Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(ausrap @ 2011 01 27, 13:16)
O trešiat pomidorus paprastom trašom, na kur parduotuvėj elementariausios "Trašos pomidorams ir paprikai"?

aš, be žolių raugo, kartais patręšiu ekologiškomis trąšomis pomidorams.
Pakiukas labai panašus į šitą
http://www.senukai.l...67015520_5.html
Firma Vilmorin. Tik ant pakelio nurodyta, kad tinka ekologiniams ūkiams, sudėtis jūros dumbliai. Senukuose perku.
Papildyta:
QUOTE(Galvojanti @ 2011 01 27, 12:54)
ir dar kazkokius kmicic  biggrin.gif  sitie raudoni smile.gif

Kmicic geri pomidorai. Tikrai labai derlingi. Ypač tinka konservavimui.
Jie žemaūgiai.

Madmuazele, Kmicic tikrai ne deficitas. Aš kažkur šiemet juos irgi mačiau, tik niekaip neatgaminu, kur g.gif Lankiausi Žaliajam centre, Schetelige ir 'Viskas sodininkams' Taikos g.

Papildyta:
QUOTE(AUSRONE @ 2011 01 27, 13:28)
Ne, nu žiauru umn.gif  dar viena tinkama veislė doh.gif  bet aš laikausi, vsio užtenks man tų gerųjų lotuliukas.gif

labai nesilaikyk. Ligoniai čia ilgai nesispardo. Jei rasi dar ir Marfa - jungsiuosi ir aš. Galėčiau Edexai dalinai kompensuot patirtus per mane sėklų nuostolius.. Tai ji per mane tuoj neturės ką sodint pati blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 14:47)
Galėčiau Edexai dalinai kompensuot patirtus per mane sėklų nuostolius..

Aha, tikrai... susiprotėjai pagaliau... būtų gerai kad atsiųstum vakcinos nuo pomidorligės epidemijos kol sezonas neprasidėjo... mad.gif

Iš vos kelių veislių jau turiu 13... po pakiuką, po pakiuką vis pirkau.. Ir kur reiks sukišt?? Jau pernai virš šimto daigų auginau..nesąmonė didžiausia, tikra katorga... karsta.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 27 sausio 2011 - 14:05
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 27, 11:04)
Galvojanti, o kur radai Kmicic?

SVEIKA

cia yra Kmicic 4u.gif

http://www.e-seklos....rai_kmicic?p=12

Atsakyti
Saintlina, kur čia kainos?.....
Man kai ko reik... blush2.gif
http://www.sekluva.l...atalogas?kind=2
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 09:22)
Sveika patekusi į mūsų "ligoninę" - tokia jau iš čia nebeišeisi... biggrin.gif Junkis, bus smagiau.
4u.gif

Ačiū "Ex" už malonų priėmimą į jūsų gretas. smile.gif Pratęsdama temą apie pomidorus, susiradau pavadinimus jų, kuriuos pernai sėjome į šiltnamį iš pirktinių daigų:
KARMELA, POLBIG, MONTECARLO, BRUKLIN, PEDRO, TAIFŪNAS,
FANTAZIJA. rolleyes.gif Pasidalinsiu inf. apie juos: neužstrigo nei viena rūšis, antrąkart tokių nesodinčiau. schmoll.gif
Dabar esu ieškojimo stadijoje... to pačio pačiausio pomidoro wub.gif (įtariu teks pavargt beieškant dar ne vieną sezoną) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 14:47)
Firma Vilmorin. Tik ant pakelio nurodyta, kad tinka ekologiniams ūkiams, sudėtis jūros dumbliai. Senukuose perku.

Papildyta:
labai nesilaikyk. Ligoniai čia ilgai nesispardo. Jei rasi dar ir Marfa - jungsiuosi ir aš.

kas čia per trąšos, gal nuorodą turi?
jo, kadangi aš nepagydoma ligonė, tai reiks užklaust ir dėl Marfa biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 27 sausio 2011 - 14:19
QUOTE(Karosė @ 2011 01 27, 11:03)
Merginos,kad derlius būtų gausesnis pomidorams žydint nebijokit paėmę už stiebo gerai papurtyti ,taip pat pomidorai mėgsta kad šiltnamis būt vėdinamas ,iš ryto kai būna toks aprasojęs ir jeigu vėlai atidarysi šiltnamio duris tą rasa kris ant pomidorų ,tai nėra gerai ,geriau jau tegu bus vėsiau ir skersvėjis bet netoks tvankumas .manau supratot apie ką šneku. Atradau viena trašą tai presuotas vištos" kakas" pokelis kainuoja apie 15 litų ir pirkau  Tomas Filips po kiekvienų pabarstai po truputi ir kai laistai jis po truputi tirpsta ir tręšiasi ,nežinau čia gerai ar ne .bet nieko netręšiant irgi nieks neauga g.gif

Tai va mes su tom vištų granuliuotom kakom ir susidirbom pernai savo derlių (ištyriau tik -cukinijas, bulves devil.gif ). Na nitratų daug prikaupė (bulvėse radau iki 200 mg/kg, cukinijoje 400 mg/kg nitratų) O kiek buvo vargo..., bulvių savo nebevalgėme, o cukinijas išmečiau) gun_rifle.gif
Nuo šiol aš tik už ekologišką tręšimą. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 14:01)
Aha, tikrai... susiprotėjai pagaliau... būtų gerai kad atsiųstum vakcinos nuo pomidorligės epidemijos kol sezonas neprasidėjo... mad.gif

Iš vos kelių veislių jau turiu 13... po pakiuką, po pakiuką vis pirkau.. Ir kur reiks sukišt?? Jau pernai virš šimto daigų auginau..nesąmonė didžiausia, tikra katorga... karsta.gif

ai, nesakyk doh.gif
Aš jau irgi panašiai vien šiemet įsigijau. Dar nuo pernai turiu, bet jau iš pernykščių vos keletą sodinsiu. Dabar ir taip, ir taip bandau paskaičiuot daigų kiekį, tilpsiantį į šiltnamius - niekaip tiek nelįs unsure.gif

Dėl vakcinos - vėlu jau. Sezonas prasidėjo. Seniai jau, prieš n metų. Nuo pirmojo išdygusio pomidoro daigelio..
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 01 27, 12:45)
Persižiūrėjau vakar savo sėklytes, tai turiu KARAT,RONCO, URAGAN,PEDRO,ROMA,RED CHERRY,VILMA. Tai nebeturiu BETALUX, AGATA.
Red cherry nebesėsiu šiais metais nelabai man asmeniškai patiko, o Vilma tai sėsiu namie į vazoną, patiko jos dekoracija namuose thumbup.gif
Reiks varyti kažko dar nusipirkti g.gif Peniu  pernai labai norėjau, bet nebepirkau.Tai šiais metais gal nusipirksiu g.gif

Pernai iš jūsų išvardytų sodinome Pedro, tai mums nepatiko, menkas derlius. Tiesa pirkome iš turgaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 14:12)
Saintlina, kur čia kainos?.....
Man kai ko reik... blush2.gif
http://www.sekluva.l...atalogas?kind=2

kainų nematau.. turbūt jie internetu neprekiauja, reik važiuot pas prekybos partnerį g.gif
O ko reikia? Aš važiuosiu ryt į vieną parduotuvikę. Ten Sėkluvos sėklom prekiauja. Galiu glestert ir prigriebt.
Atsakyti
QUOTE(juraka @ 2011 01 27, 14:05)

Ačiū, bandysiu parduotuvėseieškoti, nes užsisakinėti vieno pakelio neapsimoka doh.gif

Saintlina
, o tų trąšų sudėtyje tikrai tik jūros dumbliai? Verta pirkti tas trąšas, tikrai geriau augalams?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 15:32)

O ko reikia?

Jo, taip ir pasakysiu..visoms prisireiks..
Nugi paprikas tavo "dėka" nusižiūrėjau.... Bet rasiu jų ir Kaune..
Atsakyti