AngelePigūs fotoaparatai tikrai labai panašūs. Tikrai nebus esminių skirtumų. 15 kadrų per sekundę yra mažai - jaučiami atskiri kadrai. Tuomet jau geriau filmuoti mobiliuoju telefonu. Vienaip ar kitaip, fotoaparatas skirtas fotografuoti, o ne filmuoti.
Tokioje kainų zonoje vaizdo stabilizavimas paprastai būna tik skaitmeninis. Vienaip ar kitaip jo kokybė tikrai neprilygsta rimtesniems aparatams. Žodžiu, marketinginis triuksas.
Realiaia naudotinas yra minimalus jautrumas plius pora žingsnių, t.y. abiejų praktiškai vienoda: apie ISO200. Maksimalias ISO reikšmes galima naudoti tik tais atvejais, kai iš tiesų nerūpi nuotraukų kokybė.
Židinio nuotolis reikšmės neturi. Visada galima prieiti arčiau ar atsitraukti toliau. Tai tikrai neturėtų būti lemiamas pasirinkimas.
Aš rinkčiausi Kodak. Jis kiek pralaimi objektyvo plačiu kampu, tačiau atrodo patraukliau. Pigių fotoaparatų sektoriuje Kodak aparatai paprastai atrodo labai neblogai. Kiek tekę susidurti, jie paliko tikrai malonų įspūdį.
ArvyleGerai pagalvokite ką veiksite su tuo 50-200mm objektyvu? Patalpose nėra ką juo fotografuoti. Lauke irgi tenka gerai pagalvoti kur nukreipti tokią patranką. Aviacijos šventėje jis man tikrai pravertė. Esu su juo fotografavęs paukščius. Tikriausiai čia ir pasibaigia tikslinis jo naudojimas - daugelis nuotraukų daroma kitais objektyvais. Kartais tikrai padarau juo nuotraukų, bet tai ne tas aparatas, kurį nuolat laikai prijungtą prie fotoaparato. Reikia - prijungi, nušauni kelis kadrus ir vėl į kuprinę. Dabar savo objektyvų komplektą sudarinėčiau kiek kitaip.
Dėl gamintojų, tai apie Sigmą sunku ką pasakyti - per mažai čiupinėjęs. Yra tikrai gerų objektyvų, yra ir... Kiek teko girdėti, teleobjektyvus gamina gerus, bet bijau, kad artimiausiu metu tiek neinvestuosite į savo fototechniką.
Tamron pats turiu, kokybe tikrai nesiskundžiu. Žinoma, yra kelios smulkmenos, kurios galėtų būti padarytos kiek kitaip, bet čia daugiau asmeniniai norai, o ne reikalavimai kokybei. Šiaip, puiki alternatyva Canon ar Nikon objektyvams.
Jei vis dėl to norite objektyvo siekiančio 200mm, tuomet tikrai galiu rekomenduoti šitą
Tamron 70-200 yra tekę išbandyti, tikrai patiko. Galima imti pigesnę alternatyvą, bet tuomet reikia suprasti, kad kokybė irgi bus ne tokia. Smarkiai ne tokia.
Pradžiai nuspręskite ką fotografuosite, tuomet bus lengviau atsirinkti kokios įrangos jums reikia.