Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

QUOTE(Myciute @ 2011 02 02, 16:21)
jus cia rimtai? Nes as kaip tik pradejau gerti kursa antib. Doksiciklino  blink.gif  Visai man jie nepatinka ir nenoriu ju gerti, bet kai klausiau seimos gydytojos, ar nepakenks jie man skrandziui (turiu bedu su skrandziu), tai sake neturetu. Ir nevea turetu padeti... Kas blogiausia, su tais antibais, negalima vartoti pieno produktu, tai nebezinau ka valgyti - pienas, jogurtas, varske, suris ir t.t. uzdrausta menesiui sad.gif

Jeigu antibjotikai ir padeda, tai tik laikinai. Ir geriami, ir losjonai su antibjotikais. O blogoji mikroflora jiems darosi atspari.
Pvz. man losjonas su antibjotikais padėjo tik pirmą kartą. Kai po metų vėl pradėjau jį naudoti, efekto jau nebebuvo, tik aleriją įsigijau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(raimute89 @ 2011 02 02, 17:19)
Man atibiotiku išrašytas jau 3 kursas. Pirmas buvo 30 dienu, antras 3 savaites po 1 tablete ir dabar dar karta 3 savaites po 1 tablete tureciau gerti. Šiaip jokių organizmo sutrikimų nepastebėjau, bet ir pagerėjimo (kalbant apie spuogus) nematau  schmoll.gif

zinot, mano manymu cia jau arkliskos dozes. gi antibiotikai isbalansuoja zarnyno flora. o kaip po to issibalsavus jinai paveikia oda ir visus kitus organus bei bendra savijauta, idomu ta gydytoja domejos? g.gif be to, juk ilgai naudojant atsiranda pripratimas, ir antibiotikai neveikia.. o toks kursas, kaip cia apraset, na bent man atrodo tikrai ilgas.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(blackdreamer @ 2011 02 02, 04:13)
gal gaite placiau apie roccutane, kaip jie veikia? ar receptiniai jie?

Labai stiprūs receptiniai vaistai, labai pažengusiai aknei gydyti, kai kitos priemonės nepadeda.

QUOTE(raimute89 @ 2011 02 02, 09:14)
Norėčiau užduoti klausimą toms, kurios dėl spuogų lankėsi pas dermatologę. As jau lankausi kelis menesius, ir man vis paskiria antibiotikų. Gal kuri esate su tuo susidurusi ir gali mane apšviesti kiek laiko juos vartojote? nes man paskire jau 3 kartą...  g.gif

O kokias kitas priemones prieš antiobiotikus dermatologė išbandė, kurios nepadėjo?
Mano nuomone antibiotikai turėtų būti naudojami tik tada, kai visos kitos priemonės nepadeda. O po antibiotiktų, jei neveikia- Roaccutane. Tai jau kaip dvi paskutinės priemonės, kai visos kitos nepadeda.
Be to, tepami antibiotikai, sukombinuoti su benzoilo peroksidu ar kitomis veikliosiomis medžiagos dažnai geriau veikia, aknės bakterijos būna mažiau atsparios kombinuotoms priemonėms, ne taip kaip vien antibiotikams. O jūs tiek ilgai geriat, nepadeda, o dermatologė vistiek toliau juos skiria g.gif
Atsakyti
dėl mikrofloros tai geriu gerasias bakterijas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2011 02 02, 18:28)
Labai stiprūs receptiniai vaistai, labai pažengusiai aknei gydyti, kai kitos priemonės nepadeda.
O kokias kitas priemones prieš antiobiotikus dermatologė išbandė, kurios nepadėjo?
Mano nuomone antibiotikai turėtų būti naudojami tik tada, kai visos kitos priemonės nepadeda. O po antibiotiktų, jei neveikia- Roaccutane. Tai jau kaip dvi paskutinės priemonės, kai visos kitos nepadeda.
Be to, tepami antibiotikai, sukombinuoti su benzoilo peroksidu ar kitomis veikliosiomis medžiagos dažnai geriau veikia, aknės bakterijos būna mažiau atsparios kombinuotoms priemonėms, ne taip kaip vien antibiotikams. O jūs tiek ilgai geriat, nepadeda, o dermatologė vistiek toliau juos skiria  g.gif

Antibiotikus man paskyrė patį pirmą kartą kai pas ją lankiausi. Taip pat dar išrašė kremą skinoren ir kažkokius miltelius, kuriuos gamina vaistinėje.
O tas Roaccutin'as receptinis vaistas?
Atsakyti
QUOTE(raimute89 @ 2011 02 02, 16:16)
dėl mikrofloros tai geriu gerasias bakterijas  unsure.gif
Papildyta:
Antibiotikus man paskyrė patį pirmą kartą kai pas ją lankiausi. Taip pat dar išrašė kremą skinoren ir kažkokius miltelius, kuriuos gamina vaistinėje.
O tas Roaccutin'as receptinis vaistas?

O kokia jūsų odos situacija, t.y. ar stipriai išreikšta aknė?
Tai jūs net nebandėte tradicinės, sistemingos odos priežiūros? T.y. kasdienis odos valymas + benzoilo peroksidas + pvz., rūgštys?
Tada, jei nepadeda- skinoren, tada jau gal antibiotikai, bet ir tai yra daugiau sprendimo būdų, pvz., rūgštinis odos valymas pas kosmetologę.

O kas per milteliai ir ką su jais daryt?

Roaccutane juk rašiau, stiprus receptinis vaistas su galimu stipriu poveikiu (pvz., jį vartojant draudžiama pastoti, nes labai didelė apsigimimų tikimybė). Jis sutraukia riebalines liaukas, tad oda dažnai labai išdžiūna. Bet jam yra atskira tema.
Atsakyti
Mano odos situacija tokia - spuogai pagrinde išsidėste ant skruostų ir pagausėja artėjant mėnesinėms. Po to ilgai gija. Prieš tai naudojau Rasos priemones skirtas probleminei odai (prausiklį, kremą - gelį). Iš tikrųjų šios priemonės gelbėjo, tačiau norėjosi geresnio rezultato, taigi nusprendžiau kreiptis į dermatologę. Su ja kalbėjau ir dėl veido odos valymo, tai ji sakė, kad man tiktų tik paprastas mechaninis. Ir tai tik tada kai uždegimas (dėl kurio ji skirė tuos antibiotikus) bus apgydytas. Pasak jos, rūgštinio man geriau nesidaryti.
O tie milteliai, kuriuos naudoju - tai negaliu pasakyti jų sudeties, nes receptas liko vaistinėje. Jie balti, panašus į pudrą ir naudoju kiekvieną vakarą ištepdama ant nupraustos odos.
Atsakyti
QUOTE(raimute89 @ 2011 02 02, 16:59)
Mano odos situacija tokia - spuogai pagrinde išsidėste ant skruostų ir pagausėja artėjant mėnesinėms. Po to ilgai gija. Prieš tai naudojau Rasos priemones skirtas probleminei odai (prausiklį, kremą - gelį). Iš tikrųjų šios priemonės gelbėjo, tačiau norėjosi geresnio rezultato, taigi nusprendžiau kreiptis į dermatologę. Su ja kalbėjau ir dėl veido odos valymo, tai ji sakė, kad man tiktų tik paprastas mechaninis. Ir tai tik tada kai uždegimas (dėl kurio ji skirė tuos antibiotikus) bus apgydytas. Pasak jos, rūgštinio man geriau nesidaryti.
O tie milteliai, kuriuos naudoju - tai negaliu pasakyti jų sudeties, nes receptas liko vaistinėje. Jie balti, panašus į pudrą ir naudoju kiekvieną vakarą ištepdama ant nupraustos odos.

Na, jei aknė uždegiminė, aktyvi, tada antibiotikai turi racijos (paprastai juos reikia naudoti 3-4 mėnesius), bet uždegimą ne vien antibiotikais galima gydyti ir net nebūtinai geriamais. Be to, uždegimas yra tik vienas aknės padarinių, reiktų ir riebalinių liaukų veiklą reguliuoti bei bakterijas naikinti. Skinorenas turėtų tai sutvarkyt. Ar jį reguliariai naudojat?

Iš vienos pusės, ant uždegimo nedėt rūgšties logiška, nes oda gali ilgiau gyti. Bet tai priklauso nuo odos būklės (aknės tipo), nuo naudojamos rūgšties bei koncentracijos, netgi rūgšties ph. Ant aktyvios uždegiminės aknės nerekomenduojama dėti arba atsargiai reiktų naudoti glikolio rūgštį. O pvz. BHA yra rekomenduojama, nes ji mažina uždegimą, naikina aknės bakterijas ir dar komedonus minkština, eksfolijuoja odą, tad ypatingai tinka spuoguotai odai.

Iš kitos pusės, jei naudojant Rasos rūgštines priemonės buvo jaučiamas pagerėjimas, reiškias rūgštys turi efektą, tad kodėl nepabandžius ir rūgštinių valymų. Gi niekas nedės jums 85% glikolio tik pas kosmetologę atėjus, pradedama nuo mažos koncentracijos, žiūrima, kaip oda reaguoja. Tik, galbūt būt reiktų susirast kosmetologę, kuri su BHA dirba, ne tik su AHA. Tačiau negaliu pasakyti, ar yra tokių kosmetologių Lietuvoje (bet viena ausim girdėjau, kad Christina kosmetiką naudojančios kosmetologės dirba su BHA, nežinau, kiek tame tiesos). Man, pvz., kosmetologė kombinuoja rūgštis pagal odos būklę kiekvieną kartą skirtingai.

Kad ir vien mechaninis valymas... Išvalius veidą ir naudojant, pvz. ozoną (čia merginos kalbėjo apie odos dilgčiojimą adatėlėmis ir keistą kvapą, tai tas pats aparatas bus) oda dezinfekuojama (panašiai, kaip su benzoilo peroksidu, tik efektyviau). Man ozonas nepaprastai padeda. Atėjau vieną sykį pas kosmetologe su išdygusiu skausmingu "povandeniniu", neišspaudžiamu spuogu ant smakro, kitas dar tik besiformuojantis buvo, irgi giluminis. Tai ji gerokai tas bjaurybes patručijo su ozono aparatu, kita dieną vienas spuogas išnyko be pėdsako, kitas iškilo su "viršūnėle", jį išspaudus greitai ir gražiai užgijo. O man paprastai porą savaičių tokio tipo spuogai gyja, skauda baisingai.

O tie milteliai gal koks cinkas?... g.gif Nuo uždegimo turėtų padėt.

O benzoilo peroksidą jūs bandėt, kartu su BHA? Bent jau man jis labai greitai bekylančius spuogus "nugesina" ir prevencijai ideali priemonė, nes veikia ir dar neiškilusius, po oda esančius spuogus. Nors mano oda nėra spuoguota, bet prieš mėnesines iškyla kokia bjaurastis ant smakro. Tai aš dabar prevenciškai, porai valandų per dieną užsitepu benzoilo peroksido, palaikau ir nuplaunu, kad oda labai neišsausėtų. Kol kas gerai veikia, oda lygesnė pasidarė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 03 vasario 2011 - 02:05
QUOTE(Maserati. @ 2011 02 02, 12:59)
O jis kokios konsistencijos?dregnas toks ar pasausina,tinkamas riebesnei odai?

Na ateinu su atsiliepimu smile.gif tai ji tokia skystoka sakyciau,atrodo tamsi ,as paimiau nzn gal zirnio dydzio gal maziau sakyciau issispaudziau ant pirstu galiuku,tada patryniau tarp pirstu lengvai ir tepiau ant veido kaip tepu krema dienini,tai veidas tarodo labai graziai,spalva visai netamsi,veidas lygesnis,na man dienai maskavimo tikrai pakanka.neisryskino sausu plotu,o mano oda gerokai pasausejus vietom.Siaip man patiko labai.O ji tokia dregna atrodo,bet kiek man tepdavo kosmetologe tai galiu pasakyti kad ji man matiskuma islaiko visa diena tikrai smile.gif
Atsakyti
visų pirma, ačiū himalaia, už tiek daug informacijos. Aš taip pat kovoju su spuogais jau daugiau nei 10 metų. per tą laiką daug ką išbandžiau. Ir būdavo, kai oda buvo jau beveik visiškai lygi, tik prieš mmm išdygdavo keli spuogeliai. 2,5 metų reguliariai vaikštau pas kosmetologę ir gliukolio r. + mechaninis valymas, kaukės ir kitos priemonės buvo tikrai aptvarkę man odą. Tiesa, nosis nuolat kimšdavosi ir jei nenueidavau išsivalyti, atrodydavo tragiškai. Vasaros gale negalėjau kelsi mėnesius nueiti į veido valymą, labai pradėjo berti kaktą, o dabar visi žandai išberti ir jie plečiasi jau ant kaklo. Nebegaliu mokėti kosmetologei po 120-150 Lt už vieną valymą, o ji dar sako, kad man būtina valyti kas 2-3 savaites ir vis stengiasi įpiršti savo parduodamas priemones blink.gif . Pastebėjau, kad spuogai labai pasikeitė, ėmė labai berti žandų apačią ir po paskutinio valymo viskas tik pablogėjo... įtariu, kad oda galėjo užsikrėsti nuo spaudinėjimų... Žodžiu, nebežinojau ką ir bedaryti. Kelis kartus nuėjau pasidaryti rūgštinio valymo su Natinuele kosmetika. Negaliu pasakyti ar labai padėjo, bet neapsikentusi nuėjau pas dermatologę. Ji pasibaisėjusi apžiūrėjo veidą, išrašė jau minėtų antibiotikų, taip pat suplaktinę su antibiotikais (tepti vakare) ir sakė pasirodyti po mėnesio.Išklausinėjo, kokias priemones naudoju. pasakiau, kad naudoju putas veidui prausti, Biodermos toniką ir Actipur maskuojantį kremuką dienai. Sakė, kad valymų kol kas nedaryti, net aš nepasitikslinau, ar rūgštinių, ar mechaninių. Įtariu, kad mechaninių, nes esant uždegimui galima dar labiau užkrėsti odą. Dar kartą nuėjau į rūgštinį valymą ir taip išėjo, kad antibiotikus pradėjau vartoti tik mėnesiu vėliau, t.y. pirmadienį. Taigi pirmadienį pasidariau rūgštinį valymą, po kurio skausmingi, kieti spuogai suminkštėjo, oda palygėjo. Tiesa, vakar ir šiandien, jaučiau odos tempimą, todėl tepiau drėkinančiu Duo Skin kremuku. Planuoju sugerti kursą antibiotikų, kad praeitų uždegimas. O tuo tarpu ir pasidarysiu rūgštinius valymus kas 2-3 savaitės.
Antibiotikų jokių būdu negiriu ir neskatinu gerti, tiesiog atsibodo kas rytą matyti naujus ir naujus spuogus. Jei anksčiau smulkius spuogelius užmaskuodavau pudra, tai dabar jie tokie dideli ir giluminiai, kad užmaskuoti jų neįmanoma. jaučiu didelį diskomfortą dėl tokios odos ir noriu kažkaip ją susitvarkyti... Nors vilties turiu mažai.
Tiesa, planuoju darytis skydliaukės tyrimus. Gal po jų paaiškės bėrimų priežastis... unsure.gif

O kur LT galima nusipirkti benzoilo peroksido su BHA?
Atsakyti
QUOTE(Belle Du Jour @ 2011 02 03, 09:28)
Na ateinu su atsiliepimu smile.gif tai ji tokia skystoka sakyciau,atrodo tamsi ,as paimiau nzn gal zirnio dydzio gal maziau sakyciau issispaudziau ant pirstu galiuku,tada patryniau tarp pirstu lengvai ir tepiau ant veido kaip tepu krema dienini,tai veidas tarodo labai graziai,spalva visai netamsi,veidas lygesnis,na man dienai maskavimo tikrai pakanka.neisryskino sausu plotu,o mano oda gerokai pasausejus vietom.Siaip man patiko labai.O ji tokia dregna atrodo,bet kiek man tepdavo kosmetologe tai galiu pasakyti kad ji man matiskuma islaiko visa diena tikrai smile.gif

Va šitas http://www.o-d-a.eu/...rginis-kremas/7 , ar taip?
Tik matau, kad jis ne dozatoriaus, kas nelabai gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 03, 09:36)
Va šitas http://www.o-d-a.eu/...rginis-kremas/7  , ar taip?
Tik matau, kad jis ne dozatoriaus, kas nelabai gerai g.gif

taip,jis be dozatoriaus,reikia ji isspaust,man tai tas asmeniskai netrukdo jeigu produktas geras biggrin.gif
Atsakyti
Dėl tų miltukų, tai ten vadinama pudrą, kurią reikia tepti nakčiai (bent man taip sakė), ji yra su ichtiolu (lygtais) ir livomicetinu.(Turiu užsirašiusi ant lapelio, bet dabar su savimi neturiu). Atrodo kaip vaikiška pudra, balti miltukai, bet kvapas gerokai neprimena vaikiškos huh.gif
Atsakyti