Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(mikuotuke @ 2011 01 26, 13:25)
Šiemet rezgu tokią mintį... Jei pamėginus vasario pradžioj sėti pomidorus, tada juos grūdinti (vėsi ir šviesi laiptinė su diiideliais langais į pietus ir vakarus), o paskui vis persodinti, kad ir į 5 l talpas (kai bus poreikis), kol ateis laikas sodinti šiltnamyje? Kaip manot, pasiteisintų?  g.gif nes derliaus kiek ankstyvesnio norisi... Eksperimentuotojos, patarkit  biggrin.gif

Nesąmonė visiška, nebent turi šildomą šiltnamį, bet jeigu eilinis plėvelinis šiltnamis, tai tikrai greičiau nieko nebus, o bus tik blogiau, nes daigai labai bus ištįsę, neužsigrūdinę, didesnė tikimybė ligoms atsiras. Manau, kad reikėtų pirkti tiesiog ankstyvesnę veislę ir pasisėti kaip ir visus pomidorus kovo pradžioj mirksiukas.gif

Ex, rūtų darželis superinis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 26, 12:18)
Palauksiu savaitėlę, gal Shetelige Marfos atsiras.

Geriau ryt žvilgterk į savo pašto dėžutę...... dirol.gif ...ką tik mčiau kaip mūsų paštininkė nuskuodė link Architektų gatvės.... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 01 26, 15:03)
visus pomidorus kovo pradžioj mirksiukas.gif

Aš pernai sėjau pomidorus tik kovo 19d. g.gif
Kalendoryje yra palanki diena kovo 10 d. jaučiu kad aš tada iš peties pasidarbuosiu ax.gif
Atsakyti
Mergelkos, pomidorus šiltnamiams sėkit ne anksčiau kaip vasario pačioj pabaigoj. paklausykit manęs, senos mėgėjos-bandytojos, jau visokius variantus esu išbandžiusi, turiu galimybę ir šildyti šiltnamį, tačiau nuo dūšios patariu, nesėkit per anksti.
AUŠRONĖ teisi, pomidorų daigai tik ištys, nukvaks, atitinkamai iš tokių ir derlius mizernas bus...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 26, 15:30)
AUŠRONĖ teisi, pomidorų daigai tik ištys, nukvaks, atitinkamai iš tokių ir derlius mizernas bus...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man dabar neaišku pasidarė dėl San Marzano, neauginau aš jų, bet šiemet planuoju biggrin.gif Sėkluvos puslapyje apie juos nerašo visiškai nieko, kad jie būtų kam nors atsparūs g.gif kas auginot, gal gali pakomentuot ką, kaip derėjo, augo, ar sirgo, kaip skonis ir pan.?
Ir dar kuo toliau tuo labiau man Colibrių reikia doh.gif Kažkaip man šiemet mažesni pomidorai traukia biggrin.gif
Atsakyti
Jūs man pasisakykit tokį dalyką.Kaip suprantu,čia didžioji dauguma jau arba smarkiai pažengę "augintojos",arba bent kažkiek augina. Prisiminkit,kaip jums sekės pirmus metus blush2.gif ? Ar bent minimaliai pavyko ką užauginti blush2.gif biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 01 26, 17:02)
Jūs man pasisakykit tokį dalyką.Kaip suprantu,čia didžioji dauguma jau arba smarkiai pažengę "augintojos",arba bent kažkiek augina. Prisiminkit,kaip jums sekės pirmus metus blush2.gif ? Ar bent minimaliai pavyko ką užauginti blush2.gif  biggrin.gif ?

Nu jo ax.gif pirmi metai buvo neblogi, o antri metai iš vis superiniai thumbup.gif kažin kaip šiais metais bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 01 26, 16:02)
Jūs man pasisakykit tokį dalyką.Kaip suprantu,čia didžioji dauguma jau arba smarkiai pažengę "augintojos",arba bent kažkiek augina. Prisiminkit,kaip jums sekės pirmus metus blush2.gif ? Ar bent minimaliai pavyko ką užauginti blush2.gif  biggrin.gif ?

Man pirmieji metai buvo bene patys sėkmingiausi bigsmile.gif Supratimo net žalio nėr doh.gif Visi jautė pareigą apdovanoti daigais, augalais ir patarimais doh.gif Išdirbtos žemės turėjau cielą lysvę metras ant trijų ir šiltnamį lotuliukas.gif Viskas ką sodinau - vėlavo, arba buvo įkišama "laikinai". Nu bet pomidorai augo - šiltnamis lūžo thumbup.gif Visa kita - meniškoj betvarkėj - bet su pakenčiamu derlium lotuliukas.gif Ir viskas be galo skanu nes pačios auginta bigsmile.gif
Atsakyti
Prisiminkit,kaip jums sekės pirmus metus blush2.gif ? Ar bent minimaliai pavyko ką užauginti blush2.gif  biggrin.gif ?

smile.gif
Taip nebūna, kad niekas neužaugtų. Jei pomidorą pasėsi, musmirė iš jo neišaugs...
Savo pirmųjų metų neprisimenu, tai buvo tuomet, kai Napoleonas laukais ant arklioko jodinėjo ir interneto nebuvo...
Bet pačioj pradžioj minimaliai ir auginau, gal 6-10 daigų. Užaugo. Pomidoras - ne bonsas, jam augint didelio mokslo nereik. Retkarčiais palaistyt nepamiršt... smile.gif
Atsakyti

Nepergyvenkit - aišku, kad pavyks smile.gif Teoriškai daug metų stebėjau kaip mama viską augino, bet pati nebuvau nieko auginus, o kai netekau mamos verysad.gif teko viską daryt pačiai praktiškai. Dar pasiskaitinėjau čia SM patarimus ačiū visoms 4u.gif ir sakyčiau visai neblogą derlių turėjau. Tik per anksti prisisėjau visko ant palangių iš to didelio noro labai gerai padaryt doh.gif O kadangi pernai šiluma labai vėlavo, tai daigus į šiltnamį sodinau jau gerokai ištįsusius, bet po to rezultatas gavosi geras biggrin.gif
Bet jei teisingai supratau pati nestuke.gif , tai neužsiplėšk labai smile.gif kad sunku nebūtų po to, o derlių jau imsi su papildoma pagalba biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

Esu jauna darzininke pernai pirma karta vyras surente siltnami, tad daigus pirkau tiek pomidoru tiek agurku, siemet noriu pati juos daigintis, bet kai cia paskaiciau kad dar anksti ir suglumau, man mama sako jau gali seti nes kol isdygs ir taip toliau bus pats tas i siltnami... o dabar abejoju...

Alekto, pernai ir as buvau nestuke.gif ir siltnamiuka turejau...dar birzeli galejau ten nueiti, bet jau liepa silpna darydavosi o dar tie karsciai uzejo...dekinga esu tik vyrui kuris saziningai laistydavo siltnami ryte anksti arba vakare...uztat koks derlius buvo pernai nespejom agurku valgyti ir rauginti nors tik 2 daigus teturejau nusipirkusi smile.gif o pomidoriukus megstu mazesnius ir dar geltonus kokias veisles pasiulysit?
Atsakyti