QUOTE(Aryvle @ 2011 01 06, 21:06)
Sveiki atėjau užduoti labai kvailą klausimą
noriu savo skaitmeninį fotiką pirktą 3m atgal už 500lt pakeisti į veidrodinį.
ankstesnes temeles kelias permečiau, bet visko tiek daug, o aš nieko nesuprantu...
noriu veidrodinio, bet aišku nebrangaus, ir ne mandraus. (tokie kabliukai kaip "pats naujausias modelis", "pats gražiausias dizainas" ir pan manęs nevilioja
)
realiai fotografuoju nedau, tarkim 30-50 foto per mėnesį, bet noriu kokybiškų nuotraukų.
objektyvai kaip suprantu visuose keičiasi, jų kaina neaktuali, nes jei nuspręsiu kažkada papildomai dasipirkti ar rimčiau pafotkinti, tai nebus problema. fotografuoju vaikus, namus, žirgą. filmavimas nedomina.
gal kas nors, galėtų pasiūlytį pora konkrečių modelių, o dar jei koks argumentas būtų, tai būtų fantastika
beje, palnuoju palyginti kainas LT ir užsienyje ir galvoju pirkti iš užsienio. kiek pirkau, problemų nebuvo
va kameras antrus metus tarnauja, ir dar keletą daikčiukų). jie kainos skirtumas nedidelis, gal nieko, bet kai užpernai kamerą pirkau, lt tokia 1600 kainavo, aš už 800 nupirkau
(nauja, tipo su europiniu garantiniu ar pan).
Sakote objektyvų kaina neaktuali? Poros tūkstančių litų skirtumas tikrai nesudarys problemos? Jei finansai nėra problema, tuomet pasičiupkit kokį rimtesnį. Tikriausiai imčiau Nikon, nes jie man patogūs, patinka jų gaunamas rezultatas. Dabar esu Pentax šeimininkas ir jei fotografija netaps darbu, aš jo neplanuoju keisti.
Geriausia yra pirkti atskirai kūną ir pasirinkti kelis gerus objektyvus. Manau, kad jums labiausiai tiktų 20-120mm ruože, tarkime 16-50mm ir 50-135mm, jei imtumėte Pentax sistemą.
Šiaip nuvažiuokite į artimiausią parduotuvę, turinčią veidrodinių fotoaparatų ir pabandykite juos palaikyti rankose. Taip išsiaiškinsite kuris jums patogus ir tuomet bus galima susiaurinti paieškų sritį. Nesirinkite fotoaparato tik pagal parametrus.
QUOTE(gandrė @ 2011 01 06, 21:43)
Vaje vaje, tai kazin jau taip smarkiai issidurem mes nusipirkdami veidrodini sony a230. Per antra tema tik viena karta buvo pamineta si firma. Nebuvo is ko rinktis ir spontaniskai nusipirkom. Bet kolkas rezultatu nesiskundziu, grazios foto isejo, o jei dar praktikos siektiek...
Štai ir supratau kaip išsilaiko Sony - spontaniškų pirkinių dėka.
Jei rimtai, tikriausiai nėra blogų veidrodinių fotoaparatų, tačiau Sony kokybės ir kainos santykis man atrodo labai nekaip. Šiaip ar taip, nuotraukas daro fotografas, o ne fotoaparatas.
QUOTE(SIMPL @ 2011 01 06, 22:14)
Turiu toki seneli pries 10 metu pirkta Canon S45, dar tarnavo neblogai ir tenkino kokybe, bei kai kurios funkcijos, kaip panoramines nuotraukos, bet sugedo:
1. nebeveikia blyksne
2. baterija kazkas iskraudineja.
galvojau, kad baterija iskraudineja sugedusi blyksne, vargais negalais suradau remontininka (Alytus), blyksne atjunge, detaliu pakeitimui nerado, bet baterija vistiek issikrauna. Galvoju, kur atiduoti remontuot. Ar verta negalvoju, nes uz 800lt vargu ar ka geresnio nusipirksiu, daugiau siuo metu Lt nenoriu skirti, pafotografuoti reikia. Kur siusti fotika remontui?
Na, jūs labai gerai pagalvokite ar naujas fotoaparatas už 800Lt tikrai bus prastesnis už aštuonių metų senuką? Taip, jis turi įdomių funkcijų, tačiau ar jas tikrai dažnai naudojate? Ar negalėtumėte be jų išsiversti?
Dėl akumuliatorių, tai gana dažnai tais laikais gaminti fotoaparatai pradeda nebesuprasti tikros akumuliatorių įkrovos - įdedi pilnai pakrautą akumuliatorių, o jis jau rodo, kad reikia krauti. Net jei akumuliatoriaus iškrovimas vyksta dėl kažkokios kitos priežasties, nemanau, kad kas nors apsiims jį remontuoti.