Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

QUOTE(ruteliuxa @ 2011 11 10, 14:51)

Fotoaparatas kasdieniam naudojimui, patogus nešiotis, gražios (kokybiškos) foto. Galėčiau skirti iki 500 lt. Seniau turėjau Olympus, tai buvau patenkinta, o dabar jau galvos skausmas ką čia nusipirkus smile.gif

Rimtai pagalvočiau apie Panasonic Lumix DMC-FS35. Manau už tokią kainą geresnės vaizdo stabilizacijos nepavyks gauti. Jei norisi kiek pataupyti, galima galvoti ir apie ką nors iš Kodak giminės. Pagal kainą jie daro tikrai geras nuotraukas.

QUOTE(Keith @ 2011 11 11, 12:20)
Sveiki, galbūt kas nors patarsite ir padėsite apsispręsti. Noriu pirkti sisteminį fotiką, renkuosi tarp keleto modelių ir niekaip negaliu galutinai nuspręsti, nes iš esmės nelabai matau skirtumų tarp tarkim Sony ir Olympus ar Panasonic. Tai gal specai ir žinovai padės ir pakomentuos. Tai va, mano modeliukai šitie:
Olympus
Sony Alpha
Panasonic Lumix

Beje, gal galite papasakoti, kokį objektyvą imti pradžiai, na, koks skaitosi universalus?

Pirmiausiai pačiupinėkite visus tuos fotoaparatus. Manau, kad tuomet daug kas paaiškės. Šiaip rinkčiausi Olympus ar Panasonic.
Sisteminiam fotoaparatui pakankamai universalus yra 14-42mm objektyvas. Universalesnio tikriausiai nelabai rasite.

QUOTE(rozalinda @ 2011 11 14, 12:49)
Sveiki, ieškome sau naujo fotoaparato ir galvojame apie FUJIFILM FINEPIX HS20, ką galėtumėte pasakyti apie jį? Dėkoju  4u.gif

Paskaitykite ankstesnius įrašus ir temas. Apie HS20 kalbėta tiek, kad nieko naujo pasakyti tikriausiai net nepavyktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stseb: 15 lapkričio 2011 - 10:32
Labukas 4u.gif
neverčiu visų temų blush2.gif ... gal galėtumėt pasakyt kur Kaune taiso fotoaparatus skaitmeninius, būtų gerai, kad ir savaitgaliais dirbtų. Įtariu, kad kažkur iš visdaus dulkių patekę ant objektyvo ir fotografuojant pilki plėmai matosi verysad.gif .
Gal aš ir ne į temą, bet nerandu. Būčiau labai dėkinga už informaciją arba nuorodą kur ieškot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugsėjė @ 2011 11 16, 10:42)
Labukas 4u.gif
neverčiu visų temų  blush2.gif ... gal galėtumėt pasakyt kur Kaune taiso fotoaparatus skaitmeninius, būtų gerai, kad ir savaitgaliais dirbtų. Įtariu, kad kažkur iš visdaus dulkių patekę ant objektyvo ir fotografuojant pilki plėmai matosi verysad.gif .
Gal aš ir ne į temą, bet nerandu. Būčiau labai dėkinga už informaciją arba nuorodą kur ieškot  4u.gif

laba wink.gif
fotofabrikas tvarko.
http://www.fotofabrikas.lt/

ir http://www.vilbrafot...index.php?id=10
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LINUCIUKAS ;0): 16 lapkričio 2011 - 12:33
QUOTE(LINUCIUKAS ;0) @ 2011 11 16, 13:29)

Fotofabriko parduotuvėje Savanoriuose sėdintis dziabas nusuko objektyvą, pirštą įkišęs pazulino ir pasakė galvą kraipydamas: "jooo, nu ką aš galiu pasakyt, reikia užuolaidą keisti, nu, čia remontui reikia palikt, ir kaina prasidės nuo 500 Lt ir į viršų"..
Gerai, kad sumasčiau dar kitur pabandyt kreiptis...
Vilbrafoto Nikon'ų netvarko (nežinau, gal ir dar kokių nors modelių netvarko) - bent jau man taip pasakė: "na, tvarkom, bet bus labai brangu, geriau eikit kitur" - ir nusiuntė į tą Fotofabriko punktą doh.gif
www.e-foto.lt yra atsiliepimų ir patarimų pagal miestus, kur kas ir kaip taiso, tikrai vertinga wink.gif
Aš pridaviau Kaune, Kęstučio g. 59, taisyt išveža pas meistrą į Šiaulius, tai laukiu kol kas rezultato. Bet pagal meistro skambutį ir pasakojimą, ką rado - tai visai kiti gedimai, o ir kaina vos ne trigubai sumažėjo taisymo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loli_judo @ 2011 11 17, 22:22)
ir kaina prasidės nuo 500 Lt ir į viršų

va ir baisu , kad ta kaina nebūtų kosminė, gal geriau pataupyt ir naują pirkt g.gif
Mūsų aparatas Sony firmos, pasidairinėsiu dar.
Ačiū už nuorodas, dėkui už pasidalinimą patirtim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugsėjė @ 2011 11 16, 08:42)
Labukas 4u.gif
neverčiu visų temų  blush2.gif ... gal galėtumėt pasakyt kur Kaune taiso fotoaparatus skaitmeninius, būtų gerai, kad ir savaitgaliais dirbtų. Įtariu, kad kažkur iš visdaus dulkių patekę ant objektyvo ir fotografuojant pilki plėmai matosi verysad.gif .
Gal aš ir ne į temą, bet nerandu. Būčiau labai dėkinga už informaciją arba nuorodą kur ieškot  4u.gif

Savanoriuose Savo sankryzoje Neo Kaunas pastate (ar salia jo), Kodak'ineje wink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Nusprendėme keisti savo olympusą į naują, geresnės kokybės fotoaparatą, skaitinėju temą dar tik, visų neperverčiau, gal galėtumėte patarti į kokius kriterijus reiktų kreipti blush2.gif na man jis reikalingas naudojimui tiesiog sau smile.gif vaikus įamžint, šventes ir pan blush2.gif galėtumėme skirti plius minus 1500, bet kuo mažiau tuo geriau aišku blush2.gif gal ką patartumėte blush2.gif
Man rūpi, kad nebūtų su juostelėm cool.gif o atminties korta, kad vaizdą galėčiau matyti per ekraną, tai ką fotografuoju ir pan, rolleyes.gif
Būčiau dėkinga už nuomones 4u.gif
Atsakyti
aš tik norėjau palikti trumpą atsiliepimą apie canon powershot S95:
http://www.vilbrafot...id=38&pid=14355
Mokėjau 1300 ir nusivyliau - labai prastai fotografuoja vakare: vaizdas išplaukęs, spalvos netikroviškos. Na bent jau aš tikėjausi, kad muilinė už tokią kainą fotografuos geriau, bet matyt muilinė yra muilinė, kad ir kiek bekainuotų.
Atsakyti
Sveiki, vakar nusipirkau šitą "muilinę":
http://www.argos.ie/...ANON CAMERA.htm

na, nuotraukos kokybe neblizga.. ir keistas dalykas, kai fotoaparatas įjungtas, pridėjus prie ausies girdisi garsai kažkokie, nemoku apibūdint, tarsi krebždėjimas. Ar tai normalu? Dieną neatkreipiau dėmesiu į tuos garsus, o vakare tyloj netgi nepridėjus prie ausies tie garsai aiškiai girdisi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gyvate: 22 lapkričio 2011 - 11:13
Sveiki, gristu, tam, kad padekoti, kantriai isklausiusiems, diskutavusiems ir patarusiems, ypac stseb 4u.gif pagaliau turiu fotoaparata, apsisprendziau ties Nikon D5100+18-105 objektyvas. kol kas labai dziaugiuosi, zinoma, galimybes dar dorai net neisbandytos, tam truksta ziniu, bet viskam savo laikas...
prie to paties klausimelis, senelio salcio prasysiu blykstes. kas tokiam komplektui labiausiai tiktu?
Atsakyti
Sveikos dar kartelį, apsisprendžiau tikriausiai rinktis tarp Pentax K-r su DA-L 18-55 mm objektyvu ir Nikon D3100 18-55mm VR objektyvu gal pasakytumėte savo nuomonę?
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2011 11 22, 09:45)
Sveikos 4u.gif  Nusprendėme keisti savo olympusą į naują, geresnės kokybės fotoaparatą, skaitinėju temą dar tik, visų neperverčiau, gal galėtumėte patarti į kokius kriterijus reiktų kreipti blush2.gif  na man jis reikalingas naudojimui tiesiog sau smile.gif vaikus įamžint, šventes ir pan blush2.gif  galėtumėme skirti plius minus 1500, bet kuo mažiau tuo geriau aišku blush2.gif  gal ką patartumėte blush2.gif
Man rūpi, kad nebūtų su juostelėm cool.gif  o atminties korta, kad vaizdą galėčiau matyti per ekraną, tai ką fotografuoju ir pan,  rolleyes.gif
Būčiau dėkinga už nuomones 4u.gif

Rekomenduočiau mestelėti akį į Panasonic FZ seriją, Fujifilm FS serijos fotoaparatus. Sakyčiau jų geriausias kainos ir kokybės santykis. Apie juos galite pasiskaityti seniau vykusiose diskusijose. Galima dairytis ir į Canon G serijos aparato, bet jo kaina nepadoriai užkelta.

QUOTE(mango @ 2011 11 22, 10:31)
aš tik norėjau palikti trumpą atsiliepimą apie canon powershot S95:
http://www.vilbrafot...id=38&pid=14355
Mokėjau 1300 ir nusivyliau - labai prastai fotografuoja vakare: vaizdas išplaukęs, spalvos netikroviškos. Na bent jau aš tikėjausi, kad muilinė už tokią kainą fotografuos geriau, bet matyt muilinė yra muilinė, kad ir kiek bekainuotų.

Berods šitą teko čiupinėti, kažko baisaus negaliu pasakyti. Dėl netikroviškų spalvų gali būti neteisingai parinktas baltos balansas. Fotoaparatams sunku suprasti kada šviečia kaitrinės lempos, todėl nuotraukos gali gautis geltonos spalvos. Pabandykite rankomis pakeisti nustatymus į lempos apšvietimą. Manau, instrukcijoje bus tikrai parašyta kaip tai atlikti.

QUOTE(gyvate @ 2011 11 22, 10:52)
Sveiki, vakar nusipirkau šitą "muilinę":
http://www.argos.ie/...ANON CAMERA.htm

na, nuotraukos kokybe neblizga.. ir keistas dalykas, kai fotoaparatas įjungtas, pridėjus prie ausies girdisi garsai kažkokie, nemoku apibūdint, tarsi krebždėjimas. Ar tai normalu? Dieną neatkreipiau dėmesiu į tuos garsus, o vakare tyloj netgi nepridėjus prie ausies tie garsai aiškiai girdisi

Zvimbti gali vaizdo stabilizavimo sistema. Tikrai nereikėtų panikuoti. Dėl vaizdo kokybės sunku ką nors pasakyti, teoriškai aparatas turėtų fotografuoti neblogai. Galbūt nustatymai netinkami fotografavimui prie prasto apšvietimo?

QUOTE(kapseika @ 2011 11 22, 12:16)
Sveiki, gristu, tam, kad padekoti, kantriai isklausiusiems, diskutavusiems ir patarusiems, ypac stseb 4u.gif pagaliau turiu fotoaparata, apsisprendziau ties Nikon D5100+18-105 objektyvas. kol kas labai dziaugiuosi, zinoma, galimybes dar dorai net neisbandytos, tam truksta ziniu, bet viskam savo laikas...
prie to paties klausimelis, senelio salcio prasysiu blykstes. kas tokiam komplektui labiausiai tiktu?

Jei dažniausiai fotografuojate veiksmą, tuomet blykstė tikrai pravers. Jei veiksmo jūsų nuotraukose nedaug, tuomet geriau senelis šaltis blykstę atneša kitais metais. smile.gif Dažnai blykstė yra paskutinė priemonė, kurios reikia imtis. Kol galima reikia suktis be jos. Žinoma, fotografuojant veiksmą be jos sunku, kartais net neįmanoma, tačiau ar tikrai nuolat fotografuojate greitai judančius objektus?
Pirmiausiai siūlyčiau nusipirkti gerą trikojį, su juo žymiai daugiau galima nuveikti nei su blyskte.
Jei vis dėl to blysktė būtinybė, tuomet siūlyčiau imti Nikon blysktę su vartoma ir sukiojama galva. Jokiu būdu negalima pirkti nevartomos blykstės - tai toks pat blogis kaip ir integruota. Pats naudoju Metz (šis gamintojas gamina blykstes visiems fotoaparatams) blykstę, priekaištų tikrai neturiu, kiek erzina valdymas mygtukais, tačiau kiek man reikia spėju sumaigyti. Blykstės vedantysis skaičius nuo 40 yra tikrai pakankamas daugeliui situacijų. Žinoma, visada smagu turėti galios rezervą, tik jis retokai išnaudojamas.

QUOTE(angeloangel @ 2011 11 23, 14:26)
Sveikos dar kartelį, apsisprendžiau tikriausiai rinktis tarp Pentax K-r su DA-L 18-55 mm objektyvu ir Nikon D3100 18-55mm VR objektyvu gal pasakytumėte savo nuomonę?

Jeigu rinktis pagal objektyvą, tai Pentax. Nikon 18-55mm kitinis objektyvas kokybe nežiba.
Atsakyti