Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(madmuazele @ 2011 01 27, 11:55)
Kad nėra už ką... tik aš šių raugų nemaišydavau... Česnakų užpilu laisčiau labiau, kad kenkėjai kokie nepultų, dar ir apipurkšdavau smile.gif

tikrai labai geras sumanymas thumb_yello.gif o kas kiek laiko su česnaku prapurkšdavot? ar pasiteisino?
aš tai su žaliu muilu prapurkšdavau nuo kenkėjų ir šiaip profilaktikai nuo ligų, bet nžn, vis tiek pomidorai, kurie linkę buvo sirgt, tai ir susirgo, o gal ir šiaip prasta vasara pernai buvo ir ne visoms veislėms tiko tas karštis, labai daug žiedų sterilizavosi kai jau buvo per 30 C. Vis gi norisi kuo ekologiškiau tuos pomidorus užauginti...
gal kas žinot apie pomidorų auginimą "rankovėje"?
Atsakyti
Ai, kartais ir kas savaitę purkšdavau ax.gif Neturėjau sistemos. Nežinau ar pasiteisino, bet jokių kenkėjų nebuvo bigsmile.gif

O dilgėlių raugą čia daug kas naudoja - tikrai labai gera trąša ir augimo stimuliatorius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 01 27, 12:18)
........ ne visoms veislėms tiko tas karštis, labai daug žiedų sterilizavosi....

Štai kodėl auginu MARFA pomidorus... jiems dzin kokia vasara smile.gif
Atsakyti

auginu Tamaris pomidorus... jiems taip pat dzin kokia vasara ir iš turgaus buvau pirkus slyvukų išėmiau sėklas ir auginau taip pat liuks buvo ir karščiai nebaisus ir apkibę pomidorais .taip pat geri pernai Coriane F1 ,bet ne tokie ilgi kaip rašo bigsmile.gif
Atsakyti
Hm, g.gif tai kuriems galams mes čia perkam tuos brangius hibridus?.. Negi reiks bandyt iš jų sėklas krapštyt..
Nors mano mama taip daro, kas antri metai sėklas iškrapšto iš hibridų. Tik nesidomėjau kaip auga, pas mamą vistiek makalynė, neaišku kur kokia veislė pasodinta.
Atsakyti
Sveikos mergaites, noriu patarimo.Daug metu auginau Charm pomidorus,tai neturejau kur deti,o dabar nesuprantu ar nemoku nusipirkti ar NEMOKU AUGINTI,POMIDORU KLAIKUS TRUKUMAS.PRASAU PATARKIT KOKIAS VEISLES SETI?ACIU.
Atsakyti
QUOTE(kriste58 @ 2011 01 27, 12:33)
PRASAU PATARKIT KOKIAS VEISLES SETI?ACIU.

prašom, rinkitės
http://www.sekluva.l...atalogas?kind=1

O pas mus čia tikriausiai visa tema veislių privardinta. Pasiskaitykit, gal kas sudomins.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 10:06)
Geltonus ir aš labai mėgstu. Nedrįstu primygtinai siūlyti, tik pasakysiu, kad pati kasmet auginu OLA POLKA. Jie nedidukai, bet ir ne per smulkūs, tikrai skanūs. Tik jie žemaūgiai krūmeliai, trumpos vegetacijos. genėti nereikia. Visuose prekybos centruose šių sėklų galima rasti, nebrangios.

Tačiau vakar nusipirkau.... et...prisipažinsiu...atsiras kas juoksis iš mano "ligos"... geltonų pomidorų sėklų LEMON BOY. Jie aukštaūgiai, hibridiniai, labai ilgai dera. Teko ragaut, tikrai labai skanūs. SĖKLUVOS produkcija. Taigi šiais metais auginsiu dvi rūšis geltonų  smile.gif

Ex tokius ir isigijau pomidoriukus smile.gifo cia tai pataikiau ir dar kazkokius kmicic biggrin.gif sitie raudoni smile.gif

Tai reiskiasi, kad seti dar anksti ir pradeti reikia tik nuo kito men vidurio? o tai kam jus dabar jau auginat pomidorus ir paprikas?

taip pat klausimelis iskilo...ar ten kur pernai sodinau pomidorus siemet galiu sodinti?ir labai sudomino ta trasa is dilgeliu reiks pabandyti, o jos tinka tik darzovems ar ir gelems?

AUSRONE ir as jums parasiau del seklyciu smile.gif
Atsakyti
Galvojanti, o kur radai Kmicic?
Atsakyti
QUOTE(Galvojanti @ 2011 01 27, 13:54)
o tai kam jus dabar jau auginat pomidorus ir paprikas?

??? schmoll.gif pomidorų dar neauginu ir nesėju, o jei turi mintyje tą fotkėj experimentinį rudam vazonėlyje, tai ten laaaabai senos sėklos buvo - tiesiog patikrinau jų daigumą..išdaugelio sėklų išdygo du, vienas nevykėlis daigas iškart šaknis užvertė..

Pomidorus sėju ne anksčiau kaip vasario 20-25 d. iki kovo vidurio nevėlu juos sėt.
Nu, patikėk, neverta dabar sėt. Pagaliau kaip nori - pabandyk keletą sėklų pasėt, matysi koks vargas bus su tais daigais vėliau...... smile.gif

O paprikoms jau laikas - jos daug lėčiau auga už pomidorus. Paprikas, čili gali sėt.
Atsakyti
O trešiat pomidorus paprastom trašom, na kur parduotuvėj elementariausios "Trašos pomidorams ir paprikai"?
Kaip pagyvinat šiltamio žemę, na kiek metų is eilės sodinat į tą pačią žemę?
Mano šiltnamiui jau bus 4 metai. ax.gif
Gavau žinutę, kad mano sėklytės jau keliauja iš Amerikos. Nu idomu, kiek ten sėklų bus pokeliuose. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 27, 12:53)
Štai kodėl auginu MARFA pomidorus... jiems dzin kokia vasara  smile.gif

Ne, nu žiauru umn.gif dar viena tinkama veislė doh.gif bet aš laikausi, vsio užtenks man tų gerųjų lotuliukas.gif

Taigi šiai minutei sąrašiukas toks:
AUSRONE - 1 pak. Monroe, 1 pak. Buran
saintlina - 1 pak. Monroe, 1 pak. Buran
Dzhine - 2 sėklos Monroe, 2 -Buran
Karosė - 5 sėklos Monroe
Asese - 3 sėklos Monroe
Galvojanti dar galvoja biggrin.gif
Jeigu kas ne taip, prašau patikslinkit mane, o pirmadienį jau planuoju daryt užsakymą 4u.gif dėl atskirų sumų kiekvienai pranešiu asmeniškai 4u.gif
Atsakyti