Evah, fantastiskai grazu reik ir man parodyti savo muiliukus, tik ikelt nemoku
QUOTE(Evah @ 2011 03 09, 15:52)
Rožė Marija, šioje temoje mes verdame muilą nuo pat pradžių, iš aliejaus ir šarmo. Apie muilo lydymą iš bazės daug daugiau informacijos rastum šitoje temoje.
tą temą jau peržiūrėjau kadangi esu naujokė, tai , matyt, nelabai supratau skirtumo- aš tiesiog maniau, kad jūs neužsiimate šioje temoje vaikiško muilo pervirimu, o vistiek naudojate bazę
įdomu, ar yra kur pradžiamokslis kaip pradėti virti muilą iš aliejaus + šarmo, be bazės visgi toks gal geriau jautriai odai kadangi turiu tokią, kuri itin itin jautri ir serganti, tai noris pačiai kažką susigalvoti
Kaip suprantu- svarbiausia gauti šarmo, o kur jo ieškoti esu Klaipėdoje ir kažkaip abejoju, kad mūsų provincijoje jo būtų arba iš kažkur užsisakyti
QUOTE(Evah @ 2011 03 07, 19:57)
joliux2, negalima muilo laikyti ant tiesioginių saulės spindulių. Gali atsirasti DOS, t.y. sugesti. Dėl tų 6mėn džiovinimų saulėje pakomentuoti negaliu. Nors alyvuogių aliejus labai atsparus gedimui, tai gal todėl taip įmanoma.
Geriausia džiovinti tamsioje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.
Na, kas ką verda? Aš šiandien labai norėjau kažką sumaišyt, tai tiesiog paprastą alyvuogių muilą su ožkos pienu ir medetkomis užmaišiau.
Švelnusis muilas (The Mild soap) by pienovonios, on Flickr
Geriausia džiovinti tamsioje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.
Na, kas ką verda? Aš šiandien labai norėjau kažką sumaišyt, tai tiesiog paprastą alyvuogių muilą su ožkos pienu ir medetkomis užmaišiau.
Švelnusis muilas (The Mild soap) by pienovonios, on Flickr
Labas visoms virejoms
Muilo gamyba su šarmu užsiemu daugiau nei metus ir kiekvieną kart pagaminus norisi vis kažką tobulint. Muilą gaminu tik iš ekologiškų augalinių aliejų ir eko eterinių aliejų. Jei kam padės eterinių aliejų proporcijų laikausi tokių:
Į 1 kg. augalinių aliejų dedu
Rozmarinų,cinamonų, gavzdikėlių eteriniai aliejai yra stiprus todel uztenka 30 ml
Citrusiniai aliejai 50 ml
Vidutinio stiprumo 40 ml
Labai gražūs jūsų muiliukai ,tik pas mane alyvuogių muilas pakankamai gerai pilasi i formą ir spalva jo būna geltona o po kelių dienų tampa visiškai balta.
Jei norit spalvingesnių natūralių muiliukų idėkit paprikos miltelių - rožinė spalva, spirulinos, žalio arba raudono molio ( 1 - 2 arbatiniai šukšteliai, nes per daug sausins oda), ciberžolės miltelių - chaki spalva. Cinamono ne daugiau kaip 1 arbatinis šaukštelis rudai spalvai gauti. Taip pat pabandykit eksperimentuot su sultim, nuovirais. Svarbiausia fantazija
Ievulyte, aš įsikeliu pirma į Flickr nuotraukas, o po to jau čia tiesiai nukopijuoju nuorodą. Siūlyčiau užsiregistruot ten ir pamėgint Labai paprasta, o ir visas nuotraukas turėsi vienoje vietoje.
musmeryte, prašom pasirodyti, mums visad įdomu, kas ką verda! O alyvuogių aliejaus muilas man irgi gerai pilasi į formą ir taip pat išdžiūvęs lieka baltas baltas.
musmeryte, prašom pasirodyti, mums visad įdomu, kas ką verda! O alyvuogių aliejaus muilas man irgi gerai pilasi į formą ir taip pat išdžiūvęs lieka baltas baltas.
QUOTE(Rožė Marija @ 2011 03 09, 18:26)
Kaip suprantu- svarbiausia gauti šarmo, o kur jo ieškoti esu Klaipėdoje ir kažkaip abejoju, kad mūsų provincijoje jo būtų arba iš kažkur užsisakyti
Svarbiausia ne gauti šarmo, o stipriai pasidometi teorija, kaip su juo atsakingai ir saugiai dirbti bei kokius pavojus jis gali sukelti
QUOTE(Evah @ 2011 03 09, 21:13)
tai kad niekada nefotografavau savo muiliukų tai kai tik bus galimybė pasirodysiu jums
QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 09, 16:28)
Evah, fantastiskai grazu reik ir man parodyti savo muiliukus, tik ikelt nemoku
as per http://imageshack.us/ ikelineju, ikeliu i ta tinklapiuka, o tada nukopinu po nuotrauka esancia http nuoroda o rasant SM zinute tikriausiai zinai, kad reikia spausti IMG ir parasyti ta nukopijuota adresiuka
Lauksim pasirodant
QUOTE(musmeryte @ 2011 03 10, 02:01)
tai kad niekada nefotografavau savo muiliukų tai kai tik bus galimybė pasirodysiu jums
lauksim
QUOTE(Rožė Marija @ 2011 03 09, 18:26)
tą temą jau peržiūrėjau kadangi esu naujokė, tai , matyt, nelabai supratau skirtumo- aš tiesiog maniau, kad jūs neužsiimate šioje temoje vaikiško muilo pervirimu, o vistiek naudojate bazę
įdomu, ar yra kur pradžiamokslis kaip pradėti virti muilą iš aliejaus + šarmo, be bazės visgi toks gal geriau jautriai odai kadangi turiu tokią, kuri itin itin jautri ir serganti, tai noris pačiai kažką susigalvoti
Rožė Marija, apie muilo virimą su aliejais ir šarmu paskaityk čia: http://www.auksarank...i...357&start=0
Kur šarmo gaut Klaipėdoj, tikrai nežinau. Aš jį siunčiaus iš www.avsista.lt. Tiesiog parašiau jiems e-mailą ir paprašiau, kad atsiųstu man natrio šarmo.
Sveikos, merginos, as atety irgi mastau gamintis muila dar tik skaitau, renku informacija, bet pamaciau toki grozi ir galvoju ar tikrai cia is muilo padaryta? http://www.youtube.c...feature=related
QUOTE(agee @ 2011 03 10, 09:45)
Rožė Marija, apie muilo virimą su aliejais ir šarmu paskaityk čia: http://www.auksarank...i...357&start=0
Kur šarmo gaut Klaipėdoj, tikrai nežinau. Aš jį siunčiaus iš www.avsista.lt. Tiesiog parašiau jiems e-mailą ir paprašiau, kad atsiųstu man natrio šarmo.
labai ačiū malonu, kai padeda
net nežinojau apie šį forumą- labai įdomu
QUOTE(kristinkag @ 2011 03 10, 15:26)
Sveikos, merginos, as atety irgi mastau gamintis muila dar tik skaitau, renku informacija, bet pamaciau toki grozi ir galvoju ar tikrai cia is muilo padaryta? http://www.youtube.c...feature=related
Merginos, o gal galetumet man kuri receptuka muilo parasyti, kad isivaizduociau kaip ji daryti? Galit i az. Nes anglu nesuprantu tai neissiaiskinsiu kaip tuos sarmus apskaiciuot, koki drekinantij Jau pradejau konspektuotis ko reik gamybai dar knyga kada reiks nusipirkt. Is karto aciu uz receptuka ir pagalba
kristinkag, grįžusi namo pakopijuosiu kelis receptus, kuriuos dėjau į žurnalą, kai rašiau straipsnį-pamokėlę apie muilo virimą. Ten paprasti tokie receptai, pradžiai