suvirskinsiu blush2.gif
Atsakyti
nusprendėm pasidairyti naujo fotoaparato. filmavimas nedomina. šeimos nuotraukos, gamta, laisvalaikis - pagrindinės akimirkos, kurios norėtųsi įamžinti. kaina - ką aš žinau, nenorėčiau mokėti už vardą, norėtume kokybės ir patogaus aparačiuko. lauksime patarimų, ačiū.
Atsakyti
QUOTE(erkaerka @ 2011 01 07, 14:05)
nusprendėm pasidairyti naujo fotoaparato. filmavimas nedomina. šeimos nuotraukos, gamta, laisvalaikis - pagrindinės akimirkos, kurios norėtųsi įamžinti. kaina - ką aš žinau, nenorėčiau mokėti už vardą, norėtume kokybės ir patogaus aparačiuko. lauksime patarimų, ačiū.

Kas yra kokybė? Vienam gera kokybė ir su mobiliaku fotografuojant šeimą, gamtą, laisvalaikį. Kitas tamposi pilną kuprinę objektyvų ir galvoja, kad štai, jei kokybė būtų nors truputį geresnė... wink.gif Patogumas yra labai subjektyvus dalykas. Man patogu veidrodinis Pentax, kitam - kompaktinis Canon. Šį kriterijų turėsite nustatyti pati.
Arba teks sukonkretinti reikalavimus / pageidavimus fotoaparatui, arba galėsim pasakyti tą patį, ką jūs apie kainą - ką aš žinau. wink.gif Dabar net neaišku ar ieškote kompaktinio, ar hibridinio, ar veidrodinio, ar vidutinio formato fotoaparato.
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 01 07, 09:04)
Na, jūs labai gerai pagalvokite ar naujas fotoaparatas už 800Lt tikrai bus prastesnis už aštuonių metų senuką? Taip, jis turi įdomių funkcijų, tačiau ar jas tikrai dažnai naudojate? Ar negalėtumėte be jų išsiversti?
Dėl akumuliatorių, tai gana dažnai tais laikais gaminti fotoaparatai pradeda nebesuprasti tikros akumuliatorių įkrovos - įdedi pilnai pakrautą akumuliatorių, o jis jau rodo, kad reikia krauti. Net jei akumuliatoriaus iškrovimas vyksta dėl kažkokios kitos priežasties, nemanau, kad kas nors apsiims jį remontuoti.

uz 800 lt geresnis tikrai nebus, kai pirkau berods mokejau apie 2500 lt. Pinigus prastam daiktui ismest gaila, daugiau siuo metu skirt fotikui negaliu, nes normalesni nuo 1500 lt prasideda. Remontui skirciau 200lt, kur fotikus apskritai remontuoja?
Atsakyti
QUOTE(stseb @ 2011 01 07, 09:04)
Šiaip nuvažiuokite į artimiausią parduotuvę, turinčią veidrodinių fotoaparatų ir pabandykite juos palaikyti rankose. Taip išsiaiškinsite kuris jums patogus ir tuomet bus galima susiaurinti paieškų sritį. Nesirinkite fotoaparato tik pagal parametrus.
Štai ir supratau kaip išsilaiko Sony - spontaniškų pirkinių dėka. biggrin.gif Jei rimtai, tikriausiai nėra blogų veidrodinių fotoaparatų, tačiau Sony kokybės ir kainos santykis man atrodo labai nekaip. Šiaip ar taip, nuotraukas daro fotografas, o ne fotoaparatas.

Kaip pirstu i aki doh.gif . Butent, net neziurejus parametru, visai to nezinodama pakilnojau fotoaparatus, palaikiau juos rankose kaip sakot ir iskart pajauciau, kad smagesnis buvo canon. Bet kodel issirinkau sony, taigi spontaniskai lotuliukas.gif .
Kaip pati pradzia fotografes su rimtesniu fotoaparatu manau nebloga, gavau pagyrimu smile.gif , o veliau tobulinsiuosi.
Atsakyti
Mamytės, gal kur esat užmačiusios nikon d40? Noriu pirkti,bet pastaruoju metu nelabai kur užmačiau jau. ax.gif
Atsakyti
Sveiki.
1.turiu klausimą, ką reiškia kit ?
pvz
Nikon D3000 + 18-55II Kit

vakar pamaigiau savo senuką skaitmeninį sony, ir pagalvojau, ai, dar geras, nepirksiu naujo ax.gif
šiandien ušvis kaip tyčia užvežė savo naują sony veidrodinį, tai nieko daug nereguliavau, bet kaip patiko fotkinti, o kokybė (palygint su mano senuku) bigsmile.gif
taigi vis tik pirksiu naują doh.gif

ir dar klausimas

http://www.vilbrafot...id=87&pid=13853

2.kaip suprantu čia komplekte yra 2 objektyvai?

3.atleiskit už durną klausimą, ką duoda tie objektyvai (skaičiukai)? blush2.gif

4. o iso kuo daugiau, tuo geriau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 08 sausio 2011 - 16:08
Mes taip pat nusiziurejome si fotoaparata, idomu butu isgirsti nuomone apie ji is daugiau ismananciu 4u.gif Ar tie objektyvai labai prasti? ax.gif

Atsakyti
O gal kas domėjotės ar jau įsigyjot Sony NEX 5 (su 18-55 mm) ? Labai gundomės šiam aparatui gal kas galėtų pasidalinti patirtimi ? Ačiū iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2011 01 08, 16:07)
Sveiki.
1.turiu klausimą, ką reiškia kit ?
pvz
Nikon D3000 + 18-55II Kit

vakar pamaigiau savo senuką skaitmeninį sony, ir pagalvojau, ai, dar geras, nepirksiu naujo ax.gif
šiandien ušvis kaip tyčia užvežė savo naują sony veidrodinį, tai nieko daug nereguliavau, bet kaip patiko fotkinti, o kokybė (palygint su mano senuku)  bigsmile.gif
taigi vis tik pirksiu naują  doh.gif

ir dar klausimas

2.kaip suprantu čia komplekte yra 2 objektyvai?

3.atleiskit už durną klausimą, ką duoda tie objektyvai (skaičiukai)?  blush2.gif

4. o iso kuo daugiau, tuo geriau?

1. kit reiškia objektyvą, kuris dažniausiai duodamas kartu su kūnu ir yra kiek galima pigesnis, su visomis iš to plaukiančiomis pasekmėmis. Kitiniai objektyvai nebūtinai turi būti labai blogi. Pavyzdžiui, Canon ir Nikon kitiniai objektyvai vieni prasčiausių, o su Pentax ir Olympus galima fotografuoti pakankamai ilgai, nes nepaisant kainos, daiktas pagamintas gerai.

2. Taip, komplekte yra du objektyvai, abu kitiniai, tačiau labai neblogi, kol apetitas neišaugęs jų pakaks.

3. Užmesti akį čia:
http://www.supermama...?...685127&st=0
Kažkur buvo informacijos apie ovjektyvus. Grubiai kalbant, kuo trumpesnis židinio nuotolis, tuo platesnį vaizdą aprėps objektyvas, kuo ilgesnis, tuo labiau vaizdą pritrauks.

4. Praktiškai jokio skirtumo, vis tiek patartina naudoti kiek galima mažesnį ISO.

QUOTE(OPP @ 2011 01 08, 20:18)
Mes taip pat nusiziurejome si fotoaparata, idomu butu isgirsti nuomone apie ji is daugiau ismananciu  4u.gif Ar tie objektyvai labai prasti?  ax.gif

Už tokią kainą tai labai smagus komplektukas. Berods jau esu kažkada rašęs apie Pentax k-x.

QUOTE(PUka @ 2011 01 09, 15:57)
O gal kas domėjotės ar jau įsigyjot Sony NEX 5 (su 18-55 mm) ? Labai gundomės šiam aparatui gal kas galėtų pasidalinti patirtimi ? Ačiū iš anksto.

Kiek pastebėjau, hibridinių fotoaparatų beveik niekas neturi. Dažniausiai žmonės renkasi arba kompaktinį fotoaparatą, arba veidrodinį.
Atsakyti