Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(blakstiena5 @ 2011 01 18, 19:10)
oi serzai senai matytas ir girdetas smile.gif maniau,kad pradingai su visam... matau puikiai mes tave esam uzkretusios pomidoru liga lotuliukas.gif sarasas gan ilgas g.gif naujovemis  siemet gelbeja nuostabioji ra, liko tik sulaukti seklu, uzsisakinejom is cia

As labai atsilieku nuo jusu daugumos tai man naujoves jusu sena, gera ir isbandyta thumbup.gif noriu surasti savo veisles, gerai augancias, mazai sergancias ir skanes, o tada jau galesiu zingsniuoti toliau su vis naujom, eksperimentinem veislem. sarasas tikrai ilgas, toki pacios pateiket tongue.gif viskas siemet netilps, auginsiu tik apie 20-25 daigus, visu po kokius 2-3 tai reikia is to baltojo saraso tik apie 10 veisliu po 2-3 seklas. ax.gif
Pirkti is ebay po 20-30 ir jei kuri veisle nepatiks tai teks ismest. unsure.gif Tai jei kas galit pasiulit atliekamas keles seklas is saraso tai lauksiu pasiulymu i AZ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2011 01 23, 00:17)
O as galvoju atvirksciai, kad kuo toliau tuo musu vasaros karstesnes. Vat ir pernai labai pomidorai kentejo del karscio. Buvo atsparioes 3 rusys, kurioms visai neitakojo karsciai:
Marissa, Marfa ir Ciornyj maur
ax.gif

Siaip tai Sibiras ne tundra. Zemyninis klimatas, berods. Ziemos saltos, o vasaros karstos. Ir trumpos. Lietuvoj irgi neilgos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 01 23, 00:38)
Siaip tai Sibiras ne tundra. Zemyninis klimatas, berods. Ziemos saltos, o vasaros karstos. Ir trumpos. Lietuvoj irgi neilgos.  smile.gif

drinks_cheers.gif Sibire vasaros karštos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 22, 21:53)
Nemėgstate pomidorų? bigsmile.gif

Oi, labai megstam.. bet neturiu grand siltnamiu, kaip cia dauguma turi. Pas mane tik apie metro aukscio plevelinis tunelis - tai tik zemaugius pomidorus galiu auginti, o dar reikia sutalpinti paprikas ir baklazanus. O ir prieziuros pomidorai daugiau reikalauja, ypac vasaros pab. - tai atidarineti duris, tai uzdarineti... neturim galimybiu tiek vazineti... Cia taip rasau, nes man gerai-mama daug augina pomidoru ir visada duoda blush2.gif Bet norisi ir savo tureti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2011 01 22, 21:02)
1. kaip uzsiauginti pomidorus lauke? Gal yra kokios specialios veisles?

žinokit, aš vis bandžiau ir bandžiau lauke auginti. Na, ir šiemet nutariau daugiau nebevargt. Jeigu jau pernykštę tokią karštą vasarą jie lauke nesunoko visi, tai daugiau vilčių ir nebeturiu. Jie labai gražiai auga, mezga, daugybę gražių pomidorų. BET. Sunoksta tik pirmieji. Vėliau juoduoja ir pūna. Ir rinkausi veisles, skirtas lauke auginti. Vienintelė išeitis - daryti kažkokias priedangas jiems.
Papildyta:
QUOTE(ausrap @ 2011 01 22, 23:17)
O as galvoju atvirksciai, kad kuo toliau tuo musu vasaros karstesnes. 

pernai buvo išskirtinai karšta vasara. Tikrai nemanau, kad ši irgi bus tokia mirksiukas.gif
Atsakyti
O as girdejau, kad pranasauja karsta vasara. As tai uz karsta vasara ir siltas naktis!

Sakykit, gal kas auginot pomidorus KARAT, "laukiniai"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 23 sausio 2011 - 11:22
QUOTE(giedrulka @ 2011 01 23, 11:18)
O as girdejau, kad pranasauja karsta vasara. As tai uz karsta vasara ir siltas naktis!

Sakykit, gal kas auginot pomidorus KARAT, "laukiniai"?

aha, ir žiemą pranašavo šalčiausią per tūkstantį metų.. netikiu, kad dvi iš eilės tokios karštos vasaros būtų. Žinoma, šaltos vasaros irgi nesinorėtų smile.gif

Karat turėjau, bet taip ir liko pakelyje. Neauginau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 23, 10:23)
žinokit, aš vis bandžiau ir bandžiau lauke auginti. Na, ir šiemet nutariau daugiau nebevargt. Jeigu jau pernykštę tokią karštą vasarą jie lauke nesunoko visi, tai daugiau vilčių ir nebeturiu. Jie labai gražiai auga, mezga,  daugybę gražių pomidorų. BET. Sunoksta tik pirmieji. Vėliau juoduoja ir pūna. Ir rinkausi veisles, skirtas lauke auginti. Vienintelė išeitis - daryti kažkokias priedangas jiems.
Papildyta:
pernai buvo išskirtinai karšta vasara. Tikrai nemanau, kad ši irgi bus tokia  mirksiukas.gif

O as atvirksciai, kadangi pernai super augo pomidorai lauke, tai siais metais visus pomidorus sodinsiu lauke( siltnamis suplyso, tai tik uzuoveja padarsiu busimiems daigams, nereikes prisiristi su laistymu).
Visai kitas skonis lauko pomidoru.
Jau laukiu siuntinio is cia:
http://www.balticsee...n...27&TreeId=9
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 23, 10:18)
Oi, labai megstam.. bet neturiu grand siltnamiu, kaip cia dauguma turi. Pas mane tik apie metro aukscio plevelinis tunelis - tai tik zemaugius pomidorus galiu auginti, o dar reikia sutalpinti paprikas ir baklazanus. O ir prieziuros pomidorai daugiau reikalauja, ypac vasaros pab. - tai atidarineti duris, tai uzdarineti... neturim galimybiu tiek vazineti... Cia taip rasau, nes man gerai-mama daug augina pomidoru ir visada duoda blush2.gif  Bet norisi ir savo tureti biggrin.gif

Bet juk baklažanai kartoki blush2.gif
drinks_cheers.gif Aš taip pat pernai pas mamą "auginau" (juk kiekvieną dieną nenuvažiuosi palaistyti blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 23, 13:29)
Bet juk baklažanai kartoki  blush2.gif

Visai ne schmoll.gif Nors cia skonio reikalas mirksiukas.gif Man jie ziauriai patinka bigsmile.gif
Atsakyti
pomidoru kiekviena diena laistyt ir nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 23, 15:50)
Visai ne schmoll.gif  Nors cia skonio reikalas mirksiukas.gif Man jie ziauriai patinka bigsmile.gif

Šviežius valgote ar konservuoji? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 01 23, 16:11)
pomidoru kiekviena diena laistyt ir nereikia smile.gif

Žinau, bet dažniausiai nuvažiuodavau tik skinti blush2.gif
Atsakyti