Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

o kaip jūs? ar geriat kokias nors arbatas ar ką nors panašaus "į vidų" naudojate?

Man maistas labai įtakoja odos būklę smile.gif Pradėjus sveikai maitintis, atsisakius įvairių gazuotų gėrimų, riebaus ir aštraus maisto, šokolado ir t.t. spuogai nebekyla. Seniau maniau, kad neįmanoma į tokius "maitinimosi rėmus" įtilpt, bet va skrandžio ligos privertė. Pripratau ir džiaugiuosi- tiek virškinimo atžvilgiu, tiek savijautos, tiek odos. mirksiukas.gif Senai kovojau su spuogais, o va tik dabar pagaliau suradau kame didžiausios šaknys buvo smile.gif Ypatingų kažkokių receptų ar arbatų nuo spuogų nevartoju, nes nežinau g.gif Bet manau dabar nebelabai ir reikia man ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marceborzoi: 17 sausio 2011 - 16:06
Labai daug kas sutiks is cia esanciu forume. Ziurek, koki "bruda" ikisai vakar/uzvakar i burna, kita diena ar po keliu, ziurek tas brudas islindo ant veido. Dar pasiulyciau + prie tos arbatos 2l kaip minimum vandens per diena. Zinokit tikrai padeda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stalazass @ 2011 01 17, 20:53)
Dar pasiulyciau + prie tos arbatos 2l kaip minimum vandens per diena. Zinokit tikrai padeda smile.gif

drinks_cheers.gif
Aš labai vandens nemėgdavau visada, praktiškai visiškai negerdavau. doh.gif Bet dabar prisiverčiau, tai jei užsimanau atsigerti- geriu tik negazuotą vandenį ir kartais natūralius vaisių nektarus. Kai visiškai negalvodama apie mitybą šluodavau visokius čipsus, saldumynus- berdavo ties kakta, skruostais, smakru, veidas pastoviai blizgėdavo unsure.gif Ir labai gailiuosi, kad nesimaitinau taisyklingai- galbūt būčiau iš viso išvengusi odos problemų... O dabar ne tik spuogai nauji nekyla, bet ir randeliai ir raudonos dėmelės po truputį traukiasi. Aišku prisideda prie to ir naujos naudojamos kosmetinės priemonės ax.gif Žodžiu, patariu prieš gydantis spuogus visokiais būdais- pirmiausiai susireguliuoti mitybą. Ne tik pačius produktus, bet ir patį rėžimą, kad nebūtų valgoma nereguliariai, kad nebūtų persivalgoma... Gali nebūtinai būti problema pavieniuose produktuose (maisto, kosmetikos), bet gali sunegaluoti skrandis ar koks kitas organas, o tai tikrai prisideda prie odos problematiškumo. smile.gif Tada reikia ir iš vidaus pasistengti susitvarkyti, o dažniausiai žmonės puola gydyti spuogus valymais, kremais, geliais ir pan., o po to liūdi dėl to, kad nesiseka. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(stalazass @ 2011 01 17, 20:53)
Labai daug kas sutiks is cia esanciu forume. Ziurek, koki "bruda" ikisai vakar/uzvakar i burna, kita diena ar po keliu, ziurek tas brudas islindo ant veido. Dar pasiulyciau + prie tos arbatos 2l kaip minimum vandens per diena. Zinokit tikrai padeda smile.gif

4u.gif palaikau 100 proc. mano viena pažįstama turi dukrą, kuriai dabar paauglystės periodas ir mergaitės oda tikrai spuoguota. Bet įdomus požiūris, perka brangią kosmetiką, vedžioja pas kosmetologus ir daro veido valymus ir tikisi staigių pokyčų į gerą, bet leidžia dukrai valgyti visokius mcdonaldus ir cocacolas, traškučius, mergaitė turi nemažai antsvorio, jau pirmoje klasėje svėrė vienodai su manim, o dabar toli aplenkė. Bėda ta, kad tėvai abu daug dirba, mergaitė palikta senelių priežiūrai, o tie nesugalvoja kaip geriau meilę rodyti nei maistu. Tai gydytojai liepė ne kosmetika rūpintis, o berods skydliauke, bet tėvai numojo ranka, kad daktarai atsilikę doh.gif
mano oda mišri, aš prausiuosi riebiai odai skirtu prausikliu, tai išbandė kolegė, turinti problemų dėl spuogų, patenkinta, bet saldainius labai mėgsta hihihi.gif
Atsakyti
As ir ilga laika kovojau su problematiska oda, bet galiu pasakyti kad po dvieju valymu t.y mechaninis + rugstinis tikrai zymus pagerejimas. Kai pajauciu , kad bisky uzsiterses veidukas ir keliauju Dabar einu mazdaug kas 1.5men ir jokiu giluminiu neturiu tfu tfu tfu Siandien taip pat va sedziu po valymo ax.gif po savaites eisiu uzsidedi kauke kazkokia nauja is DALTON kosmetikos.Gaila nerandu internete apie ta naujiena kauke, taip tai ikelciau daugiau paskaityti.
Atsakyti
sukus apsukus vel tema grizta i ta pati taska biggrin.gif kadangi seku praktiskai nuo pradziu, galiu pasakyt, kad buvo net labai grieztu ir kategorisku pasisakymu, kad MAISTAS ODOS BUKLES NEITAKOJA! biggrin.gif
o siaip tai del maisto ir gerimu pritariu. kaip ten bebutu, viskas veikia oda, tiek aplinka, vanduo, kuriuo prausiames, tiek ir maistas, kuri valgome. turbut reikia sakyti YPAC maistas ir visas tas brudas, kuris yra praktiskai viso maisto sudety drinks_cheers.gif
Atsakyti
dėl maisto aš laikausi tos nuomonės, jog jis įtakoja odos būklę, bet nėra pagrindinė spuogų priežastis, netinkama mityba greičiau paaštrina problemą, o ne ją sukelia ( neskaitant tų atvejų, kai spuogai tėra signalas apie užterštą organizmą), bet čia, kiek skaičiau (o temą skaitinėju senokai), tai jau apkalbėta ir apdiskutuota biggrin.gif

na arbatų visokių gėrimas nėra sveika mityba, bet mane jos sudomino, dėl taip pat gerų rezultatų...nors greičiausiai tos arbatėlės tiesiog valo organizmą, pravalo kraują ir efektas tas pats, kaip ir su sveiku maistu, mažiau brudo savyje = gražesnė oda wub.gif

be to arbatos puodukas bent jau nereikalauja tiek pastangų, kiek kartais prireikia tam, jog atsisakytum šokolado gabaliuko doh.gif

Atsakyti
Pritariu merginoms, kad maistas ir itakoja veiduko bukle mirksiukas.gif Dar man spuogeliai dygsta siuo metu ant skruostu (plauciu zona) , nes pries kelis menesius meciau rukyti, tikiuosi neprireiks metu kad spuogeliai nebedygtu plauciu zonoje thumbup.gif zandikaulio sriti ( ji atsakinga uz dubens kauliukus, moteriskaji organizma ) pradeda versti kai buna pms ir ta vieta labai sunku isgydyti, vercia tiesiog vidiniais spuogais, nes kazkada per smalsuma prikisau prie ten isdygusiu spuogu rankas doh.gif Na bet einu kas menesi laiko pas kosmetologe, jau veidukas metus rukyti pasidare zymiai skaistesnis thumbup.gif beto tarp zanduku ir zandikaulio yra zarnyno,skrandzio zona - ir istikto buvo uzklupusios ligos tai neishsikapsciau is spuogu tuose vietose, bet pagerejo skrandzio veikla,viskas atsistate, ir spuogeliu maziau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saliutas: 17 sausio 2011 - 23:44
QUOTE(Eleina @ 2011 01 17, 23:16)
sukus apsukus vel tema grizta i ta pati taska biggrin.gif kadangi seku praktiskai nuo pradziu, galiu pasakyt, kad buvo net labai grieztu ir kategorisku pasisakymu, kad MAISTAS ODOS BUKLES NEITAKOJA! biggrin.gif

sakyciau vieniem itakoja maistas, kitiem - kitos priezastys. Individualu.
Atsakyti
QUOTE(amber* @ 2011 01 18, 00:24)
dėl maisto aš laikausi tos nuomonės, jog jis įtakoja odos būklę, bet nėra pagrindinė spuogų priežastis, netinkama mityba greičiau paaštrina problemą, o ne ją sukelia

na arbatų visokių gėrimas nėra sveika mityba,

be to arbatos puodukas bent jau nereikalauja tiek pastangų, kiek kartais prireikia tam, jog atsisakytum šokolado gabaliuko  doh.gif

Zinoma, as irgi manau, kad maistas pats savaime nesukelia spuogu, o tik itakoja sveikatos problemas. Jei nesveikas maistas vartojamas retai ir ribotai, turbut visi dietologai sutiks, kad nuo vieno vadinamojo hamburgerio neko nenutiks. O vat jei visokiu s... maitinamasi istisai, tai nereik stebetis pariebejusia oda ar kitais simptomais.... kai netoli darbo nebudavo normalios kavinukes ir iskart s jo skubedavau i paskaitas, maitinausi kuo papuola, tai prekybos centro salotomis, tai sriuba ir kose is pakelio, tai kokiu likuciu nuo vakarienes (jei tokia budavo) is namu.... Tai oda tikra ta atspindejo, ir svoris, beje, irgi. Pussesere lankesi pas dietologe, paskaiciau jai sudaryta meniu ir pakeiciau mityba. Vietoj misrainiu - grudeta varske, vietoj sokoladuko - aviziniai dribsniai ir pan. Ne salta kepta neaisku kokio sviezumo zuvis is supermarketo, o garuose troskinta namie. pasimate rezultatai tkrai, sbandytaant saves. nesakau, kad dabar nesugriesiju, dirbu tokiame kolektyve, kur nuolat yra saldymynu, tas tai ne gera blush2.gif biggrin.gif kaip minejau, mano oda misraus tipo, tai paprasciausiai prausiuosi su nerealiu prausikliu riebiai odai - js labai svelnus, nenusausina per daug, tai kol kas bedu tfutfu neturiu problemu
Atsakyti
aš manau, kad neįtakoja, tik jei spuogas slepias, jo atsiradimą paspartina. Tai koks skirtumas, kada jis išlįs.
Niekada nesimaitinau blogai, gazuotų gėrimų jau n metų negėriau, macdonalde prieš gerus metus buvau, vat ką mėgstu, tai šokoladą essen.gif
pastebėjau, kad ne nuo viso šokolado spuogai kyla schmoll.gif
ir parūkydavau anksčiau, bet metus oda nepablogėjo ir rūkant nebuvo negraži, bet pakelis mėnesiui buvo, kai paklausdavo, kiek surūkau, atsakius sakydavo, kad tai negalima vadint rūkymu ax.gif
mano valgymo įpročiai ir gyvenimo ritmas nesikeitė trumpai tariant, bet iki kokių 22 m. spuogų neturėjau, o paskui viskas apsivertė, todėl vis dėl to manau, kad mano spuogus labiausiai įtakoja hormonai.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 01 18, 13:02)
todėl vis dėl to manau, kad mano spuogus labiausiai įtakoja hormonai.

Sutinku, mano pusseserei pradejus gerti vaistus su hormonais (del "moterisku dalyku"), oda susitvarke.... drinks_cheers.gif
Atsakyti