Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Lailatina @ 2011 01 05, 16:08)
As perku is ebay. Paskutini karta pirkau sita:
http://cgi.ebay.co.u...35ac672cd1#shId

Aciu labai uz nuoroda bigsmile.gif jau 1kg isigijau cia is pasiuliusios forumietes, laukiu kol atkeliaus ir galesiu bandyti "kepti" pirma blyna biggrin.gif
o ateiciai jauciu per ebay ir reiks siustis, nes Avsista mane kazko ignoruoja doh.gif biggrin.gif aciu dar karteli 4u.gif
Atsakyti
dar norejau pasiteirauti gaminanciuju muila su ozkos pienu. Ka darot, kad sarmo su pienu nesutrauktu? Skaiciau, kad sarma deti i susaldyta piena, kad nebutu tokia auksta reakcijos metu temperatura. O kaip istiesu geriausia: deti grynai ledo kubelius is pieno, ar atitirpinti.
Dekui uz atsakymus
Atsakyti
As pati dedu i uzsalusi piena, ji suskaldau i smulkius ledukus, gali vos vos aptirpti ir tada pilu sarma, dar rekomenduojama inda istatyt ii vonele su ledukais.
Atsakyti
QUOTE(atograza @ 2011 01 06, 23:50)
As pati dedu i uzsalusi piena, ji suskaldau i smulkius ledukus, gali vos vos aptirpti ir tada pilu sarma, dar rekomenduojama inda istatyt ii vonele su ledukais.

o kaip su kvapu? Kai as pirma karta naudojau tiesiog susalusi piena, tai jis per daug uzkaito ir kvapas buvo nekoks. Ar toks jis buna ir su saldyu pienu?

beje, kokius deti ea, kad butu siltas svelnus kvapas (pvz, kokosu)?
Atsakyti
laba diena,gal kas gali patarti kaip izgauti ryskiai orandzine spalva? skaiciau kad medetkos dazo,jas glima uzpilt alyvuogiu aliejumi ir taip isgaut? 4u.gif
bukite geros pasakykite jei glite 4u.gif
Atsakyti
joliux2, dažniausiai, jeigu maišai šarmą ne su vandeniu, visada tas skystis nekaip kvepia rolleyes.gif Aš irgi šaldau pieną ledukais ir ant tų ledukų labai pamažu pilu šarmą. Pienas kažkiek mažiau karamelizuojasi, gal truputį mažiau dvokia, bet vis vien. Kvapelis ne koks rolleyes.gif Su alum irgi, beje biggrin.gif
Tiesa, yra kitas metodas muilams su pienu, kuriuo galima išvengt to dvoko ir karamelizavimosi, bet nesu jo mėginusi. Ten tiesiog pusei viso skysčių svorio imi vandenį, jame išmaišai šarmą, o kitai pusei skysčio imi pieną ir jį supili arba į ištirpintus aliejus, arba kai pastebi lengvą pėdsaką. Bet siūlau pasieškot apie šitą metodą daugiau informacijos, nes aš tik bendrai apie jį skaičiau.
Atsakyti
QUOTE(myliuvasara @ 2011 01 08, 16:53)
laba diena,gal kas gali patarti kaip izgauti ryskiai orandzine spalva? skaiciau kad medetkos dazo,jas glima uzpilt alyvuogiu aliejumi ir taip isgaut? 4u.gif
bukite geros pasakykite jei glite 4u.gif

Kiek skaiciau tai paprikos (aisku ne aitriosios smile.gif) milteliai priduoda butent oranzine spalva.
Atsakyti
Jeigu kazkam reikia as galiu parduoti sarma nebrangiai. Turiu kokius 15 kg. Gyvenu Kaune.
Atsakyti
... del spalvos... ryškia orandžine spalva naturaliom priemonem vargu ar išgausi... jei labai norisi tos ryškios naudok maistinius dazus, bet ar to reikia... gali pabandyti su curcuma, bet orandzine nesigaus, gal kiek gelsva...
... dėl kvapo... nesu maciusi, kad butu pirkti kokosu EA, turi pati isbandyti ir atsirinkti, koks kvapas tau patiktu, gal ylang-ylang EA yra svelnaus kvapo (bent jau man).
Atsakyti
aciu sirdingai 4u.gif notworthy.gif aciuks.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

nu ka, gaminau savo pirma muila, ir atrodo viska teks istrenkti i siuksledeze doh.gif
sakykit, kaip greit supilstytas muilas i formeles sukieteja? turiu omeny ne brandinima, bet kaip greit sukieteja kad galima isimti is formeles? g.gif Mano muilas jau beveik para kaip ispilstytas bet jo konsistencija sakyciau kaip saldytuve laikomo margarino doh.gif jauciu jau nebesitiket kad jis sukietes g.gif bet nesuprantu kas buvo negerai.. sarma skaiciavau su skaiciuokle.. atrodo turetu viskas buti gerai.. ar cia gamybos procese ka padaryti galejau ar sarmo vistik per mazai g.gif nes kai jo buna per daug muilai buna kieti kiek skaicius.. ar jau man ji ismesti ar dar galima kazka pabandyti padaryti? busiu dekinga jei kas pakomentuosit mano pirma prisvilusi blyna biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 11 sausio 2011 - 11:26
QUOTE(suprara @ 2011 01 11, 12:24)
Laba 4u.gif

nu ka, gaminau savo pirma muila, ir atrodo viska teks istrenkti i siuksledeze doh.gif
sakykit, kaip greit supilstytas muilas i formeles sukieteja? turiu omeny ne brandinima, bet kaip greit sukieteja kad galima isimti is formeles? g.gif Mano muilas jau beveik para kaip ispilstytas bet jo konsistencija sakyciau kaip saldytuve laikomo margarino doh.gif jauciu jau nebesitiket kad jis sukietes g.gif bet nesuprantu kas buvo negerai.. sarma skaiciavau su skaiciuokle.. atrodo turetu viskas buti gerai.. ar cia gamybos procese ka padaryti galejau ar sarmo vistik per mazai g.gif nes kai jo buna per daug muilai buna kieti kiek skaicius.. ar jau man ji ismesti ar dar galima kazka pabandyti padaryti? busiu dekinga jei kas pakomentuosit mano pirma prisvilusi blyna biggrin.gif  4u.gif

siulyciau dar nepanikuoti. Visgi, kad placiau pakomentuot manau reikia recepto. jei tai augalinis muilas - isties gali kieteti siek tiek ilgiau (kelias dienas pakentek). jei nesukietes - arba per daug vandens, arba per mazai sarmo... o gaL SUPILSTEI I FORMA NESULAUS PEDSAKO konsistencijos?
Atsakyti