QUOTE(mikuotuke @ 2011 01 26, 14:25)
Šiemet rezgu tokią mintį... Jei pamėginus vasario pradžioj sėti pomidorus, tada juos grūdinti (vėsi ir šviesi laiptinė su diiideliais langais į pietus ir vakarus), o paskui vis persodinti, kad ir į 5 l talpas (kai bus poreikis), kol ateis laikas sodinti šiltnamyje? Kaip manot, pasiteisintų?
nes derliaus kiek ankstyvesnio norisi... Eksperimentuotojos, patarkit
Galiu pasidalinti kaip aš pernai dariau, nes kiekvienais metais veduosi sėjos sąsiuvinuką ir užsirašinėju
. Pirmus pomidorus ankstyvus Beta pasėjau vasario 15 dieną. Sudygo po savaitės, nes daiginta dėžutėse po plėvele kambaryje. Vieną kartą perpikavau toje pačioje dėžutėje, o du kartus perpikuoti didesnėje dėžutėje. Išsodinti nuolatiniam augimui balandžio 6 dieną šiltnamyje, lauke jau buvo +10 šilumos, bet dėl visako dengiau agroplėvele. Čia dabar rašau tik apie Beta pomidorus, nes kitus sėjau šiek tiek vėliau, nors Beta man labiau patinka auginti lauke, bet labai norėjau ankstyvo derliaus. Pirmas raudonas pomidoras nuskintas gegužės 24 dieną. Dabar mano pasižymėtos pastabos: gal ir derlius ankstesnis, bet patys pomidorai šiltnamį daug greičiau nunyko. Staiga pradėjo vesti ir greit baigėsi. Geriau porą savaičių vėliau pradėti sėją, pvz. pirmą kovo savaitę ir tie kurie augo jau ilgiau vedė ir buvo patvaresnį. Nes kol jie pasiekia nuolatinę augimo vieną per daug ištįstą ir pradeda skursti, nors ir kelis kartus būna išpikuoti. Jeigu kas turi šildomą šiltnamį tai super galima sėti nors ir dabar
Praeitų metų pavasaris buvo labai dėkingas, nes nebuvo šalnų stiprių, jau gegužės mėnesį nebuvo baisu pomidorus laikyti nešildomam šiltnamį, mano keli jau lauke augo, o pvz., 2009 m. gegužės mėnesį daugiau kaip pusę pomidorų netekau, dėl gegužės pirmą savaitę buvusios šalnos. Tai čia ankstyva sėja ir ankstyvas sodinimas savotiška rizika.
Pomidorus sėsiu kovo pirmą savaitę,