Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(saintlina @ 2011 01 26, 11:17)
man kyla rimtų abejonių dėlįkandamumo  g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

saintlina, aciuuuu 4u.gif 4u.gif Jau turiu pas save Black Russian thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 26, 11:17)
Marfos aprašyme apie transportabilumą anei žodžio nėr (o tu rašai, kad pakankamai kieti)....
...man kyla rimtų abejonių dėl Marissos įkandamumo  g.gif

Ne, nu blin, valgomi jie ir įkandami.... Marissa man skoniu nepatiko, gal "druskos" trūko jiems biškį...pernai auginau.
Klausyk, įgrisai iki šaknų... mirksiukas.gif lotuliukas.gif ....atsiųsiu aš tau TRIS Marfos sėklas. Turėsi TRIMS metams.. lotuliukas.gif Atlygis - atsiliepimai, pagyrimai, paburnojimai temoje bus būtini. Jei po paragavimo teks lankytis pas stomatologus, taip pat prašau pranešt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 26, 10:43)
atsiųsiu aš tau TRIS Marfos sėklas. Turėsi TRIMS metams.. lotuliukas.gif 

nori pasakyt, kad tris metus pomidorai stovės? blink.gif Ar nuskintus iki 2013 metų dėžutėse laikyt? Ar iš šiltnamio tris metus išraut nereiks? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ne, geriau visų trijų po vieną sėklytę siųsk..

O jei rimtai, nesiųsk nieko. Man sąžinė nebeleidžia iš tavęs nei vienos sėklytės daugiau priimt. Marfos, pasirodo, bus ne problema gaut. O ir šiaip turimų sėklų man penkiems šiltnamiams užteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 sausio 2011 - 10:55
QUOTE(saintlina @ 2011 01 26, 10:17)
klausai... aš čia oficialius aprašymus lyginu. Jei jau Marfos aprašyme apie transportabilumą anei žodžio nėr (o tu rašai, kad pakankamai kieti), o Marissos aprašyme pažymi ne tik, kad transportabilūs, bet ir dar kieti, tai man kyla rimtų abejonių dėl Marissos įkandamumo  g.gif

Auginau pernai ir abi rūšis. Abiem buvau labai patenkinta. Abi rūšys buvo ne iš minkštųjų, bet tikrai įkandami. lotuliukas.gif Tik mano nuomone, juos reikia ilgiau "panokinti" Tada iš vis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2011 01 26, 10:57)
Tik mano nuomone, juos reikia ilgiau "panokinti" Tada iš vis  thumbup.gif

supratau - padėt ir pamiršt trims metams. Tada kaip sykis bus tinkami valgyt biggrin.gif

O šiaip gal reik pabandyt tokius pasodint vėliau, tai bus vėlyvi pomidorai, o ir gulėt galės ilgai.. nors iki Kalėdų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 sausio 2011 - 11:07
QUOTE(ausrap @ 2011 01 26, 12:57)
Auginau pernai ir abi rūšis. Abiem buvau labai patenkinta. Abi rūšys buvo ne iš minkštųjų, bet tikrai įkandami. lotuliukas.gif Tik mano nuomone, juos reikia ilgiau "panokinti" Tada iš vis  thumbup.gif

Ar bandėte juos nuskynusi laikyti žiemai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 26, 11:09)
Ar bandėte juos nuskynusi laikyti žiemai? rolleyes.gif

Nea - nespėjom - susivalgė. Mes pomidorus mėgstam, o daug prisiauginti neturiu galimybių, bet laikosi tikrai ilgiau nei kitos mano augintos rūšys. smile.gif
Atsakyti
ne, nu tik pakliūk čia pas jus. Jau beveik supratau, kad reik skubiai važiuot į Sheteligą Marissos pirkt doh.gif
Nors ne, nevažiuosiu. Prisiminiau, kad Edexa skoniu nesusižavėjo. Palauksiu savaitėlę, gal Shetelige Marfos atsiras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 sausio 2011 - 11:20
Šiemet rezgu tokią mintį... Jei pamėginus vasario pradžioj sėti pomidorus, tada juos grūdinti (vėsi ir šviesi laiptinė su diiideliais langais į pietus ir vakarus), o paskui vis persodinti, kad ir į 5 l talpas (kai bus poreikis), kol ateis laikas sodinti šiltnamyje? Kaip manot, pasiteisintų? g.gif nes derliaus kiek ankstyvesnio norisi... Eksperimentuotojos, patarkit biggrin.gif
Atsakyti
http://www.sekluva.l...talogas?group=1
Cia visas sekluvos katalogas . Ir ju parduodamas seklas seju jau keleta metu . Veisles , kurias perku ir auginu , niekada neapvyle .
Man dar patinka shetelinge parduodamu seklu ivairove .
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 26, 08:22)
Labas visoms  smile.gif
Nu, o tu čia ko tokį kipišą sukėlei?.... Ku-kū ku-kū, taip, pagaliau galim pradėt žemes iš panagių krapštyt  tongue.gif
Va mano rūtų darželis... rudam vazonėlyje experimentinis vazoninis pomidoriuko daigelis, kiti - čiliukai. Irgi "laboratoriniams " tyrimams, berods gruodzio mėnesį pasėti.

user posted image

Nu klausykit! bigsmile.gif Lenkiu galva pries toki rutu darzeli! Nuotaika pasitaise is karto - matau, pavasaris eina!!! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polonia: 26 sausio 2011 - 13:00
QUOTE(mikuotuke @ 2011 01 26, 14:25)
Šiemet rezgu tokią mintį... Jei pamėginus vasario pradžioj sėti pomidorus, tada juos grūdinti (vėsi ir šviesi laiptinė su diiideliais langais į pietus ir vakarus), o paskui vis persodinti, kad ir į 5 l talpas (kai bus poreikis), kol ateis laikas sodinti šiltnamyje? Kaip manot, pasiteisintų?  g.gif nes derliaus kiek ankstyvesnio norisi... Eksperimentuotojos, patarkit  biggrin.gif

Galiu pasidalinti kaip aš pernai dariau, nes kiekvienais metais veduosi sėjos sąsiuvinuką ir užsirašinėju ax.gif . Pirmus pomidorus ankstyvus Beta pasėjau vasario 15 dieną. Sudygo po savaitės, nes daiginta dėžutėse po plėvele kambaryje. Vieną kartą perpikavau toje pačioje dėžutėje, o du kartus perpikuoti didesnėje dėžutėje. Išsodinti nuolatiniam augimui balandžio 6 dieną šiltnamyje, lauke jau buvo +10 šilumos, bet dėl visako dengiau agroplėvele. Čia dabar rašau tik apie Beta pomidorus, nes kitus sėjau šiek tiek vėliau, nors Beta man labiau patinka auginti lauke, bet labai norėjau ankstyvo derliaus. Pirmas raudonas pomidoras nuskintas gegužės 24 dieną. Dabar mano pasižymėtos pastabos: gal ir derlius ankstesnis, bet patys pomidorai šiltnamį daug greičiau nunyko. Staiga pradėjo vesti ir greit baigėsi. Geriau porą savaičių vėliau pradėti sėją, pvz. pirmą kovo savaitę ir tie kurie augo jau ilgiau vedė ir buvo patvaresnį. Nes kol jie pasiekia nuolatinę augimo vieną per daug ištįstą ir pradeda skursti, nors ir kelis kartus būna išpikuoti. Jeigu kas turi šildomą šiltnamį tai super galima sėti nors ir dabar rolleyes.gif
Praeitų metų pavasaris buvo labai dėkingas, nes nebuvo šalnų stiprių, jau gegužės mėnesį nebuvo baisu pomidorus laikyti nešildomam šiltnamį, mano keli jau lauke augo, o pvz., 2009 m. gegužės mėnesį daugiau kaip pusę pomidorų netekau, dėl gegužės pirmą savaitę buvusios šalnos. Tai čia ankstyva sėja ir ankstyvas sodinimas savotiška rizika.
Pomidorus sėsiu kovo pirmą savaitę, nail.gif
Atsakyti