Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Scurry @ 2010 12 30, 17:01)
tai iš esmės abu šarmai tinka? O kur Kaune jo gamima įsigyti?



QUOTE(Scurry @ 2010 12 30, 17:18)
perskaičiau visą temą du kartus iki klausiant, tai jūs kalbat apie šį puslapį? Tik kad ten bazę, o ne šarmą parduoda..http://www.muilonamai.lt/Naujienos.php



Neatidžiai skaitėt nono.gif aš to jau klausiau, pora psl. atgal mirksiukas.gif

QUOTE(Babi* @ 2010 12 28, 22:08)
Vilniuje yra „Avsista“, google įvesk ir bus nurodyti kontaktai, jie dar berods ir Ignalinoje yra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvadigi: 30 gruodžio 2010 - 16:29
QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 30, 18:26)
Paskutinia muiliukai is kiaules tauku ir namines grietines (vianas su ramunelem, o kitas su  vilna (del sito abejoju kas gausis, bent jau atrodo tai gerai  ax.gif )

pasidalinkite patirtimi ir vaizdais 4u.gif
QUOTE(akvadigi @ 2010 12 30, 18:29)
Neatidžiai skaitėt nono.gif aš to jau klausiau, pora psl. atgal mirksiukas.gif

aš apie šį psl parašiau paskutiniame poste - jie siūlo muilo bazę, o ne šarmą.. nu nebent pražiūrėjau keletą kartų ( o taip irgi pasitaiko).. O Avsista yra Vilniuje..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scurry: 30 gruodžio 2010 - 16:45
QUOTE(JusRuMa @ 2010 12 30, 16:21)
sveikos visos,
muilo gamyboje esu visisška naujokė. Peržiūrėjau 1-ame psl.esančias nuorodas, patyrinėjau interneto platybes. Pagrindas gamybos kaip ir aiškus: riebalai (aliejai, sviestas...) + priedai kvapui, spalvai...+ šarmas. Bet kiek laiko kaitinti, plakti ir t.t.? Kur rasti tokią įvadinę informaciją?
Ir dar (šioje chemijos pamokoje matyt miegojau blink.gif ). Jei šarmas toks nuodingas, kodėl galutiniame produkte jis nekenkia? g.gif


Paskaityk šį forumą, ten rasi ne tik atsakymą, bet ir daugybę naudingos informacijos smile.gif
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 30, 16:49)
iš kvapo - jis baisiai bjaurus

Aišku 4u.gif

Scurry, „Avsista“ siunčia ir per kurjerius, jei toks variantas tinka, tai tada į el. paštą jiems gali parašyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 30 gruodžio 2010 - 16:52
QUOTE(JusRuMa @ 2010 12 30, 14:21)
sveikos visos,
muilo gamyboje esu visisška naujokė. Peržiūrėjau 1-ame psl.esančias nuorodas, patyrinėjau interneto platybes. Pagrindas gamybos kaip ir aiškus: riebalai (aliejai, sviestas...) + priedai kvapui, spalvai...+ šarmas. Bet kiek laiko kaitinti, plakti ir t.t.? Kur rasti tokią įvadinę informaciją?
Ir dar (šioje chemijos pamokoje matyt miegojau blink.gif ). Jei šarmas toks nuodingas, kodėl galutiniame produkte jis nekenkia? g.gif

Kaitinti reikia kol issilydo visi riebalai. Skirtingi puslapiai nurodo skirtingas temperaturas kuriose reikia maisyti riebalus su sarmu, bet man geriausiai pasiteisino apie 50 laipsniu. (sarmas sumaisytas su vandeniu pats uzkaista, tai ji reikia atvesinti iki tokios pat temperaturos). Pilti istirpdyta sarma i riebalus. Plakti reikia kol pavirsiuje atsiranda "pedsakas". Liaudiskai sakant, perbraukus saukstu, lieka zyme. Tada imaisyti eterinius aliejus ir kitus priedus. Pilti i formas ir padeti siltai (as isuku i adijala), nes turi atvesti is leto, kad spetu ivykti visos chemines reakcijos.
Sarmas galutiniame produkte nekenkia, nes jo, kaip ir riebalu nebelieka (aisku jei tiksliai apskaiciuota ir susverta ingredientai). Tas procesas vadinamas saponifikacija, ir jos metu sarmas reaguoja su riebalais ir susidaro muilas. 4u.gif

QUOTE(Satura @ 2010 12 30, 14:28)
na bet ir nesąmonė  blink.gif Aliejus reikia laikyti tiesiog tamsiai ir vėsiai, o ne kišti šaldiklį  doh.gif


QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 30, 14:49)
iš kvapo - jis baisiai bjaurus
doh.gif
va kas būna, kai iš visokių aliejų pradeda žmonės pirkti, nes tik tokio tipo parduotuvėse tai yra sakoma. Čia jie tipo taip užkonservuoja. Kitoje temoje, viena sėmėnų aliejų šaldo, kad jis nebūtų kartus - nu viršūnė, metus pralaikyti SĖMĖNŲ aliejų šaldiklyje, nes taip jo galiojimas prasitęsia ir neapkarsta lotuliukas.gif 


Ne virsune, ne virsune. O vesiai ir tamsiai tai cia saldytuve? bigsmile.gif Nes kambaryje ar spinteleje tikrai nebus vesu. Saldiklyje gal ir nebutina, bet taip dar ilgiau islaikomas jis sviezias. Ir visai ne tipo uzsikonservuoja, o tiesiog uzsaldomas. Nieko cia keisto ir nuostabaus. Naturalus nerafinuotas aliejus laikomas kambario temperaturoje genda/apkarsta. Deja taip yra. Tikriausiai niekada neturejote tikro is spaudyklos pirkto semenu aliejaus kad taip stebites. Arba jei turejote, tai greitai suvartojote. Mes semenu alieju perkam is spaudyklos kas keli menesiai (neprivazinesi daznai), tad tenka ji saltai laikyti kad issaugotume sviezia, juk naudojam maistui, apkartes nebetinka.
Man kaip tik keisciau kai sako kad visiskai naturalus produktas, o siltai menesius sviezias isstovi.... doh.gif

QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 30, 15:26)
man toks pasisakymas skamba lyg anti reklama (tos parduotuves geras, o tos blogas)  g.gif

Kazkaip siuo metu yra aukstinama eko (bet kas garantuoja kad tikrai ten eko)  g.gif  man labiau svarbu naturalumas, todel ir valgom kiaule, kuria gaunam kaime ir t.t. Tad muila bandau virti is tauku, nes skaiciau knyga apie muilus radau kad, muilas is tauku yra pats balciausia ir ne ka ptastensnis uz alyvu ar kitu. Juk musu mociutes tokiais ir prausesi (o ju oda is ties skaisti  rolleyes.gif ).

Paskutinia muiliukai is kiaules tauku ir namines grietines (vianas su ramunelem, o kitas su  vilna (del sito abejoju kas gausis, bent jau atrodo tai gerai  ax.gif )

thumbup.gif drinks_cheers.gif Prasau pasidalinti receptu ir kaip gavosi. Prausia normaliai? Nes as galvoju gal kokosu aliejaus deti dar, kad pagerinciau plaunamasias savybes, nors dar nebandziau kaip be jo gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 17:58)
Ne virsune, ne virsune. O vesiai ir tamsiai tai cia saldytuve?  bigsmile.gif Nes kambaryje ar spinteleje tikrai nebus vesu. Saldiklyje gal ir nebutina, bet taip dar ilgiau islaikomas jis sviezias. Ir visai ne tipo uzsikonservuoja, o tiesiog uzsaldomas. Nieko cia keisto ir nuostabaus. Naturalus nerafinuotas aliejus laikomas kambario temperaturoje genda/apkarsta. Deja taip yra. Tikriausiai niekada neturejote tikro is spaudyklos pirkto semenu aliejaus kad taip stebites. Arba jei turejote, tai greitai suvartojote. Mes semenu alieju perkam is spaudyklos kas keli menesiai (neprivazinesi daznai), tad tenka ji saltai laikyti kad issaugotume sviezia, juk naudojam maistui, apkartes nebetinka.
Man kaip tik keisciau kai sako kad visiskai naturalus produktas, o siltai menesius sviezias isstovi.... doh.gif

Na mano supratimu vėsiai: spintelėje, o šaltai: šaldytuve g.gif Keista, bet kiek teko susidurti su ekologiškai aliejais, tai nei vienas, buvęs spintelėje, tamsoje neapkarto ar kažkaip kitaip nepasikeitė... Man dar toks klausimas: o spaudykloje būna tik aukštos kokybės aliejai? Kažkaip mano supratimu, tai spaudykloje spaudžia tiek paprastus, rafinuotus, tiek ekologiškus aliejus, todėl spaudykla, tai kaip ir ne rodiklis teigti, kad iš ten aliejus tik geras/labai geras, ar nusišneku? unsure.gif Patikėkit manim, bet kas jau kas, o Satura su Kunigunda šitame reikale pasikausčiusios kaip reikalas, todėl tikrai žino, ką sako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 30, 16:26)
man toks pasisakymas skamba lyg anti reklama (tos parduotuves geras, o tos blogas)  g.gif

Paskutinia muiliukai is kiaules tauku ir namines grietines


protingi žmonės mokosi iš svetimų klaidų, likę - iš savų mirksiukas.gif


atgrasu net skaityti apie eksperimentus su kiauliniais taukais wacko.gif Nuo prosenelių laikų pasaulis pažengė tikrai, būtent augaliniai aliejai yra sveiki, draugiški odai ir bent man - priimtiniausi. Tokį muilą su kiaulės taukais išmesčiau vos gavusi, nenorėčiau tokiu praustis ir apskritai jo turėti....

pasiskaičius apie tokias sudėtis: kiaulės taukus, neaiškių aliejų rinkimąsi kaskart padėkoju tyliai ir netyliai, kad kaip gerai, kad aš muilus iš stebuklingų rankų wub.gif gaunu su aukščiausios kokybės ingredientais, be jokių kiaulių taukų doh.gif

gal tiesiog nediskredituokite muilų gamintojų, o tai pasiskaičius temą rimtai baisu - tiap liap, kas be svarstyklių, kas be rimtos, atsakingos gerų sudedamųjų dalių atrankos unsure.gif


QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 16:58)
Ne virsune, ne virsune. O vesiai ir tamsiai tai cia saldytuve?  bigsmile.gif Nes kambaryje ar spinteleje tikrai nebus vesu. Saldiklyje gal ir nebutina, bet taip dar ilgiau islaikomas jis sviezias. Ir visai ne tipo uzsikonservuoja, o tiesiog uzsaldomas. Nieko cia keisto ir nuostabaus. Naturalus nerafinuotas aliejus laikomas kambario temperaturoje genda/apkarsta. Deja taip yra. Tikriausiai niekada neturejote tikro is spaudyklos pirkto semenu aliejaus kad taip stebites. Arba jei turejote, tai greitai suvartojote. Mes semenu alieju perkam is spaudyklos kas keli menesiai (neprivazinesi daznai), tad tenka ji saltai laikyti kad issaugotume sviezia, juk naudojam maistui, apkartes nebetinka.


pasaulis ties sėmenų aliejumi nesustoja, verta pažvelgti ir toliau savo nosies, juo labiau, kai Lietuvoje toks didelis pasirinkimas aliejų iš įvairiausių pasaulio kampelių. Jie, beje, tarpusavyje skiriasi stabilumu. ir jeigu sėmenų aliejus greitai oksiduojasi, tai nereiškia, kad VISUS aliejus reikia kišti į šaldytuvą, o dar geriau - šaldiklį, ir ten laikyti neva šviežius.

pritariu kunigundai78, kad visos neaiškios parduotuvės ir gali patarti kišti aliejus į šaldytuvą. Nes kai ištrauksi sugadintą daiktą, pati ir būsi kalta, nebeatskirsi, pati prisidirbai ar š... pardavėja įkišo. Taip, avokadus buvau įdėjusi pasižiūrėti, kas bus. Iškrito baltos nuosėdos, kai pats aliejus vientisas, žalias. Ot tai džiaugsmas, ar ne, iš sugadinto aliejaus? Kai drąsiu tonu rekomenduoji tokius dalykus, pirma gerai pagalvok, ką sakai viešai tokiam būriui žmonių.

taip, normaliai kambaryje į spintelę padėtas aliejus, jei jis geros kokybės, laikosi puikiai. Pvz. vienas stabiliausių aliejų, marulų, kelis metus taip gali išstovėti be pokyčių, nes nėra linkęs oksiduotis.
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 12 30, 18:50)
Paskaityk šį forumą, ten rasi ne tik atsakymą, bet ir daugybę naudingos informacijos smile.gif


Ačiū! Ot, tai darbo turėsiu smile.gif

QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 18:58)
Kaitinti reikia kol...


Ir jums 4u.gif Kai apsišviesiu teoriškai, grįšiu su praktinių dalykų klausimynu.
Atsakyti
vėl turgus lotuliukas.gif o dar tik temos pradžia doh.gif

jei žmogus darosi SAU tai koks kieno reikalas, iš taukų, vienokio aliejaus at kitokio doh.gif kam tie kraštutinumai ir įžeidinėjimai doh.gif fu...
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 12 30, 18:50)
Scurry, „Avsista“ siunčia ir per kurjerius, jei toks variantas tinka, tai tada į el. paštą jiems gali parašyt smile.gif

Ačiū 4u.gif

Mergaitės, nesipykim, juk šventės 4u.gif

Lailatina, labai aiškiai išdėstėt thumbup.gif
Atsakyti
Profesionales, nepykit ant musu 4u.gif

mes tik pardedam, apie aliejus paskaiciusios, po kelis sakiniu blush2.gif, i ju kainas paziurejus unsure.gif baisu daros, o juk mokytis reikia ir nesinori sugadinti tokius gerus aliejus, kazka netaip sumaisius ar netoje temperaturoje doh.gif .

todel ir bandom su paprastesnem zaliavom, paziureti kaip stingsta, kas gaunas, kaip reaguoja su priedais.

ir turiu klausimeli ax.gif

jei noriu tarki keliu alieju muilo, tai didziaja dali pilu alyvu ir tarkim nedaug linu semenu (nes turi kazko kas tink jaunatviskiems spuogams ) ?
ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mezgejyte: 30 gruodžio 2010 - 17:56
Ir kaip visada kiekvienas laiko save gudresniu už kitą, svarbu pasikandžiot rolleyes.gif
Kiekvienas renkasi ką ir iš ko virti. Gal vietoj to, kad įžeidinėtumėt, geriau paaiškinkit, KUO tie taukai yra blogi rolleyes.gif

Aš esu porą kartų pirkusi iš minėtos parduotuvės, kai užsibaigė netikėtai resursai. Tie pora aliejų kvepėjo ir atrodė įprastai, buvo šalto spaudimo ir nerafinuoti. Sutinku, kad jis galbūt nėra aukščiausios kokybės, bet tikrai ne toks, kokį čia kunigunda aprašė. Svarbiausia yra žiūrėti, ką perki. O pirmosioms partijoms aš nepirkčiau brangiausių aliejų, nes daug šansų, kad jie iškeliaus į kanalizaciją ar šiukšliadėžę.
O jau po to su laiku kiekvienas atsirinks, kas jam tinkamiausia.
Atsakyti
Gincai gerai smile.gif Gincuose gimsta tiesa biggrin.gif
O jei rimtai, man atrodo, cia mes visos tik zengiancios pirmuosius zingsnius, todel savikritika, noras kvestionuoti ir daugiau suzinoti turetu buti pirminis. O tik paskui asmeniskumai, isizeidimai ir t.t.

Kodel naudot kokybiskesnius aliejus? Man atrodo, akivaizdu. Cia kazkurioj zinutej, maciau, kad ir citrinos, ir ozkos pienas, aliejai, tikima, kad turi vitaminu, antioksidantu, kitu geruju savybiu.. ? Kam visus tuos priedus dedat i muila? Nes tikit, kad yra is ju kazkokia nauda? Tas pats su aliejais.

Zinoma, yra racijos, jei tai pirmasis bandymas ir bus sunaudotas skalbimui/valymui, pabandyti gaminti su taukais. Bet velgi. Aliejai elgsis kitaip. Tai tas bandymas suteiks tik dalina patirti.

As pasigedau kalbu apie apsauga ir potencialia gresme. Man atrodo, jai turetu buti paskirti pirmieji puslapiai smile.gif
Atsakyti