Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

joliux2, DOS nėra priklausomi vien nuo iodine, jas gali įtakoti ir kiti ingredientai, ir pariebinimas.

Čia tos pačios mano medinės formos, aš tiesiog jas iškloju popierium, kad muilas nepriliptų prie jų. Užtad privargau bandydama suformuot viršų, 100proc. alyvuogių muilas, pasirodo, nepasiduoda taip jau lengvai formavimui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 07 kovo 2011 - 21:21
QUOTE(Evah @ 2011 03 07, 22:20)
joliux2, DOS nėra priklausomi vien nuo iodine, jas gali įtakoti ir kiti ingredientai, ir pariebinimas.

Čia tos pačios mano medinės formos, aš tiesiog jas iškloju popierium, kad muilas nepriliptų prie jų. Užtad privargau bandydama suformuot viršų, 100proc. alyvuogių muilas, pasirodo, nepasiduoda taip jau lengvai formavimui  biggrin.gif

Na, bet formavimas l. grazus gavosi. O medetkas tik ant virsaus dedi, ar ir i vidu (ziedlapius, nuovra?)?
Atsakyti
Makaliūzė ten gavosi laugh.gif Į vidų įmaišiau medetkų žiedlapių. Vėlgi, pagrinde dėl grožio, kad kažkiek išsiskirtų. Su nuoviru šįkart neprasidėjau.
Jau laukiu, kada galėsiu supjaustyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 07 kovo 2011 - 21:40
QUOTE(Evah @ 2011 03 07, 21:39)
Makaliūzė ten gavosi laugh.gif Į vidų įmaišiau medetkų žiedlapių. Vėlgi, pagrinde dėl grožio, kad kažkiek išsiskirtų. Su nuoviru šįkart neprasidėjau.
Jau laukiu, kada galėsiu supjaustyt.

nemačiau makaliūzės...TIK GROŽĮ wub.gif
Atsakyti
Evah, laukiu nesulaukiu kada idesi supjaustyto muilo foto wub.gif

as irgi jau mastau apie nauja muiliuka.. tik niekaip neprisiruosiu, vis kazkas sutrukdo doh.gif
Atsakyti
Rytinė fotosesija biggrin.gif

user posted image
Švelnusis muilas by pienovonios, on Flickr

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 03 09, 08:54)
Rytinė fotosesija biggrin.gif

user posted image

kaip ledai essen.gif biggrin.gif labai grazu wub.gif
Atsakyti
Evah, labai gražus muiliukas. Kažkoks mielas. Gerai jam subręsti smile.gif Aš vėliau pafotografuosiu, prieš gerą savaitę gaminau šokoladinį su ožkos pienu. Aišku, šarmui reaguojant pieną sutraukė kažkiek, bet maišymo metu masė išsilygino. Beje, kai papasakojote, kad galima žele fazę kažkiek valdyti šaldant muilą - tai šitam būtent to ir norėjosi.., nes į vidų dėjau vaikiško muilo drožlių - tai jis nuo karščio išsileido ir neliko mano norėto grožio biggrin.gif
Atsakyti
Grazu thumbup.gif Grazi muilo spalva (nors ziedlapiu muile ir nemegstu smile.gif).

Net pakilo noras smile.gif Jau turbut 4 men negaminau smile.gif

As esu patyrus ir DOS smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mezgejyte @ 2011 03 06, 17:47)
kolkas atrodo taip  rolleyes.gif

kaip idomiai atrodo. is ko cia jis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 09 kovo 2011 - 12:05
Gal yra klaipėdieičų ir pasidalintų informacija, kur mūsų mieste galima nusipirkti muilo bazės ax.gif norėčiau ir aš pabandyt kažką paprasto pasidaryt 4u.gif Netikėtai iš bibliotekos parsinešiau knygą apie muilo virimą, tad užsidegiau ir aš 4u.gif
Parduotuvę Aliejai žinau, dažnai apsilankau, bet ten bazės nesu mačiusi g.gif dėl eterinių aliejų irgi abejoju- ten radau, bet gal, pvz., iš KN ar AN būtų geriau pirkti 4u.gif
būsiu dėkinga už patarimus 4u.gif
p.s o ožkos pieną kaip perkat? tą paprastą parduotuvėse? gal kvailai nuskambės klausimas, bet kai ,,žalias " esi- viskas įdomu ir nauja bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožė Marija: 09 kovo 2011 - 13:52
Rožė Marija, šioje temoje mes verdame muilą nuo pat pradžių, iš aliejaus ir šarmo. Apie muilo lydymą iš bazės daug daugiau informacijos rastum šitoje temoje.

Daddygirl, tai gal jau pats metas būtų užmaišyti ką nors? rolleyes.gif Taip sakant, pavasario proga. Aš nekantriai lauksiu.

Ačiū už komplimentus muilui. Aš irgi visai patenkinta rezultatu - būtent ir norėjosi tokio paprasto, mielo, jaukaus šįkart.
Atsakyti
Evah o tu dedi i muila sausas zoleleias, ar isvirtas?

Atsakyti