Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

QUOTE(Ragana_ @ 2011 05 02, 22:51)
Aciu  mirksiukas.gif
Dekui uz atsakyma  4u.gif  ir vis del to dar paklausiu, kaip manai, ar verta isigyti toki kompaktini fotoaparata ar geriau prideti dar pinigeliu ir isigyti koki nors hibridini su keiciamais objektyvais? SLR atkrenta, nes nenoriu del svorio ir galimybes neleis investuoti i brangius objektyvus  blush2.gif

Na, aš imčiau Fujifilm HS10 ar PAnasonic FZ serijos aparatą, bet spėju, kad jums gali netikti gabaritai. Arba jei norisi mažesnio gal galvočiau apie Canon G seriją, bet šitie jau brangūs bjaurybės. Hibridinis fotoaparatas teoriškai atrodo gražiai. Bet praktiškai, jis yra nepigus malonumas - papildomi objektyvai irgi kainuoja pinigus, tik pasirinkimas ženkliai mažesnis nei SLR. Nesu dorai čiupinėjęs nė vieno hibridinio, tai sunku ką pasakyti. Taip, jie malonesni nei muilinės, nuotraukų kokybė gražesnė. Bet nežinau ar pirkčiau. Pavyzdžiui, nėra optinio ieškiklio, man tai didelis minusas. Fotoaparatą reikia laikyti kaip muilinę, o ne kaip veidrodinį. Galbūt aš per daug susirgęs veidrodiniais fotoaparatais. smile.gif
Kad man tiktų jūsų pasirinkti fotoaparatai man trūksta artinimo. Taip, dažniausiai galima prieiti arčiau, bet tikrai ne visada. Jei daugiausiai fotografuosite namuose ir miestuose, tai gal ir nieko. Tačiau kuo toliau nuo namų einama, tuo labiau reikia didesnio artinimo ruožo: tai kokį paukščiuką užsimanai nufotografuoti, tai kokį akmenį kitame krante pamatai. Gal vaikas žiūrintis pirmą kartą matomą ežiuką. Be to, portretinėms nuotraukoms geresnis objektyvas einantis link tele. Yra atvejų, kada didesnis zoomas pravers labiau nei greitos kojos. smile.gif
Šiaip ar taip, čia mano pamąstymai. Pirmiausiai reikia gerai pagalvoti ko reikia jums. Vis tiek numanote kur ir ką fotografuosite, todėl ir reikalavimus aparatui galite susidaryti tikslesnius. Galiausiai reikia prisiminti, kad nuotraukas daro žmogus, o ne fotoaparatas. Jei pažinsite aparatą, gali būti, kad juo darysite geresnes nuotraukas nei kitas su veidrodiniu.
Atsakyti
stseb, labai aciu, kad skyret man tiek laiko 4u.gif zinau, neapsisprendus esu, pati metaus nuo vieno prie kito doh.gif nu bet taip noris jei jau pirkti, tai bent jau ne s... Norejau labai Sony NEX5, kitiniam rinkiny buvo 16mm ir 18-55mm objektyvai, kai neisejo jo nusipirkti, vel pradejau blaskytis, o gal man jo nereikia, jis nepigus, o jei as neisnaudosiu net puses jo galimybiu doh.gif zodziu, tada gryzau prie super zoomu, pries tai turejau toki panasonica, bet tas ju svoris kartais toooks nepatogus schmoll.gif nu kaip ji sugrust i rankine, jei jokiu tasiu daugiau nenori temptis unsure.gif bet nesiskundziu, auto inteligent buvo labai geras lotuliukas.gif o ir zoomo keliones tikrai kartais prireikdavo koki svyturi tolumoj nufotografuoti thumbup.gif
zodziu metu mintis apie hibridinius, ir belieka issirinki is muilinukes panasonico ir superzoomo panasonico g.gif tik kaip apsispresti, kaina beveik vienoda tik vienas mazas ir netraukia, o kitas didelis ir laabai gerai traukia doh.gif trukt uz vadziu ir vel is pradziu doh.gif net geda man jau nuo savo tokio neapsisprendimo blush2.gif ka manot apie panasonic FZ100? kuris is ju Panasonic Lumix DMC-LX5 ar FZ100 bus geresnis darant portretines nuotraukas, arba macro rezinu fotografuojant? Kaip su fotografijom patalpoj prie prasto apsvietimo? kad i toli geriau fotografuos FZ100 tai jau aisku biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragana_: 02 gegužės 2011 - 23:36
QUOTE(Ragana_ @ 2011 05 02, 23:33)
stseb, labai aciu, kad skyret man tiek laiko  4u.gif  zinau, neapsisprendus esu, pati metaus nuo vieno prie kito  doh.gif nu bet taip noris jei jau pirkti, tai bent jau ne s... Norejau labai Sony NEX5, kitiniam rinkiny buvo 16mm ir 18-55mm objektyvai, kai neisejo jo nusipirkti, vel pradejau blaskytis, o gal man jo nereikia, jis nepigus, o jei as neisnaudosiu net puses jo galimybiu  doh.gif  zodziu, tada gryzau prie super zoomu, pries tai turejau toki panasonica, bet tas ju svoris kartais toooks nepatogus  schmoll.gif  nu kaip ji sugrust i rankine, jei jokiu tasiu daugiau nenori temptis  unsure.gif  bet nesiskundziu, auto inteligent buvo labai geras  lotuliukas.gif  o ir zoomo keliones tikrai kartais prireikdavo koki svyturi tolumoj nufotografuoti  thumbup.gif
zodziu metu mintis apie hibridinius, ir belieka issirinki is muilinukes panasonico ir superzoomo panasonico  g.gif  tik kaip apsispresti, kaina beveik vienoda tik vienas mazas ir netraukia, o kitas didelis ir laabai gerai traukia  doh.gif  trukt uz vadziu ir vel is pradziu doh.gif  net geda man jau nuo savo tokio neapsisprendimo blush2.gif  ka manot apie panasonic FZ100? kuris is ju Panasonic Lumix DMC-LX5 ar FZ100 bus geresnis darant portretines nuotraukas, arba macro rezinu fotografuojant? Kaip su fotografijom patalpoj prie prasto apsvietimo? kad i toli geriau fotografuos FZ100 tai jau aisku  biggrin.gif

Aš ieškau ekonomiškos ir patogios mašinos su atsparia važiuokle. Štai ir galvoju kur jas tris reikės laikyti... wink.gif FZ yra universalesnis. Šiaip gal net rekomenduočiau FZ-45, nes jis ženkliai pigesnis, o parametrais ne kažin ką skiriasi nuo FZ-100. Naujesnis modelis turi didesnę greitošaudą ir filmuoja didesne skiriamąja geba. Visada maniau, kad fotoaparatas skirtas fotografavimui, todėl į filmavimą net nekreipdavau dėmesio. smile.gif Bet čia jau spręsti jums.
LX5 teoriškai šviesesnis objektyvas, todėl lyg ir kiek geresnės nuotraukos tamsoje turėtų gautis. Tačiau jei fotoaparato matrica triukšmingesnė, tuomet ir objektyvas negelbės. Nuojauta sako, kad jų elgesys tamsoje bus praktiškai vienodas. Portretinėse nuotraukose tikriausiai geriau turėtų pasirodyti FZ, nes kiek pritraukus vaizdą yra smarkiau išplaunamas fonas, veidas nebūna iškraipytas.
Makro nuotraukas jie darys panašias, tik čia privalumų gali duoti FZ teleobjektyvas - norint nufotografuoti ką nors smulkaus, nereikia kišti fotoaparato prie pat fotografuojamo objekto, kas kartais gali būti aktualu.
Pakankamai sunku ką nors patarti, nes fotoaparatai to pačio gamintojo, todėl naudojamos panašios technologijos. Esminis skirtumas - zoomo galimybės. Panasonic reklamose, kuriose rodo vaizdo stabilizavimo privalumus, dažniausiai rodomas FZ serijos fotoaparatas, todėl tam tikras išvadas irgi galima padaryti. Dabar gal geriau galvokite ne apie parametrus, o apie tai, kas bus patogu. Man patogūs stambesni fotoaparatai. Štai mano antroji pusė kartais pazirzia kaip būtų smagu turėti mažesnį fotoaparatą, tačiau aš pagalvoju, kad jis bus lėtas, prastai fotografuos tamsoje, bjaurus valdymas, suteiks labai mažai galimybių kontroliuoti galutinį rezultatą... Taip, tikriausiai aš per daug susirgęs veidrodiniais. smile.gif Ji pirktų kompaktišką ir būtų juo patenkinta. Aš į nieką nekeisčiau veidrodinio. Pirmiausiai pabandykite kuris jums patogus. Gali būti, kad paimsite vieną ar kitą fotoaparatą į rankas ir dings visos dvejonės.
Atsakyti
stseb, notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif nu tikrai labai aciu, man tikrai daug aiskiau galvoj pasidare bigsmile.gif

stseb, o idomumo deliai, koks jusu nuomone tinkamiausias SLR pradedanciajam?Ka rekomenduotumet tam, kuris noretu pradeti nuo nulio mokytis fotografuoti veidrodiniais fotoaparatais?
Atsakyti
QUOTE(Ragana_ @ 2011 05 03, 00:25)
stseb, notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif nu tikrai labai aciu, man tikrai daug aiskiau galvoj pasidare  bigsmile.gif 

stseb, o idomumo deliai, koks jusu nuomone tinkamiausias SLR pradedanciajam?Ka rekomenduotumet tam, kuris noretu pradeti nuo nulio mokytis fotografuoti veidrodiniais fotoaparatais?

Na, pirmiausiai rekomenduočiau išmokti neblogai fotografuoti muilinėmis. smile.gif Kai jau žmogus išsiaiškina fotografijos pagrindus, tuomet logiškas tolimesnis žingsnis - ėjimas link veidrodinio. Žinoma, jei tam yra poreikis.
Perkant fotoaparatą labai svarbus patogumas, nes pusė malonumo dingsta, jei naudojiesi nepatogia įranga. Kai pats pirkau fotoaparatą, vietoje suplanuoto Canon nusipirkau Pentax ir iki šiol džiaugiuosi. Šiaip kiekvienas gamintojas turi tam tikrų privalumų ir trūkumų. Pavyzdžiui, Pentax nauji aparatai turi padidintą atsparumą drėgmei ir dulkėms, tačiau priedų sunkiau rasti nei kokiam Canon. Canon milžiniškas priedų pasirinkimas, tačiau kainos ir kokybės santykis man nelabai patinka.
Manau, kad pradedančiajam rekomenduočiau rinktis Pentax arba Olympus - padoriausi kitiniai objektyvai, padorios komplektų kainos.. Vėliau jau galima galvoti ar likti prie nusipirktos sistemos, ar kraustytis į kitą.
Atsakyti
stseb, aciu labai uz nuomone ir patarimus 4u.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragana_ @ 2011 05 04, 21:40)
stseb, aciu labai uz nuomone ir patarimus  4u.gif  aciuks.gif

Niekis, sėkmės renkantis fotoaparatą wink.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

gal galite padėti renkantis veidrodinį fotoaparatą? Kaina turėtų būti iki 3 tūkst. Lt. Į ką reikia atkreiptį dėmesį, kad gautūs geros foto, kuomet objektas juda? Labiausiai traukia prie Nikon ir Canon fotoaparatų.
Atsakyti
Gal kas galėtų pasakyti, ar veidrodiniam fotoaparatui 17000 padarytų nuotraukų yra labai daug? Kokio kiekio kokybiškų nuotraukų galima tikėtis iš vidutinės kokybės veidrodinio fotoaparato? Būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kroja @ 2011 05 07, 19:07)
Sveiki  4u.gif

gal galite padėti renkantis veidrodinį fotoaparatą? Kaina turėtų būti iki 3 tūkst. Lt. Į ką reikia atkreiptį dėmesį, kad gautūs geros foto, kuomet objektas juda? Labiausiai traukia prie Nikon ir Canon fotoaparatų.

Labiausiai reikia atkreipti dėmesį į fotografo patirtį. smile.gif Priklauso kokius judančius objektus ir kur fotografuosite. Be šios informacijos galima kalbėti tik labai apibendrintai. Daug įtakos turi objektyvo šviesumas. Teoriškai galima kelti iso reikšmes, bet tuomet jau atsiranda tiukšmai. Šiaip nemanau, kad už tris tūkstančius galima nusipirkti gerą veiksmo fotografijos komplektą, ypač jei galvojama apie Canon ir Nikon.

QUOTE(Besijuokianti @ 2011 05 07, 20:10)
Gal kas galėtų pasakyti, ar veidrodiniam fotoaparatui 17000 padarytų nuotraukų yra labai daug? Kokio kiekio kokybiškų nuotraukų galima tikėtis iš vidutinės kokybės veidrodinio fotoaparato? Būčiau dėkinga 4u.gif

Kažkada esu pasakęs, kad padarytų kadrų skaičių reikia dauginti iš dešimties ir tuomet galvoti ar pirktum tiek kilometrų nuvažiavusią mašiną. smile.gif Šiaip keliasdešimt tūkstančių kadrų turi atlaikyti visi veidrodiniai fotoaparatai. Jei pasiseks, gal net kelis šimtus tūkstančių atlaikys. Be to, yra skirtingos fotoaparatų klasės. Pradinio lygio veidrodinių fotoaparatų resursas gerokai mažesnis. Profesionalių aparatų - tiesiog žvėriškas. Nuotraukų kokybė praktiškai bus vienoda tiek pačios pirmos, tiek paskutinės. Sugenda mechanika, be kurios nuotraukų iš viso nesigauna.
Šiaip reikia pagalvoti ar tikrai verta imti naudotą aukštesnės klasės fotoaparatą? Kokie jo privalumai prieš naują žemesnės klasės? Naujas fotoaparatas visada turi vieną nenuginčijamą privalumą: garantiją. Nuotraukas daro fotografas, o ne fotoaparatas, todėl dažniausiai svarbiau įgūdžiai, o ne tai kas yra rankose. Šiaip sunku komentuoti, kai neaišku kokia situacija. Nežinia nei koks naudotas fotoaparatas, nei kokia jo kaina. Galbūt tai tikrai geras pasiūlymas, o galbūt net neverta galvoti.
Atsakyti
Buvau nusižiūrėjus Panasonic Lumix DMC-FZ38. Bet pasirodo jis jau negaminamas ir Lietuvoje jau nėra. verysad.gif
Kokį patartumėt rinktis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2011 05 12, 11:54)
Buvau nusižiūrėjus Panasonic Lumix DMC-FZ38. Bet pasirodo jis jau negaminamas ir Lietuvoje jau nėra. verysad.gif
Kokį patartumėt rinktis?  blush2.gif

Panasonic FZ45 smile.gif Tiesioginis FZ38 palikuonis. smile.gif Arba galima imti FZ100, šis berods naujausias jų serijoje.
Atsakyti