QUOTE(raimute89 @ 2011 02 02, 16:59)
Mano odos situacija tokia - spuogai pagrinde išsidėste ant skruostų ir pagausėja artėjant mėnesinėms. Po to ilgai gija. Prieš tai naudojau Rasos priemones skirtas probleminei odai (prausiklį, kremą - gelį). Iš tikrųjų šios priemonės gelbėjo, tačiau norėjosi geresnio rezultato, taigi nusprendžiau kreiptis į dermatologę. Su ja kalbėjau ir dėl veido odos valymo, tai ji sakė, kad man tiktų tik paprastas mechaninis. Ir tai tik tada kai uždegimas (dėl kurio ji skirė tuos antibiotikus) bus apgydytas. Pasak jos, rūgštinio man geriau nesidaryti.
O tie milteliai, kuriuos naudoju - tai negaliu pasakyti jų sudeties, nes receptas liko vaistinėje. Jie balti, panašus į pudrą ir naudoju kiekvieną vakarą ištepdama ant nupraustos odos.
Na, jei aknė uždegiminė, aktyvi, tada antibiotikai turi racijos (paprastai juos reikia naudoti 3-4 mėnesius), bet uždegimą ne vien antibiotikais galima gydyti ir net nebūtinai geriamais. Be to, uždegimas yra tik vienas aknės padarinių, reiktų ir riebalinių liaukų veiklą reguliuoti bei bakterijas naikinti. Skinorenas turėtų tai sutvarkyt. Ar jį reguliariai naudojat?
Iš vienos pusės, ant uždegimo nedėt rūgšties logiška, nes oda gali ilgiau gyti. Bet tai priklauso nuo odos būklės (aknės tipo), nuo naudojamos rūgšties bei koncentracijos, netgi rūgšties ph. Ant aktyvios uždegiminės aknės nerekomenduojama dėti arba atsargiai reiktų naudoti glikolio rūgštį. O pvz. BHA yra rekomenduojama, nes ji mažina uždegimą, naikina aknės bakterijas ir dar komedonus minkština, eksfolijuoja odą, tad ypatingai tinka spuoguotai odai.
Iš kitos pusės, jei naudojant Rasos rūgštines priemonės buvo jaučiamas pagerėjimas, reiškias rūgštys turi efektą, tad kodėl nepabandžius ir rūgštinių valymų. Gi niekas nedės jums 85% glikolio tik pas kosmetologę atėjus, pradedama nuo mažos koncentracijos, žiūrima, kaip oda reaguoja. Tik, galbūt būt reiktų susirast kosmetologę, kuri su BHA dirba, ne tik su AHA. Tačiau negaliu pasakyti, ar yra tokių kosmetologių Lietuvoje (bet viena ausim girdėjau, kad Christina kosmetiką naudojančios kosmetologės dirba su BHA, nežinau, kiek tame tiesos). Man, pvz., kosmetologė kombinuoja rūgštis pagal odos būklę kiekvieną kartą skirtingai.
Kad ir vien mechaninis valymas... Išvalius veidą ir naudojant, pvz. ozoną (čia merginos kalbėjo apie odos dilgčiojimą adatėlėmis ir keistą kvapą, tai tas pats aparatas bus) oda dezinfekuojama (panašiai, kaip su benzoilo peroksidu, tik efektyviau). Man ozonas nepaprastai padeda. Atėjau vieną sykį pas kosmetologe su išdygusiu skausmingu "povandeniniu", neišspaudžiamu spuogu ant smakro, kitas dar tik besiformuojantis buvo, irgi giluminis. Tai ji gerokai tas bjaurybes patručijo su ozono aparatu, kita dieną vienas spuogas išnyko be pėdsako, kitas iškilo su "viršūnėle", jį išspaudus greitai ir gražiai užgijo. O man paprastai porą savaičių tokio tipo spuogai gyja, skauda baisingai.
O tie milteliai gal koks cinkas?...
Nuo uždegimo turėtų padėt.
O benzoilo peroksidą jūs bandėt, kartu su BHA? Bent jau man jis labai greitai bekylančius spuogus "nugesina" ir prevencijai ideali priemonė, nes veikia ir dar neiškilusius, po oda esančius spuogus. Nors mano oda nėra spuoguota, bet prieš mėnesines iškyla kokia bjaurastis ant smakro. Tai aš dabar prevenciškai, porai valandų per dieną užsitepu benzoilo peroksido, palaikau ir nuplaunu, kad oda labai neišsausėtų. Kol kas gerai veikia, oda lygesnė pasidarė.