Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

Labai ačiū himalaia už patarimus thumbup.gif smile.gif

QUOTE(_Renata @ 2011 02 03, 11:19)
Dėl tų miltukų, tai ten vadinama pudrą, kurią reikia tepti nakčiai (bent man taip sakė), ji yra su ichtiolu (lygtais) ir livomicetinu.(Turiu užsirašiusi ant lapelio, bet dabar su savimi neturiu). Atrodo kaip vaikiška pudra, balti miltukai, bet kvapas gerokai neprimena vaikiškos  huh.gif

Manau apie tą pačią pudrą kalbam smile.gif aš tiksliai negaliu pasakyt kokios sudedamosios dalys, nes kai šiuos vaistukus man gamino vaistineje tai jie yra paprastoje dežutėje be jokių užrašų. Viskas buvo surašyta ant recepto, kurį vaistininkė pasiliko.
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2011 02 03, 01:51)
O benzoilo peroksidą jūs bandėt, kartu su BHA? Bent jau man jis labai greitai bekylančius spuogus "nugesina" ir prevencijai ideali priemonė, nes veikia ir dar neiškilusius, po oda esančius spuogus. Nors mano oda nėra spuoguota, bet prieš mėnesines iškyla kokia bjaurastis ant smakro. Tai aš dabar prevenciškai, porai valandų per dieną užsitepu benzoilo peroksido, palaikau ir nuplaunu, kad oda labai neišsausėtų. Kol kas gerai veikia, oda lygesnė pasidarė.

Gal galite tiksliau įvardinti kokią priemonę, kurioje yra tas benzolo peroksidas su BHA? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Myciute @ 2011 02 03, 02:30)
Tiesa, planuoju darytis skydliaukės tyrimus. Gal po jų paaiškės bėrimų priežastis...  unsure.gif

Jei pradėjo ir smakrą berti, ypač prieš mėnesines, gali būti ir hormonai išsibalansavę.

Jei problema kankina seniai, kitos priemonės jau išbandytos, tada antibiotikus naudoti yra pagrindas. Bet... (netaikau jums asmeniškai, tik iš patirties sakau, kiek pastebėjau) Labai daug žmonių sako, kad viską yra išbandę, tačiau iš aprašymų pamatau, kad priemonės buvo naudotos neteisingai, arba ne pačios efektyviausios, arba nesuderintos tarpusavyje ir t.t. Tad reiktų ir rutiną peržvelgti, gal tame problema. Nes daugeliu atveju naudojant rūgštis (ypač BHA), kartu benzoilo peroksidą, nuolat valant odą, bet jos neperdžiovinant, nedirginant (kas tik skatina uždegimą), būna matomasdidelis pagerėjimas. Jei tokia rutina nepadeda, prisideda visokios sieros ar cinko suplaktinės, tada Skinorenai, Duac, antibiotikai, ir galiausiai Roaccutane, kai visa kita nepadeda. Dar aišku, yra šviesos terapija ir pan, bet tai pakankamai brangu. Ir ne visiems padeda. Dar gana efektyvus vaistas yra Retina, arba topinis tretinoinas (ta pati veiklioji medžiaga, kaip geriamuose vaistuose Roaccutane, tik tepamas ant odos). Tik Lietuvoje jo vaistinėse nėra, kiek žinau, bet mačiau, kad merginos parduoda.

QUOTE(_Renata @ 2011 02 03, 04:19)
Dėl tų miltukų, tai ten vadinama pudrą, kurią reikia tepti nakčiai (bent man taip sakė), ji yra su ichtiolu (lygtais) ir livomicetinu.(Turiu užsirašiusi ant lapelio, bet dabar su savimi neturiu). Atrodo kaip vaikiška pudra, balti miltukai, bet kvapas gerokai neprimena vaikiškos   huh.gif

Tai topinis antibiotikas tie milteliai.

QUOTE(raimute89 @ 2011 02 03, 05:24)
Gal galite tiksliau įvardinti kokią priemonę, kurioje yra tas benzolo peroksidas su BHA?  smile.gif

Tokios priemonės, kad abi veikliosios medžiagos būtų suderintos nežinau, turėjau omenyje tiesiog kartu naudoti ir BP priemonę, ir priemonę su BHA (salicilio rūgštim). Tai būtų pvz., Rasos kremas- gelis probleminei odai + Akne BP5 ar kitos panašios priemonės. Tik pradėjus naudoti benzoilo peroksidą geriausia jį tepti ant odos labai labai plonu sluoksniu ir palikti tik valandai, dviem, tada nuplauti. Nes kitaip oda gali labai išsausėti. Kai oda apsipranta, tada laiką galima vis ilginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 03 vasario 2011 - 18:04
QUOTE(himalaia @ 2011 02 03, 18:02)
Tokios priemonės, kad abi veikliosios medžiagos būtų suderintos nežinau, turėjau omenyje tiesiog kartu naudoti ir BP priemonę, ir priemonę su BHA (salicilio rūgštim). Tai būtų pvz., Rasos kremas- gelis probleminei odai + Akne BP5 ar kitos panašios priemonės. Tik pradėjus naudoti benzoilo peroksidą geriausia jį tepti ant odos labai labai plonu sluoksniu ir palikti tik valandai, dviem, tada nuplauti. Nes kitaip oda gali labai išsausėti. Kai oda apsipranta, tada laiką galima vis ilginti.

Viskas aišku smile.gif dar karta labai dėkoju už patarimus 4u.gif
Atsakyti
patarkit kurios sudeties mineraline pudra geriau rinktis spoguotos odos prieziurai:

sia naturalia, sertifikuota:
MICA, ZEA MAYS STARCH*, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, KAOLIN, SODIUM LEVULINATE, GLYCERYL CAPRILATE, p-ANISIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, TALC, ORYZA SATIVA HULL POWDER, BAMBUSA ARUNDINACAEA STEM POWDER, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77007
* Išauginta sertifikuotuose ekologiniuose ūkiuose

ar sia:
Mica (CI 77019), Caprylic/Capric Triglyceride, Lauroyl Lysine, Tocopherol Acetate (Vitamin E). May Contain: Zinc Oxide (CI 77947), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 507: 04 vasario 2011 - 13:45
o man nuo spuogu labai padejo rugstiniu pylingu (glikolio r) kursas, dar niekad neturejau tokios lygios veido odos, naudojau namuose dar rugstini kremuka ir prausykli. proceduras dariausi pas viena kosmetologe namuose,vilniuje, nebrangiai mokejau, labai patenkinta, rekomenduoju ir jums isbandyti
Atsakyti
Labas vakaras,

aš taip pat turėjau problemų su veidu. Išbandžiau visko ir laaaabai daug. Tačiau po ilgų kovų supratau pagrindinę taisyklę: atrasti priemones, kurios tinka ir naudoti TIK jas, nesimėtyti. taisyklinga veido priežiūra turi tapti tokia pati būtinybė kaip ir valgymas. Mano oda visuomet buvo problematiška, bet ypatingai susirūpinau po vasaros, nes veidą išbėrė labai dideliais ir pūlingais/giluminiais spuogais smakro zonoje ir netoli kaklo, prie ausų. Taigi pasiskaičiusi daug info, pirmiausia susireguliavau mitybą ( pastebėjau, kad man pūlingai beria tada, kai vartoju pieno produktus, taip pat radau info, kad medikai atrado tiesioginį ryšį tarp acnės problemų ir pieno produktų). Šiaip visą savaitę valgiau vien ryžius ( skaniai pasigaminus arba su kiaušiniais, arba su šaldytom daržovėm ir jau vien dėl to veidas žymiai atsigavo). Tokios gavosi kaip iškrovos dienos, bet matomai ir organizmas apsivalė, o ir savijauta geresnė.

O patį veidą prižiūriu štai kaip:

Rytais: Nusivalau veidą ''Physiogel'' ( apie 26 lt) veido valikliu, kuri parduoda ''Eurovaistinėje''. Po to užtepu tos pačios firmos drėkinamąjį kremą ( apie 28 lt). Ant viršaus ( kai reikėdavo, nes dabar veidas jau pasveiko ) tepdavau ''Norvea'' firmos tonalinį kremą ''Actipur'' ( apie 50 lt) ( perku pas kosmetologę).

Vakarais: Veido prausiklis iš ''Body Shop'' ( Tea Tree skin cleaning apie 40 lt) ir tuomet tepu Duac kremuką problematiškoj zonoj, o kur jau oda sveika, tai profilaktiškai užtepu ''Acticare Cream'' iš eurovaistinės ( apie 60 lt), bet dar yra kremukas ''Skinoren'', jis šiek tiek pigesnis, bet efektas panašus.

Jeigu dienos metu jaučiu, kad veido oda purvina, arba po karštos dienos riebi, tada viską nusiplaunu ir vėl drėkinamasis kremas ir tada tonalinis.

Iš pirmo žvilgsnio kainos nėra mažos, tačiau tų priemonių tikrai užtenka labai ilgam, o efektas yra. Bet svarbu pabrėžti, kad veidas susitvarko ne per pirmas dvi savaites, aš rezultatus pamačiau po gerų poros mėnesių. Ne naujiena, kad odą visuomet būtina drėkinti. Nuo rugpjūčio mėnesio niekada nenuėjau miegoti nenusipraususi veido, ir nepriklausomai ar būdavau pavargus, ar net išgėrusi smile.gif Viskas autopilotu.

P.s. kažkada ėjau net pas dermatologę gyd. Vang į santariškes, tai siūlau ten nesikreipti, nes laikas sugaištamas, o naudos nulis.

Taigi sekmės kovojant!!!

Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 02 02, 19:28)
Labai stiprūs receptiniai vaistai, labai pažengusiai aknei gydyti, kai kitos priemonės nepadeda.
O kokias kitas priemones prieš antiobiotikus dermatologė išbandė, kurios nepadėjo?
Mano nuomone antibiotikai turėtų būti naudojami tik tada, kai visos kitos priemonės nepadeda. O po antibiotiktų, jei neveikia- Roaccutane. Tai jau kaip dvi paskutinės priemonės, kai visos kitos nepadeda.
Be to, tepami antibiotikai, sukombinuoti su benzoilo peroksidu ar kitomis veikliosiomis medžiagos dažnai geriau veikia, aknės bakterijos būna mažiau atsparios kombinuotoms priemonėms, ne taip kaip vien antibiotikams. O jūs tiek ilgai geriat, nepadeda, o dermatologė vistiek toliau juos skiria  g.gif

o tamsta bandete ta roccutana kad taip siejate juos su antibiotikais ? smile.gif Jeigu i jo sudeti paziurejus , ten tik vitamino a perteklius smile.gif Del spuogu jei yra galimybe rinkites Roaccutane NIEKAS nepades jei rimta acne pasigave, su tais antibiotikais tik organizma nualinat .Vnz nepatariu visokiais skinoren, diferin zaist , aisku pirma jeigu silpna acne galima pameginti , bet jeigu ir toliau pulingais meto nedelsiant pradet reiketu , nes po to liks randai , demes smile.gif pats po kurso roa ir rezultatais patenkintas , nors pries tai viska isbandes .
Papildyta:
QUOTE(Steal @ 2011 02 04, 20:33)
Labas vakaras,

aš taip pat turėjau problemų su veidu. Išbandžiau visko ir laaaabai daug. Tačiau po ilgų kovų supratau pagrindinę taisyklę: atrasti priemones, kurios tinka ir naudoti TIK jas, nesimėtyti. taisyklinga veido priežiūra turi tapti tokia pati būtinybė kaip ir valgymas. Mano oda visuomet buvo problematiška, bet ypatingai susirūpinau po vasaros, nes veidą išbėrė labai dideliais ir pūlingais/giluminiais spuogais smakro zonoje ir netoli kaklo, prie ausų. Taigi pasiskaičiusi daug info, pirmiausia susireguliavau mitybą ( pastebėjau, kad man pūlingai beria tada, kai vartoju pieno produktus, taip pat radau info, kad medikai atrado tiesioginį ryšį tarp acnės problemų ir pieno produktų). Šiaip visą savaitę valgiau vien ryžius ( skaniai pasigaminus arba su kiaušiniais, arba su šaldytom daržovėm ir jau vien dėl to veidas žymiai atsigavo). Tokios gavosi kaip iškrovos dienos, bet matomai ir organizmas apsivalė, o ir savijauta geresnė.

O patį veidą prižiūriu štai kaip:

Rytais: Nusivalau veidą ''Physiogel'' ( apie 26 lt)  veido valikliu, kuri parduoda ''Eurovaistinėje''. Po to užtepu tos pačios firmos drėkinamąjį kremą ( apie 28 lt). Ant viršaus ( kai reikėdavo, nes dabar veidas jau pasveiko ) tepdavau ''Norvea'' firmos tonalinį kremą ''Actipur'' ( apie 50 lt) ( perku pas kosmetologę).

Vakarais: Veido prausiklis iš ''Body Shop'' ( Tea Tree skin cleaning apie 40 lt) ir tuomet tepu Duac kremuką problematiškoj zonoj, o kur jau oda sveika, tai profilaktiškai užtepu ''Acticare Cream'' iš eurovaistinės ( apie 60 lt), bet dar yra kremukas ''Skinoren'', jis šiek tiek pigesnis, bet efektas panašus.

Jeigu dienos metu jaučiu, kad veido oda purvina, arba po karštos dienos riebi, tada viską nusiplaunu ir vėl drėkinamasis kremas ir tada tonalinis.

Iš pirmo žvilgsnio kainos nėra mažos, tačiau tų priemonių tikrai užtenka labai ilgam, o efektas yra. Bet svarbu pabrėžti, kad veidas susitvarko ne per pirmas dvi savaites, aš rezultatus pamačiau po gerų poros mėnesių. Ne naujiena, kad odą visuomet būtina drėkinti. Nuo rugpjūčio mėnesio niekada nenuėjau miegoti nenusipraususi veido, ir nepriklausomai ar būdavau pavargus, ar net išgėrusi smile.gif Viskas autopilotu.

P.s. kažkada ėjau net pas dermatologę gyd. Vang į santariškes, tai siūlau ten nesikreipti, nes laikas sugaištamas, o naudos nulis.

Taigi sekmės kovojant!!!

visiskai teisingai ! Mane taip pat nuo pieno produktu beria smile.gif Vien ryziu gali nevalgyti , pabandyk pakeisti aviziniais dirbsniais smile.gif Nors dermatologai sako kad maistas labai maza procenta acnes sudaro , bet as netikiu , nuo pieno produktu ant kitos dienos guzais ismeto smile.gif Geriausia ant saves isbandyt o ne tiket ka kiti raso , ar mano..
Atsakyti
QUOTE(Jonukas1 @ 2011 02 04, 13:40)
o tamsta bandete ta roccutana kad taip siejate juos su antibiotikais ? smile.gif Jeigu i jo sudeti paziurejus , ten tik vitamino a perteklius smile.gif Del spuogu jei yra galimybe rinkites Roaccutane NIEKAS nepades jei rimta acne pasigave, su tais antibiotikais tik organizma nualinat .Vnz nepatariu visokiais skinoren, diferin zaist , aisku pirma jeigu silpna acne galima pameginti , bet jeigu ir toliau pulingais meto nedelsiant pradet reiketu , nes po to liks randai , demes smile.gif pats po kurso roa ir rezultatais patenkintas , nors pries tai viska isbandes .

Kažką supainiojote, niekur Roaccutane nesieju su antibiotikais, tik sakau, kad tai ne vaistais vienam kitam spuogui gydyti ir turi būti bandomas kai kitos priemonės nepadeda, ir tik rimtai aknei gydyti. Nes joks save gerbiantis dermatologas Roaccutane neišrašys keliems pūlingiems suogams. Tai rimtas vaistas, kaip pats žinote, ir prieš jį vartojant, ypač moterims, reikia pasvarstyti, ar verta pradėt vartoti, jei kitos priemonės neišbandytos.

O sudėtyje vitamino a pertekliaus nepamatysite, nes isotretinoinas nėra vitaminas a. Isotretinoinas yra išgaunamas iš vitamino a, bet tai nėra "tik" vitaminas a.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 04 vasario 2011 - 22:00
Prieš pirkdama visą "Bioderma Sebium" liniją, pabandžiau nusipirkt gan pigų ir natūralų dalyką - "Gelis nuo spuogų ir inkštirų su ugniažole ir saldymedžiu". Kaina - apie 6 Lt. Sudėtis nebaisi atrodo.
user posted image
Aprašymas iš jų tinklapio:
Švari oda per kelias dienas!
Gelis, skirtas taškiniam naudojimui, greitos ir efektyvios antibakterinės pagalbos odai, linkusiai į spuogelių, inkštirų atsiradimą, suteikimui. Efektyviai užkerta spuogų ir inkštirų atsiradimo priežastis, saugodamas nuo bakterijų plitimo, išbėrimo atsiradimo, niežulio ir odos paraudimo. Dėl gero gelio toleravimo jį galima naudoti, esant rožiniams arba paprastiesiems (acne vulgaris) spuogams. Gelis pagamintas vandens pagrindu, sudėtyje neturi riebalų, nepastebimas ant veido ir nepalieka dėmių. Dėl savo formulės, gelis pasižymi antimikrobinėmis savybėmis (pirmiausia, efektyvus Propionibacterium acne) tiek odos paviršiuje, tiek ir riebalinėse liaukose, turi odą raminantį poveikį.

Kol kas naudoju tik keletą dienų, tai aiškaus poveikio nepastebėjau. Na bent jau neblogėja smile.gif
Gal dar kas nors esat jį išbandę?
Atsakyti
šią temą jau gan ilgai seku ir ankstesnes temas skaičiau, tai parašysiu dabar apie savo veiduką kuris nėra labai gražus.. anksčiau ant žandų neturėjau nei vieno spuogelio, bet vasarą prie nosies atsirado keli bet labai jau negražūs, pūlingi. kelis kartus nesusilaikiau ir išspaudžiau, dar turbūt neteisingai ir nesteriliai tai iki šiol negaliu susitvarkyt, nes tik baisėja tos vietos. Buvau rudenio pradžioj nusipirkus iš avon veido prausimui putas ''solutions plus pure pore fection'', tai visai padėjo, nors jos kaip supratau vyresniam amžiui. Apie mėnesį oda tikrai geriau atrodė, spuogeliai nebuvo tokie dideli kaip anksčiau, bet neišnaikino. Dabar supratau, kad oda tikrai priprato ir net nebereaguoja į prausiklį, tai paskaičius temas nusipirkau ''rasos'' prausiklį probleminei veido odai su BHA ir siera. Tik antrą dieną naudoju, neblogėja, lauksiu rezultatų. beje, gal kas nors galėtų pakomentuot sudėtį, nes nelabai gaudaus tokiuose dalykuose..

SUDĖTIS: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Nasturtium Officinale Extract, Arctium Majus Root Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract, Hedera Helix (Ivy) Extract, Saponaria Officinalis Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Salicylic acid, Sulfur, Citric Acid, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Polysorbate 80

taigi ano diena dabar atrodo taip:
ryte - nusiprausiu veidą su ''rasos'' prausikliu, vatos rutuliuku suvilgau ''under twenty'' linijos toniku žydram buteliuke, pasitepu garnier pure A kremu.
dieną jei jaučiu, kad oda nemaloni darosi pakartoju viską, vakare tą patį.
beje, garnier pure A kremą gal kas irgi naudoja? kada pajutot poveikį?
pamiršau paminėt, man išberta kakta, žandai prie nosies ir kartais smakras. o ant nosies inkštirai. tikras džiaugsmas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aggnutte: 07 vasario 2011 - 15:22
QUOTE(aggnutte @ 2011 02 07, 15:21)
ryte - nusiprausiu veidą su ''rasos'' prausikliu, vatos rutuliuku suvilgau ''under twenty'' linijos  toniku žydram buteliuke, pasitepu garnier pure A kremu.
pamiršau paminėt, man išberta kakta, žandai prie nosies ir kartais smakras. o ant nosies inkštirai. tikras džiaugsmas...

Rasa prausiklio sudėties komentaras: "RASA Valomasis prausiklis probleminei veido odai su BHA ir siera- neblogas prausiklis. Atrodo pakankamai švelnus, tačiau ypatingiai jautrią odą gali dirginti šalavijo, citrinos žievelės, gebenės ekstraktai. Nors nuplaunamose priemonėse tokie dirgikliai neilgai tepabūna ant odos, tikrai jautri oda vistiek gali susierzinti."kopijuota iš čia

parašykit Under twenty toniko sudėtį. Kažkodėl man atrodo, kad ten alkoholis labai didelę dalį užima g.gif
Atsakyti
QUOTE(aggnutte @ 2011 02 07, 15:21)
ryte - nusiprausiu veidą su ''rasos'' prausikliu, vatos rutuliuku suvilgau ''under twenty'' linijos  toniku žydram buteliuke, pasitepu garnier pure A kremu.

siulyciau dar ismeginti ir kitas rasos priemones probleminei odai, t.y. krema - geli ir geli nuo spuogu. Man tai jie labai patinka smile.gif ir SM forume daug kas giria sias priemones mirksiukas.gif
Atsakyti