Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(joliux2 @ 2011 01 04, 15:43)
Sveiki, Evah,
kreipiuosi i Jus kaip sena muilo gamintoja. As taip pat ,,uzsikabliavau" ant muilo gamybos. Naudojau tik kokybiskus bazinius aliejus, skaninau-gerinau kokybiskais ea. gaminau laikydamasi visu saugumo instrukciju. Mano mokytojas knyga ,,Rankų darbo muilas (Melinda Coss) skaiciau skersai isilgai kokius 5 kartus). Jau pagaminau pagal sios knygos receptus ir brandinu 3 partijas muiliuku (alyvuogiu, ozkos pieno su kanangom, kokosu grietinele). Praejo 4 savaites. Ir stai iskilo keletas klausimu. Gal galit Jus ar kitos atsakyti?
1. Kaip zinot, ar saugus muilas naudoti? Is ko spresti? Kaip jus darot?
As Avsistoj nusipirkau popieriuku sarmui matuoti, bet kiek skaiciau internete, jie labai apytiksliai...Dabar man rodo 9-10 (sviesiai zalia spalva). Bandziau ir lyzteleti. Lyg ir ,,kanda", bet nesu labai tuo uztikrinta.
2. Ar gali buti taip, kad muilas dar per trumpai (4 sav.) brandinasi?
3. O gal toks muilas netinkamas ir ji teks ismesti? Ar galima perlydyti, isgelbeti (gaila sudetu kokybisku produktu)?
4. Muilas sudrekes truputi snarglejasi. Ar tai normalu?
labai lauksiu visu atsakymu...

2. Darant muilą iš alyvuogių aliejaus ir bičių vaško, arba tik alyvuogių al. jį brandinti reikia kuo ilgiau, nes tada jis tampa švelnesnis. O recepte nėra parašyta, kiek laiko brandinti? Mano nuomone, turėtų pakakti ir 4 savaičių g.gif
4. Maniškis irgi „snarglėjasi“ (dariau iš alyvuogių al., bičių vaško), forumietės rašė, kad tai normalu.
Atsakyti
sveiki
As cia pasigedau info LT ir RU kalbomis, tik anglu kalba, man reiktu su zodynu pazindintis, aisku niekam nerupi, kad as laiko neturiu, neturi laiko, kokio velnio gaminti, bet gi norisi savo gamybos muilo
Gal kuri gaminant pasikviestu mane i sveciu, as nufilmociau ir patalpinciau cia vaizdine medziaga ir plius jusu medziaga-info, ko reikia, komentrai??

Del termometro, turiu tik iki 70 laipsniu, kur galiu isigyti tinkama muilo gamybai??
aisku noretusi vienoj vietoj... blush2.gif
http://www.e-senukai...35906663_1.html
Ar tinkamas, ar patogus naudoti sis??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 04 sausio 2011 - 16:08
joliux, 4 sav turi uztekt.

jei muilas glotnus, netrupa, nesausina ranku, negrauzia zaizdeliu, nekanda liezuvio, neturi tarpu, is kuriu bega vanduo ir pan - bus geras.

gleivejasi nuo didelio kiekio alyvuogiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 04 sausio 2011 - 16:49
QUOTE(Oksanik @ 2011 01 04, 16:54)
sveiki
As cia pasigedau info LT ir RU kalbomis, tik anglu kalba, man reiktu su zodynu pazindintis, aisku niekam nerupi, kad as laiko neturiu, neturi laiko, kokio velnio gaminti, bet gi norisi savo gamybos muilo
Gal kuri gaminant pasikviestu mane i sveciu, as nufilmociau ir patalpinciau cia vaizdine medziaga ir plius jusu medziaga-info, ko reikia, komentrai??

Del termometro, turiu tik iki 70 laipsniu, kur galiu isigyti tinkama muilo gamybai??
aisku noretusi vienoj vietoj... blush2.gif
http://www.e-senukai...35906663_1.html
Ar tinkamas, ar patogus naudoti sis??

Aš visus (išskyrus svarstykles ir samčius) muilo gamybos irankius pirkau avsistoj. ir termometrus 2 (ten jie iki 100 laipsniu matuoja). Ten dar ir kitu gerybių yra, vis maga nuvažiuot, nes vis vyrui šią užduotį paskiriu...
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 04, 17:32)
joliux, 4 sav turi uztekt.

jei muilas glotnus, netrupa, nesausina ranku, negrauzia zaizdeliu, nekanda liezuvio, neturi tarpu, is kuriu bega vanduo ir pan - bus geras.

gleivejasi nuo didelio kiekio alyvuogiu.

Dėkui už info. Beje, ožkos pieno muilas ir gleivėjasi, nors ten nėra alyvų aliejaus...

o muilas glotnus atrodo, neturi tarpu...

Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2011 01 04, 15:51)
2. Darant muilą iš alyvuogių aliejaus ir bičių vaško, arba tik alyvuogių al. jį brandinti reikia kuo ilgiau, nes tada jis tampa švelnesnis. O recepte nėra parašyta, kiek laiko brandinti? Mano nuomone, turėtų pakakti ir 4 savaičių g.gif
4. Maniškis irgi „snarglėjasi“ (dariau iš alyvuogių al., bičių vaško), forumietės rašė, kad tai normalu.

recepte rašo, kad užtenka 4 savaičių...
Papildyta:
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 04, 17:56)
Aš visus (išskyrus svarstykles ir samčius) muilo gamybos irankius pirkau avsistoj. ir termometrus 2 (ten jie iki 100 laipsniu matuoja). Ten dar ir kitu gerybių yra, vis maga nuvažiuot, nes vis vyrui šią užduotį paskiriu...
Papildyta:

Dėkui už info. Beje, ožkos pieno  muilas ir gleivėjasi, nors ten nėra alyvų aliejaus...

o muilas glotnus atrodo, neturi tarpu... bet dar nesu tikra dėl jo saugumo...

Papildyta:
recepte rašo, kad užtenka 4 savaičių...

beje, o jei iš tiesų muilai kanda. Ar yra šansų/verta jį gelbėti? Kaip? Ar dar kas gaminate muilus pagal Melinda Coss knygą? Ar dar papildomai riebinate muilus?
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 04, 15:59)
Dėkui už info. Beje, ožkos pieno  muilas ir gleivėjasi, nors ten nėra alyvų aliejaus...

beje, o jei iš tiesų muilai kanda. Ar yra šansų/verta jį gelbėti?

tada rasyk pilna recepta smile.gif

profu nuomone - kad ne, neverta. taupiu megeju nuomone ir patirtis - kad galima pabandyti, daznai pavyksta smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

QUOTE(kunigunda78 @ 2011 01 04, 10:00)
aš tai siūlau skambinti, tol kol pakels  smile.gif, nes tie meilai

reiks siandien skambinti 4u.gif taip norisi greiciau pabandyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 05 sausio 2011 - 08:13
Ar gali būti, kad muile liko nesureagavusio šarmo vien todėl, kad išpilsčiusi jo šiltai neuždengiau (vis bandau ieškot priežasčių kandančio muilo...)?
Atsakyti
joliux2, pirmus kartus aš viriau pagal receptus iš tos pačios knygos. Dabar kai žiūriu į kai kuriuos iš tų receptų - tokių nesirinkčiau. Pavyzdžiui, 75proc. kokosų aliejaus ir 25pros. kakavos sviesto. Nesistebiu, kad man jis odą sausino. O kad kokosų aliejaus nepatartina dėti daugiau nei 25-30proc. į muilą sužinojau jau vėliau. Be to, paskaičiavus receptą skaičiuokle, su tokiu kiekiu šarmo, kiek ten pataria dėti, gaunasi ne tik kad be "pariebinimo", bet dar ir per daug to šarmo. Kitaip sakant, aš gal patarčiau kitur receptų paieškoti arba pasitikrinti papildomai juos.

Dėl saugumo jums kuo puikiausiai Daddygirl atsakė smile.gif Tai va recepte gali ir būti problema. Jeigu šarmo kiekis buvo per didelis atitinkamam aliejaus kiekiui, dalis šarmo gali būti nesureagavę.

Aišku, pervirti bandyti jį galima, bet su tuo aš reikalų nesu turėjusi daug. Vieną kartą tik perviriau "išsiskyrusį" muilą - buvo daug peckiojimosi, o tas muilas vis vien toks nei 5, nei 9 rolleyes.gif

Alyvuogių aliejaus muilus džiovinu bent 2 mėnesius, o dažniau ir kur kas ilgiau - kiek kantrybės užtenka biggrin.gif Kuo ilgiau džiovinu, tuo mažiau jie "snarglėjasi" ir tyžta.
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 05, 09:22)
Ar gali būti, kad muile liko nesureagavusio šarmo vien todėl, kad išpilsčiusi jo šiltai neuždengiau (vis bandau ieškot priežasčių kandančio muilo...)?

ne
Atsakyti
Merginos, jei kuriai reikia šarmo, kreipkitės, atiduosiu nebrangiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 04, 18:05)
tada rasyk pilna recepta smile.gif

profu nuomone - kad ne, neverta. taupiu megeju nuomone ir patirtis - kad galima pabandyti, daznai pavyksta smile.gif

rasau receptus:
1. alyvuogiu:
454 g alyvu aliejaus;
57 g NaOh;
142 g distiliuoto H2O;
po pedsako dar pridejau 5 ml VitE ir 10 ml sibirinio kenio EA.
(sakyciau, kad muilas iemus is formos pjaustnat truputi trupejo)

2. Ozkos pieno ir kanangu:
227 g rapsu aliejaus (neraf.);
340 g alyvu aliejaus (vat ir apgavau, kad nedejau sio al. sorry);
340 g saulegrazu aliejaus;
57 g biciu vasko;
283 g ozkos pieno;
127 NaOh;
15 g kanangu ea.

p.s. visada naudoju blenderi (leciausia greiti), kadangi nebuvo parasyta, tai ispilsciusi neapklojau muilu siltai (gal is cia bedos?)

tai kaip patarsit gelbet mano muiliukus? Perlydyt, ar dar brandinti?
Aciu visoms uz ats.
Atsakyti
Tai kad as abiejuose matau dideli kieki alyvuogiu.
Ar anksciau apie koki dar trecia muila kalbejot?
Pirmas receptas man atrodo tvarkoj. Gal svarstykles netikslios. Neturetu alyvuogiu muilas trupeti pjaustant.

Antras receptas man atrodo neteisingas, per daug sarmo. Cia tikrai toks receptas knygoje?! Jei tikrai is pat pradziu pridejot per daug sarmo, as nesukciau per daug galvos, tiesa sakant, su gelbejimu. Sudetis nebrangi.

Atsakyti