Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(akvilyte @ 2010 12 30, 17:49)
jei žmogus darosi SAU tai koks kieno reikalas

didelis cool.gif Reikia, vistik, be paties žmogaus, saugoti ir šio skyrelio reputaciją smile.gif

QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 30, 17:52)
mes tik pardedam, apie aliejus paskaiciusios, po kelis sakiniu  blush2.gif, i ju kainas paziurejus  unsure.gif  baisu daros, o juk mokytis reikia ir nesinori sugadinti tokius gerus aliejus,

tai yra visos galimybės plėsti žinias ir pasiskaityti daugiau smile.gif Be to, temoje parašyti nesunku: bandomoji partija, pirmas kartas. O dabar prigooglins koks gudrutis tokių eksperimentų ir pavažiuos visa "grandinėlė" per Lietuvą doh.gif

QUOTE(Evah @ 2010 12 30, 19:43)
Gal vietoj to, kad įžeidinėtumėt, geriau paaiškinkit, KUO tie taukai yra blogi  rolleyes.gif

Sutinku, kad jis galbūt nėra aukščiausios kokybės, bet tikrai ne toks, kokį čia kunigunda aprašė.

kuo jie gali būti geri, paimti iš tukinamo gyvulio, šerto, geriausiu atveju, runkeliais, miltais ir bulvėm? g.gif

bandei tepti ant kūno ir lyginti su kitais aliejais? O jei greitai į puodą buvo supilti, tai ir sugesti nespėjo smile.gif Sakyčiau, labai teisingai savo eksperimentus su Aliejaus aliejais kunigunda78 aprašė. Muilas, kas be ko, irgi yra kosmetikos priemonė, prisidedanti prie odos puoselėjimo, todėl irgi niekaip nesuprantu, kodėl čia palaikoma pozicija, kad į juos gali būti dedama bet kas??

pabėgot visos nuo Safeguard perlydymų, bet kažkaip pati kelio pradžia slidi, slidi....
Atsakyti
Labai kažkaip puolat į kraštutinumus. Visiems, manau, yra suprantama, kad kuo kokybiškesnės priemonės, tuo kokybiškesnis galutinis produktas. Niekas tikrai nepalaiko pozicijos "dėkit į tą muilą bet ką, sueis".
Atsakyti
Nekrastutinumai ekologiskoj temoj kalbeti apie muila is kokybisku alieju, man atrodo.

Gal tada vertetu temai is ekologijos i kita skilti persikelti, kad neklaidintu skaitytoju..
Atsakyti
QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 30, 16:26)
man toks pasisakymas skamba lyg anti reklama (tos parduotuves geras, o tos blogas)  g.gif
Paskutinia muiliukai is kiaules tauku ir namines grietines (vianas su ramunelem, o kitas su  vilna (del sito abejoju kas gausis, bent jau atrodo tai gerai  ax.gif )

nesu nei vienos parduotuvės savininkė- todėl labai objektyviai pateikiu informaciją ax.gif

Kiaulės taukai - gyvulinės kilmės produktas, o tokių aš nenaudoju priežiūros priemonių gamybai schmoll.gif Be viso to - jie dvokia, neįsivaizduoju kaip reiktų paskui į tokius namus įeiti doh.gif, o juo labiau praustis juo. draugė pirko karaliūnaitės kremą su kiaulės taukais - tai išmetė, nes negalėjo tos smarvės pakęsti

QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 16:58)
Man kaip tik keisciau kai sako kad visiskai naturalus produktas, o siltai menesius sviezias isstovi.... doh.gif

aliejus turi 2 galiojimus ir jų laikantis aliejai neapkarsta schmoll.gif Aš jų tiek visokių išragavus, kad man nereikia sekti pasakų. Greičiausiai apkarsta visokie neaiškaus pilstymo aliejai doh.gif

QUOTE(Babi* @ 2010 12 30, 17:10)
Kažkaip mano supratimu, tai spaudykloje spaudžia tiek paprastus, rafinuotus, tiek ekologiškus aliejus, todėl spaudykla, tai kaip ir ne rodiklis teigti, kad iš ten aliejus tik geras/labai geras, ar nusišneku?

taip, spaudykla spaudyklai nelygi - todėl vieni aliejai kainuoja labai brangiai, o kiti - tos pačios rūšies pigiai.

QUOTE(Satura @ 2010 12 30, 17:15)
protingi žmonės mokosi iš svetimų klaidų, likę - iš savų  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(akvilyte @ 2010 12 30, 17:49)
jei žmogus darosi SAU tai koks kieno reikalas, iš taukų, vienokio aliejaus at kitokio  doh.gif  kam tie kraštutinumai ir įžeidinėjimai  doh.gif  fu...

o reikalas toks, kad labai dažnai tie darantys sau - pradeda pardavinėti. Aš tai vargu ar drįsčiau po tokių pasisakymų pirkti lietuvišką muilą, apart iš KN ar DG, nes kažkoks siaubas.
Paimkim bet kurią temą - naujokės, vos pasidaro vieną daiktą ir jau žiūrėk siūlo savo produkciją pardavimui - nėra jokios atsakomybės už savo produkto kokybę - tai ko mes norime iš kitų gamintojų, kurie į maistą visko prikiša - jei pačios taip mąstote. Jie ir gal daro bandomasiąs partijas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2010 12 30, 21:28)
Labai kažkaip puolat į kraštutinumus.

tikrai ne kraštutinumas atkreipti dėmesį į kokybę. Antraip ką veikiat Ekologijos skyrelyje?

QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 31, 09:33)
aliejus turi 2 galiojimus ir jų laikantis aliejai neapkarsta  schmoll.gif

Aš tai vargu ar drįsčiau po tokių pasisakymų pirkti lietuvišką muilą

Paimkim bet kurią temą - naujokės, vos pasidaro vieną daiktą ir jau žiūrėk siūlo savo produkciją pardavimui - nėra jokios atsakomybės už savo produkto kokybę - tai ko mes norime iš kitų gamintojų, kurie į maistą visko prikiša - jei pačios taip mąstote. Jie ir gal daro bandomasiąs partijas  lotuliukas.gif

gal gali plačiau 4u.gif

100 proc., išskyrus paminėtas išimtis drinks_cheers.gif

nauja mada - pardavimai cool.gif Bet susilydžiau iš šitos pasisakymo pastraipos lotuliukas.gif
Atsakyti
skaiciau kad muila nuo pradziu galima gaminti su soda kaip sarmu. gal galetu kuri zinanti daugiau ir man apie si procesa papasakoti? 4u.gif
Atsakyti
sveikos, noriu pasisakyti apie muila is tauku... pati pirma muila dariau tik is kiaules tauku... ir visai del to nepergyvenau, kad smirdes ar slykstesiuosi paciu muilu, ar prausimuosi juo, nes man nesmirdejo... taip, turi taukai specifini kvapa, bet ne toki, kad butu bjauru.... ko negaleciau pasakyti apie gamyba su ozkos pienu. Man asmeniskai, daug smardziau smirdejo pienas, kai kaito nuo sarmo ir jis karamelizavosi siek tiek... ta smarve, bent jau man, buvo didziule... bet kai pridedi EA, muilas atsala, sustingsta ir subresta, nereikalingi kvapai isgaruoja ir lieka vos juntami EA aromatai smile.gif

Gal but kvapo suvokimas, kiekvienam yra skirtingas, gal kitoms yra atvirksciai, ir joms ozku pienas ... kvepia... kas zino...

o kas liecia apie gerasias savybes, tauku, tai cia velgi, atskira tema... kas veganai yra, manau aisku, kodel atsisakys tokio muilo... o bukime sau griezti ir teisngi... kiaule labiausiai yra panasi i zmogu, nuo savo organu sandaros ... iki mitybos (kalbu bendraja zmonijos prasme)... smile.gif
Atsakyti
Sveikos, kuri laika jau domiuosi muilo virimu is sarmo, susigundziau ir as pabandyti, nes perlydineti muila nebesinori.. norisi visiskai svaraus produkto..

QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 30, 16:15)
Avsista tikrai parduoda išvalytą ir tinkamą, žinau, kad kitos perka labai pigiai kitur (nežinau kur), bet dėl jo kokybės nesu tikra  g.gif

bandziau susisiekti su Avsista, atrase kad gali siusti, norejau atsisiuti sarmo bet nebeatraso nuo ketvirtadienio g.gif pas juos kokios atostogos ar dar kas g.gif ar cia nebenori jau man siusti, nieko nesupratau g.gif
o is kur kitos gaunat pigiau sarmo? gal galit pasidalint info? jei nenorit cia, galit i az parasyt, buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Avsista geras pasirinkimas 4u.gif pakartokite savo laiska, gal pasimete tarp daugelio... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(atograza @ 2011 01 03, 23:08)
Avsista geras pasirinkimas  4u.gif  pakartokite savo laiska, gal pasimete tarp daugelio...  mirksiukas.gif

pakartojau vakar ryte, iki siandien tyla doh.gif nieko nesuprantu..
Atsakyti
QUOTE(laur* @ 2011 01 03, 16:19)
skaiciau kad muila nuo pradziu galima gaminti su soda kaip sarmu. gal galetu kuri zinanti daugiau ir man apie si procesa papasakoti? 4u.gif

kaustinė soda turima omeny, o tai ir yra šarmas ax.gif

QUOTE(suprara @ 2011 01 04, 09:56)
pakartojau vakar ryte, iki siandien tyla doh.gif nieko nesuprantu..

aš tai siūlau skambinti, tol kol pakels smile.gif, nes tie meilai
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2010 12 30, 22:28)
Labai kažkaip puolat į kraštutinumus. Visiems, manau, yra suprantama, kad kuo kokybiškesnės priemonės, tuo kokybiškesnis galutinis produktas. Niekas tikrai nepalaiko pozicijos "dėkit į tą muilą bet ką, sueis".

Sveiki, Evah,
kreipiuosi i Jus kaip sena muilo gamintoja. As taip pat ,,uzsikabliavau" ant muilo gamybos. Naudojau tik kokybiskus bazinius aliejus, skaninau-gerinau kokybiskais ea. gaminau laikydamasi visu saugumo instrukciju. Mano mokytojas knyga ,,Rankų darbo muilas (Melinda Coss) skaiciau skersai isilgai kokius 5 kartus). Jau pagaminau pagal sios knygos receptus ir brandinu 3 partijas muiliuku (alyvuogiu, ozkos pieno su kanangom, kokosu grietinele). Praejo 4 savaites. Ir stai iskilo keletas klausimu. Gal galit Jus ar kitos atsakyti?
1. Kaip zinot, ar saugus muilas naudoti? Is ko spresti? Kaip jus darot?
As Avsistoj nusipirkau popieriuku sarmui matuoti, bet kiek skaiciau internete, jie labai apytiksliai...Dabar man rodo 9-10 (sviesiai zalia spalva). Bandziau ir lyzteleti. Lyg ir ,,kanda", bet nesu labai tuo uztikrinta.
2. Ar gali buti taip, kad muilas dar per trumpai (4 sav.) brandinasi?
3. O gal toks muilas netinkamas ir ji teks ismesti? Ar galima perlydyti, isgelbeti (gaila sudetu kokybisku produktu)?
4. Muilas sudrekes truputi snarglejasi. Ar tai normalu?
labai lauksiu visu atsakymu...
Atsakyti