Aš tai net viena su savo visom šmutkėm vos telpu savo virtuvėj, kai verdu
QUOTE(Evah @ 2011 03 03, 09:39)
Visgi vakar radau laiko ir sumaišiau tą muilą, va vaizdiniai įrodymai:
as be zodziu.. groziu grozis
ir vel nervas jama del karbuoto peilio
QUOTE(rutulux @ 2011 03 03, 20:25)
Pas mane tilptų tik 2-3 muilo virėjos
man baisu net pagalvot jei vienoj virtuvej virtu kleta muilu iskarto turiu omeni del sarmo garu, vedinimo... nebent viena verda, o visos kitos ziuri
Evah, nuostabus tavo muilai.
turiu pora klausimeliu (laukiu ir kitu vireju nuomoniu):
1. koki paprastai pariebinima darai savo muiluose?
2. kokius svarbius niuansus (praktinius, is savo patirties) reikia zinoti verdant muila is ozkos pieno, kokoso pieno? kokie fintai padeda, kad nesutrauktu pieno, etc?
Dekui uz atsakyma!
turiu pora klausimeliu (laukiu ir kitu vireju nuomoniu):
1. koki paprastai pariebinima darai savo muiluose?
2. kokius svarbius niuansus (praktinius, is savo patirties) reikia zinoti verdant muila is ozkos pieno, kokoso pieno? kokie fintai padeda, kad nesutrauktu pieno, etc?
Dekui uz atsakyma!
joliux2,
1. Labai nuo recepto priklauso, kam jis skirtas. Bet aš pariebinimą mėgstu aukštesnį, nes pati turiu labai sausą, jautrią rankų odą, man 5-6% yra per mažai. Tas procentas pas mane svyruoja tarp 7 ir 10. Dažniausiai apie 8.
2. Nieko ten labai sudėtingo nėra, svarbiausia sušaldyti tą pieną. Man niekad nėra sutraukę Na ir turėt omeny, kad šitas muilas labiau įkais, nei įprasti, be pieno.
suprara, vienoj virtuvėj kelis muilus virti tikrai būtų pavojinga. Bet parodomąjį variantą galima būtų suorganizuot, nieko labai baisaus nenutiktų
1. Labai nuo recepto priklauso, kam jis skirtas. Bet aš pariebinimą mėgstu aukštesnį, nes pati turiu labai sausą, jautrią rankų odą, man 5-6% yra per mažai. Tas procentas pas mane svyruoja tarp 7 ir 10. Dažniausiai apie 8.
2. Nieko ten labai sudėtingo nėra, svarbiausia sušaldyti tą pieną. Man niekad nėra sutraukę Na ir turėt omeny, kad šitas muilas labiau įkais, nei įprasti, be pieno.
suprara, vienoj virtuvėj kelis muilus virti tikrai būtų pavojinga. Bet parodomąjį variantą galima būtų suorganizuot, nieko labai baisaus nenutiktų
QUOTE(joliux2 @ 2011 03 03, 20:41)
Evah, nuostabus tavo muilai.
turiu pora klausimeliu (laukiu ir kitu vireju nuomoniu):
1. koki paprastai pariebinima darai savo muiluose?
2. kokius svarbius niuansus (praktinius, is savo patirties) reikia zinoti verdant muila is ozkos pieno, kokoso pieno? kokie fintai padeda, kad nesutrauktu pieno, etc?
Dekui uz atsakyma!
turiu pora klausimeliu (laukiu ir kitu vireju nuomoniu):
1. koki paprastai pariebinima darai savo muiluose?
2. kokius svarbius niuansus (praktinius, is savo patirties) reikia zinoti verdant muila is ozkos pieno, kokoso pieno? kokie fintai padeda, kad nesutrauktu pieno, etc?
Dekui uz atsakyma!
as iki 10% pariebinu, labai kreminiai muiliukai gaunas. Evah, aciu uz atsakyma o kazi saldant muila, kad ta geline faze neivyktu, nera imanoma pakenkt saponifikacijos procesui - gi reakcija vyksta ir supylus i formele
su pienu darant reikia saldyti, tik karves pieno naudot nepatartina, kiek skaiciau gali jaustis amoniako kvapas, tam galima bandyt pieno miltelius naudot
Aš irgi galvojau apie parodomąjį, tai todėl ir tilptų 2-3 pas mane . Vien verdi, kitos stebi.
Ievulyte, saponifikacijos procesas vis vien vyks, tik lėčiau, netgi šaldant
Evah, aciu Tu- Tikra enciklopedija
o ta dvisluoksni muiliuka darei per kelis kartus, ta prasme apatinis pilnai sustingo ir tada virsutini pylei ar tiesiog muilo kose atskyrei i dvi dalis, viena nudazei, o tada supylei viena ant kitos?
o ta dvisluoksni muiliuka darei per kelis kartus, ta prasme apatinis pilnai sustingo ir tada virsutini pylei ar tiesiog muilo kose atskyrei i dvi dalis, viena nudazei, o tada supylei viena ant kitos?
Na, stengiuosi padėti, kiek galiu, negaila man. Pati čia zirziau, kad niekas informacija nesidalina, tai kas belieka Gal kažkada ir iki muilo virimo pamokų prieisiu visgi
Aš visada darau viską per vieną kartą, man taip paprasčiau. Bet iš tikrųjų, galima daryti ir atskirai tuos sluoksnius, jeigu netingit
Aš visada darau viską per vieną kartą, man taip paprasčiau. Bet iš tikrųjų, galima daryti ir atskirai tuos sluoksnius, jeigu netingit
QUOTE(joliux2 @ 2011 03 03, 20:41)
1. koki paprastai pariebinima darai savo muiluose?
as darau 8proc.dazniausiai
QUOTE(Evah @ 2011 03 03, 21:00)
suprara, vienoj virtuvėj kelis muilus virti tikrai būtų pavojinga. Bet parodomąjį variantą galima būtų suorganizuot, nieko labai baisaus nenutiktų
jei parodomaji tai taip
QUOTE(Evah @ 2011 03 04, 08:48)
Aš visada darau viską per vieną kartą, man taip paprasčiau. Bet iš tikrųjų, galima daryti ir atskirai tuos sluoksnius, jeigu netingit
man kazkaip taip lygiai 2 sluoksniai neuzsideda... turiu omeny, kad perpjovus muiliuka, gaunasi iduba ar vingiuota linija ties spalvu susidurimu.. bet cia kaip suprantu todel, kad as skystene mase i forma supylineju o ir pakolkas man patinka isgaudinet visokiu spalvu persipynimus, tai man visai patinka bet taip tolygiai padaryt, kaip suprantu, cia jau aukstasis pilotazas
Dekui, Evah, uz atsakymus.
dar keli klausimukai:
1. o kaip kuri malonu kvapa savo muilams? As kol kas naudojau ylang-ylang, palisandru ir nesu l. patenkinta...
2. o vaisiniai kvapai tai su aromatiniais extractais? jie dazniausiai spiritiniai... ka darai, kad nesutrauktu. Kokiame etape pili kvapus?
is anksto dekui vel...
dar keli klausimukai:
1. o kaip kuri malonu kvapa savo muilams? As kol kas naudojau ylang-ylang, palisandru ir nesu l. patenkinta...
2. o vaisiniai kvapai tai su aromatiniais extractais? jie dazniausiai spiritiniai... ka darai, kad nesutrauktu. Kokiame etape pili kvapus?
is anksto dekui vel...
Eteriniai aliejai ir jų maišymas yra atskiras mokslas. Su tuo reikia tikrai nemažai dirbti ir eksperimentuoti.
Vaisiniams ir pan. kvapams aš naudoju fragrance oils, dedu juos po pėdsako.
Vaisiniams ir pan. kvapams aš naudoju fragrance oils, dedu juos po pėdsako.