Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Shana @ 2011 02 25, 18:04)
uau bigsmile.gif
Kur jus ta lufa pirkot?

vadink mane tu 4u.gif sena jauciuosi kai i mane JUS kreipiasi biggrin.gif

jos daug kur yra, prekybos centruose, senukuose ir t.t. tik vat nezinau ar ten naturalios jos g.gif yra taip pat ir ekologiskose parduotuvese, tai naturalus augalas, kuris naudojamas kaip kempine, kunui prausti ar indams plauti
http://www.naturata....a-plausine.html
http://www.dvisirdys...-vnt.html?pop=0
Atsakyti
suprara, tavo muiliukai atrodo super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 02 25, 18:26)
vadink mane tu 4u.gif  sena jauciuosi kai i mane JUS kreipiasi biggrin.gif

jos daug kur yra, prekybos centruose, senukuose ir t.t. tik vat nezinau ar ten naturalios jos g.gif  yra taip pat ir ekologiskose parduotuvese, tai naturalus augalas, kuris naudojamas kaip kempine, kunui prausti ar indams plauti

hihihi.gif
Neturejau omeny nieko blogo, as pati ne niolikine tongue.gif
Kitos dar supyksta, kad tujini doh.gif
Dekavoju uz info, paziurinesiu cia pas mumis, turetu buti g.gif esu macius kazka tokio, bet reiks pasistudijuoti kuri naturali. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 02 25, 18:31)
suprara, tavo muiliukai atrodo super  thumbup.gif

aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2011 02 25, 18:33)
hihihi.gif
Neturejau omeny nieko blogo, as pati ne niolikine tongue.gif
Kitos dar supyksta, kad tujini doh.gif
Dekavoju uz info, paziurinesiu cia pas mumis, turetu buti g.gif esu macius kazka tokio, bet reiks pasistudijuoti kuri naturali. ax.gif

as nepyksiu biggrin.gif
siaip as toki muiliuka kazkada pirkus is tu pjaustomu dekoratyviniu muilu, tai super, prausi kuna ir kartu ir muilas ir kempine thumbup.gif dariau su siek tiek didesniu pariebinimu, kad nesausintu kuno odos, nes rankoms plauti jis gal ir nera labai patogus su ta kempine g.gif
Atsakyti
Suprara, super muilai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 02 25, 18:31)
suprara, tavo muiliukai atrodo super  thumbup.gif

pritariu smile.gif

Kažkas klausė apie muilo virimą iš pelenų. Labai daug ieškojau info apie muilą iš lietuviškų pelenų, vienas "aiškiausių" - šitame straipsnyje: http://www.lrytas.lt...-nuotraukos.htm

bandžiau virti tą šarmą, neturiu ph matuoklio, sunku išsiaiškinti, kada jau šarmas virsta šarmu biggrin.gif viriau, laikiau, viriau, verdant bulvė neskendo, bet surizikavau alyvuogių aliejų supilti... rezultate gavosi skystas aliejus smile.gif
Šiandien įdėjau į tą aliejų porą šaukštų grynų pelenų (čia jau afrikietiško juodojo muilo virimo technologija smile.gif ) Verdant užputojo, spalva gavosi labai labai tamsaus šokolado. Sutirštėjus supyliau į silikonines formeles ir laukiu dabar, gal sustings. Kol kas viskas sviesto konsistencijos, neputoja, BET nusiplauna ir beveik nelieka riebios plėvelės. Gal reikėjo su kokiais taukais pabandyti, nes alyvuogių aliejus ir šiaip ilgiau "bręstantis ". Gal kas pabandys biggrin.gif o gal jau yra patyrusių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saule25: 25 vasario 2011 - 19:26
QUOTE(xrenka @ 2011 02 25, 18:40)
Suprara, super muilai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

aciu 4u.gif

QUOTE(Saule25 @ 2011 02 25, 19:17)
pritariu  smile.gif

Kažkas klausė apie muilo virimą iš pelenų. Labai daug ieškojau info apie muilą iš lietuviškų pelenų, vienas "aiškiausių" - šitame straipsnyje: http://www.lrytas.lt...-nuotraukos.htm

bandžiau virti tą šarmą, neturiu ph matuoklio, sunku išsiaiškinti, kada jau šarmas virsta šarmu biggrin.gif viriau, laikiau, viriau, verdant bulvė neskendo, bet  surizikavau alyvuogių aliejų supilti... rezultate gavosi skystas aliejus smile.gif
Šiandien įdėjau į tą aliejų porą šaukštų grynų pelenų (čia jau afrikietiško juodojo muilo virimo technologija smile.gif ) Verdant užputojo, spalva gavosi labai labai tamsaus šokolado. Sutirštėjus supyliau į silikonines formeles ir laukiu dabar, gal sustings. Kol kas viskas sviesto konsistencijos, neputoja, BET nusiplauna ir beveik nelieka riebios plėvelės. Gal reikėjo su kokiais taukais pabandyti, nes alyvuogių aliejus ir šiaip ilgiau "bręstantis ". Gal kas pabandys biggrin.gif o gal jau yra patyrusių?

4u.gif

oho, visai idomu.. as palauksiu tavo peleninio muilo rezultatu ax.gif o gal ir sustings bigsmile.gif butinai parasyk veliau ar sukietejo ar ne.. gal ta pelenu sarma sytipresnes koncentracijos virt reikejo, jei skystokas g.gif
Atsakyti
suprara, labai gražu wink.gif Man tas paskutinis kaip tik gražiau be bangelių atrodo biggrin.gif

Aš tai bijočiau su tais pelenais kažką montuoti. Baisu man virti muilą su neaiškaus stiprumo šarmu. Man užtenka cirkų ir žinant visas koncentracijas ir skaičiukus biggrin.gif

O aš jau planuojuosi kelias partijas muilo kitai savaitei. Šią savaitę nebuvo laiko, tai jau jaučiasi, kad trūūūksta laugh.gif
Atsakyti
Suprara: šaunūs tavo muiliukai thumbup.gif, ypač tas tamsesnis su lufa, ir klausimėlis: o tas baltas buvo iškart baltas ar padėjo baltasis vaškas g.gif

Saule25: labai dėkui 4u.gif už nuorodą. Tikrai pabandusiu paekspermentuoti ax.gif

Ir aš pasipasakosiu...
Vienoje vietelėje aptikau KOH ax.gif ir aišku nesusitvardžiau, parsinešiau lašiuka blush2.gif .
Pabandžiau skystą muilą... nu žinokit kažkokia nesamonė, man gavosi.... doh.gif . Viskas lyg ir gerai pradžioje buvo unsure.gif paskui palikau ramybėje ir toliau darbavausi ax.gif .
Po kokios valandos pažiūriu: vanduo su aliejus spalva sau, aliejai sau doh.gif
nežinau, nažinau.... unsure.gif nu lauksiu.. g.gif

Gal kas nors komentarą į mano eksperimentą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 25, 21:13)
suprara, labai gražu wink.gif Man tas paskutinis kaip tik gražiau be bangelių atrodo biggrin.gif

Aš tai bijočiau su tais pelenais kažką montuoti. Baisu man virti muilą su neaiškaus stiprumo šarmu. Man užtenka cirkų ir žinant visas koncentracijas ir skaičiukus
O aš jau planuojuosi kelias partijas muilo kitai savaitei. Šią savaitę nebuvo laiko, tai jau jaučiasi, kad trūūūksta

tau jau atsibode bangeles uztat taip sakai biggrin.gif

as 2 partijas isviriau ir vel man knieti doh.gif cia kaip manija kazkokia biggrin.gif

QUOTE(mezgejyte @ 2011 02 26, 00:02)
Suprara: šaunūs tavo muiliukai  , ypač tas tamsesnis su lufa, ir klausimėlis: o tas baltas buvo iškart baltas ar padėjo baltasis vaškas 

Pabandžiau skystą muilą... nu žinokit kažkokia nesamonė, man gavosi....  . Viskas lyg ir gerai pradžioje buvo  unsure.gif paskui palikau ramybėje ir toliau darbavausi  .
Po kokios valandos pažiūriu: vanduo su aliejus spalva sau, aliejai sau
nežinau, nažinau.... unsure.gif  nu lauksiu..

Gal kas nors komentarą į mano eksperimentą

norejau padaryti balta muiliuka, tai dejau baltus aliejus, vaskas pats nepabaltina muilo tikrai (jo gi palyginus gana nedaug dedasi) schmoll.gif tik as pirma karta dariau muilus su vasku, tai kad tas baltas nepakeistu savo spalvos i ji dejau ne geltono, o baltjo biciu vasko 4u.gif

as siaip kiek skaicius tai buna taip kad aliejai atsiskiria nuo vandens bet kaip supratau nieko cia blogo, nes buvo parasyta kad vis patikrinti ar neatsiskyre, o jei atsiskyre vel stipriai ismaisyti ax.gif o ji reikia kazkiek laikyti, brandinti? g.gif kazkaip issivaizdavau pagamini ir naudoji..
Butinai parasyk veliau kaip tas tavo muilas, ar grazios konsistencijos ar putoja, koks tirstumas ir t.t. ir man baisiai knieti ji pagaminti tik su Kalio sarmu man problema, nerandu doh.gif
Atsakyti

Labas rytas 4u.gif

Muilą pasigamint norėjau senokai, bet matyt tam nebuvau pribrendus smile.gif. O dar MB labai skeptiškai žiūri į šį reikalą. Nepaisant visko, skaičiau šią temą gal 10 kartų (ačių Dievui, kad dar psl nedaug), kol supratau visus niuansus, bei šarmo apskaičiavimą.To žinoma neužteko, gerai, kad Crocus kaimynystėj gyvena, tai paaiškino kas dar buvo neaišku. Ir ką gi, vakar išviriau pirmą partiją, dabar stingsta. Toks jausmas, kad gavosi per minkštas, nors gal sukietės-nepraėjo dar 24 val. Ir indą muilui pasirinkau nelabai tinkamą-bus sunku išimt. Tiesa, naudojau kokosų rafinuotą aliejų, nes labai norėjau pabandyt, o gero nebebuvo kada nusipirkt. Jei reiks nuostolius nurašyt mokymosi vardan, menka bėda, o jei kas gausis-sunaudosim rankų plovimui.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 02 26, 08:39)
Labas rytas  4u.gif

Muilą pasigamint norėjau senokai, bet matyt tam nebuvau pribrendus  smile.gif. O dar MB labai skeptiškai žiūri į šį reikalą. Nepaisant visko, skaičiau šią temą gal 10 kartų (ačių Dievui, kad dar psl nedaug), kol supratau visus niuansus, bei šarmo apskaičiavimą.To žinoma neužteko, gerai, kad Crocus kaimynystėj gyvena, tai paaiškino kas dar buvo neaišku. Ir ką gi, vakar išviriau pirmą partiją, dabar stingsta. Toks jausmas, kad gavosi per minkštas, nors gal sukietės-nepraėjo dar 24 val. Ir indą muilui pasirinkau nelabai tinkamą-bus sunku išimt. Tiesa, naudojau kokosų rafinuotą aliejų, nes labai norėjau pabandyt, o gero nebebuvo kada nusipirkt. Jei reiks nuostolius nurašyt mokymosi vardan, menka bėda, o jei kas gausis-sunaudosim rankų plovimui.

mano pirmieji muiliukai irgi gavosi minksti, tik po 3 paru galejau isimti is formos ir tai buvo kaip sviestas (tokio minkstumo) bet kai jie subrendo, labai liux muiliukais gavosi thumbup.gif taigi neskubek, dar pirmo blyno "nurasyti" ax.gif
Atsakyti