QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 30, 16:26)
man toks pasisakymas skamba lyg anti reklama (tos parduotuves geras, o tos blogas)
Paskutinia muiliukai is kiaules tauku ir namines grietines
protingi žmonės mokosi iš svetimų klaidų, likę - iš savų
atgrasu net skaityti apie eksperimentus su kiauliniais taukais
Nuo prosenelių laikų pasaulis pažengė tikrai, būtent augaliniai aliejai yra sveiki, draugiški odai ir bent man - priimtiniausi. Tokį muilą su kiaulės taukais išmesčiau vos gavusi, nenorėčiau tokiu praustis ir apskritai jo turėti....
pasiskaičius apie tokias sudėtis: kiaulės taukus, neaiškių aliejų rinkimąsi kaskart padėkoju tyliai ir netyliai, kad kaip gerai, kad aš muilus iš stebuklingų rankų
gaunu su aukščiausios kokybės ingredientais, be jokių kiaulių taukų
gal tiesiog nediskredituokite muilų gamintojų, o tai pasiskaičius temą rimtai baisu - tiap liap, kas be svarstyklių, kas be rimtos, atsakingos gerų sudedamųjų dalių atrankos
QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 16:58)
Ne virsune, ne virsune. O vesiai ir tamsiai tai cia saldytuve?
Nes kambaryje ar spinteleje tikrai nebus vesu. Saldiklyje gal ir nebutina, bet taip dar ilgiau islaikomas jis sviezias. Ir visai ne tipo uzsikonservuoja, o tiesiog uzsaldomas. Nieko cia keisto ir nuostabaus. Naturalus nerafinuotas aliejus laikomas kambario temperaturoje genda/apkarsta. Deja taip yra. Tikriausiai niekada neturejote tikro is spaudyklos pirkto semenu aliejaus kad taip stebites. Arba jei turejote, tai greitai suvartojote. Mes semenu alieju perkam is spaudyklos kas keli menesiai (neprivazinesi daznai), tad tenka ji saltai laikyti kad issaugotume sviezia, juk naudojam maistui, apkartes nebetinka.
pasaulis ties sėmenų aliejumi nesustoja, verta pažvelgti ir toliau savo nosies, juo labiau, kai Lietuvoje toks didelis pasirinkimas aliejų iš įvairiausių pasaulio kampelių. Jie, beje, tarpusavyje skiriasi stabilumu. ir jeigu sėmenų aliejus greitai oksiduojasi, tai nereiškia, kad VISUS aliejus reikia kišti į šaldytuvą, o dar geriau - šaldiklį, ir ten laikyti neva šviežius.
pritariu kunigundai78, kad visos neaiškios parduotuvės ir gali patarti kišti aliejus į šaldytuvą. Nes kai ištrauksi sugadintą daiktą, pati ir būsi kalta, nebeatskirsi, pati prisidirbai ar
š... pardavėja įkišo. Taip, avokadus buvau įdėjusi pasižiūrėti, kas bus. Iškrito baltos nuosėdos, kai pats aliejus vientisas, žalias. Ot tai džiaugsmas, ar ne, iš sugadinto aliejaus? Kai drąsiu tonu rekomenduoji tokius dalykus, pirma gerai pagalvok, ką sakai viešai tokiam būriui žmonių.
taip, normaliai kambaryje į spintelę padėtas aliejus, jei jis geros kokybės, laikosi puikiai. Pvz. vienas stabiliausių aliejų, marulų, kelis metus taip gali išstovėti be pokyčių, nes nėra linkęs oksiduotis.