Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

kristinkag, čia kavos tirščiai taip pajuodavo, kad net mėlyna lotuliukas.gif

Ievutyle, dėl tų tirščių tu teisi, bet čia daugiau eksperimentas buvo, nei bandymas išvirti normalų muilą. Jau 'pričiūdino' jis čia iki valiai, žiūrėsiu, kas bus toliau. Jei neis praustis, padėsiu vonioj kaip dekoraciją biggrin.gif Oranžinė spalva yra kitas muilas. Viriau tuo pat metu du, tai pirmojo likučius susluoksniavau su kavos muilu. Kaip ir minėjau, eksperimentas.... biggrin.gif

rolandas., agee, ačiū
Atsakyti
Turiu klausimą: užvakar viriau muilą, vakar ryte supjausčiau, o vakare pamačiau, kad kai kurie gabaliukai tokie kaip aprasoję mažais lašeliais. Gal žinot ką tai reiškia ir ar tai blogai?
Atsakyti
Nieko blogo, man taip daznai buna, poto tiesiog nudžiūsta.
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 03 21, 10:18)
Turiu klausimą: užvakar viriau muilą, vakar ryte supjausčiau, o vakare pamačiau, kad kai kurie gabaliukai tokie kaip aprasoję mažais lašeliais. Gal žinot ką tai reiškia ir ar tai blogai?

velnias žino, ar blogai. Man taip niekada nebuvo, o Literatūroje rašo, kad tai galėtų būti ir šarmo lašeliai. O tokių lašelių, pūslelių muilo viduje yra? Tokiu atveju, muilas gali būti netinkamas naudoti...
Atsakyti
agee, greiciausiai tie laseliai - glicerinas. Ne per siltai muila laikei? O muilas pjaustant netrupejo?

pabandyk pH matavimo juostele priglaust, jei ten sarmas, iskart smarkiai juostele sureaguos, bus apie 12-14 ph jei ne, neturetu rodyti saqrmingumo visai. Tik ta daryt siuo atveju reiktu neslapinus muilo, tiesiog ta laseli "pagaut " reiktu.
Atsakyti
lašiukų muilo viduj nėra, skaičiau, kad tokiu atveju muilas netinkamas praustis būtų. Pjaustant iš vis netrupėjo, slydo peilis kaip per sūrį lotuliukas.gif Kas įdomiausia, kad ne ant visų gabaliukų lašiukai yra. Muilo masę (900 gr) dalinau į tris dalis ir pyliau skirtingus EA. tai aprasojo gabaliukų viršus muilo su cinamono EA ir kita dalis su apelsino EA bei benzoine derva (šitą muilą buvau supylus į butelį ir po to pjausčiau riekelėm, tai aprasojo tik viena riekelė, nupjauta nuo viršaus). Muilas su levandų ir rozmarino EA neaprasojo.
O ar laikiau ne per šiltai, net nežinau. Kaip visada, gerai apklojau ranksluosčiu, po kelių valandų indeliai dar šilti buvo.
Beje, išdrįsau per tuos lašiukus su pirštu perbraukti, tai piršto nenugraužė, odos nesudirgino ax.gif Grįšiu iš darbo, žiūrėsiu, kaip atrodo, gal jau nebebus drėgnas...
O ph juostelių gaila neturiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agee: 21 kovo 2011 - 12:26
Kur jūs perkat alyvpalmių aliejų? Radau internete tik rafinuotą, o norėčiau šalto spaudimo ax.gif
Atsakyti
agee, greičiausiai, kad tavo muilai tiesiog perkaito truputį ir kondensavosi truputis skysčių ant viršaus. Paprasčiausias ir geriausias būdas išsiaiškinti, ar tie lašeliai ne šarmas - prikišti liežuvį. Jeigu jausmas, lyg palaižius 9 voltų bateriją, vadinasi - šarmingi, ir gali jau ruoštis pervirimui wink.gif

Alyvpalmių, tai čia turimas omeny palmių aliejus? (Nepykit, lietuviškuose pavadinimuose aš vis dar nelabai gaudausi.) Jeigu taip, tai nerafinuotas palmių aliejus visur parduodamas kaip raudonasis palmių aliejus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 21 kovo 2011 - 21:22
Evah, palaižiau vakar muilą - liežuvio nekando tongue.gif Reiškias viskas gerai thumbup.gif Kažkaip ir sunku buvo patikėt, kad šarmo per daug - svėriau gramas į gramą, o ir pariebinimą 7 proc dariau smile.gif
O nebūna palmių aliejaus neraudono? Nes, kaip suprantu, jis būna dviejų rūšių - raudonas ir neraudonas? Ar aš čia ką painioju? blush2.gif
Beje, vakar išmėginau savo pirmąjį muiliuką, daugiau kaip prieš mėnesį virtą. Putoja puikiai, kietas, netįžta visai thumbup.gif Tik nusprendžiau, kad reiks daryt visad didesnį pariebinimą, nei 5 proc.
Atsakyti
QUOTE(xrenka @ 2011 03 19, 18:38)
Sveikutės, pamenat, kažkada viriau muilą su kava, kuris keitė spalvas kaip koks chameleonas?  doh.gif  Tai štai, galutinis rezultatas yra toks

labai grazios spalvos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 03 22, 08:01)
Evah, palaižiau vakar muilą - liežuvio nekando  tongue.gif Reiškias viskas gerai  thumbup.gif  Kažkaip ir sunku buvo patikėt, kad šarmo per daug - svėriau gramas į gramą, o ir pariebinimą 7 proc dariau  smile.gif
O nebūna palmių aliejaus neraudono? Nes, kaip suprantu, jis būna dviejų rūšių - raudonas ir neraudonas? Ar aš čia ką painioju?  blush2.gif
Beje, vakar išmėginau savo pirmąjį muiliuką, daugiau kaip prieš mėnesį virtą. Putoja puikiai, kietas, netįžta visai  thumbup.gif  Tik nusprendžiau, kad reiks daryt visad didesnį pariebinimą, nei 5 proc.

Aš irgi taip galvojau, bet niekur nesugebėjau rasti nerafinuoto palmių aliejaus, kuris būtų ne raudonas biggrin.gif O čia viena citata: "Virgin Palm Oil is palm oil that is traditionally made and maintains the natural nutrients of carotenes (precursors to Vitamin A) and the antioxidant tocotrienols (Vitamin E). Typical RBD (Refined, Bleached, and Deodorized) palm oil has these nutrients stripped from them resulting in a clear oil. In its natural state, palm oil is red in color due to a high concentration of carotenes and tocols. Palm oil comes from a tropical palm tree (elaeis guineensis - NOT the same as coconut palm trees), which is native to the tropical areas of Africa, where it grows wild."
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 03 22, 08:01)
Evah, palaižiau vakar muilą - liežuvio nekando  tongue.gif Reiškias viskas gerai  thumbup.gif  Kažkaip ir sunku buvo patikėt, kad šarmo per daug - svėriau gramas į gramą, o ir pariebinimą 7 proc dariau  smile.gif
O nebūna palmių aliejaus neraudono? Nes, kaip suprantu, jis būna dviejų rūšių - raudonas ir neraudonas? Ar aš čia ką painioju?  blush2.gif
Beje, vakar išmėginau savo pirmąjį muiliuką, daugiau kaip prieš mėnesį virtą. Putoja puikiai, kietas, netįžta visai  thumbup.gif  Tik nusprendžiau, kad reiks daryt visad didesnį pariebinimą, nei 5 proc.

as vaikystej buvau muilo atsikandus - dar iki siol ta skoni atsimenu lotuliukas.gif wacko.gif Tasi dabar jei kyla klausimas del sarmingumo - kisu muila vyrui tikrint biggrin.gif
Atsakyti