Sveikos Mamytės, pribrendau ir as muilo virimui, isigijau ir alieju ir sarmo ir EA.
Prisisinkau daug informacijos, tiek is cia, tiek is interneto, bet baisu man, kad tie receptai gali buti netikslus, gal parekomenduosit man koki muilo receptuka is alyvuogiu ir kokoso aliejaus?
Tik dar beda, neturiu as distiliuoto vandens, ir musu kaime jo nemaciau pirkti (gyvenu ne LT) Ar jis yra butinas, ar ji galima pakeisti kokiu nors kitu skysciu?
QUOTE(suprara @ 2011 01 03, 21:00)
o is kur kitos gaunat pigiau sarmo? gal galit pasidalint info? jei nenorit cia, galit i az parasyt, buciau labai dekinga
As perku is ebay. Paskutini karta pirkau sita:
http://cgi.ebay.co.u...35ac672cd1#shId
QUOTE(Oksanik @ 2011 01 04, 14:54)
sveiki
As cia pasigedau info LT ir RU kalbomis, tik anglu kalba, man reiktu su zodynu pazindintis, aisku niekam nerupi, kad as laiko neturiu, neturi laiko, kokio velnio gaminti, bet gi norisi savo gamybos muilo
Gal kuri gaminant pasikviestu mane i sveciu, as nufilmociau ir patalpinciau cia vaizdine medziaga ir plius jusu medziaga-info, ko reikia, komentrai??
Del termometro, turiu tik iki 70 laipsniu, kur galiu isigyti tinkama muilo gamybai??
aisku noretusi vienoj vietoj...
http://www.e-senukai...35906663_1.html
Ar tinkamas, ar patogus naudoti sis??
As cia pasigedau info LT ir RU kalbomis, tik anglu kalba, man reiktu su zodynu pazindintis, aisku niekam nerupi, kad as laiko neturiu, neturi laiko, kokio velnio gaminti, bet gi norisi savo gamybos muilo
Gal kuri gaminant pasikviestu mane i sveciu, as nufilmociau ir patalpinciau cia vaizdine medziaga ir plius jusu medziaga-info, ko reikia, komentrai??
Del termometro, turiu tik iki 70 laipsniu, kur galiu isigyti tinkama muilo gamybai??
aisku noretusi vienoj vietoj...
http://www.e-senukai...35906663_1.html
Ar tinkamas, ar patogus naudoti sis??
Labai atsiprasau del infomacijos tik anglu kalba. Tiesiog tik tokia turiu info, o kitokios neieskojau, nes nebuvo reikalo. Tikiuosi kitos mergytes pasidalins nuorodomis ir informacija lietuviu ir rusu kalbomis.
Jei turesiu laiko, pabandysiu isversti tai ka turiu.
Termometras turetu tikti tas, kuris skirtas vandeniui matuoti. Svarbiausia kad butu patogi imerkti i nedideli kieki skyscio puode, ir matuotu bent iki 100 laipsniu.
QUOTE(Evah @ 2011 01 05, 10:12)
joliux2, pirmus kartus aš viriau pagal receptus iš tos pačios knygos. Dabar kai žiūriu į kai kuriuos iš tų receptų - tokių nesirinkčiau. Pavyzdžiui, 75proc. kokosų aliejaus ir 25pros. kakavos sviesto. Nesistebiu, kad man jis odą sausino. O kad kokosų aliejaus nepatartina dėti daugiau nei 25-30proc. į muilą sužinojau jau vėliau. Be to, paskaičiavus receptą skaičiuokle, su tokiu kiekiu šarmo, kiek ten pataria dėti, gaunasi ne tik kad be "pariebinimo", bet dar ir per daug to šarmo. Kitaip sakant, aš gal patarčiau kitur receptų paieškoti arba pasitikrinti papildomai juos.
Dėl saugumo jums kuo puikiausiai Daddygirl atsakė Tai va recepte gali ir būti problema. Jeigu šarmo kiekis buvo per didelis atitinkamam aliejaus kiekiui, dalis šarmo gali būti nesureagavę.
Aišku, pervirti bandyti jį galima, bet su tuo aš reikalų nesu turėjusi daug. Vieną kartą tik perviriau "išsiskyrusį" muilą - buvo daug peckiojimosi, o tas muilas vis vien toks nei 5, nei 9
Alyvuogių aliejaus muilus džiovinu bent 2 mėnesius, o dažniau ir kur kas ilgiau - kiek kantrybės užtenka Kuo ilgiau džiovinu, tuo mažiau jie "snarglėjasi" ir tyžta.
Dėl saugumo jums kuo puikiausiai Daddygirl atsakė Tai va recepte gali ir būti problema. Jeigu šarmo kiekis buvo per didelis atitinkamam aliejaus kiekiui, dalis šarmo gali būti nesureagavę.
Aišku, pervirti bandyti jį galima, bet su tuo aš reikalų nesu turėjusi daug. Vieną kartą tik perviriau "išsiskyrusį" muilą - buvo daug peckiojimosi, o tas muilas vis vien toks nei 5, nei 9
Alyvuogių aliejaus muilus džiovinu bent 2 mėnesius, o dažniau ir kur kas ilgiau - kiek kantrybės užtenka Kuo ilgiau džiovinu, tuo mažiau jie "snarglėjasi" ir tyžta.
Daug kokosu aliejaus turintis muilas vadinamas sodininku muilu ar panasiai. Zodziu skirtas nusiplauti laaaabai murzinas rankas, o ne kasdieniniam naudojimui. Sarma as visada papildomai pasiskaiciuosu su skaiciuokle. Geriau jau kiek maziau nei per daug...
Jei muilas kanda, galima bandyti pervirti. Jei nesigaus superinis, galesi istirptyti ir pasidaryti skalbikli ar universalu valikli.
QUOTE(neriiinga @ 2011 01 05, 14:00)
Sveikos Mamytės, pribrendau ir as muilo virimui, isigijau ir alieju ir sarmo ir EA.
Prisisinkau daug informacijos, tiek is cia, tiek is interneto, bet baisu man, kad tie receptai gali buti netikslus, gal parekomenduosit man koki muilo receptuka is alyvuogiu ir kokoso aliejaus?
Tik dar beda, neturiu as distiliuoto vandens, ir musu kaime jo nemaciau pirkti (gyvenu ne LT) Ar jis yra butinas, ar ji galima pakeisti kokiu nors kitu skysciu?
Kaip sakiau, receptus visada pasiskaiciuoju su skaiciuokle kaip soapcalc ar panasia. Receptus man geriausia naudoti kaip orientyrus alieju proporcijoms. Is alyvuogiu aliejaus ir kokosu as dariau imdama proporcija 80/20.
Del vandens: Aisku distiliuotas geriausia, bet as naudoju filtruota. Jei negausi ir tokio, gal tiktu tirpsnio? (turiu omeny uzsaldyti ir atitirpdyti, kad nuosedos iskristu). Gal kitos mergaites patars geriau.
QUOTE(Lailatina @ 2011 01 05, 16:08)
Kaip sakiau, receptus visada pasiskaiciuoju su skaiciuokle kaip soapcalc ar panasia. Receptus man geriausia naudoti kaip orientyrus alieju proporcijoms. Is alyvuogiu aliejaus ir kokosu as dariau imdama proporcija 80/20.
Del vandens: Aisku distiliuotas geriausia, bet as naudoju filtruota. Jei negausi ir tokio, gal tiktu tirpsnio? (turiu omeny uzsaldyti ir atitirpdyti, kad nuosedos iskristu). Gal kitos mergaites patars geriau.
80 proc. alyvuogių ir 20proc. kokosų ir aš viriau. Tik aš ilgiau tokį padžiovinčiau, kad būtų kietesnis ir ilgiau tarnautų
O degalinėse nebandėt paieškot? Į automobilius juk tik distiliuotas vanduo pilasi. Dar tinka ir gero šaltinio vanduo.
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 05, 15:39)
Tai kad as abiejuose matau dideli kieki alyvuogiu.
Ar anksciau apie koki dar trecia muila kalbejot?
Pirmas receptas man atrodo tvarkoj. Gal svarstykles netikslios. Neturetu alyvuogiu muilas trupeti pjaustant.
Antras receptas man atrodo neteisingas, per daug sarmo. Cia tikrai toks receptas knygoje?! Jei tikrai is pat pradziu pridejot per daug sarmo, as nesukciau per daug galvos, tiesa sakant, su gelbejimu. Sudetis nebrangi.
Ar anksciau apie koki dar trecia muila kalbejot?
Pirmas receptas man atrodo tvarkoj. Gal svarstykles netikslios. Neturetu alyvuogiu muilas trupeti pjaustant.
Antras receptas man atrodo neteisingas, per daug sarmo. Cia tikrai toks receptas knygoje?! Jei tikrai is pat pradziu pridejot per daug sarmo, as nesukciau per daug galvos, tiesa sakant, su gelbejimu. Sudetis nebrangi.
Trečias muilas, net bijau sakyti, bet yra ,,kokosų grietinėlė" (vėl sakysit, kad bus sausinantis ). jis dar brandinasi iki kitos sav. (ten iš viso kokoso al. 680g, 227 g. kakavos sv., 454 distiliuoto h2o (pirkau degalinėj, nes plaunančiam siurbliui irgi tokio reikia) bei ea. po pedsako pridejau apie 30 g. migdolų ir abrikosų aliejų).
taip antrasis receptas iš minetosios knygos.
O dėl brangumo, tai man labiausiai gaila ea, kurie tikrai nepigūs. Na dar ir dėl kokoso al., kurio pasirodo netoks jau didelis kiekis ir reikalingas muiluose.
Papildyta:
dar keli atsakymai:
termometrai tikrai nebrangus avsistoj. Atrodo kaip tradiciniai tempai matuoti, tik skirti skyčiams matuoti iki 100c. Nepamenu, bet gal kainuoja iki 15 lt, tikrai ne brangiau. O ir sarmas ten apie 16 lt kainuoja (jo ten 1 kg, tai tikrai nemažai muilo išvirsit...
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 05, 16:18)
Trečias muilas, net bijau sakyti, bet yra ,,kokosų grietinėlė"
o kiek sarmo toj grietinelej?
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 05, 16:18)
O dėl brangumo, tai man labiausiai gaila ea, kurie tikrai nepigūs. Na dar ir dėl kokoso al., kurio pasirodo netoks jau didelis kiekis ir reikalingas muiluose.
As turejau omeny, kad tai vieni pigesniu alieju, nesudeti kokie egzotiski sviestai ar aliejai, ar koks roziu absoliutas su neroliu
O kad gaila bet kokiu atveju, tai zinoma Tiesiog tai vienas is minusu (kad bet kada gali nepavykti), kai gamini priemone, o ne perki, ir, man atrodo, pries gaminant tai ivertinam.
O kai Tu drasiai pirmu bandymu gaminai tris didokas partijas, tai, manau, ivertinai rizika. As po pirmo savo gaminimo sedejau issiziojus kokius 4 men ir stebejau, kas man ten gavos Tik tada drisau imtis gamybos vel
Linkiu, kad muilai butu pavyke ir gerai naudotusi
(Beje, sakoma, kad gali sakyti, kad apie muilo gaminima si ta zinai tik tada, kai esi patyres visas nesekmes. Ju nevardinsiu, kad negasdint pradedanciu entuziastu.. )
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 05, 19:24)
O kai Tu drasiai pirmu bandymu gaminai tris didokas partijas, tai, manau, ivertinai rizika. As po pirmo savo gaminimo sedejau issiziojus kokius 4 men ir stebejau, kas man ten gavos Tik tada drisau imtis gamybos vel
Niekada nežinai, kas gali nutikt. Ypač pirmuosius kartus. Nuostolius galima tiesiog nurašyti mokymosi procesui
Daddygirl, man tai labai smalsu būtų paskaityti apie nesėkmes. Pamenu, kažkuriame bloge tokia ir tema buvo - biggest soap fail Pas mane jų irgi buvo, kaip ir priklauso.
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 05, 20:04)
o kiek sarmo toj grietinelej?
oops pamiršau nurodyt - šarmo 163 g (cia vel tos knygos receptas)
na o del rizikos - tai rizikavau, nes vis tikejausi susikurpti originaliu jei ne kalediniu, tai bent naujametiniu dovaneliu (vat ir tokia mano istorija )
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 05, 20:01)
oops pamiršau nurodyt - šarmo 163 g (cia vel tos knygos receptas)
na o del rizikos - tai rizikavau, nes vis tikejausi susikurpti originaliu jei ne kalediniu, tai bent naujametiniu dovaneliu (vat ir tokia mano istorija )
per daug ir cia sarmo.
nu, jei dejot 30g abrikosu IR 30g migdolu, gal sarmo muile ir neliko.. bet yra rizika. dar jei svarstykles nelabai tikslios.
nu jau! negi butumet dovanoje pirmus gyvenime gamintus nebandytus muilus?!
Sveikos mamytes. Retai prisijunginėju, bet pradėjusi domėtis skysto muilo ir šampūno gamyba perskaičiau ir šią temą.
Dėl natrio šarmo įsigijimo galiu patarti - kadangi pati esu ir bitininkė, kaustinę sodą, kuri = natrio šarmas perku bitininkų krautuvėse (Vilniuje Šopeno g. 8,5 Lt už 1 kg) Užtenka ir aviliams dezinfekuoti ir muilui išsivirti :-) Man vaško pirkti nereikia, bet ten ir vaškas, manau, kokybiškiausias :-)
Tuo pačiu norėčiau pasiteirauti, gal kuri bandėte skystą muilą ar šampūną darytis? - niekur nerandu kur galėčiau kalio šarmo įsigyti. Pasidalinkite patirtimi, prašau.
Dėl natrio šarmo įsigijimo galiu patarti - kadangi pati esu ir bitininkė, kaustinę sodą, kuri = natrio šarmas perku bitininkų krautuvėse (Vilniuje Šopeno g. 8,5 Lt už 1 kg) Užtenka ir aviliams dezinfekuoti ir muilui išsivirti :-) Man vaško pirkti nereikia, bet ten ir vaškas, manau, kokybiškiausias :-)
Tuo pačiu norėčiau pasiteirauti, gal kuri bandėte skystą muilą ar šampūną darytis? - niekur nerandu kur galėčiau kalio šarmo įsigyti. Pasidalinkite patirtimi, prašau.
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 05, 22:41)
per daug ir cia sarmo.
nu, jei dejot 30g abrikosu IR 30g migdolu, gal sarmo muile ir neliko.. bet yra rizika. dar jei svarstykles nelabai tikslios.
Uztat ir nedovanoju, kad pati nesu tikra del kokybes. Prisipirkau ph popiereliu, laiziau, ploviausi pati rankas ir pan. tam savo muilui ivertint (buvau pasilikusi savaite iki kaledu isbandymams).Teks pripazinti, kad si karta apsvilau, nes pries ta, to ko besiimdavau - viskas gaudavosi...
O gal kas esat pervire muilus? kiek skaiciau 454 g muilo reikia 340 ditiliuoto h2o. Bet kiek deti priedu (turbut priklauso nuo recepturos?), juk vanduo ir virimo procesas savaime sarmo pertekliaus nesunaikins?
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 06, 09:38)
Uztat ir nedovanoju, kad pati nesu tikra del kokybes. Prisipirkau ph popiereliu, laiziau, ploviausi pati rankas ir pan. tam savo muilui ivertint (buvau pasilikusi savaite iki kaledu isbandymams).Teks pripazinti, kad si karta apsvilau, nes pries ta, to ko besiimdavau - viskas gaudavosi...
O gal kas esat pervire muilus? kiek skaiciau 454 g muilo reikia 340 ditiliuoto h2o. Bet kiek deti priedu (turbut priklauso nuo recepturos?), juk vanduo ir virimo procesas savaime sarmo pertekliaus nesunaikins?
Oi, muilu pervirime laikausi taisykles ONLY IF U MUST.. kiek bandžiau tai gaudavosi bjauroki dalykai.. gal aš su ea nepataikiau (gal per mazai, gal ne tokius), nes kvapas toks atgrasantis iseina. Nors pats muilas tai svelnus odai. bet tikrai tik sau toki naudoti, ne dovanoti