Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(madmuazele @ 2011 01 27, 17:25)
Saintlina, ar ne tu sakei, kad vyras siltnami tau dar viena statys? g.gif  lotuliukas.gif

sakiau, kad JIS taip sakė, o aš nelabai tikiu. Va dabar tyli žiurkėnas, nė cypt apie šiltnamį g.gif Tik ūžia man apie planuojamą kelionę į Kanus.. motociklais.. hrrrrrrrrrr Reiks primint apie tą šiltnamį.

Vijoleta20, apie Delfinus atsiliepimai čia labai geri thumbup.gif Visi tiek gyrė, kad ir aš nusipirkau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 17:46)
uuuuuuuu, brol.. pas ją šiltnamis kaip Ohajo stadionas. Ten ne tik pomidorų šimtelis kitas telpa, ten pievos ir laukai, ir net akmenys Puntuko dydžio kaip salelės išsimėtę..

drinks_cheers.gif Pas Ex tikrai stadionas smile.gif Ten ne tik dydis, bet ir aukštis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2011 01 27, 17:24)
sveikos?

Kaip jusu atsiliepimai i delfinus? 4u.gif  aciu

puikus
Atsakyti
Nu jaaaa.... pabūsi čia su jumi ramiai... doh.gif Skaičiau skaičiau tyliai jau nežinau kiek temų.. nu ir neiškenčiau.. blush2.gif Šiaip jau senokai esu daržininkė, bet vis su a.a. močiutės priežiūra, tai su mamos pagalba. Na, ir šie metai bus su mamos pagalba - dvi galvos vis ne viena wub.gif Bet jau be močiutės verysad.gif Taigi, mano šiltnamis toks, sakyčiau, vidutinis - telpa apie 100 pomidorų daigų. Na, ir dar kelias paprikas, agurkus ir baklažanus įkišu. Metai iš metų būdavo močiutės pomidorai. Pavadinimai - geltoni, apelsinas, baškiniai, raudoni dideli tongue.gif Bet visada derlius būdavo geras ir gausus. thumbup.gif Pernai bandžiau iš Loretossodų - Japoninį triufelį - man labai patiko skonis, nors nepasakyčiau, kad buvo lb derlingi, bet sėsiu ir šiemet. Money maker patiko Mb, irgi sėsiu. Turėjau ir Buivolo širdį- taip pat sėsiu. Skanūs, mėsingi. Dar turėjau kažkokių vynuoginių - pav. nepamenu, ns kažkaip anksčiau tų pavadinimų ir nefiksuodavau doh.gif ax.gif Pirkti sėklų parduotuvėje, prisiminiau pavadinimą "Cherrola", derėjo be proto. Kaip ta pupa, augo augo, reikėjo stogą plėšt lotuliukas.gif Tai tiek apie mano patirtį.
O šiandien nusipirkau "Black Russian", "Corazon" ir "Colibri"

Dar papasakokite apie tuos "Buran", "Marfa" ir "Monroe". Kuo jie ypatingi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aušrytė: 27 sausio 2011 - 19:26
QUOTE(Aušrytė @ 2011 01 27, 19:23)

Dar papasakokite apie tuos "Buran", "Marfa" ir "Monroe". Kuo jie ypatingi?  g.gif

Monroe F1

tai firmos „Enza Zaden“ ankstyvas hibridas. Augalas stiprus ir greitai augantis. Vaisiai apvalūs, 180-220 g svorio, ryškiai raudoni, puikios prekinės išvaizdos, skanūs. Derlingi. Tinka auginti grunte polietileniniuose šiltnamiuose. Atsparūs ligoms: ToMV, Fol: 0,1.

Buran F1

tai firmos „Enza Zaden“ naujas ankstyvas hibridas. Augalas stiprus, pusiau atviro augimo tipo, puikiai mezga. Vaisiai plokščiai-apvalūs, 180-230 g svorio, vienodi, patrauklios spalvos, be žalios dėmelės. Tinka auginti stikliniuose ir polietileniniuose šiltnamiuose. Atsparūs ligoms: ToMV, Cf: 1-5, VaVd, Fol: 0,1, MaMiMj ir pomidorų bronzinei dėmėtligei (TSWV).

Marfa F1

tai firmos „Seminis“ ankstyvas indeterminantinių pomidorų hibridas, skirtas auginti tiek stikliniuose, tiek polietileniniuose šiltnamiuose grunte ir substratuose. Augalas augus, sveikas, dideliais lapais, gerai dengiantis vaisius nuo saulės, galinga šaknų sistema. Pasižymi gana trumpais tarpais tarp lapų, ant 2 m aukščio stiebo dera 7-8 kekės. Vaisiai gana dideli, 130-150 g svorio, vienodi, apvalūs ar truputį briaunoti, gražios raudonos spalvos, blizgantys, puikaus skonio, kieti, transportabilūs, neskyla, lengvai skinami. Vaiskotis lengvai atsiskiria nuo vaisiaus, palikdamas labai mažą žymę. Kekėje vidutiniškai užsimezga 5-7 vaisiai, nokstantys kartu. “Marfa” anksti pradeda derėti, gerai mezga ir žemesnėje temperatūroje, nebijo trumpalaikių atvėsimų iki 14-15° C naktį ir iki 18°C dieną. Veislė gana pakanti temperatūros svyravimams tiek žydėjimo, tiek derėjimo metu. Šios veislės augalai turi būti reguliariai tręšiami kompleksinėmis trąšomis. Atsparūs ligoms: ToMV, VaVd, Fol: 0,1, Cf5, Mi, For, St.

Atsakyti
O gal galit pasakyti kuo skiriasi delfinai nuo favoritu, pernai auginau ir vienus ir kitus ir man atrodo kad jie panasus...?
Atsakyti
noriu marfos ir monro doh.gif
ir dar sainlinai i kupra noriu duot kad tiek visko prirodo ir visaip kaip gundo cool.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 01 27, 19:58)
ir dar sainlinai i kupra noriu duot .......................

ačiū tau, mieloji. Tikra draugė biggrin.gif Nu duok, ką beveiksi..
Aš jau tokią standartinę ir skūpią info nukopinau, kad čia paskaičius ir užsinorėt nelabai įmanoma g.gif Nesuprantu, kodėl tik dabar jų užsimanei? Edexa čia kadaise visą kipišą užvirė, gundė ir gyrė, gyrė ir gundė tiek, kad aš tuos tris pavadinimus nuo spalio mėnesio naktį pažadinta pasakyčiau, tik apie juos svajojau ir tik jų išsižiojus visur ieškojau.
Aplamai tai Agrimatco dovanų šitų sėklų turėtų duot ne kuriems asmenims už tooookią reklamą g.gif
Atsakyti
Kokios dydžio šiltnamis, kad 100 daigu telpa? g.gif
Atsakyti
Po saintlinos ideto aprasymo, ir man tos Marfos labai reikia doh.gif einu ieskot mergaites, kuri uzsakines sitas sekliukas, gal dar spesiu karsta.gif
Atsakyti
Labas vakaras, ir as prisijungsiu prie jusu, nes taip pat pati seju pomidorus. Praitais metais buvau pasejus (pavad. neprisimenu) ir auginau lauke nes neturiu šiltnamio, bet derlius buvo labai geras pomidorai skanus, tresiau taip pat tik dilgeliu skiediniu (kazkas klause ar tinka gėlėms, tai galiu pasakyti kad tinka laisciau pelargonijas ir kitas geles)
Šiemet nusipirkau Kmicic ir Promyk. Tai supratau kad su kmicic neapsirikau, o ka galite pasakyti apie Promyk?
Atsakyti
Ups, pasirodo, ten Monroe blush2.gif vilnietes, gal matet kur nors Marfos sekliukiu pirkt? g.gif
Atsakyti