Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(ausrap @ 2011 01 27, 15:16)
O trešiat pomidorus paprastom trašom, na kur parduotuvėj elementariausios "Trašos pomidorams ir paprikai"?
Kaip pagyvinat šiltamio žemę, na kiek metų is eilės sodinat į tą pačią žemę?
Mano šiltnamiui jau bus 4 metai. ax.gif
Gavau žinutę, kad mano sėklytės jau keliauja iš Amerikos. Nu idomu, kiek ten sėklų bus pokeliuose. g.gif

Parduotuvinėmis trąšomis patarčiau nesižavėti, geriau naudokite natūralesnes. smile.gif
O tai bus kaip man, užsiauginau nitratų prifarširuotas daržoves doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 01 27, 14:19)
kas čia per trąšos, gal nuorodą turi?

tai va ta ir nuoroda, kur buvau įmetus. Toks pakelis. Tik čia foto prasta, neįžiuriu, ar tas pats. Šiaip du panašūs pakeliai būna. Bet vienos paprastos trąšos, kitos - ekologiškos.
Aš perku Senukuose. Kitur nemačiau.
Atsakyti
Merginos ar atsakysite ? Ar esate bandžiusios tręštas daržoves ištirti nuo nitratų? 4u.gif
Atsakyti
o kur jus perkat tas juosteles nitratams tirt - labai sudomino... Reiktu paiuret kiek geresni namie auginti uz parduotuvinius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 01 27, 16:47)
o kur jus perkat tas juosteles nitratams tirt - labai sudomino... Reiktu paiuret kiek geresni namie auginti uz parduotuvinius ax.gif

Pabandykite. smile.gif Aš pirkau iš Žalios stotelės parduotuvės. Kai pamačiau, kad nėra saugu tręšti savo daržoves, tai ir pradėjau tuo domėtis (kitaip teks valgyti tokias kaip parduotuvėje). Tai kam tada tas vargas ir darbas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 27, 14:35)
Saintlina, o tų trąšų sudėtyje tikrai tik jūros dumbliai? Verta pirkti tas trąšas, tikrai geriau augalams?

Jūros dumbliai ir, berods, plunksnos (bet beri, žinoma, granules, ne plunksnas saujomis). Daugiau lyg nieko. Kaime turiu dar dėžutę tų trąšų, galėsiu pažiūrėt, kai nuvažiuosiu.
O dėl gerumo - negaliu pasakyt, ar tikrai daug geriau nuo jų. Užpernai nerealiai daug buvo pomidorų. Pernai dėl karščių š... buvo. Bet, manau, kad dumbliai tikrai nepakenks.
Pirkau jas kai nuolaidos buvo, tai nebaisiai daug ir mokėjau. Šiaip dėžutė virš 20 lt kainuoja, tai mokejau gal 12 lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 27, 15:44)
Merginos ar atsakysite ? Ar esate bandžiusios tręštas daržoves ištirti nuo nitratų? 4u.gif

tręšimas tręšimui nelygu. Tas pats žodis apima daug. Atsakau, nėra reikalo vežti ir tirti, tarkim tręšiu 'natūraliai' ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 27, 15:30)
Pernai iš jūsų išvardytų sodinome Pedro, tai mums nepatiko, menkas derlius. Tiesa pirkome iš turgaus g.gif

O aš pati pasisėjau ax.gif tai man neblogas, palyginus su tokia vasara ax.gif
Atsakyti
Pšeprašam..minu į kitą temą.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 27 sausio 2011 - 15:06
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 27, 14:44)

ne, nebandžiau. Bet kuriuo atveju pačių augintos daržovės bus sveikesnės nei pirktinės/atvežtinės. Ne nitratai yra baisiausia blogybė. Pačios augindamos tikrai nepilam cheminių trąšų, nepurškiam pesticidais, herbicidais, insekticidais ir net fungicidų stengiamės išvengti.
Tiesa, pamenu, kad pernai ekologinėj temoj viena forumietė rašė, kad tom juostelėm bandė agurkus ilguosius iš prekybos centro. Pavasarį. Ką jūs manot - nitratų nerado. O ar tie agurkai labai sveiki jums atrodo?
Taip kad nesuku galvos dėl nitratų savam darže. Aš žinau, kaip auginu, mano šeimoj nieks nėra alergiškas ir man kol kas to užtenka. Jei jau savų negalėsim valgyt, tai belieka rankeles susidėt, lapais apsikast ir akmenį užsiritint.
Atsakyti
ex-Edex, o koks ten tas pomidorcas ishdyges? ax.gif
as va emiau ir tu nusenusiu dovanotiniu Florida petit -visa pokuti supyliau daigintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 16:04)
Pšeprašam..minu į kitą temą..  ax.gif

Seasol - raudonųjų jūros dumblių ekstraktą skiedžiau ir pyliau, po braškėm. Braškyne didžiausios skruzdžių kolonijos užsiveisusios buvo wink.gif Tasai ekstraktas tinkamas visoms daržovėms ir gėlėms.
Atsakyti