Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Alekto @ 2011 01 26, 18:02)
Jūs man pasisakykit tokį dalyką.Kaip suprantu,čia didžioji dauguma jau arba smarkiai pažengę "augintojos",arba bent kažkiek augina. Prisiminkit,kaip jums sekės pirmus metus blush2.gif ? Ar bent minimaliai pavyko ką užauginti blush2.gif  biggrin.gif ?

Tik nebijokit ir bandykit auginti. Priežiūra kaip ir kiekvieno augalo. Po kiek laiko atrandi sau tinkamus auginimo metodus ir principus rolleyes.gif
Mano pirmieji bandymai, tai kaip buvau šliaužtuose, močiūtė sakydavo, kad profesionaliai sugebėdavau pomidorams viršūnes nuskabinėti. lotuliukas.gif Kaip perėmiau daržų priežiūrą dabar auginu ne kelis vienetus, o iki šimto daigų. Atrodo augdama visko išmokau, bet tikrai dar daug ko tenka naujo sužinoti. Visko būna.
Bet kaip ir daugelis jau minėjo, dar nebuvo, kad neužaugtų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Viskas aišku,vadinas įmanoma biggrin.gif Netiesioginės patirties yra.Viskas matyta,čiupinėta ir pan.bet savarankiškai dar netekę blush2.gif
Vienintelis ko baiminuos,kad rugpjūtį gimus mažiukui nebepajėgsiu prisikonservuot visko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 01 26, 20:26)
Vienintelis ko baiminuos,kad rugpjūtį gimus mažiukui nebepajėgsiu prisikonservuot visko cool.gif

ir man tokia mintis kyla, nors maniske pupa bus paaugusi, bet galvoju, jei bus labai bloga - nurasysiu vyrui marinavimo recepta ir tegul marinuoja i sveikata wink.gif
Atsakyti
Merginos, didžiausi sveikinimai 4u.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 01 26, 17:02)
Jūs man pasisakykit tokį dalyką.Kaip suprantu,čia didžioji dauguma jau arba smarkiai pažengę "augintojos",arba bent kažkiek augina. Prisiminkit,kaip jums sekės pirmus metus blush2.gif ? Ar bent minimaliai pavyko ką užauginti blush2.gif  biggrin.gif ?

Pirmi metai kazkodel buvo labai geri..o antri nelabai..gal kazkas su sekla buvo ar daigais, bet tiesa, antrais metais ismokau naturaliomis priemonemis ligas nubaidyti...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 26, 14:26)
Geriau ryt žvilgterk į savo pašto dėžutę......  dirol.gif  ...ką tik mčiau kaip mūsų paštininkė nuskuodė link Architektų gatvės....  cool.gif

ale ir spėrios paštininkės pas jumis dirba blink.gif
O bet tačiau.. aš, matyt, tylėsiu kaip karpis jei dar ko nors užsinorėsiu.. tai nebežinau, kaip, kuo ir kada atsilygint už tokį dosnumą blink.gif

O aš šiandien buvau Schetelige biggrin.gif Važiavau į susirinkimą mokykloje, o ten visai šalia. Nu kaip neužeit??? Nudrožiau prie kasos ir paklausiau - o Marfa kur? Schteligas savo e-puslpyje tai giriasi prekiaujantis. Nu, sakė, jau psio - ko negavo iki šiol, to ir nebegaus. Tai kur dingsi, negi iš tokios vietos tuščiom rankom išeisi, teko nusipirkt Marissos ir paprikų King Arthur. Ale ten tik po penkias sėklytes, tai beveik ir nesiskaito biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2011 01 26, 10:37)
Jau turiu pas save Black Russian  thumbup.gif

labai gerai thumbup.gif Tai vis bijojau, kad neregistruotas kur nenusimestų.
Papildyta:
QUOTE(polonia @ 2011 01 26, 20:09)
Pirmi metai kazkodel buvo labai geri..o antri nelabai..gal kazkas su sekla buvo ar daigais, bet tiesa, antrais metais ismokau naturaliomis priemonemis ligas nubaidyti...

jei antri metai buvo pernai, tai kaip ir nesiskaito. Pernai daug kam bėdos su pomidorais buvo - oro sąlygos pasistengė.
Atsakyti
Mano pirmi metai irgi buvo liuksiski, nors vezimu vezk kiek buvo, o pernai papuole antri metai kaip auginau, tai tikrai nekas buvo, buvo kokie 4 daigai, kad is vis nemezge pomidoru... g.gif
Atsakyti
Sveikos, pomidorų augintojos mirksiukas.gif Matau, čia jūs draugiškai ir linksmai bendraujate. Gal ir mane priimsite? smile.gif
Na apie save pasakysiu tik tiek, kad man labai dar toli iki jūsų patirties auginant pomidorus. Pernai pirmąkart auginome pomidorus šiltnamyje. Pirkome daigus iš turgaus, užaugo labai aukšti, derlius buvo menkas, pomidorai rūgštoki, ligos nepuolė.
Perskaičiau šitą puslapį ir galvoju: gal imti pačiai užsiauginti daigų? Jei taip tai:
1. Kokias sėklas nusipirkti, kad būtų derlingi, vaisiai nerūgštūs? Tokia gausybė jų, norėtųsi rinktis išbandytas. smile.gif
2.Hibridas geriau ar ne?
3.Kada sodinti į vazonėlius ant palangės?
4. Kada perkelti į šiltnamį?
5. Įdomu ar pomidorai linkę kaupti nitratus? Žadu užaugintą derlių patestuoti.
P.S. Esu iš Šiaulių, patogiausia būtų įsigyti iš sėklų pard. Žalia stotelė. Girdėjau, ten būna ekologiškų sėklų. Kokia jūsų nuomonė apie tai?
Būčiau dėkinga. smile.gif
Atsakyti
Pernai ir pas mane su pomidorais tragedija buvo. doh.gif Daigus pirkau turguje,isstypo jie man didziuliai siltnamy,ilgai nezydejo,kai aplinkui jau visi pomidorus valge mano tik zydet pradejo,gal kelis pomidorus ir paragavom. Tai siemet nutariau pati daigus augint. Turiu Betalux ir Golden Konigin seklu ir mastau kokiu dar nusipirkt. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 01 26, 19:26)
Viskas aišku,vadinas įmanoma biggrin.gif Netiesioginės patirties yra.Viskas matyta,čiupinėta ir pan.bet savarankiškai dar netekę blush2.gif

vis tik skaitau temelę, bet galvoju parašysiu... sūnelis šymet gimė rugpjūčio 8, o tiek visko prisivakavau, prisimarinavau (nors dabar nieko negaliu valgyti kai maitinu) smile.gif su vyru išsivirėm obuolienės vakare ir naktį išvažiavau gimdyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 27, 00:49)
Sveikos, pomidorų augintojos mirksiukas.gif  ...Gal ir mane priimsite? smile.gif

Sveika patekusi į mūsų "ligoninę" - tokia jau iš čia nebeišeisi... biggrin.gif Junkis, bus smagiau.
1. Derlingi daugelis rūšių, bet kad nebūtų rūgštūs, gal tegu kitos pataria, nes man šiokia tokia rūgštelė patinka..

2. Hibriniai pomidorai yra atsparesni ligoms. Indeterminantiniai būna truputį vėlyvesni, bet dera labai ilgai, iki pat vėlyvo rudens. Determinantiniai (žemaūgiai) - trumpos vegetacijos pomidorai - greit prasideda, greit baigiasi. Bet tarp tokių yra labai ankstyvų.

3.Sėti geriausias laikas nuo vasario vidurio iki, maždaug, kovo vidurio. Galima ir vėliau, tik atitinkamai ir derlius vėlyvesnis bus.

4.Tai priklauso kada sėjai, koks pavasaris. Bet perkėlimas į šiltnamį vyksta apie gegužės pradžią. Man kažkaip iki to laiko neišeina pratraukt - sodinu jau balandžio pabaigoje.... Jei gresia šalnos, daigus dengiu agroplėvele, deginu šiltnamyje žvakeles..

5. Visos daržovės kaupia nitratus. Tačiau priklauso kiek, kokiais kiekiais tręši, kuo tręši, nes galima naudoti ir ekologiškas priemones. Be trąšos nieko kokybiškai neišauginsi, tik reikia viską daryti su saiku.
P.S. Nesuku galvos dėl ekologiškų sėklų - vistiek reiks tręšti....
4u.gif
Atsakyti
Merginos,kad derlius būtų gausesnis pomidorams žydint nebijokit paėmę už stiebo gerai papurtyti ,taip pat pomidorai mėgsta kad šiltnamis būt vėdinamas ,iš ryto kai būna toks aprasojęs ir jeigu vėlai atidarysi šiltnamio duris tą rasa kris ant pomidorų ,tai nėra gerai ,geriau jau tegu bus vėsiau ir skersvėjis bet netoks tvankumas .manau supratot apie ką šneku. Atradau viena trašą tai presuotas vištos" kakas" pokelis kainuoja apie 15 litų ir pirkau Tomas Filips po kiekvienų pabarstai po truputi ir kai laistai jis po truputi tirpsta ir tręšiasi ,nežinau čia gerai ar ne .bet nieko netręšiant irgi nieks neauga g.gif
Atsakyti