QUOTE(mocha @ 2011 01 06, 05:51)
Skaičiau, kad Vitulka rytais neprausia veido, tai aš irgi žinokit prausiu tik vieną kartą per dieną. Man asmeniškai dermatologė griežtai sakė tik 1 kartą dienoje prausti veidą, kad nedirginčiau papildomai, nes man tai ne į gerą.
Pati pastebėjau, kad ryte kai nieko nedarau, arba tik pasitepu kokiu kremuku, žymiai geriau oda jaučiasi ir atrodo...
Aš pastaruoju metu rytais tik toniku veidą nuvalau, nes labai jau oda išsausėjo. Jaučiu, spjausiu į tuos prausiklius, nors ir švelnius naudoju, bet vistiek nusiprausus drėkiklis būtinas. Ieškosiu dabar valiklio neputojančio arba išvis be vandens odą valysiu...
QUOTE(mocha @ 2011 01 06, 08:37)
Aš irgi tą patį girdėjau, pažįstama visada naudoja vienkartinius popierinius rankšluosčius, nes atseit per rankšluosčius įprastinius persineša bakterijos ir gaminasi spuogai. Bet aš pamirštu nusipirkti, o reiktųųųų
reikės šiandien padaryt tą, gerai, kad užsiminėt
Keist reikia rankšluostį kas kelias dienas ar kasdien ir nebus tų bakterijų. Aš, pvz., turiu atskirą rankšluostėlį veidui, kurį labai dažnai keičiu. Nes man popierines servetėles ar rankšluosčius naudot labai neekologiška atrodo
Bet čia jau toks mano nusistatymas, aš ir virtuvėj stengiuosi atsisakyt balintų popierinių rankšluosčių.
Dėl bakterijų... Spuogų bakterijos ant rankšluosčio nepasilieka, spuogai nėra infekcinė liga, ja užsikrėsti per rankšluostį neišeis, nes aknės bakterijos nemėgsta deguonies. Tačiau dažnai nekeičiant rankšluosčio, kempinės, pemzos tas pats vyksta- drėgnoj vonios aplinkoj negyvos odos dalelės, purvas, dulkės, pelėsis ir pan. kaupiasi, nuolat liečiant veidą visos negerovės vėl patenka ant odos, gali paskatinti uždegimus ir pan. Tiesiog nehigieniška.
QUOTE(chelsey @ 2011 01 07, 05:29)
Kaip manot, ar is cinko dregnose servetelese arba terminiame vandenyje yra kazkokios naudos? Ar oda ji pasisavina?
Iš terminio vandens abejoju, kad oda pasisavina, nes terminis vanduo neturi jokių ingredientų pasisavinimą skatinančių priedų. Terminiam vandenyje to cinko lašelis tik, bet visai gali būti, kad patekęs ant odos turės kažkokį raminamą poveikį. Su servetėlėm irgi panašiai.
Papildyta:
QUOTE(stalazass @ 2011 01 08, 12:23)
Na matai, cia mane mama uzrase rugstiniem valymam ir daugiau nieko neklausinejo, matyt darys procedura su tavo minetais balinanciais ektraktais, nes spuogu ant zandu nebelike, o naujas koks labai retai uzdera. Aciu labai uz informacija, zinosiu bent jau ko tiketis, dabar jau lengviau ant sirdies
Manau, jei standartinį valymą darys, tai greičiausiai, kad tik AHA rūgštis naudos. Jos irgi labai puikiai veikia dėmeles, tie visi kiti priedai kaip pribumbasai daugiau. Pasiklausk kai eisi, kokio stiprumo rūgštis naudos, tada galėsi sekti, ar vis stiprina koncentraciją, ir tada žinosi, ko tikėtis, matysi kaip oda reaguoja, raudonuoja nuo stipresnių, ar ne.