Maldauju,pasidalinkit su manim sėklom Nenoriu prisisėt vienos rūšies,o pakeliuose daug,neturiu su kuo pasidalint
QUOTE(Germinė @ 2011 01 14, 20:33)
Maldauju,pasidalinkit su manim sėklom Nenoriu prisisėt vienos rūšies,o pakeliuose daug,neturiu su kuo pasidalint
o kokiu ieskot?
QUOTE(Germinė @ 2011 01 14, 21:33)
as darydavau taip: pries perkant pasiziuriu kiek seklu galiojimas...nusipirkdavau kelias rusis....apsiskaiciuodavau kiek man mazdaug reikia daigu siltnamiui+ keleta virsum ir pasiseji...(tarkim 5 rusys, reikia siltnamiui 50 daigu tai ir seji po 10 seklu, o kuri rusys labiau prie sirdies dameti 2-5 seklas...as taip darydavau ir darau, kuriu seklu yra daug... vieno pokelio uztenka keliems metams)
QUOTE(polonia @ 2011 01 14, 20:23)
Merginos patarkite gera rusi LAUKO pomidoru.
man labai patiko Kmicic. Pomidorais tiesiog aplipe buvo. Tik tiek, kad lauke man niekaip nespeja sunokt Pirmuosius sekmingai sunokina, o veliau juoduoja. Ne tik sie juduoja, o visi, kiek lauke beauginciau - vos prasideda lietus, pomidorai baigiasi.
QUOTE(Germinė @ 2011 01 14, 20:59)
ankstyvų,nelepių ir derlingų
ankstyvu neturejau, tiesiog jie sunoko kartu su visais
QUOTE(Germinė @ 2011 01 14, 21:59)
ankstyvų,nelepių ir derlingų
nepatariu set vien akstyvuju...anksti turesi derliu, bet greit jis ir baigsis
Nesėsiu vien ankstyvus,tiesiog noriu tokių sėklų iš profesionalių
Mėgstu įvairias rūšis,visokius juodus,geltonus,dryžuotus,bet tokiais šeimos nepavalgydinsi
Mėgstu įvairias rūšis,visokius juodus,geltonus,dryžuotus,bet tokiais šeimos nepavalgydinsi
Ruosiuosi pirkti is sitos firmos pomidoru seklu, butent lauko..
http://www.balticsee...n...27&TreeId=9
Gal kas kokia rusi bandete?
Dar noriu pastebeti( gal ir klaidingai), bet mano trumpas triju metu pomidoru auginimo ispudis, leidzia teigti, kad as arba nemoku auginti aukstaugiu pomidoru, ar visgi, gal dauguma sutiks, kad geriau auginti determinantinius hibridus, t.y. riboto augimo iki 90 cm., kruminio tipo.
Aukstaugiai nors ir dera, taciau, greiciau suserga...Gal klystu, nesiginciju, tik klausiu.
Ka manote?
Dar noriu pastebeti( gal ir klaidingai), bet mano trumpas triju metu pomidoru auginimo ispudis, leidzia teigti, kad as arba nemoku auginti aukstaugiu pomidoru, ar visgi, gal dauguma sutiks, kad geriau auginti determinantinius hibridus, t.y. riboto augimo iki 90 cm., kruminio tipo.
Aukstaugiai nors ir dera, taciau, greiciau suserga...Gal klystu, nesiginciju, tik klausiu.
Ka manote?
QUOTE(polonia @ 2011 01 15, 12:07)
Ruosiuosi pirkti is sitos firmos pomidoru seklu, butent lauko..
Beje, kas yra determinantinis hibridas?
Beje, kas yra determinantinis hibridas?
determinantinis, tai reiškia, kad žemaūgis. Indeterminantinis - aukštaūgis.
Hibridas - nežinau net kaip paaiškint... išvestas kryžminant kelias veisles - užsienio puslapiuose net kartais rašo ir kokias. Paprastai būna atsparesni ligoms, bet negalima rinkt sėklų savų, nes neaišku kas gali iš jų išaugt - neaišku kurios veislės savybes paveldės
QUOTE(aaagnex @ 2011 01 15, 12:14)
determinantinis, tai reiškia, kad žemaūgis. Indeterminantinis - aukštaūgis.
Hibridas - nežinau net kaip paaiškint... išvestas kryžminant kelias veisles - užsienio puslapiuose net kartais rašo ir kokias. Paprastai būna atsparesni ligoms, bet negalima rinkt sėklų savų, nes neaišku kas gali iš jų išaugt - neaišku kurios veislės savybes paveldės
Va, va ir man ispudis kad zemaugiai maziau serga. Bet buna hibridu atspariu ligoms ir aukstaugiu. Bet kazkaip as su jais nesusitvarkau...