Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 01 27, 16:11)
Seasol - raudonųjų jūros dumblių ekstraktą skiedžiau

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2011 01 27, 16:09)
ex-Edex, o koks ten tas pomidorcas ishdyges? ax.gif
as va emiau ir tu nusenusiu dovanotiniu Florida petit -visa pokuti supyliau daigintis  biggrin.gif

FLORIDUKAS ir sudygęs. Vienas iš 20.......
Atsakyti
pypt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 27 sausio 2011 - 15:14
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 27, 14:15)
KARMELA, POLBIG, MONTECARLO, BRUKLIN, PEDRO, TAIFŪNAS,
FANTAZIJA.  rolleyes.gif  Pasidalinsiu inf. apie juos: neužstrigo nei viena rūšis, antrąkart tokių nesodinčiau. schmoll.gif 

o kuo Jums nepatiko Fantazija?
Aš juos ruošiuosi šiemet sodinti, pagal aprašymą neblogai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 16:14)
4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:

FLORIDUKAS ir sudygęs. Vienas iš 20.......

tai valio ! reishkia yra like 5% daigiu seklu lotuliukas.gif

beje kiti gali pradeti listi is po zemiu po kokiu dvieju savaiciu. man pernai su tom seniemnom taip buvo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 16:14)

matyt skoniai skirtingi. man is to sarashelio Taifunas visai patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 01 27, 15:18)
matyt skoniai skirtingi. man is to sarashelio Taifunas visai patinka ax.gif

tai aš dar tos Fantazijos neragavau, tik ruošiuosi biggrin.gif Užtat ir klausiu, kuo nepatiko. Gal, pvz, parašys, kad mažai derėjo. Va į šitą visiškai nekreipčiau dėmesio, nes pernai beveik visi pomidorai mažai derėjo.
Atsakyti
Tai va mes su tom vištų granuliuotom kakom ir susidirbom pernai savo derlių (ištyriau tik -cukinijas, bulves devil.gif ). Na nitratų daug prikaupė (bulvėse radau iki 200 mg/kg, cukinijoje 400 mg/kg nitratų) O kiek buvo vargo..., bulvių savo nebevalgėme, o cukinijas išmečiau)

Saulyte33

o tai kiek Jūs ten buvot tręšę aš ant savo 80 daigų pokiuko tik puse išnaudojau o jis nedidelis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karosė: 27 sausio 2011 - 15:28
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 27, 14:04)
Galvojanti, o kur radai Kmicic?

akropolio maximoje po 49ct berods 4u.gif

QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 14:07)
???  schmoll.gif pomidorų dar neauginu ir nesėju, o jei turi mintyje tą fotkėj experimentinį rudam vazonėlyje, tai ten laaaabai senos sėklos buvo - tiesiog patikrinau jų daigumą..išdaugelio sėklų išdygo du, vienas nevykėlis daigas iškart šaknis užvertė..

Pomidorus sėju ne anksčiau kaip vasario 20-25 d. iki kovo vidurio nevėlu juos sėt.
Nu, patikėk, neverta dabar sėt. Pagaliau kaip nori - pabandyk keletą sėklų pasėt, matysi koks vargas bus su tais daigais vėliau......  smile.gif

O paprikoms jau laikas - jos daug lėčiau auga už pomidorus. Paprikas, čili gali sėt.

aaaaaaaaa stai kaip tada reik papriku pasiset....
o del pomidoru supratau ir dar susilaikysiu nuo sejos cool.gif

kokios jus saunios as su jumis sunkiai speju doh.gif
Atsakyti
Oi moteros,nu jūs duodat biggrin.gif Nors ir ne tema apie trašas čia,bet įdėsiu citatą:

Paukščių išmatose, be azoto, fosforo ir kalio, yra mikroelementų – boro, mangano, magnio, geležies, molibdeno, cinko. Juo galima tręšti visus augalus ir visų tipų dirvas. Tirpūs azoto junginiai daugiausia būna amonio karbonato pavidalo. Kai jis patenka į dirvą, dalis virsta nitratais. Kuo gausiau tręšiama, tuo daugiau nitratų dirvoje, todėl negalima kasmet terpti daug paukščių mėšlo, ypač skystų ir pusiau skystų. Svarbu tolygiai visame plote paskleisti šias trąšas bei nedelsiant įterpti į dirvą. Pertręšti paukščių mėšlu augalai gali žūti.

Reziumė yra tas,kad jūs galit ir iš savo močiučių atsivešti naminių vištų kakų,bet azotas virs nitratais.
O ar ekologiškas tas kakis ar ne,irgi yra vienas ir tas pats.Nes vat kita citata:

Atsakysiu tiesiai, – nitratų klausimu, tiek ekologinėje gamyboje, tiek ekologiškiškiems maisto produktams, tiek ne ekologinėje gamyboje, ne ekologiškiems maisto produktams – reikalavimai yra vienodi. Tik kažkas Lietuvos žmones bando įtikinti, kad šie reikalavimai yra skirtingi. Toks žmogus tiesiog sako ne tiesą, meluoja.
Mielieji, nitratų klausimu, reikalavimai nėra skirtingi. Nes ekologinėje gamyboje yra būtina naudoti taip pat azoto trąšas (tik kaip čia jau minėjau, – ne dirbtinas sintetines, bet natūralia forma… auginant sėjomainoje ankštines kultūras, naudojant kompostą).
O azotas – yra nitratų tėvas.

Atsiprašau už off topic'ą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 27 sausio 2011 - 15:40
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 15:39)
tai va ta ir nuoroda, kur buvau įmetus. Toks pakelis. Tik čia foto prasta, neįžiuriu, ar tas pats. Šiaip du panašūs pakeliai būna. Bet vienos paprastos trąšos, kitos - ekologiškos.
Aš perku Senukuose. Kitur nemačiau.

Nu aiškuma, reiks tada seniuose pasidairyt sezonui prasidėjus 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 16:06)
nesuku galvos dėl nitratų savam darže. Aš žinau, kaip auginu, mano šeimoj nieks nėra alergiškas ir man kol kas to užtenka. Jei jau savų negalėsim valgyt, tai belieka rankeles susidėt, lapais apsikast ir akmenį užsiritint.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 01 27, 16:11)
Seasol - raudonųjų jūros dumblių ekstraktą skiedžiau ir pyliau, po braškėm. Braškyne didžiausios skruzdžių kolonijos užsiveisusios buvo wink.gif Tasai ekstraktas tinkamas visoms daržovėms ir gėlėms.

nu va matai, kokie geri tie dumbliai g.gif reiks pasieškot, nes skruzdžių tai tikrai nemažai turim doh.gif
biški ne į temą, bet aš tai savam šunėkui duodu jūros dumblių, nes nosytė ruduot pradėjo biggrin.gif veterinaras taip patarė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 17:14)

taigi mažai užaugo.., na bet iš kitos pusės ne patys daiginome, jie buvo pirkti iš turgaus. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Karosė @ 2011 01 27, 17:25)
Tai va mes su tom vištų granuliuotom kakom ir susidirbom pernai savo derlių (ištyriau tik -cukinijas, bulves devil.gif ). Na nitratų daug prikaupė (bulvėse radau iki 200 mg/kg, cukinijoje 400 mg/kg nitratų) O kiek buvo vargo..., bulvių savo nebevalgėme, o cukinijas išmečiau) 

Saulyte33

o tai kiek Jūs ten buvot tręšę aš ant savo 80 daigų pokiuko tik puse išnaudojau o jis nedidelis

Na paklausiu vyro, jis tą darbą atliko... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 15:01)
Iš vos kelių veislių jau turiu 13... po pakiuką, po pakiuką vis pirkau.. Ir kur reiks sukišt?? Jau pernai virš šimto daigų auginau..nesąmonė didžiausia, tikra katorga... karsta.gif

ohmy.gif nu jūs duodat... rolleyes.gif tai kokio dydžio pas jus šiltnamis? unsure.gif gal guminis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 01 27, 17:31)
ohmy.gif nu jūs duodat...  rolleyes.gif tai kokio dydžio pas jus šiltnamis?  unsure.gif gal guminis?  biggrin.gif

tai cia labai mazai - kai kurios cia apie 30 rusiu augina mirksiukas.gif
Atsakyti