Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 7

ačiū 4u.gif vat pagalvojau kad tas lęšis tikrai ne kaži kas, nieks tada objektyvų nepirktų lotuliukas.gif
galvoju kad norėčiau objektyvą nusipirkti kažkur 50-200. nu plius minus. gal galėtumėte kažką patarti? žinoma ne iš brangių? arba gal pasakykite kurie labai prasti blush2.gif man įdomu kaip tamron, sigma objektyvai blush2.gif
Atsakyti
Angele
Pigūs fotoaparatai tikrai labai panašūs. Tikrai nebus esminių skirtumų. 15 kadrų per sekundę yra mažai - jaučiami atskiri kadrai. Tuomet jau geriau filmuoti mobiliuoju telefonu. Vienaip ar kitaip, fotoaparatas skirtas fotografuoti, o ne filmuoti.
Tokioje kainų zonoje vaizdo stabilizavimas paprastai būna tik skaitmeninis. Vienaip ar kitaip jo kokybė tikrai neprilygsta rimtesniems aparatams. Žodžiu, marketinginis triuksas.
Realiaia naudotinas yra minimalus jautrumas plius pora žingsnių, t.y. abiejų praktiškai vienoda: apie ISO200. Maksimalias ISO reikšmes galima naudoti tik tais atvejais, kai iš tiesų nerūpi nuotraukų kokybė.
Židinio nuotolis reikšmės neturi. Visada galima prieiti arčiau ar atsitraukti toliau. Tai tikrai neturėtų būti lemiamas pasirinkimas.
Aš rinkčiausi Kodak. Jis kiek pralaimi objektyvo plačiu kampu, tačiau atrodo patraukliau. Pigių fotoaparatų sektoriuje Kodak aparatai paprastai atrodo labai neblogai. Kiek tekę susidurti, jie paliko tikrai malonų įspūdį.

Arvyle
Gerai pagalvokite ką veiksite su tuo 50-200mm objektyvu? Patalpose nėra ką juo fotografuoti. Lauke irgi tenka gerai pagalvoti kur nukreipti tokią patranką. Aviacijos šventėje jis man tikrai pravertė. Esu su juo fotografavęs paukščius. Tikriausiai čia ir pasibaigia tikslinis jo naudojimas - daugelis nuotraukų daroma kitais objektyvais. Kartais tikrai padarau juo nuotraukų, bet tai ne tas aparatas, kurį nuolat laikai prijungtą prie fotoaparato. Reikia - prijungi, nušauni kelis kadrus ir vėl į kuprinę. Dabar savo objektyvų komplektą sudarinėčiau kiek kitaip.
Dėl gamintojų, tai apie Sigmą sunku ką pasakyti - per mažai čiupinėjęs. Yra tikrai gerų objektyvų, yra ir... Kiek teko girdėti, teleobjektyvus gamina gerus, bet bijau, kad artimiausiu metu tiek neinvestuosite į savo fototechniką.
Tamron pats turiu, kokybe tikrai nesiskundžiu. Žinoma, yra kelios smulkmenos, kurios galėtų būti padarytos kiek kitaip, bet čia daugiau asmeniniai norai, o ne reikalavimai kokybei. Šiaip, puiki alternatyva Canon ar Nikon objektyvams.
Jei vis dėl to norite objektyvo siekiančio 200mm, tuomet tikrai galiu rekomenduoti šitą Tamron 70-200 yra tekę išbandyti, tikrai patiko. Galima imti pigesnę alternatyvą, bet tuomet reikia suprasti, kad kokybė irgi bus ne tokia. Smarkiai ne tokia.
Pradžiai nuspręskite ką fotografuosite, tuomet bus lengviau atsirinkti kokios įrangos jums reikia. wink.gif
Atsakyti
stseb, ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif Dar klausimas dėl plačiakampių objektyvų, kuo jie pralaimi/laimi prie6 nepla2iakampius g.gif . Dėkoju dar kartą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 08 balandžio 2011 - 23:08
STSEB, žinokit reikia man objektyvo daugiau zoominančio, pas mus nuosavas kiemas didelis pakakamai, man reikia kad iš 100m galėčiau pritraukti vaiko veido išraišką, ir pan. 4u.gif ačiū už konsultaciją, žinosiu kad tamron neblogi, tik to kur jūs nurodėte, nepirksiu dėl kainos. blush2.gif gal iš užsienio kažką panašaus pasižiūrėsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2011 04 08, 22:57)
stseb, ačiū už išsamų atsakymą  4u.gif  Dar klausimas dėl plačiakampių objektyvų, kuo jie pralaimi/laimi prie6 nepla2iakampius  g.gif . Dėkoju dar kartą.

Daugelis buitinių nuotraukų yra daromos mažose erdvėse (kambarys, mokyklos salė, autobusas ir pan.), todėl kuo platesnis kampas, tuo daugiau galėsite aprėpti kadre. Jei objektyvo nepakankamai platus kampas, patalpose su juo neprasisuksite. Šiaip 2mm skirtumas nėra didelis, kad galėtų lemti pasirinkimą.

QUOTE(Aryvle @ 2011 04 09, 07:09)
STSEB, žinokit reikia man objektyvo daugiau zoominančio, pas mus nuosavas kiemas didelis pakakamai, man reikia kad iš 100m galėčiau pritraukti vaiko veido išraišką, ir pan.  4u.gif  ačiū už konsultaciją, žinosiu kad tamron neblogi, tik to kur jūs nurodėte, nepirksiu dėl kainos.  blush2.gif  gal iš užsienio kažką panašaus pasižiūrėsiu  ax.gif

Na, jei planuojate per šimtą metrų gaudyti veido išraiškas, jums reikėtų pradėti bent nuo tokio objektyvo. smile.gif Jei pirksite pigų objektyvą, jis bus tamsus. Kad gautųsi normalios nuotraukos, reikės gražaus saulėto oro. Su 200mm jau pakankamai stipriai jaučiasi rankų drebėjimas, todėl reikės atramos ar trikojo. Ar ne paprasčiau nusipirkti gerą 50mm objektyvą ir vietoje to, kad žaisti snaiperius, prieiti arčiau ir padaryti tikrai gražią fotografiją?
Atsakyti
Pastebejau, kad daugiausia cia kalbate apie veidrodinius fotoaparatus. As pati turiu Sony DSC H7(parduodu), bet man jis per sunkus nesiotis, noriu maziuko, plono, lengvo ir kompaktisko, gal galite pasiulyti kokia muiline? Siaip Sony man viskas patinka, bet galvoju gal del kokybes Canon pabandyti.
Atsakyti
Sveiki,

planuoju isigyti si 'kituka' http://www.getitdigi...age.php?id=2039
Planuoju mokytis kursuose, skaitau literatura, noriu uzsiimti fotografija rimciau, nors kolkas dar tik pradzia. (apskritai labai megstu fotografuoti, 'gaudyti' gerus kadrus, bet tik laisvalaikiu ir deja su senu fotoaparatu tik auto rezimu)
Pilnai suprantu, kad keli objektyvai pradzioj is viso nebus naudojami - bet noriu nuomones, ar neprasausiu su siuo pasirinkimu?

Labai labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrutia @ 2011 04 10, 16:13)
Sveiki,

Planuoju mokytis kursuose, skaitau literatura, noriu uzsiimti fotografija rimciau, nors kolkas dar tik pradzia. (apskritai labai megstu fotografuoti, 'gaudyti' gerus kadrus, bet tik laisvalaikiu ir deja su senu fotoaparatu tik auto rezimu)
Pilnai suprantu, kad keli objektyvai pradzioj is viso nebus naudojami - bet noriu nuomones, ar neprasausiu su siuo pasirinkimu?

Labai labai aciu  4u.gif

Oho smile.gif kaip pirmai pradžiai po muilinės autorėžimu -labai rimta smile.gif Aišku, jeigu perpektyvos tobulėjimui didelės tai pasirinkas puikus wink.gif Nikon iobjektyvų pasirinkimas didelis... smile.gif
Nors aš vis tiek rinkčiau pentax k-5/k-7 ir tik d4l to, kad rankose laikyti labai patogu smile.gif

Prieš perkant tikrai pažčiupinėk... nes kažkada buvau nužiūrėjus canoną vieną, atrodė idelu, bet nuėjau į saloną pačiupinėti ir čiut rankose nulaikiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(melynasuknele @ 2011 04 10, 14:25)
Pastebejau, kad daugiausia cia kalbate apie veidrodinius fotoaparatus. As pati turiu Sony DSC H7(parduodu), bet man jis per sunkus nesiotis, noriu maziuko, plono, lengvo ir kompaktisko, gal galite pasiulyti kokia muiline? Siaip Sony man viskas patinka, bet galvoju gal del kokybes Canon pabandyti.

Na, gal pradžiai išsirinkite kelis modelius, o tuomet bus galima lyginti. Mažesniuose fotoaparatuose labai aukštos kokybės nepavyks išlaužti dėl objektyvo. Šiaip, galima pagalvoti ir apie hibridinius fotoaparatus, kurie yra gerokai lengvesni ir mažesni už veidrodinius. Galima galvoti apie superzoom fotoaparatus, jų kokybė pakankamai aukšta, tačiau svoris pakankamai mažas. Jei vis dėl to svarbiausia, kad fotoaparatas būtų mažas, plonas, lengvas, tuomet pasižiūrėkite, kuris yra plonas, mažas, lengvas ir pirkite. smile.gif Kokybė iš esmės tikrai nesiskirs.

QUOTE(Sandrutia @ 2011 04 10, 15:13)
Sveiki,

Labai labai aciu  4u.gif

Oho... Čia kaip nuo Civic vairo iš karto sėsti prie bent jau Lamborgini. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fruktozoide @ 2011 04 10, 18:57)
Oho smile.gif kaip pirmai pradžiai po muilinės autorėžimu -labai rimta smile.gif Aišku, jeigu perpektyvos tobulėjimui didelės tai pasirinkas puikus wink.gif Nikon iobjektyvų pasirinkimas didelis... smile.gif
Nors aš vis tiek rinkčiau pentax k-5/k-7 ir tik d4l to, kad rankose laikyti labai patogu smile.gif

Prieš perkant tikrai pažčiupinėk... nes kažkada buvau nužiūrėjus canoną vieną, atrodė idelu, bet nuėjau į saloną pačiupinėti ir čiut rankose nulaikiau biggrin.gif

laikiau nikoniuka pas pazistama rankose, lyg nieko pasirode. Tiesa, ne nuo muilines 'soku'! biggrin.gif kolkas pas mane Panasonic skaitmeninis. Suprantu, kad pradziai gal reiktu su kazkuo paprastesniu pabandyti, bet, kad JAV fotiku kainos ( kad ir mano issirinkto) tokios, kaip cia kainos zemesnes kategorijos 'zaisliuko'. Tad kazkaip galvoju skirti tokia pat suma pinigu, kokia ir planavau, tik pirkt ne is LT o veztis per pazistamus is JAV.

QUOTE(stseb @ 2011 04 11, 08:47)

Oho... Čia kaip nuo Civic vairo iš karto sėsti prie bent jau Lamborgini. smile.gif

stengsimes kuo greiciau persiorentuoti ir ismokti... blush2.gif tik idomu buvo suzinot, ar apskritai toks rinkinys su jame esanciais objektyvais bus pakankamas tiek pradziai, tiek ( bent jau kaip dabar planuoju), mokintis studijinei fotografijai.
na matysim..
Atsakyti
Gal kas patars ar verta pirkti si fotoaparata http://www.fotofabri...-objektyvu.html, ar uz tokia kaina butu galima kazka geresnio rasti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cloudlet @ 2011 04 14, 12:07)
Gal kas patars ar verta pirkti si fotoaparata http://www.fotofabri...-objektyvu.html, ar uz tokia kaina butu galima kazka geresnio rasti  ax.gif

Kaip pentaxininkas galiu pasakyti, kad už tokią kainą tikrai nieko geresnio nerasite. smile.gif Pirmiausiai pabandykite fotoaparatą pačiupinėti, galbūt jums jis bus nepatogus. Jei lips prie rankos - tikrai geras pirkinys pradedančiajam fotografui.
Atsakyti