Ačiū Ievulyte. Na, fotografuoti moku geriau nei muila virti
Pirmasis muilas nebekvepia Pyliau eukalipto EA, bet per mažai, viskas nugaravo per 2 mėnesius. Antrasis buvo su greipfruto EA, tai kvapas dar yra, bet labai silpnas.
Keletas nuorodų
Marmuravimas 6 spalvomis
Ukrainietiškas puslapis su nuorodomis
Piltuvėlio metodas
Gal galite papasakoti kokias formas naudojate muilui supilti. Labiausiai domina naminės medinės formos. Nes kažkaip man iš metalinės formelės labai jau tas muilas nenori iškristi, nors ir išpurškiu aliejumi prieš naudodama.
Na va, šiaip ne taip pašaldžius ir piktai bebambant išlupau savo dilgėlinuką lauk. Vaizdai nekokie, nes su mobiliu fotografavau. Tai atsiprašau iškart už kokybę.
Vaizdas iš arčiau
Štai tokiais burbulais putojo kai ploviau formelę.
Vaizdas iš arčiau
Štai tokiais burbulais putojo kai ploviau formelę.
Labai labai gražūs visų muilai...ir labai labai skaniai atrodo
į metalinę formą įklojau maistinės plėvelės ir patepiau ją aliejumi..
p.s. iš pelenų muilo istorijos: kitą parą iš silikono išsiėmė, šiandien toks...guminukas, gerai muilina, neputoja, panašu, kad šiek tiek palieka riebią plėvelę, bet rankos liko labai labai švelnios. Išvada: reikės užmaišyti su kiaulės taukais, nes alyvuogės...reikalauja ilgesnio laiko iki rezultato
QUOTE(Tyra_Situacija @ 2011 02 27, 12:38)
Gal galite papasakoti kokias formas naudojate muilui supilti. Labiausiai domina naminės medinės formos. Nes kažkaip man iš metalinės formelės labai jau tas muilas nenori iškristi, nors ir išpurškiu aliejumi prieš naudodama.
į metalinę formą įklojau maistinės plėvelės ir patepiau ją aliejumi..
p.s. iš pelenų muilo istorijos: kitą parą iš silikono išsiėmė, šiandien toks...guminukas, gerai muilina, neputoja, panašu, kad šiek tiek palieka riebią plėvelę, bet rankos liko labai labai švelnios. Išvada: reikės užmaišyti su kiaulės taukais, nes alyvuogės...reikalauja ilgesnio laiko iki rezultato
Turiu klausimų (daug )
Muilą kietina kokosų, palmių aliejai ir kakavos sviestas. Kaip sužinoti kokie dar aliejai kieti? Ir dar tarkim noriu daryt muilą su kava, tai vandens kiekį paskaičiuot ir keist kavos kiekiu? Ir kokia ji turi būt? Jaučiu tirpi netinka.
graziu muiliuku foto pridejot o kaip as noreciau ismokt taip fotografuot graziai ar cia reikia "nagla" fotika turet kad taip suliet fona uz muiliuko, ar cia tik moket nustatyt nustatymus?
Evah, aciu uz patirti kaip atpazinti ilgiau galiojancius aliejus labai naudinga info
xrenka, aciu uz nuorodas bandysiu piltuveio budu kita muila gaminti
as tai naudoju silikinike forma, man labai patogu is jos isimti aisku medine butu super gerai, bet nera kas man ja pagamintu...
as tai kava dedu sausa i muila kai jau atsiranda pedsakas, imaisau, pasuku su miksiuriu ir tiek be tirsciu virt kavos muilo nebandziau.. i domu kaip sarmas sureaguotu supylus ji i uzplikyta kava nupylus nuosedas . Si karta bandziau padaryti maza muiliuka su tirpia kava, idejau jos atsiradus pedsakuj, bet ji neissilyde taip ir liko grudeliais kazkodel maniau kad i silta muila supylus ji turetu istirpti o pasirodo kavai kad istirptu reikia ne silumos o vandens - elementaru
Evah, aciu uz patirti kaip atpazinti ilgiau galiojancius aliejus labai naudinga info
xrenka, aciu uz nuorodas bandysiu piltuveio budu kita muila gaminti
QUOTE(Tyra_Situacija @ 2011 02 27, 12:38)
as tai naudoju silikinike forma, man labai patogu is jos isimti aisku medine butu super gerai, bet nera kas man ja pagamintu...
QUOTE(rutulux @ 2011 02 27, 20:35)
Ir dar tarkim noriu daryt muilą su kava, tai vandens kiekį paskaičiuot ir keist kavos kiekiu? Ir kokia ji turi būt? Jaučiu tirpi netinka.
as tai kava dedu sausa i muila kai jau atsiranda pedsakas, imaisau, pasuku su miksiuriu ir tiek be tirsciu virt kavos muilo nebandziau.. i domu kaip sarmas sureaguotu supylus ji i uzplikyta kava nupylus nuosedas . Si karta bandziau padaryti maza muiliuka su tirpia kava, idejau jos atsiradus pedsakuj, bet ji neissilyde taip ir liko grudeliais kazkodel maniau kad i silta muila supylus ji turetu istirpti o pasirodo kavai kad istirptu reikia ne silumos o vandens - elementaru
Kaip tik šiandien viriau muilą su kava. Pakeičiau vandenį stipria plikyta kava, tirščius nusunkiau ir panaudojau dekorui. Na ir prasidėjo....iš pradžių spalva buvo tamsiai tamsiai ruda, beveik šokoladinė. Po kiek laiko visas muilas tapo šviesiai rudas. Tada praėjo želės fazę ir vėl patamsėjo, bet ne taip, kaip buvo iš pradžių. Žiūrėsiu rytoj, kas gausis
Fotografavimui ''naglo'' fotiko nereikia, aš visada sakau, kad daug svarbiau, kas kitoj to fotoaparato pusėj stovi
Fotografavimui ''naglo'' fotiko nereikia, aš visada sakau, kad daug svarbiau, kas kitoj to fotoaparato pusėj stovi
Aš visada kavos muilą verdu su plikytą kava. Užsiplikau didžiulį puodą stiprios kavos, tada nusunkiu gerai tirščius, o pačią kavą įkišu į šaldytuvą trumpam - tada taip nedvokia sumaišius su šarmu
O dėl nuotraukų, reikia ne fotiko naglo, o fotografo "naglo"
Tarp kitko, dėl formų, užsienyje patyrę muilo virėjai labai mėgsta silikonines formas. Jų būna visokių ir mūsų parduotuvėse pirkti - keksams ir duonoms. Tik jos turi vieną minusą, kartais, kad pilnai pasiektų gelio stadiją, reikia labiau pasistengt. Bet čia dar priklauso nuo recepto ir prie kokių temperatūrų sumaišomi aliejai ir šarmas.
Tarp kitko, dėl formų, užsienyje patyrę muilo virėjai labai mėgsta silikonines formas. Jų būna visokių ir mūsų parduotuvėse pirkti - keksams ir duonoms. Tik jos turi vieną minusą, kartais, kad pilnai pasiektų gelio stadiją, reikia labiau pasistengt. Bet čia dar priklauso nuo recepto ir prie kokių temperatūrų sumaišomi aliejai ir šarmas.
Su kava kaip ir viskas aišku. Liko kieti aliejai. Radau, gal kam pravers
http://www.colebroth.../soap/oils.html
http://www.soap-maki...tion-table.html
tų kietų aliejų ne tiek ir daug
http://www.colebroth.../soap/oils.html
http://www.soap-maki...tion-table.html
tų kietų aliejų ne tiek ir daug
Žiūriu daug kas su kava paskutiniu metu muilą virė. Viriau su plikyta kava, iš pradžių tamsi spalva buvo, bet kuo daugiau maišiau, šviesėjo vis. Vakar kai pjausčiau, tai karamelės spalvos buvo, vietomis oranžinė spalva prasimušė (matyt nuo palmių aliejaus). Ir tirščių kavos būsiu turbūt per mažai įdėjus... Muilą viriau iš migdolų, abrikosų kauliukų, alyvuogių, kokoso, palmių aliejų bei kakavos sviesto.
Man įdomu kaip yra su sviesmedžio aliejum. Skaičiau, kad jis nesaponifikuojas su NaOH, bet kaip suprantu NaOH kiekį jam reikia skaičiuot. Tai kur dingsta NaOH perteklius, jei jis su tuo aliejum nesureaguoja? Gal kas daugiau išmano ir galėtų paaiškint? Ir kiek procentaliai galima daugiausiai šio aliejaus dėt į muilą?
Ir gal kas galit paaiškint, ką reiškia Iodine ir INS reikšmės, ką jos nusako? Kitam forume skaičiau, kad idealiausiai, jei šios reikšmės būna INS 160, Iodine 55. Stengiuos prisilaikyt šių normų.
Man įdomu kaip yra su sviesmedžio aliejum. Skaičiau, kad jis nesaponifikuojas su NaOH, bet kaip suprantu NaOH kiekį jam reikia skaičiuot. Tai kur dingsta NaOH perteklius, jei jis su tuo aliejum nesureaguoja? Gal kas daugiau išmano ir galėtų paaiškint? Ir kiek procentaliai galima daugiausiai šio aliejaus dėt į muilą?
Ir gal kas galit paaiškint, ką reiškia Iodine ir INS reikšmės, ką jos nusako? Kitam forume skaičiau, kad idealiausiai, jei šios reikšmės būna INS 160, Iodine 55. Stengiuos prisilaikyt šių normų.
QUOTE(xrenka @ 2011 02 27, 22:30)
QUOTE(Evah @ 2011 02 27, 22:59)
vadinasi reik kazkaip mokintis.. nu labai man grazios tokios foto
mielos muilinukės, aš labai norėčiau įsigyti iš augalinių aliejų ir šarmo virto muilo rolleyes.gif
gal galite nurodyti, pas kurią iš jūsų konkrečiai turėčiau kreiptis, jei kartais parduodate
savo gamintus muiliukus.
labai laukiu žinių smile.gif
ačiū 4u.gif
p.s., esu iš Kauno.
gal galite nurodyti, pas kurią iš jūsų konkrečiai turėčiau kreiptis, jei kartais parduodate
savo gamintus muiliukus.
labai laukiu žinių smile.gif
ačiū 4u.gif
p.s., esu iš Kauno.