Dėkui už linkėjimus! Jau beveik ir pasveikom (kur čia pabelsti).
O tu pamėgink ir savojoje juos formuoti, platesnėj netgi patogiau, žinok. Aš va saviškius planuoju truputį platesnius daryti, nes man neužtenka vietos visokiems grožiams suformuoti ant viršaus
Tik tiek, kad medinės patogesnės. Dar gali išmėginti silikonines, iš jų lengviau išsiima.
Evah, esi tikra muilo gaminimo meistrė Jau kaip gražiai pastarasis muiliukas atrodo O sakykit, tų pabarstukų ant viršaus prasmė tik grožis, nes prausiantis juk kriauklė vonioj prisišiukšlina
Taip, rožių žiedlapiai yra vien dėl grožio ir tik prišiukšlina vonią. Bet man vis vien labai jie patinka
Evah, gal galėtum pasidalinti, kokiom proporcijom dedi moli?
Molio dedu kiek įmanoma mažiau. Tarkime čia į kokius 300g aliejų išėjo mažiau nei pusė arbatinio šaukštelio.
Evah, tik dabar atkreipiau dėmesį - tavo vaikis per mano gimtadienį gimęs Geras
Turiu klausima: ar 100% butina gelio faze muilui stingstant? nuo ko ji prilauso? nes kiek esu darius muila, tai ne visad ji buna arba jei buna, tai skiriasi gelio fazes intensyvumas.
Evah, temos pradžioj skaičiau, kad galvojate apie muilo virimo pamokas. Gal jau yra kokių konkrečių minčių?
Dar norėjau visų paklaust kaip jūs atsirenkat aliejus (pvz. pagal savybes). Ta prasme kaip gimsta muilo receptas.
Tyra Situacija, va kaip smagu. Maniškis vyrukas tai grynas liūtas - pasaulis turi suktis apie jį
Ievulyte, gelio fazė nėra būtina, kad įvyktų saponifikacija. Kai kurie muilo virėjai specialiai vengia gelio fazės, šaldo muilą. Pagrinde va todėl:
Čia yra tas pats receptas, tik tas labiau permatomas gabaliukas perėjo gelio fazę, o nepermatomas buvo šaldomas, kad jos išvengti. Kiekvienas renkasi sau labiau patinkantį metodą. Po džiovinimo muilas iš principo būna toks pats, skiriasi tik išvaizda.
Gelio fazė paspartina saponifikaciją, muilas greičiau sukietėja, greičiau jį galima išimti iš formos ir pjaustyti. O nuo ko ji priklauso - nuo visko. Nuo recepto, nuo formų, nuo temperatūrų, nuo priedų.
rutulux, kol kas šita idėja atidėta kuriam laikui, nes darbo sauga persigando mūsų tokių planų
Mano muilo receptai gimsta žaidžiant su soapcalc. Per tuos metus jau atsirinkau aliejus, kurie man labiausiai patinka, tai dabar tiesiog žaidžiu su proporcijom.
Šiandien taip norėjau išvirti muilo, bet apvažinėjau visą Klaipėdą ir niekur neradau ožkos pieno Pasirodo, kad tiekėjas kažkur prapuolė. O aš jau galvoj turiu visą receptą, visą dieną akyse jis man stovi
Ievulyte, gelio fazė nėra būtina, kad įvyktų saponifikacija. Kai kurie muilo virėjai specialiai vengia gelio fazės, šaldo muilą. Pagrinde va todėl:
Čia yra tas pats receptas, tik tas labiau permatomas gabaliukas perėjo gelio fazę, o nepermatomas buvo šaldomas, kad jos išvengti. Kiekvienas renkasi sau labiau patinkantį metodą. Po džiovinimo muilas iš principo būna toks pats, skiriasi tik išvaizda.
Gelio fazė paspartina saponifikaciją, muilas greičiau sukietėja, greičiau jį galima išimti iš formos ir pjaustyti. O nuo ko ji priklauso - nuo visko. Nuo recepto, nuo formų, nuo temperatūrų, nuo priedų.
rutulux, kol kas šita idėja atidėta kuriam laikui, nes darbo sauga persigando mūsų tokių planų
Mano muilo receptai gimsta žaidžiant su soapcalc. Per tuos metus jau atsirinkau aliejus, kurie man labiausiai patinka, tai dabar tiesiog žaidžiu su proporcijom.
Šiandien taip norėjau išvirti muilo, bet apvažinėjau visą Klaipėdą ir niekur neradau ožkos pieno Pasirodo, kad tiekėjas kažkur prapuolė. O aš jau galvoj turiu visą receptą, visą dieną akyse jis man stovi
O jei daryt muilavirio vakarėlį. Bet reiktų patalpos, vėl problema
Na, mažų mažiausiai didelės didelės virtuvės
Pas mane tilptų tik 2-3 muilo virėjos