Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(saintlina @ 2011 01 26, 09:07)
Edexiukas pasirodė  wub.gif  Net akyse nušvito  bigsmile.gif
Kas čia per nickų nuvalgymo mada?

O kad į temą būtų - kur tu pirkai tuos Marfa, Buran ir Monroe? Tik nesakyk, kad toj pačioj trobelėj ant vištos kojelės Žirmūnų g. g.gif

1. hm, nieko..tik truputį "šukuoseną" patrumpinau.. bus galima greitakalbe kalbėt.. biggrin.gif

2. Vot toj trobikėj ir pirkau.... ax.gif taigi dar pernai pavasarį ji normaliai veikianti magazinka buvo smile.gif Bet negaliu patikėt, kad tikrai daugiau niekur neįmanoma jų gaut. Nebent sėklas pardavinėja kilogramais sufasuotas... g.gif

O savo padžiovintus pomidorus gali su geru žemės pamirkymu reanimuot. Būna, kad ir aš atrandu kur užkištus, užmirštus, padžiūvusius, kartais ir tokiom sąlygom sudygusius... smile.gif Prilaistau, tai vėliau ir kiti, gal ne visi, išdygsta.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 26, 08:35)

2. Vot toj trobikėj ir pirkau....  ax.gif  taigi dar pernai pavasarį ji normaliai veikianti magazinka buvo  smile.gif Bet negaliu patikėt, kad tikrai daugiau niekur neįmanoma jų gaut. Nebent sėklas pardavinėja kilogramais sufasuotas... g.gif 

tai tu pačioj parduotuvėj pirkai? Magazinkos nebėr..
Nu įmanoma gaut. Galima pirkt pakeliukus po 250 sėklų. Prisipirkt 750 sėklų, užaugint, po to prekiaut daigais, sau 30 pasilikus g.gif Bliatstva kokia tai.
Atsakyti
o Kaune nėra tokios parduotuvės aš galėčiau pagelbėti Jums ir tuo pačiu pati nusipirkti ,nes žiuriu man irgi vis negana wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 26, 09:44)
Magazinkos nebėr..

Nėr - reiškia nereik. Turiu naują SĖKLUVOS katalogą, tai ten, manau, galima kažko naujo ir visai neblogo pasirinkt.
Pvz. JASMINIA (naujiena) - atsparūs daugeliui ligų: TM, F2, TSWV, V, N, TYCV (tikrai, reta veislė turi tokį atsparumą), vaisiai stambūs 180-220 g., blizgūs, tvirti, šiek tiek briaunoti ir labai skanūs. Veislė indeterminantinė.

FLORENZIA irgi turi tokiu pat duomenis, tik vaisiai normalaus dydžio - 160 g.

AURIS (naujiena) - Tm, C5, F2, V, N, ankstyva veislė, vegetacijos periodu vaisių dydis ir skaičius kekėje mažai kinta....

va tep... Nueik į Sėkluvos pardę, paprašyk jų katalogo, jį duoda nemokamai ir rinkis smile.gif Ten ne tik pomidorinės naujienos...
Hm, kažkur turėjau Kauno tel., viena firma pardavinėjo "deficitines" sėklas po 100 vnt. rolleyes.gif Tik kažin ar rasiu špargalkę.. g.gif
Atsakyti
As irgi ieskojau Marfos ir Marissa seklu, bet neradau ir apsiraminau. Kadangi mano siltnamis nera didelis, o seklu rusiu jau turiu nemazai, tai nuspremdziau, kad Marfa ir Marissa nusipirksiu po 2 daigu. Pernai jais prekiavo Shetelig. 4u.gif
Atsakyti
Ojoj.. kai aušrap parašė, tai prisiminiau, kad VLN scheteligas prekiauja fasuotom sėklom po 5-10 vnt, MARISSA, MARFA tai tikrai. Tik tų sėklų reik ieškot ne ten kur sukabinta visos, bet prie kasos klaust. Jos ten dėžutėj susikrovusios turi, po subinėm susikišusios, tik jokios reklamos apie tai nėra...
Taigi, SAINTLINA - tau šansas.. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 26 sausio 2011 - 09:26
ot ir ne visai tep. Marissa tikrai turi prie kasos, o Marfos - ne. Taip kad šanso nėr. Buvau aš jau ten ir mačiau biggrin.gif
Marissa manęs nedomina, nes mačiau aprašyme 'kieti ir transportabilūs'.
Papildyta:
QUOTE(Karosė @ 2011 01 26, 09:01)
o Kaune nėra tokios parduotuvės aš galėčiau pagelbėti Jums ir tuo pačiu pati nusipirkti ,nes žiuriu man irgi vis negana wub.gif

ačiū už gerus norus 4u.gif Bet manau, kad jei ir yra, tai taip pat didmena.

Papildyta:
QUOTE(ausrap @ 2011 01 26, 09:16)
As irgi ieskojau Marfos ir Marissa seklu, bet neradau ir apsiraminau. Kadangi mano siltnamis nera didelis, o seklu rusiu jau turiu nemazai, tai nuspremdziau, kad Marfa ir Marissa nusipirksiu po 2 daigu. Pernai jais prekiavo Shetelig.  4u.gif

Marissa tikrai yra Vilniaus Shetelige. Kaip ir Edexa rašė - prie kasų.
O jei Shetelige būna daigai vėliau, tai gal tikrai reiks pasinaudot proga ir nusipirkt kelis daigelius tos Marfos, jei tik bus ten tokių g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 26, 10:37)
Taip kad šanso nėr.

Pernai pavasari VLN schetelige prie kasos ir pirkau savo MARFA 10 sėklučių.... užeik ten truputį vėliau, gal dar nespėjo didmenininkai pristatyt mirksiukas.gif
O jau gerokai vėliau, gal birželio pradžioje, trobelėje pirkau sėklas šiems metams.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 26, 09:12)

Pvz. JASMINIA (naujiena) ...........
FLORENZIA ....................
AURIS (........
Hm, kažkur turėjau Kauno tel., viena firma pardavinėjo "deficitines" sėklas po 100 vnt.  rolleyes.gif  Tik kažin ar rasiu špargalkę.. g.gif

oi, ačiū tau, brangioji. Dar naujais pavadinimais užversk. Jau tik apsistoju ties tvirtesniu veislių kiekiu, nutariu nebesiblaškyt, o ji čia vėl pažeria stebuklų nematytų. Hrrrrr.
Florenzia, beje, jau turiu biggrin.gif

O to telefoniuko, tai, žinoma, reik. Be abejo. Po 100 sėklų - tai ne po 250. Būtiniausiai reiks pirkt. Bent trijų pavadinimų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 01 26, 09:44)
O jau gerokai vėliau, gal birželio pradžioje, trobelėje pirkau sėklas šiems metams.

sakai, yr šansų, kad birželiui vėl atidarys magazinką? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 26, 09:43)
Marissa tikrai yra Vilniaus Shetelige. Kaip ir Edexa rašė - prie kasų.
O jei Shetelige būna daigai vėliau, tai gal tikrai reiks pasinaudot proga ir nusipirkt kelis daigelius tos Marfos, jei tik bus ten tokių  g.gif

Pernai tai tik dvieju rusiu daigais ir prekiavo. Daigai labai grazus buvo: tvirti, tamsiai zali. ax.gif
Sudomino ir mane ta sekluva, o dar kai pamaciau, kad yra firmine parduotuve Kalvariju g., o as netoliese dirbu, tai jau darbo nuotaikos ner - akyse parduotuve. lotuliukas.gif Tik kad bais batus nepatogius uzsidejau, sunku bus nupedint, tai apsisprendziau eit penktadieni. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrap: 26 sausio 2011 - 09:56
Mergičkos, norėčiau patikslinti, papildyti atsiliepimus apie MARFA.

Pomidorai skanūs, noksta vienodai be žalių dėmių, labai tinka gaminimui pomidorams savo sultyse, dera LABAI nepalankiom sąlygom, t.y. ir karštą ir šaltą vasarą, (juos labiau dėl to ir auginu, bent keletą daigų dėl nenumatytų gamtos išdaigų) TAČIAU yra truputį kietesni už DELFIN pomidorus.
Man kyla realios abejonės, kad SAINTLINAI "aukštesnio lygio" transportabilumas nepatiks... rolleyes.gif nebent susigundys pomidoro tobulumu extremalioms sąlygoms.... g.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrap @ 2011 01 26, 10:54)
Pernai tai tik dvieju rusiu daigais ir prekiavo. Daigai labai grazus buvo....

Aš kalbėjau ne apie daigų, o apie sėklų pardavinėjimą prie kasų... Juk pigiau nusipirkt bus 10 sėklučių, nei 2 daigus....
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 01 26, 10:10)
Mergičkos, norėčiau patikslinti, papildyti atsiliepimus apie MARFA.....................

klausai... aš čia oficialius aprašymus lyginu. Jei jau Marfos aprašyme apie transportabilumą anei žodžio nėr (o tu rašai, kad pakankamai kieti), o Marissos aprašyme pažymi ne tik, kad transportabilūs, bet ir dar kieti, tai man kyla rimtų abejonių dėl Marissos įkandamumo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 sausio 2011 - 10:18