Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

Dėkui už linkėjimus! Jau beveik ir pasveikom (kur čia pabelsti).

O tu pamėgink ir savojoje juos formuoti, platesnėj netgi patogiau, žinok. Aš va saviškius planuoju truputį platesnius daryti, nes man neužtenka vietos visokiems grožiams suformuoti ant viršaus biggrin.gif
Tik tiek, kad medinės patogesnės. Dar gali išmėginti silikonines, iš jų lengviau išsiima.
Atsakyti
Evah, esi tikra muilo gaminimo meistrė thumbup.gif Jau kaip gražiai pastarasis muiliukas atrodo wub.gif O sakykit, tų pabarstukų ant viršaus prasmė tik grožis, nes prausiantis juk kriauklė vonioj prisišiukšlina blush2.gif
Atsakyti
Taip, rožių žiedlapiai yra vien dėl grožio ir tik prišiukšlina vonią. Bet man vis vien labai jie patinka biggrin.gif
Atsakyti
Evah, gal galėtum pasidalinti, kokiom proporcijom dedi moli?
Atsakyti
Molio dedu kiek įmanoma mažiau. Tarkime čia į kokius 300g aliejų išėjo mažiau nei pusė arbatinio šaukštelio.
Atsakyti
Evah, tik dabar atkreipiau dėmesį - tavo vaikis per mano gimtadienį gimęs biggrin.gif Geras biggrin.gif
Atsakyti
Turiu klausima: ar 100% butina gelio faze muilui stingstant? nuo ko ji prilauso? nes kiek esu darius muila, tai ne visad ji buna arba jei buna, tai skiriasi gelio fazes intensyvumas.
Atsakyti

Evah, temos pradžioj skaičiau, kad galvojate apie muilo virimo pamokas. Gal jau yra kokių konkrečių minčių?

Dar norėjau visų paklaust kaip jūs atsirenkat aliejus (pvz. pagal savybes). Ta prasme kaip gimsta muilo receptas.
Atsakyti
Tyra Situacija, va kaip smagu. Maniškis vyrukas tai grynas liūtas - pasaulis turi suktis apie jį laugh.gif

Ievulyte, gelio fazė nėra būtina, kad įvyktų saponifikacija. Kai kurie muilo virėjai specialiai vengia gelio fazės, šaldo muilą. Pagrinde va todėl:
user posted image

Čia yra tas pats receptas, tik tas labiau permatomas gabaliukas perėjo gelio fazę, o nepermatomas buvo šaldomas, kad jos išvengti. Kiekvienas renkasi sau labiau patinkantį metodą. Po džiovinimo muilas iš principo būna toks pats, skiriasi tik išvaizda.
Gelio fazė paspartina saponifikaciją, muilas greičiau sukietėja, greičiau jį galima išimti iš formos ir pjaustyti. O nuo ko ji priklauso - nuo visko. Nuo recepto, nuo formų, nuo temperatūrų, nuo priedų.

rutulux, kol kas šita idėja atidėta kuriam laikui, nes darbo sauga persigando mūsų tokių planų rolleyes.gif

Mano muilo receptai gimsta žaidžiant su soapcalc. Per tuos metus jau atsirinkau aliejus, kurie man labiausiai patinka, tai dabar tiesiog žaidžiu su proporcijom.



Šiandien taip norėjau išvirti muilo, bet apvažinėjau visą Klaipėdą ir niekur neradau ožkos pieno doh.gif Pasirodo, kad tiekėjas kažkur prapuolė. O aš jau galvoj turiu visą receptą, visą dieną akyse jis man stovi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 03 kovo 2011 - 18:49

O jei daryt muilavirio vakarėlį. Bet reiktų patalpos, vėl problema doh.gif
Atsakyti
Na, mažų mažiausiai didelės didelės virtuvės laugh.gif
Atsakyti

Pas mane tilptų tik 2-3 muilo virėjos verysad.gif
Atsakyti