Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Evah @ 2011 03 05, 00:33)
Eteriniai aliejai ir jų maišymas yra atskiras mokslas. Su tuo reikia tikrai nemažai dirbti ir eksperimentuoti.
Vaisiniams ir pan. kvapams aš naudoju fragrance oils, dedu juos po pėdsako.

Labas rytas,
ta ir as teoriskai zinau ir nesitikiu, kad isduosi visas savo paslaptis. smile.gif
Tiesiog norejau konkreciau pasiaiskinti dirbant su fragrance oils, kada konkreciai po pedsako ji ideti (is kart ar po keliolikos min.)? ...ir turbut atsargiai maisyti (jau be blenderio), kad nesutrauktu, ar kaip?
Tiesiog turejau karcios patirties, kai sudejau gerus aliejus i muila, viskas buvo ok, bet kai ipyliau fragrance oil, sutrauke viska i varske ir nors stauk, kaip abydna (gal del perdidelio kiekio? i apie 500 g dejau 15 ml)...
kokia kitu muilininkiu patirtis?

Dekui uz kantrybe atsakinejant i klausimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joliux2: 05 kovo 2011 - 09:02

Merginos, o raudonųjų palmių aliejaus SAP koks yra, nes lentelej tik sviesto nurodyta.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 03 05, 10:42)
Merginos, o raudonųjų palmių aliejaus SAP koks yra, nes lentelej tik sviesto nurodyta.

palm kernel imk, soapcalc'e yra tikrai smile.gif

as i muila eterinius pilu, kvapa idomu padaryt nelengva, bet koks kaifas , kai is kokiu 5-7 eteriniu gaunas idomus kvapas tongue.gif o ir poveiki teigiama turi eterinis aliejus.

Gal kuri zinot kur gaut alkanet root? Ji muila nudazytu kazkur a la purpurine spalva g.gif
Atsakyti
joliux2, kad kaip tik - nėra ten jokių paslapčių. Aš dedu fo iškart, kai tik pasirodo pėdsakas. Pirma pamaišau šluotele, jeigu kartais fo labai greitai pradėtų tirštint muilą. O jeigu nieko baisaus nevyksta, dar su blenderiu pamaišau iki norimos konsistencijos.
O kaip elgiuosi su problematiškais fo, kažkada čia jau rašiau, kai man gardenijų muilą norėjo sutraukt. 15ml į 500g aliejų nėra per daug.

O su eterinių aliejų maišymu aš dar pati tik pradedu apšilt kojas rolleyes.gif

Ir dar norėčiau pakartoti, ką kažkada aiškinausi apie palmių aliejus skirtingus, kad nebūtų po to klaidų receptus kuriant ir skaičiuojant:
QUOTE(Evah @ 2011 01 19, 17:45)
O čia palyginimui visų trijų, informacija iš vieno muilininkų puslapio:
Raudonasis palmių aliejus
Palmių aliejus
Palmių branduolių aliejus

Kitaip sakant, jeigu aš dėčiau į muilą raudonųjų palmių aliejų, soapcalc rinkčiausi palm oil tiesiog. Palmių branduolių aliejus yra truputį kitas reikalas, jo SAP didesnis, todėl paskaičiavus neteisingai, muile gali likti per daug šarmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 05 kovo 2011 - 20:07
Evah, saunus roziu muiliukai mirksiukas.gif

Informacijos irgi cia jau i valias rolleyes.gif

o as toliau kankinuosi su tuo skystu muilu unsure.gif ir nieks su manim siuo klausimu nenori padiskutuoti ax.gif

taigi pasakoju kaip sekas rolleyes.gif
pasigamino lygtai sauniai, bey po poros dienu susisluoksniavo, vanduo sau aliejai sau schmoll.gif bet priedama pie muilo entynos vis ji paplakdavau ir galu gale jis tapo vientisu (po geros savaites) thumbup.gif . siektiek paciupinejau tai putoja gerai, tai abar tik dar daugiau kantrybes ir manau kadanors pasinaudosiu biggrin.gif

kolkas atrodo taip rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mezgejyte: 06 kovo 2011 - 18:53
Sveikos, 4u.gif
Gal kas nors galite parodyti kur yra gyvuojanti ranku darbo muilo tema ? Ta prasme aš dar per jauna gaminti muila pačiai tai jį dar perlydau ir man kylo klausimų o gyvuojančios temos kaip ir nėra.
Atsakyti
QUOTE(BernadetaBerta @ 2011 03 06, 19:40)
Sveikos, 4u.gif
Gal kas nors galite parodyti kur yra gyvuojanti ranku darbo muilo tema ?  Ta prasme aš dar per jauna gaminti muila pačiai tai jį dar perlydau ir man kylo klausimų o gyvuojančios temos kaip ir nėra.

Va čia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ende: 06 kovo 2011 - 20:04
Labai dėkoju, aš čia naujokė todėl dar nelabai gaudausi smile.gif) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BernadetaBerta: 06 kovo 2011 - 21:03
norejau pasiteirauti kaip dziovinate muilus. As tai visad ant spinteles laikiau uzklojus nuo dulkiu, vis pavartydama, bet va pries kelias dienas padejau ant palanges. Sauletoje vietoje. Ar taip galima? Mano muiliukai pabluko, bet jei cia tik tokia blogybe, tai mane tenkina.
Kokia jusu patirtis?
Atsakyti
Va dėl džiovinimo saulėje įdomu-skaičiau apie viduržemio regione gaminamus alyvuogių muilus, ten buvo pabrėžta, kad jie net 6 mėnesius brandinami saulėje.
Atsakyti
joliux2, negalima muilo laikyti ant tiesioginių saulės spindulių. Gali atsirasti DOS, t.y. sugesti. Dėl tų 6mėn džiovinimų saulėje pakomentuoti negaliu. Nors alyvuogių aliejus labai atsparus gedimui, tai gal todėl taip įmanoma.

Geriausia džiovinti tamsioje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.

Na, kas ką verda? rolleyes.gif Aš šiandien labai norėjau kažką sumaišyt, tai tiesiog paprastą alyvuogių muilą su ožkos pienu ir medetkomis užmaišiau.

user posted image
Švelnusis muilas (The Mild soap) by pienovonios, on Flickr
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 07 kovo 2011 - 19:58
QUOTE(Evah @ 2011 03 07, 20:57)
joliux2, negalima muilo laikyti ant tiesioginių saulės spindulių. Gali atsirasti DOS, t.y. sugesti. Dėl tų 6mėn džiovinimų saulėje pakomentuoti negaliu. Nors alyvuogių aliejus labai atsparus gedimui, tai gal todėl taip įmanoma.

Geriausia džiovinti tamsioje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.

Na, kas ką verda?  rolleyes.gif Aš šiandien labai norėjau kažką sumaišyt, tai tiesiog paprastą alyvuogių muilą su ožkos pienu ir medetkomis užmaišiau.

user posted image
Švelnusis muilas (The Mild soap) by pienovonios, on Flickr

Dekui uz patarimus. o jei muilo iodine iki 70 irgi tu DOS gal atsirasti?
O kokia cia idomi muilo forma? medine? o kas ten itiesta?
l. grazu...
Atsakyti