Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

Na as siaip skeptiskai ziuriu i brangiu alieju naudojima muilams. Zinoma cia kiekvieno reikalas, bet as manau daugeli geruju savybiu vis viena sueda sarmas, tai neapsimoka. Visai kas kita jei juos naudosit maistui ar kosmetikai gaminti (ar kad ir grynus tepsit ant plauku ar odos).
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 12 29, 18:24)
na aš pasiliksiu prie nuomonės kad jie vistiek geriau nei kažkokia sintetinė kaukė ar paprastas muilas...
bet būtų labai įdomu išgirst apie kokybę  ax.gif
aš turiu knygutę apie juos... gal kada netyčia užeis noras pagrindines sąvybes nurašyt  g.gif

QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 13:49)
Na as siaip skeptiskai ziuriu i brangiu alieju naudojima muilams. Zinoma cia kiekvieno reikalas, bet as manau daugeli geruju savybiu vis viena sueda sarmas, tai neapsimoka. Visai kas kita jei juos naudosit maistui ar kosmetikai gaminti (ar kad ir grynus tepsit ant plauku ar odos).

prastas aliejus - žala odai tokia pati kaip sintetinės kaukės ar paprasto muilo, nes jie išgaunami iš nekokybiškų medžiagų, naudojami net chemikalai jų išgavimui ir pan. Todėl, atsiprašau, bet jei manote, kad iš tokio aliejaus galima pasigaminti kokybišką muilą - tai iliuziją ax.gif Aš iš vis nesuprantu - kam gaminti bet ką blink.gif, jei jau yra investujami pinigai į medžiagas ir į darbą -tai siekis turi būti pasidaryti geriau nei gali nusipirkti ir, kad tai būtų pigiau. Lygiai tai pat nesupantu dabar užplūsusios manijos - gaminti kremus iš kuo pigesnių medžiagų - kam tai, jau geriau nieko netepti, nei bet ką schmoll.gif

Taip, sutinku, kad šarmas šiek tiek padeda "pagbloginti", bet jei blogą dar pabloginam - tai kas lieka?

mano pirma pažintis su aliejais, prieš kokius 5-6 metus buvo NB, po kelių metų atsirado KN - galiu tvirtai sakyti, kad tai geriausia kas yra LT, ne tik todėl ,akd visi iki vieno produktai ten yra tiriami, bet ir iš praktikos, tačiau net aš tokių brangių aliejų muilui šiuo metu nenaudočiau. Tikrai puikūs aliejai muilui yra aromanatural, SP bei dar keletoje- turiu omeny maistinius aliejus.

Dabar apie tuos pilstomus aliejus - nusipirkau keletą aliejų - kokių tikrai nepasakysiu, bet pirmas dalykas, nors jie buvo nerafinuoti, bet smirdėjo taukais, o ne taip, kaip kvepia tikrai kokybiški tos rūšies aliejai.
Antras dalykas, ant odos jie palikdavo nemalonų riebalo efektą, tepiau tik ant rankos. To niekada nebūna su gerais aliejais - aš galiu ant veido tepti bet kurį - visi susigeria, veidas matinis, jokių porų kimšimų ir pan., -skaisti oda.
Trečia, jau po kelių savaičių -tie aliejai oksidavosi doh.gif Jomajo, aš turiu iš Kn aliejų, kurių galiojimas baigėsi jau prieš pusę metų, jie pas mane metus laiko pradaryti stovėjo - ir nieko. geras aliejus, bet ir tie labai nestabilūs - per 2 savaites negali oksiduotis. Ar jūs žinote kada konkrečiai to aliejaus bakas buvo atidarytas, kada supiltas pardavimui? kaip galite apskaičiuoti jo galiojimą -jei aliejaus galiojimas yra atskirai skaičiuojamas nuo atidarymo, t.y. nuo tada kai parduotuvė jį išpilstė, o ne tada kai jūs jo prisipylėte. jie nėra tamsiuose induose, nuolat kaitinami lempų ir t.t.
JEI JUMS VIS TIEK ATRODO, KAD JIE PUIKŪS - NAUDOKITE, BET MAN TOKIE MUILAI YRA BEVERČIAI ax.gif
KAIP GALIMA TAUPYTI DĖL SAVĘS g.gif bet tai mano problema, kad aš visada noriu maximaliai kokybiško produkto
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 30, 15:35)
prastas aliejus...

Sutinku su viskuo, kas buvo pasakyta drinks_cheers.gif

Dabar toks gal labiau blondiniškas klausimas, kaip atpažinti, kada aliejus yra oksidavesis? blush2.gif
Atsakyti
Kaip ir sakiau, kiekvienas turi savo nuomone ir daro kaip atrodo jam teisinga. Prasto aliejaus ant saves netepciau ir kosmetikai nenaudociau (cia jau nera ko taupyti), o kiek tai itakoja muilo savybes, nezinau, tad pasakiau tik savo poziuri. Beje, nerafinuotus aliejus laikykite saldiklyje ar bent saldytuve, kitaip gali apkarsti (kaip ir bet kuris naturalus produktas juk genda).

Kur pigiau gauti kokosu aliejaus? Gal kas darete su kokosu pienu? Ar prideda putojimo ir valomuju savybiu kaip ir aliejus?
Atsakyti
sveikos visos,
muilo gamyboje esu visisška naujokė. Peržiūrėjau 1-ame psl.esančias nuorodas, patyrinėjau interneto platybes. Pagrindas gamybos kaip ir aiškus: riebalai (aliejai, sviestas...) + priedai kvapui, spalvai...+ šarmas. Bet kiek laiko kaitinti, plakti ir t.t.? Kur rasti tokią įvadinę informaciją?
Ir dar (šioje chemijos pamokoje matyt miegojau blink.gif ). Jei šarmas toks nuodingas, kodėl galutiniame produkte jis nekenkia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 15:01)
Beje, nerafinuotus aliejus laikykite saldiklyje ar bent saldytuve, kitaip gali apkarsti

na bet ir nesąmonė blink.gif Aliejus reikia laikyti tiesiog tamsiai ir vėsiai, o ne kišti šaldiklį doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
esu visiška naujokė, stengiuosi daug skaityti ir štai iškilo klausimas - mes šarmą vadiname NaOH junginį, o caustic soda man duoda kaip SOH, tai čia skirtingi juk junginiai.. Kitaip tariant - iš kur kaunietės imate šarmą?
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 12 30, 14:54)
Dabar toks gal labiau blondiniškas klausimas, kaip atpažinti, kada aliejus yra oksidavesis? blush2.gif

iš kvapo - jis baisiai bjaurus

QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 15:01)
Beje, nerafinuotus aliejus laikykite saldiklyje ar bent saldytuve, kitaip gali apkarsti (kaip ir bet kuris naturalus produktas juk genda).

doh.gif
QUOTE(Satura @ 2010 12 30, 15:28)
na bet ir nesąmonė  blink.gif Aliejus reikia laikyti tiesiog tamsiai ir vėsiai, o ne kišti šaldiklį  doh.gif

va kas būna, kai iš visokių aliejų pradeda žmonės pirkti, nes tik tokio tipo parduotuvėse tai yra sakoma. Čia jie tipo taip užkonservuoja. Kitoje temoje, viena sėmėnų aliejų šaldo, kad jis nebūtų kartus - nu viršūnė, metus pralaikyti SĖMĖNŲ aliejų šaldiklyje, nes taip jo galiojimas prasitęsia ir neapkarsta lotuliukas.gif

QUOTE(Scurry @ 2010 12 30, 15:37)
Sveikos,
esu visiška naujokė, stengiuosi daug skaityti ir štai iškilo klausimas - mes šarmą vadiname NaOH junginį, o caustic soda man duoda kaip SOH, tai čia skirtingi juk junginiai.. Kitaip tariant - iš kur kaunietės imate šarmą?

šarmas ir kaustinė soda tas pats - techniniai dalykai apsrendžia kas ir kaip, muilui daugiau šarmas naudojamas, nors pvz., prancūzų tinklapiuose rašo vienur kaustinė soda, kitur šarmas.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 30, 17:49)
šarmas ir kaustinė soda tas pats - techniniai dalykai apsrendžia kas ir kaip, muilui daugiau šarmas naudojamas, nors pvz., prancūzų tinklapiuose rašo vienur kaustinė soda, kitur šarmas.

tai iš esmės abu šarmai tinka? O kur Kaune jo gamima įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(Scurry @ 2010 12 30, 16:01)
tai iš esmės abu šarmai tinka? O kur Kaune jo gamima įsigyti?

su sąlyga, jei jis tinkamos kokybės ir leidžiamas muilų gamybai, nes jų ten visokių yra. Avsista tikrai parduoda išvalytą ir tinkamą, žinau, kad kitos perka labai pigiai kitur (nežinau kur), bet dėl jo kokybės nesu tikra g.gif

jei nepatingėtum paskaityti kelių lapų -tai esu tikra rastum atsakymą į savo klausimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 30, 18:15)
su sąlyga, jei jis tinkamos kokybės ir leidžiamas muilų gamybai, nes jų ten visokių yra. Avsista tikrai parduoda išvalytą ir tinkamą, žinau, kad kitos perka labai pigiai kitur (nežinau kur), bet dėl jo kokybės nesu tikra  g.gif

jei nepatingėtum paskaityti kelių lapų -tai esu tikra rastum atsakymą į savo klausimą  ax.gif

perskaičiau visą temą du kartus iki klausiant, tai jūs kalbat apie šį puslapį? Tik kad ten bazę, o ne šarmą parduoda..http://www.muilonamai.lt/Naujienos.php
Atsakyti
man toks pasisakymas skamba lyg anti reklama (tos parduotuves geras, o tos blogas) g.gif

Kazkaip siuo metu yra aukstinama eko (bet kas garantuoja kad tikrai ten eko) g.gif man labiau svarbu naturalumas, todel ir valgom kiaule, kuria gaunam kaime ir t.t. Tad muila bandau virti is tauku, nes skaiciau knyga apie muilus radau kad, muilas is tauku yra pats balciausia ir ne ka ptastensnis uz alyvu ar kitu. Juk musu mociutes tokiais ir prausesi (o ju oda is ties skaisti rolleyes.gif ).

Paskutinia muiliukai is kiaules tauku ir namines grietines (vianas su ramunelem, o kitas su vilna (del sito abejoju kas gausis, bent jau atrodo tai gerai ax.gif )
Atsakyti