Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

QUOTE(mocha @ 2011 01 08, 00:23)
Yra vaistinėse. Mano žiniomis viena iš jų NeoStrata, Rasos linijoj probleminei odai irgi kažko yra, tonike ar prausiklyje yra AHA bei BHA. Gal kas daugiau žino pavadinimų blush2.gif

Dar vaistinėse yra priemonių su rūgštimis iš Avene, Uriage.

QUOTE(aistuliaa @ 2011 01 08, 00:44)
Iš rūgštinių Natinuel būna dar.

Bet Natinuel turbūt vaistinėse nebūna? Bent aš nesu jų pastebėjusi.
Atsakyti
QUOTE(astuliux4 @ 2011 01 08, 10:57)
Gal kas galit pasakyti kuri cinko suplaktinė geresnė: 4u.gif
Su ichtiolu, ar be ichtiolo?
Turiu jei ką sudėtis:

Ichtiolas yra antibiotikas, jo neparduos be recepto smile.gif
o kuri geresnė turbūt niekas neatsakys. Nors aš abi naudojus, bet didelio skirtumo nepastebėjau g.gif toj su ichtiolu nėra sieros, aktualu tiem, kuriem siera netinka, beria pvz.
Atsakyti
QUOTE(astuliux4 @ 2011 01 08, 11:57)
Gal kas galit pasakyti kuri cinko suplaktinė geresnė: 4u.gif
Su ichtiolu, ar be ichtiolo?
Turiu jei ką sudėtis:
Suplaktinė su ichtiolu:
Ichtioli 1.5
Zinci oxydi
talci aa 20.0
ol. olivari ad 100.0

Suplaktinė be ichtiolo:
sulfur depur
streptocidi albi aa 4,0
Sp. Ac. Salicilo 1%
Aq. destillatae aa 40 ml
Aether anaesthet 10,0
sapo puerlis 0,8

tai kad antroje is vis nera cinko.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 08, 14:25)
Bet Natinuel turbūt vaistinėse nebūna? Bent aš nesu jų pastebėjusi.

Universiteto vaistinėje būna. Tik pasirinkimas nedidelis.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 01 08, 14:17)
o kuri geresnė turbūt niekas neatsakys. Nors aš abi naudojus, bet didelio skirtumo nepastebėjau g.gif toj su ichtiolu nėra sieros, aktualu tiem, kuriem siera netinka, beria pvz.

Man pardavė praeitais metais be recepto... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 01 08, 15:17)

Jeigu gaminio didžiosios dalies ichtiolas nesudaro, tai tikrai parduos be recepto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2011 01 08, 16:48)
Jeigu gaminio didžiosios dalies ichtiolas nesudaro, tai tikrai parduos be recepto smile.gif

Na šia sudėtini mirksiukas.gif
Ichtioli 1.5
Zinci oxydi
talci aa 20.0
ol. olivari ad 100.0
Atsakyti
QUOTE(astuliux4 @ 2011 01 08, 18:29)
Na šia sudėtini  mirksiukas.gif
Ichtioli 1.5
Zinci oxydi
talci aa 20.0
ol. olivari ad 100.0

Tikrai parduos be recepto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 01 08, 02:08)
Man kol kas rūgštis silpnas deda, tai oda beveik neparaudonuoja, vos vos tik. Labiau raudona būna tose vietose, kur išspaudžia kosmetologė visas bjaurastis.
stalazass, jei ieškosi kosmetologės, pasiteirauk, ar ji dirba su kojine rūgštim, balinančiais ekstraktais, kaip kad pvz. mėlynės (mėlynės turi arbutino, kuris panašus į hidrochinoną, tad efektyviai balina odą). Nežinau, ar Lietuvoje yra tokių kosmetologių, bet man kai deda rūgštines kaukes, miksą padaro. Pvz., praeitą sykį naudojo glikolį, kojinę, BHA su visokiais papildomais ekstraktais, daugiau visokių ten ingredientų buvo, nebepamenu jau.

Na matai, cia mane mama uzrase rugstiniem valymam ir daugiau nieko neklausinejo, matyt darys procedura su tavo minetais balinanciais ektraktais, nes spuogu ant zandu nebelike, o naujas koks labai retai uzdera. Aciu labai uz informacija, zinosiu bent jau ko tiketis, dabar jau lengviau ant sirdies 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 01 06, 05:51)
Skaičiau, kad Vitulka rytais neprausia veido, tai aš irgi žinokit prausiu tik vieną kartą per dieną. Man asmeniškai dermatologė griežtai sakė tik 1 kartą dienoje prausti veidą, kad nedirginčiau papildomai, nes man tai ne į gerą. smile.gif Pati pastebėjau, kad ryte kai nieko nedarau, arba tik pasitepu kokiu kremuku, žymiai geriau oda jaučiasi ir atrodo... wink.gif

Aš pastaruoju metu rytais tik toniku veidą nuvalau, nes labai jau oda išsausėjo. Jaučiu, spjausiu į tuos prausiklius, nors ir švelnius naudoju, bet vistiek nusiprausus drėkiklis būtinas. Ieškosiu dabar valiklio neputojančio arba išvis be vandens odą valysiu...

QUOTE(mocha @ 2011 01 06, 08:37)
Aš irgi tą patį girdėjau, pažįstama visada naudoja vienkartinius popierinius rankšluosčius, nes atseit per rankšluosčius įprastinius persineša bakterijos ir gaminasi spuogai. Bet aš pamirštu nusipirkti, o reiktųųųų blush2.gif reikės šiandien padaryt tą, gerai, kad užsiminėt thumbup.gif

Keist reikia rankšluostį kas kelias dienas ar kasdien ir nebus tų bakterijų. Aš, pvz., turiu atskirą rankšluostėlį veidui, kurį labai dažnai keičiu. Nes man popierines servetėles ar rankšluosčius naudot labai neekologiška atrodo smile.gif Bet čia jau toks mano nusistatymas, aš ir virtuvėj stengiuosi atsisakyt balintų popierinių rankšluosčių.

Dėl bakterijų... Spuogų bakterijos ant rankšluosčio nepasilieka, spuogai nėra infekcinė liga, ja užsikrėsti per rankšluostį neišeis, nes aknės bakterijos nemėgsta deguonies. Tačiau dažnai nekeičiant rankšluosčio, kempinės, pemzos tas pats vyksta- drėgnoj vonios aplinkoj negyvos odos dalelės, purvas, dulkės, pelėsis ir pan. kaupiasi, nuolat liečiant veidą visos negerovės vėl patenka ant odos, gali paskatinti uždegimus ir pan. Tiesiog nehigieniška.

QUOTE(chelsey @ 2011 01 07, 05:29)
Kaip manot, ar is cinko dregnose servetelese arba terminiame vandenyje yra kazkokios naudos? Ar oda ji pasisavina?

Iš terminio vandens abejoju, kad oda pasisavina, nes terminis vanduo neturi jokių ingredientų pasisavinimą skatinančių priedų. Terminiam vandenyje to cinko lašelis tik, bet visai gali būti, kad patekęs ant odos turės kažkokį raminamą poveikį. Su servetėlėm irgi panašiai.
Papildyta:
QUOTE(stalazass @ 2011 01 08, 12:23)
Na matai, cia mane mama uzrase rugstiniem valymam ir daugiau nieko neklausinejo, matyt darys procedura su tavo minetais balinanciais ektraktais, nes spuogu ant zandu nebelike, o naujas koks labai retai uzdera. Aciu labai uz informacija, zinosiu bent jau ko tiketis, dabar jau lengviau ant sirdies  4u.gif

Manau, jei standartinį valymą darys, tai greičiausiai, kad tik AHA rūgštis naudos. Jos irgi labai puikiai veikia dėmeles, tie visi kiti priedai kaip pribumbasai daugiau. Pasiklausk kai eisi, kokio stiprumo rūgštis naudos, tada galėsi sekti, ar vis stiprina koncentraciją, ir tada žinosi, ko tikėtis, matysi kaip oda reaguoja, raudonuoja nuo stipresnių, ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 08 sausio 2011 - 19:54
QUOTE(himalaia @ 2011 01 08, 20:57)
Keist reikia rankšluostį kas kelias dienas ar kasdien ir nebus tų bakterijų. Aš, pvz., turiu atskirą rankšluostėlį veidui, kurį labai dažnai keičiu. Nes man popierines servetėles ar rankšluosčius naudot labai neekologiška atrodo smile.gif Bet čia jau toks mano nusistatymas, aš ir virtuvėj stengiuosi atsisakyt balintų popierinių rankšluosčių.

Aš irgi kažkaip nesibaidau rankšluosčio, turiu mažiuką atskirai veidui, dažnai keičiu ir viskas gerai rolleyes.gif
O šiaip keista išvis, jei kas naudoja tą patį ir kūnui, ir veidui rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 08 sausio 2011 - 20:41
QUOTE(Olivia. @ 2011 01 06, 17:04)
blink.gif Geras, negirdejau apie tai. O gal zinai kodel taip geriau nei su ranksluosiu? kuo naudingiau? Kaip tik turiu namie visa paka tokiu gal ir man sakau pabandyt...  g.gif  lotuliukas.gif

As naudoju ranksluosti veidui (butent atskira,o kunui dar kitas),tai butinai kas savaite keiciu. Manes neberia,bet prevencija tokia biggrin.gif
Atsakyti