Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(suprara @ 2011 02 25, 18:37)

siaip as toki muiliuka kazkada pirkus is tu pjaustomu dekoratyviniu muilu, tai super, prausi kuna ir kartu ir muilas ir kempine thumbup.gif  dariau su siek tiek didesniu pariebinimu, kad nesausintu kuno odos, nes rankoms plauti jis gal ir nera labai patogus su ta kempine g.gif

Man tai labai patinka visokios siurkscios kempinukes kartais, tai labai susigundziau. Reiks varyt to puosto ieskoti bigsmile.gif
Atsakyti
Ir man patinka šveičiamieji muiliukai, jie taip masazuoja delnus, nes ištirptiti galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 02 26, 10:33)
mano pirmieji muiliukai irgi gavosi minksti, tik po 3 paru galejau isimti is formos ir tai buvo kaip sviestas (tokio minkstumo) bet kai jie subrendo, labai liux muiliukais gavosi thumbup.gif  taigi neskubek, dar pirmo blyno  "nurasyti" ax.gif

Nea, nenurašysiu, nes sukietėjo normaliai.
Atsakyti
Atnešu parodyti naujus pieninius muilus. Šis išvirtas pusę vandens pakeičiant kokosų pienu. Iš kokosų, alyvuogių, saulėgrąžų, sezamo aliejų ir taukmedžio sviesto.

user posted image

O šis iš ožkos pieno, kokosų, alyvuogių, rapsų, saulėgrąžų aliejų ir kakavos sviesto.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xrenka: 26 vasario 2011 - 21:16
Su kokoso pienu kaip fainai atrodo thumbup.gif O kokoso pieną maisto prekių parduotuvėj perki?
Aš šiandien muilą su kava viriau, rytoj bandysiu traukt lauk, jei bus sukietėjęs. Bet spalva tai ne tamsi, o karamelinė gavosi g.gif
Atsakyti
Aš šiandien viriau dilgėlinį muilą... Jeigu viskas pavyks, tai bus toks su kuriuo bus galima galvą plauti. Kadangi tai mano ketvirtas muilas (tpfu tpfu tpfu nei vieno nesu sugadinusi) tai jau aišku kas kaip ir kur... smile.gif džiaugiuosi kad gaunasi ir kad tuos kuriuos naudojam, kad puikiai tinka odai. Spalva gavosi žalsvai rusva. Bet manau normalu, nes vandenį keičiau dilgėlių lapų nuoviru.
Atsakyti
agee, kokosų pieną pirkau ekologiškų maisto produktų parduotuvėj.

Tyra_Situacija, vardan patirties vieną kitą partiją verta sugadinti lotuliukas.gif Pasidalink patirtim apie dilgėlinį muilą, mane irgi domina muilas, su kuriuo galima plauti galvą.
Atsakyti
Norėjau pasmalsaut, pagal ką jūs renkatės aliejus receptui? rolleyes.gif Nes dažnai užmatau jūsų receptuose gana neįprastų (man) aliejų, kurių pati muilui nenaudoju.
Ar kada nors susimąstėte apie savo muilo galiojimo laiką? Paskaitykite internete truputį apie DOS (dreaded orange spots). Kaip greitai jūsų muilas pradės gesti labai priklauso nuo naudojamų aliejų.
Išduosiu vieną triuką, kaip nustatyti aliejų galiojimo laiką. Kai įsijungiate soapcalc, paspauskite ant bet kurio aliejaus. Šone rodo įvairias jo savybes. Susiraskite Iodine - kuo skaičius didesnis, tuo trumpesnis aliejaus galiojimo laikas, tuo greičiau jūsų muilas suges. Aš stengiuosi muilui naudoti aliejus, kurių Iodine būtų žemiau 100. Taip sakant, žiūriu į ateitį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 27 vasario 2011 - 09:07
Bet kažkaip turėtų išsiduoti senstelėjęs muilas? Pasikeisti?
Šiaip neišeina tiek prisivirt, kad būtų perteklius ir gulėtų kažkiek laiko.
Atsakyti
Dilgėlinis muilas labai gerai stengo, po poros valandų pasidarė ryškios želinės konsistencijos (želė fazė) ir visa formelė kaip reikalas įkaito. Šiandien jau visai kietas, tačiau atrodo riebokas. Gali būti, kad bus ne galvai plauti (nes riebus), o kūnui lepinti. Laukiu vakaro kada reikės pjaustyti. Tada ir nuotraukėle viena kita pasidalinsiu.

Ingredient Grams
Water 362.9
Lye - NaOH 130.97

# √ Oil/Fat Grams
1 Olive Oil 500
2 Apricot Kernal Oil 28
3 Coconut Oil, 76 deg 243
4 Beeswax 30
5 Shea Butter 140
6 Wheat Germ Oil 14 + Vitaminas E 5g. kaip konservantas (supilta po pėdsako susidarymo)
Totals 100 2.105 33.687 960

Hardness 29 - 54 36
Cleansing 12 - 22 17
Conditioning 44 - 69 57
Bubbly 14 - 46 17
Creamy 16 - 48 19
Iodine 41 - 70 61
INS 136 - 165 144

Lauric 12
Myristic 5
Palmitic 11
Stearic 8
Ricinoleic 0
Oleic 47
Linoleic 9
Linolenic 1
Atsakyti
Tyra Situacija, ačiū už pasidalintą receptą 4u.gif

Evah, na taip saulėgrąžų, rapsų aliejai greitai sensta, bet mano muiluose šių aliejų labai nedaug ir iki šiol DOS neatsirado. Be to, ir nepriviriau tiek, kad muilas užsigulėtų lentynoj ax.gif
Atsakyti
xrenka, be galo grazus muiliukai 4u.gif o koks ju kvapas? labai smalsu ax.gif
ir nuotraukytes labai profesionaliai padarytos, labai grazu man, kai gale pabluke, o prieky matos ryskus objektas 4u.gif

gal kuri zinot geru nuorodu, kur butu galima pasimokyt muiliuko dekoravimu, maisymo ypatumu, kad gautusi marmuriniai ir kitokie? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievulyte: 27 vasario 2011 - 12:01